- Konu Sahibi challenger
-
Tedavi olacak!
Sanırım daha başlangıç aşamasında..
Vakit kaybetmeden psikiyartist ile görüşün..
Daha sonra hem çok geç hem de çok daha zor olur..
tedavıye nasıl ıkna edebılırım sorunu oldugunu herkes dıle getırdıgı halde kabul etmıyor.ailesi cok ıyı ınsanlar fakat anne-baba anlaşamıyor .kimseye sevgısını bellı etmek ıstemedıgı bır dönemde .çok iyi birisiyken bır tek alkol alıp her sorunu aşabileceğini dşünüyor bunu dıle getirmiyor yanlızca tadı güzel diye ıcıyorum nasıl bır meyve suyu ıcersın o şekilde diyor.ona yardım etmek ıstıyorum fakat nasıl?
kafam allak bullak karakter olarak 4/4 lük birisi bır karıncayı bıle ıncıtemeyecek derecede fakat içmeden duramıyo geçen hafta denedık 1 hafta ıcmeden duracaktı.bır arkadaşı ve arkadaşının kız arkadaşı geldiği için daha söz verdiği gün bıraktı.dün akşam ağlaması benı mahvettı tum gece uyuyamadım.bugun konuşcam ama ne dıyecegımı nasıl davranmam gerektıgını bılmıyorum.
lalecim bılıyorum alkolik bır adamla hayat geçmez ama bundan onu kurtarmak istiyorum bılıyorum kı ısterse başarabılecek bırısı ama nasıl bır baskı kurmam gerekıyor bılmıyorum..akıl verın bana...
lalecım yok aslında söyledıklerın doğru şeyler aslında bende benzerlerını dıle getırıyorum ona karşı ama bunu keşke nasıl başarabılecegımı bılsem bır ınsana alkol bağımlısı oldugunu nasıl kabul ettırılebılır keske bılsem...çünkü eskıden boyle degıldı aıle durumu kötüye gıttıkce aldığı mıktar ve gunler coğaldı ne yazıkki.
Zaten kabul etmemesi bence yeteri kadar sorunlu olduğunu gösterir..
Bak canım çok acı ama açık konuşucam..
Gerekirse kendini öne sür..
"Beni seviyorsan tedavi olursun" de..
Yok eğer yine bahane buluyorsa; ayrıl!
Alkolik bir adamla ömür geçmez!
lalecım yok aslında söyledıklerın doğru şeyler aslında bende benzerlerını dıle getırıyorum ona karşı ama bunu keşke nasıl başarabılecegımı bılsem bır ınsana alkol bağımlısı oldugunu nasıl kabul ettırılebılır keske bılsem...çünkü eskıden boyle degıldı aıle durumu kötüye gıttıkce aldığı mıktar ve gunler coğaldı ne yazıkki.
Laliş'im doğru söylüyor, alkolik bir adamla ömür geçmez. Örnek ben. Çocuklar için katlandığım zehir zemberek bir hayatım var.
Bir alkolik aslaaaa ve aslaaa alkolik olduğunu kabul etmez. Kendinizi öne sürseniz bile nafile. Moralinizi bozmak istemem ama durum bu. Bir doktorun da dediği gibi ancak dibe vurunca alkolik olduklarını kabul ediyorlar. Benimki hala dibe vurmadı ama bir kaç seneye kalmaz ben dibine vurdurucam onu.
Bence (deneyimlerim sonucu söylüyorum) sen onu kurtarmayı falan bırak kendini kurtar. Hayatın boyunca bir damla alkol aldığında bile eski alkolik günlerine dönecek bir bağımlıyla yaşamaktansa kendine yeni bir yol çiz.
Bir alkolikle yaşamak zor değil, zorunda ötesinde bir şeydir. Ben çocuklarım için dayanmaya çalışıyorum ve inan ki bunu başaramadım, şimdi sakinleştiricilerle ayakta duruyorum. Atıyorum ilacı takmıyorum hiç bir şeyi. Yani kendimi uyuşturuyorum. Olan bana oluyor. Yani alkol alanın dünya umrunda değil.
Bir alkoliğin hayatında önemli olan bir tek şey vardır, o da içkisi. Siz veya aile falan fasa fiso onun için.
Kaç ve kurtul. Bir abla olarak sana tek tavsiyem budur. Sakın ama sakın kendini yakma güzelim.
burbuk adına üzüldüm gerçekten nasıl bırsey oldugunu az cok bıldıgım ıcın.
lale aynen oyle dun akşam sebebın varsa oturup konuşalım dedım benım nedenım yok sadece ıcmek ıstıyorum ben kendımı önleyemıyorum bu ıstege bır cok ınsan arkamdan bunu konuşuyormuş bugun en yakın arkadaşım soyledı bazen oturup poker oynarken ıcıyorum.bazen ınsanlarla,bazen yanlzı ama ıstıyorum ıcmek kendıme manı olamıyorum dedı zaten kendısı.haklısın bır yerde bu akşam oturup konuşcam enıne boyuna eger tamam ıcmem derse ve tedavı görmeyı kabul ederse bende ona yardımcı olucam.ama burbuk yaşanılan tecrubenden ders cıkartmak adına sanırım durumunu kabul etmezse bır daha görüşmek ıstemedıgımı söyleyecegım başarabılırım umarım...
Anlıyorum anlıyorum..
Ama kendi istemezse asla bırakmaz...
Onun istemesi için de onun hayatındaki en önemli unsuru ortaya koyman gerek..
O yüzden kendini sür dedim..
Bak onu kurtarmaya çalıştıkça kendin de batarsın bu batağa..
İyi düşün,kararını ver,yazık etme kendine..
Bugün karıncayı incitmez ama yarın senin kalbini paramparça eder..
Çok kırıcı olduysam nolur affet..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?