anaaaa hayret nasıl olmuş böle yaa, yavrum hiçbi fikrim yok ki, ama drunun da dediği gibi 9 ay böyle gezemezsin ya, mecburen kullancan, kullanmassan sürekli ürer bunlar önlemini almak zrundasın, inşallah halledersinz yaaa
gazyagi ile yikiyorlardi sanki saclari bu bit icin ya..
yani sizde bit varsa belki bole bisi yapabilirsiniz.. ama bilemicem valla ben de cok..
evinizde hala bit varsa ilaclatin bi sirkete esiniz temizlesin ondan sonra eve girin siz.
Canim bit sampuani kullansan bile o hemen gecmez cunku yumurtalari oldurmez o sampuanlar. Birinin senin saclarindan o yumurtalari ayiklamasi lazim. Yoksa o yumurtalar bir catlarsa maazallah mahvolursun. Zaten 9 ay beklemek diye birsey soz konusu olamaz. Sorun sadece tiksinmek yada kasinmak degil. O bitler yumurtlarindan bir ciktimi bas edemezsin, Allah korusun kafa etini kemirirler.
Ayrica hamileyken o sampuanlari kullanmak dogru olmayabilir. Senin icin googledan ingilizce sayfalardan baktim. Hamileyken bitlerden kurtulmanin en guvenli yolu zeytinyagi imis.
Bir bayan saclarina zeytinyagi surmus ve saca takilan basliklar olurya onu kafasina gecirmis ve bir gece yatmis sonra sacinda o baslik dururken sac kurutma makinesi ile en az 20 dakika kurutmus kafasini. Sacini kuruturken hani su kuaforlerdeki perma makinesi olurya kafani sokarsin oyle birsey elbetteki daha iyi olur. Zeytinyagi yumurtalari bloke ediyormus ve sacini iyice kurutuncada bunlar oluyorlarmis. Birde bunu haftasonu yapin diyor cunku bunlari yapmak icin zamana ihtiyacin olacak. Sonrada bir yakinindan rica et, o yumurtalari kafandan ayiklasin. Cunku onlari hicbir ince uclu tarak tamamen kafandan temizleyemez. Tecrubeyle sabittir. Yani kucukken bende hatirladigim en az bir 3 kez bitlenmistim. Ve o yumurtalari halam, babannem, annem ayiklamayinca ne kadarda sampuan yada gaz yagiyla yikasakta gitmiyorlardi. Tabi ayiklarken suna dikkat edin. Yumurtayi sacindan cekince, iki tirnaginin ucu ile citlatsin ancak oyle anlar olümü degilmi. Ve eger canli bir yumurta ise citlatmadan olmez.
Eger saclarini coktan sampuanladiysan, muhakkak birini bul ve ayiklat kafandan o yumurtalari, cunku tekrarliyorum o sampuanlar onlarin tamamini oldurmez, daha dogrusu yumurtlari oldurmez. Ve yumurtalari kafandan tek tek cekerken muhakkak citlatsin kim sacini ayiklayacaksa.
Allah yardimcin olsun, cok zor bir durum gercekten.
cnm sıkı dişili bir tarak al kafanı yıkarken güzelce tara hem şampuanlı tara hem suyu tutu tara bitler tarağın küçük dişlerinde kalacaktır
bide doktoruna sor bakalım başını gazlasan bi zararı olurmu diye
eskiden saçların gazlarlarmış bitler tek tek dökülürmüş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?