Alkoliklik

Haftada iki kere alkol almak alkoliklik değildir ,yararlı yararsız kısmı tartışılır belki ,ama haftada keyif için 2-3 kez abartmadan içmek kesinlikle çok normal.Anormal olan sizin bunu alkoliklik olarak gormeniz

Bagımlı degil normal bir tüketim fakat yaşı küçük artırmaya müsait duruyor . Haftada 2 defa içmesinden ziyade ne kadar tükettiği. Bir bira içiyorsa haftada iki kez hiç bagımlı degil ama haftada 2 kere içip her bir içişinde 4 adet içiyorsa dur desin . O istemese bile vücüt artıracak direnç kazanacak.

He bu arada yıllardır haftada 2-3 gün alkol alırım hiç de giderek artmiyor,biraz gevşemek hoşuma gidiyor diye kusana kadar içmem,biriis gelip uyarsa onunla da bir daha görüşmem,rahatsız oluyorsa kendi yaşam şartlarına daha uygun kişilerle görüşün diye dusunurum

Haftada iki kere alkol almak alkoliklik değildir ,yararlı yararsız kısmı tartışılır belki ,ama haftada keyif için 2-3 kez abartmadan içmek kesinlikle çok normal.Anormal olan sizin bunu alkoliklik olarak gormeniz
Bunu alkoliklik olarak görmüyorum sıklığını daha da artırıp sağlığına zarar vermesinden korkuyorum

Yaşam şartlarıyla ilgili bir durum değil bu o genel olarak benden muhafazakar yaşıyor kast ettiğiniz buysa

Alkol toplumumuzun birçok kesiminde tabu. Bu da ister istemez bizleri etkiliyor biri alkol kullanınca rahatsız oluyoruz. 19 yaş üniversite 1-2.sınıfa denk geliyor ve o yaşta alkol kullanmak kötü birşey değil. haftada 2 gün alkol almak alkoliklik olmuyor bence. Toplumsal tabulardan dolayı sizi ürkütüyor olabilir. Bi de aileden alkolik falan yazıları hiç hoş değil. Ailede alkol kullanan olması kötü birşey değil aileyi suçlamaya gerek yok, aile alkol kullanıyor diye yazmaya da gerek yok. Alkolik olmak farklı şey alkol kullanmak farklı şey. Her alkol kullanan alkolik değildir.

19 yaşındaki biri için fazla buldum ben açıkçası, orta yaşlarda biri olsa gayet kararında hatta az bile diyebilirdim ama yaşı itibari ile sonraki yıllarda artma durumu olabilir. Ama yılların bana öğrettiği bir şey var o da sevdiğin kişiyi ne kadar düşünüp doğru olanı göstermeye çalışsanda o kendi bildiğini yapmaya devam edecek, bu nedenle daha fazla karışmayın. Kendi bedeni, kendi tercihi...

Öyle bir şey demedim zaten dikkatli okuyun lütfen,bu konunun alkol kullanıp kullanmamakla ilgisi yok.
Aileden alkolikler tabirini arkadaşım kullandı ve arkadaşlarının alkolik olduğunu bana o söyledi.Yani sürekli içiyorlarmış ben de onun bu seviyeye gelmesinden korktum.Ben de tabulara karşı olan biriyim ama etkileyebiliyor tabii haklısınız.
Hep bu sıklıkta bırakır umarım ne diyim ki,bir şey demedim zaten kendisine.

Son düzenleme:
Yok karışmıyorum zaten amaç fikir almak.Sağlığına dikkat et diyip geçtim.

Pek de tabu değil aslında. Yerli içkimiz bile var. Rakıyı icat etmiş milletiz :)

Evet yerli içkimiz var ama özellikle Anadolu’da Tabu. Bir çok olumsuz kötü vaka hikayeleri anlatıldığı için alkol şişesi bile görünce sinirlenen çok fazla kişi var.
Bu konuda en muzdarip olan benim maalesef.Tabu kültürünün içindeyim gerçekten o durum hiç hoş değil,insanlar birbirinin hayat tarzına saygı göstermeli.Kötü vakayla da ilgisi yok aslında sadece tabu.

Evet yerli içkimiz var ama özellikle Anadolu’da Tabu. Bir çok olumsuz kötü vaka hikayeleri anlatıldığı için alkol şişesi bile görünce sinirlenen çok fazla kişi var.
Aslında pek öyle değil. Pek başka konulara girmek istemiyorum ama Türkler İslamiyet'e girmeden önce içki kültürleri vardı. Kımız mesela. At sütünden içki üretirlerdi. Geleneğimizde olan bir şey yani aslında.

Sözde tabu, sözde. En çok içki tüketilen iller listesine bir göz gezdirin derim. Gizli tüketilmesi tüketilmediği anlamına gelmiyor.

Bugun haftada 1 2 olur yarin bir cevresi degisir her aksama cikar alkolun sonu yok malesef. Evet faydalari var miktoplari temizliyor sarap kan yapar ama zararlari yararindan daha fazla. Ve o tadi almis bence ne kadar erken vazgecerse o kadar iyi ama tabi biraz imkansiz gibi su vaziyette

Valla mı? 20 senedir falan içerim hiç artırmadım ama siz öyle diyorsanız hemen artırmaya başlıyorum.
Siz şu seneden 500 kitap okuyan üye miydiniz?

Valla mı? 20 senedir falan içerim hiç artırmadım ama siz öyle diyorsanız hemen artırmaya başlıyorum.
Siz şu seneden 500 kitap okuyan üye miydiniz?
Hayir sakin arttirmayin. Zararlari yararlarindan fazla da yazdim icmemek en güzeli dilerim birakirsiniz evet evlilik sonrasi hedefi 500 hedefe indirgeyen üye benim ama toplumumuzun bir kesimi bu şeylere pek alışık olmadigi icin garip geliyor malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…