alkoliklik....

laalecim sana katiliyorum tekrarlamak istemiyorum tamamiyle senin gibi düsünüyorum bu arada yorumlarinin cogu cok mantikli cok zeki ve nazik bir bayansin

Çok çok teşekkür ederim arkadaşım.. İçimden geldiği gibi yazıyorum işte..a.s.
Umarım hayata bizi dinler de yakmaz kendini..
Çok üzüldüm okuyunca çok..

canım yakmayı düşünmüyorum onunla mücadele edıcem çünkü dünya iyi birisi yardım edersem çıkarabılırmısım gıbı gelıyor ama gerek tecrubeler gerekse mantıklı düşününce eger yardım elını tutmazsa bende vazgeçerim dıye dusunuyorum.herkese yorumlarınız için çok teşekkür ederim

Akıllı bir kız olduğunu biliyorum zaten ben senin..olumunekankayizsmile
Herşey gönlünce olsun inşallah!:1hug:

Merhaba,alkolizm, şiddet buların hepsi ruhsal sorunların içine girer.Evlilik terapistleri çiftlerden birinin alkol sorunu varsa terapiyi sürdürmeyi kabul etmezler.Çünkü önce o kişinin iyileşmesi lazımdır ki evlilik sorunuyla ilgilenilebilsin.Ruh sağlığı yerinde olmayan insan sağlıklı düşünemez ve karar veremez.Alkolik insanlar çok naif,kırılgan,ince ruhlu insanlardır.Hayatla başedemedikleri için kendilerine zarar verirler.Psikiyatriste kesinlikle gitmeli.Şart koşmalısın,birlikteliğinizin devamı için.Bu arada kendini çok fazla kaptırma,sen tek başına onu iyileştiremezsin.Denizde boğulan bir kişiyi kurtarmaya benzer böyle durumlar.Kendini sağlama alamazsan sen de boğulursun.Çünkü aranızda duygusal bir bağ var.Profesyonel yardım alması gerekir. Elinden geleni yap. Vazgeçmen gerekiyorsa da vazgeç.

yumuşak konuşmaktan anlamaz!ona içkiye sığınarak kendisini ne kadar pasif bir duruma düşürdüğünü,acizliğini bir tokat gibi yüzüne vurucaksın..
canım cicim yaparak olmaz bu iş..kavgada etseniz bu onu kendisine getirir ve silkelenmesini sağlar..onu kendisine getiricek tek insan sensin şu anda..

Uzman değilim ama bildiğim kadarıyla alkol ve uyuşturucu gibi bağımlılıkların altında yatan depresyon gibi rahatsızlıklar var. Kişi depresyona giriyor kendisini mutsuz hissediyor ve çözümü psikiyatride tıpta aramak yerine alkol veya uyuşturucuya sığınıp onların sağladığı geçici rahatlamayı tercih ediyor. Bu durumda altta yatan depresyon tedavi edilmediği gibi üstüne alkol veya uyuşturucu kullanımının getirdiği bağımlılık, sağlık sorunları,sosyal ilişkilerde, insan ilişkilerinde sorunlar gibi pek çok sorun ekleniyor.Kişi de bu durumdan kendi kendine kurtulamyor çünkü artık vücudu bağımlı olmuş oluyor. Ancak amatem gibi kurumların ve psikiyatristlerin yardımıyla altta yatan depresyonun da tedavi edilmesiyle kişi iyileşebilir diye düşünüyorum. Ayrıca depresyona girmek içinde illa sebep gerekmiyor o da biyolojik sebeplerden olabiliyor.

Ben uzmanm, tecrübeliyim, yılların tecrübesi. Ne yaparsanız yapın, amatem'ede gitse tedavide olsa, bir damlasıyla eskiye dönerler.
Ben depresyona girdiklerinide sanmıyorum. Alkolikler kendilerinden başka herkese zarar veriyorlar. Bir tek kendilerine zarar vermiyorlar.
İster tehdit edin, ister güzellikle konuşun ister onu yapın ister bunu yapın, yok yok yooookkk düzelmiyorlar, düzelmezler.
Onlar kendileri için yaşarlar, kendileri için içerler, hayatta ne eşleri, ne çocukları, ne aileleri ve nede başkaları yoktur. Bu hayatta bir tek kendileri vardır.
Arkadaşım bir kez daha söylüyorum, sen konuşmayı falan bırak, arkana bile bakmadan çek git kendine tertemiz güzel bir hayat kur.
Ne yaparsan yap, bir alkolik seni hep kandıracaktır. Bırakıcam söz der, bir kaç gün, hatta bir kaç ay içmez, sevinirsin, bir gün bakarsın (hemde hiç ummadığın bir zamanda) başlamış, kavga etsen seni kaale bile almaz, ben kendimi biliyorum bir daha içmicem, iradesiz miyim, bugünlük içiyorum, mutluyum içiyorum, kafam bozuk içiyorum, otobüsü kaçırdım içiyorum, çişimi yapamadım içiyorum gibi milyarlarca bahane bulurlar. Bu sırada seni asla ve asla düşünmezler. Tek düşünceleri kendileridir. Kendi zevkleridir.
Kaç kurtul güzelim, bırak aşkı sevdayı, canına yazık. İnan bu kişiyle birlikte olursan bir müddet sonra buraya daha çoookk konular açarsın. Yanan biri olarak tek tavsiyem kurtul ve bırak o adamı.

Goz dagi ver. Ya ben ya alkol, kimi daha cok sevdigini goster de. sana, cevresine, isine olan sorumluluklarini alkol yuzunden aksatiyor mu?. Karar verme yetisi, konsantrasyon ve ruh halinda degisiklikler var mi? Eger oyleyse alkol problemi vardir ve sana dusen ona destek olmak. Insan oyle zamanlarda birilerinin destegine cok ihtiyac duyuyor. Cok zor bir donemimde bende alkolu abartmistim. Sorunlarla bas edemedigin zaman beyni uyutmak daha kolay geliyor. Problemleri unutunca kismi rahatlik yasiyorsun ama birkac saat sonra hersey eski haline donuyor. Arkadaslarimin uyarisi ile silkindim beni zorla doktora gonderdiler ve neyseki cabuk atlattim. Doktora gitmeye ikna edersen daha kolay olacaktir senin ve onun icin her sey gerekiyorsa zorla gotur.Sana olan sevgisini koz olarak kullan. Bana yapilan buydu ve ise yaradi.

Son düzenleme:

Her harfine, noktasına, virgülüne katılıyorum, vazgeç

Kesinlikle geçmez katılıyorum benim eşim eskiden kırk yılda bir içiyordu evlendik alkole başladı aslında içmesine herhangi bir nedende yok baktığımızda fakat her tarafa zil zurna gelmeye başladı işte içiyor ya düşünebiliyormusun sabahtan başlıyor akşam beni tanmayacak hale geliyor eve bile başkaları getiriyor ben artık herşeyi oluruna bıraktım oluruna derken ugraşacak ne sabrım nede gücüm var tedaviymiş vss.. artık devam mı tamam mı aşamasındayım benim üzerime her gün içemeyeceğim diyerek yemin eden kötükedihüsoi,çen bir kocam var yani :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…