Allah aşkına bana bir akıl verin arkadaslar

ben olsam madem verilen partinin süsüne püsüne göre çocuklara eşit yaklaşılmıyo sadece hoşlarına gidenin resimlerini paylaşıyolar, diğer çocukların bunu merak ettiğini, kendi fotolarının nerde olduğunu sorduklarını ve sizin psikolojinizi de bu durumun olumsuz etkilediğini söyleyin, kreş kendi bünyesinde süsler tutabilir aslında,orda bi sür çocuk doğumgünü kutluyo rutin şekilde, madem böyle organizasyonlara girilmesine izin veriyolar, en azından herkesin partisi benzer nitelikte olur, çocuklarda kendilerini farklı hissetmezler, veliler de, isteyen alsın pastasnı çöreğini ama doğumgünü süsleri sabit olsun mesela böyle doğumgünü kutlamaları için, onun dışında isteyen evinde havai fişek patlatsın kimse karışamaz ama kreşin içinde çocuklara eşit olanaklar verilmeli, madi külfet gerektien olaylara herkes evinde girsin bi zahmet

Bunu da düşündüm ama o minigin d.gunu üstünden bunu yapmak istemedim.

Haklısın, bir de öyle bir durum var:110:
O zaman en iyi seçenek yapacağın gibi onlarla konuşmak. Bu fotoğrafların paylaşımıyla hangi düşüncesiz insanlar ilgileniyor merak ettim.

Bu arada miniklerin doğum günleri kutlu olsun, birlikte nice mutlu yıllara:KK36:

ben olsam bende uzulurdum ,okul gibi ' sozde' egitim yuvasi olarak bilinen bi yerde bu tur ayricaliklarin olmasi cok cirkin...

tel gariplesti alıntı zor yapıyorum

evet süslemeleri konusunda iyi bir fikir üstelik biz abartı olmaşın diye çok sade yaptık hatta ben ona bile karsiyim da öğretmen ve çocuklar istedi.

Cocugunuzdan bir tebrik ve iyi dilegi esirgeyerek ayip etmisler, fakat ilk sayfada bi uyeninde yazdigi gibi ticari amacli (o dogum gunu daha ilgi cekici oldugundan) onun paylasmis olmalilar.Bunu konussanizda bi neticeye varacaginizi sanmam, ama orda bi kutlama varsa samimi veya degil cocugunuzu tebrik edip,kutlamaliydilar.

Cocugunuzdan bir tebrik ve iyi dilegi esirgeyerek ayip etmisler, fakat ilk sayfada bi uyeninde yazdigi gibi ticari amacli (o dogum gunu daha ilgi cekici oldugundan) onun paylasmis olmalilar.Bunu konussanizda bi neticeye varacaginizi sanmam, ama orda bi kutlama varsa samimi veya degil cocugunuzu tebrik edip,kutlamaliydilar.

Evet doğru olan buydu ama yapmadılar

Belki de o çocuğun ailesi okulu sıkıştırmıştır koysunlar diye? Anlaşılan sizin okulun facebook'a en azından doğum günü fotoğrafı koyma adeti yok. Ama bir çok kreş koyuyor. O aile kendi çevresine göstermek için bizzat istek yapmış olabilir. Ben olsam hemen okulu ayrımcılıkla suçlamazdım. O albüm ayrımcılık suçlaması için yeterli değil bana göre. Kreşin bunun için bir açıklaması olabilir. Sanırım yarın sorarsın kendilerine.

Şu anda çok gerginim ve agliyorum. sizlere akıl danışmaya çok ihtiyacım var.

Ikiz cocuklarim var geçen çarşamba d.gunleriydi ve kreşlerinde kutladik. Bu günde başka bir çocuğun d.gunuydu ve yine kreste kutlama yaptılar ancak bugüne kadar sosyal ağlardan tek bir çocuğun doğum günü fotoları kreş tarafindan paylasilmaz iken bu çocuğunkiler boy boy paylaşıldı. Çünkü ailesi çok zengin maddi kulfet gerektiren bir sürü hazirlik yapmışlar. ama bizler orta halli olduğumuz için sinirli şeyler yapabildik kreş bizim hazırlıkları beğenmedi galiba.

birakın foto paylasmayi kuru bir sözle kutlamadilar bile.ben bu duruma çok üzüldüm o yaştaki çocukların arasında bile ayrımcılık yapılması sınıf farkı gözetilmesi canımı çok sıktı. yoksa kutlama ya da foto önemli değil.

yarın diğer çocuklar ve kendi cocuklarim adına konuşmayı ve bu yaptıklarının çok büyük bir ayıp olduğunu söylemeyi düşünüyorum. her yerde zengin olanlar korunuyor ayrı davranıliyor ama bari çocuklar arasında bunu yapmasinlar.

haksız isem lütfen haksiz oldugumu söyleyin mantıklı fikirlere ihtiyacım var. Belki bir anne ve öğretmen olarak duygusal davranıyorumdur bilemiyorum.

dedigim gibi konu foto paylaşımı değil. anlatabildim umarım.
Aynı şey bende de odu ama çok umursamadım. Aslında işime geldi. Bıktım insanlara çocuklarımın resimlerini paylaşmayın demekten. İstemeden iyilik yapmışlar. Kendi ailem ,eşimin ailesi, kreşler, okullar gereksiz yere paylaşıyor. Bence kreşteki resimler mail adresimize gelmeli. Üzülmeyin lütfen sizi beğenmeyerek iyi birşey yapmışlar. Eğer çocuğunuz bu duruma üzülüyorsa konuşun kreşle. Ama onların birşeyden haberi yoksa hiç karıştırmayın. Kimlerki kimi beğenmiyorlar. Çocuklarınızı iyi bakıyorlar ve çocuklarınız orda mutluysa bunlara üzülmeyin.

bence siz de daha fazla üzülmeyin, ağlamayın, sonuçta çocuklar olayın farkında değil sanıyorum, yeter ki onların keyfi yerinde olsun, mutlu olsunlar :) kreş yönetimine düşüncelerinizi söylersiniz, bu kafayla devam ederlerse öğrenci kaybediceklerini söyleyin, sonuçta orayı tek zengin veli değil, geriye kalan çcukların aileleri döndürüyo, biraz daha özenli davranmaları gerektiğini hissettirin yeter bence

sevde_ .!.:
Belki de o çocuğun ailesi okulu sıkıştırmıştır koysunlar diye? Anlaşılan sizin okulun facebook'a en azından doğum günü fotoğrafı koyma adeti yok. Ama bir çok kreş koyuyor. O aile kendi çevresine göstermek için bizzat istek yapmış olabilir. Ben olsam hemen okulu ayrımcılıkla suçlamazdım. O albüm ayrımcılık suçlaması için yeterli değil bana göre. Kreşin bunun için bir açıklaması olabilir. Sanırım yarın sorarsın kendilerine.

tabii ki Yarın soracağım nedenini.

yok üzüntü geçti farklı fikirler duymak güzel oldu. dediğim gibi abartı yor da olabilirim ama konuşmasam da içimde kalacak.

sürekli oradayım öğretmenimizden çok memnunum zaten sorun kreş sahibinde bence.bu tür şeyleri o organize eder çünkü.

mesajları buraya kadar okudum, gerisini okumadan yazıyorum, belki yazılmıştır
kadesa, benden iyi bilirsin eğitim-öğretimde öğretmen çok önemlidir. hem çocuğun sevdiği hem de gerçekten iyi, duyarlı öğretmen bulmak zordur.
eğer öğretmenden memnunsan, konuşmayı mükün olduğunca 1Sen 1Sen 'in dediği gibi sohbet ortamında yapmaya çalış.
yapılan şeyin kesinlikle yanlış olduğunu düşünüyorum, o ayrı
fakat sen bu konuyu konuşmak için farklı bir bahaneyle git
konuyu bir şekilde buraya getir
nedenini sormak istedim, neden böyle yaptınız diye sor kibarca (kibarca derken ezilerek demek istemedim tabi)
belki gerçekten 1Sen 1Sen 'in dediği gibi rahatlatıcı bir cevap alırsın
yok gerçekten olay para yüzünden ayrımcılık ise o zaman da neden böyle yapıyorsunuz demek yerine, çocuklar adına rahatsız olduğunu dile getirerek bir öneri sunabilirsin
tüm çocuklara şık gelmelerini söyleyip birgün boy boy fotoğraf çekip yayınlayalım de mesela, diğer çocukların da velilerin de aklı kalmasın de, ben de öğretmenim çocukların neler hissedebileceğini düşündüm de vs vs
gerekiyorsa kendi cebinden bir fotoğrafçı tut, İstanbul'da 5 saat 2 kişi 500 TL'ye geliyorlar mesela, sen 1 saatlik 1 kişi tutsan, ödenebilir diye düşünüyorum, yuva da hayır demez bence böyle bir teklife
yani olaya çocuklar adına rahatsız olduğunu söyleyerek çözüm önerisiyle yaklaş bence, orta yolu bulmuş olursun. hem ortam gerilmez, hem tepki verilmiş olur, hem yuva hatasını anlamış olur, hem de yanlışlık düzeltilmiş olur...tabi yuva kabul ederse!

Ben olsam çocuklarımın fotoğraflarının sosyal medyada paylaşılmasını istemezdim.
Sizin derdiniz elbette fotoğraf değil çok net anladım ; kendi hissettiğimi söylemek istedim.

Bir arkadaş reklam demiş. Eğer görsel olarak çok iyi hazırlanmışlarsa bana da bu mantıklı geldi.
En doğrusu karşılıklı sohbet eşliğinde bunu sormanız, onlardan aldığınız cevap belkide sizi rahatlatacaktır.
Rabbim hayırlı, mutlu, sağlıklı, aşk dolu kocaaaa bir omur nasip etsin yavrularınıza. Doğum günleri kutlu olsun. :)

Şu anda çok gerginim ve agliyorum. sizlere akıl danışmaya çok ihtiyacım var.

Ikiz cocuklarim var geçen çarşamba d.gunleriydi ve kreşlerinde kutladik. Bu günde başka bir çocuğun d.gunuydu ve yine kreste kutlama yaptılar ancak bugüne kadar sosyal ağlardan tek bir çocuğun doğum günü fotoları kreş tarafindan paylasilmaz iken bu çocuğunkiler boy boy paylaşıldı. Çünkü ailesi çok zengin maddi kulfet gerektiren bir sürü hazirlik yapmışlar. ama bizler orta halli olduğumuz için sinirli şeyler yapabildik kreş bizim hazırlıkları beğenmedi galiba.

birakın foto paylasmayi kuru bir sözle kutlamadilar bile.ben bu duruma çok üzüldüm o yaştaki çocukların arasında bile ayrımcılık yapılması sınıf farkı gözetilmesi canımı çok sıktı. yoksa kutlama ya da foto önemli değil.

yarın diğer çocuklar ve kendi cocuklarim adına konuşmayı ve bu yaptıklarının çok büyük bir ayıp olduğunu söylemeyi düşünüyorum. her yerde zengin olanlar korunuyor ayrı davranıliyor ama bari çocuklar arasında bunu yapmasinlar.

haksız isem lütfen haksiz oldugumu söyleyin mantıklı fikirlere ihtiyacım var. Belki bir anne ve öğretmen olarak duygusal davranıyorumdur bilemiyorum.

dedigim gibi konu foto paylaşımı değil. anlatabildim umarım.

Teşekkürler.
evet çok iyi anlattınız ve sonuna kadar haklısınız, sınıf ayrımı çok sinir bozucu.
ama ben konuşmanız taraftarı değilim, çünkü çocuklarınızı oraya emanet ediyorsunuz, kötü davranmalarını istemem, hırslarını almalarından korkarım, benimde ikizlerim var ve bebekken yoğun bakımda kaldılar, hemşireler canımı sıksada şikayet edemedim çünkü uvarın arkasında bebeklerim var ve ne yapıldığını göremiyorum (bütün hemşireleri kastetmiyorum). çok yakınımdada çocuklara davranışlarından dolayı kreşten men edilen bakıcı ve öğretmenler oldu, başka bir kreşte çalışan tanıdığım kötü şeylere şahit oldu. ha illaki konuşacaksanız ondan sonra çocukların kreşini değiştirin derim. normalde hakkımı savunan bi insanım ama çocuklarım söz konusu ve her an göremediğim bi ortamdalarsa iş değişiyor , umarım anlatabilmişimdir o_O

mesajları buraya kadar okudum, gerisini okumadan yazıyorum, belki yazılmıştır
kadesa, benden iyi bilirsin eğitim-öğretimde öğretmen çok önemlidir. hem çocuğun sevdiği hem de gerçekten iyi, duyarlı öğretmen bulmak zordur.
eğer öğretmenden memnunsan, konuşmayı mükün olduğunca 1Sen 1Sen 'in dediği gibi sohbet ortamında yapmaya çalış.
yapılan şeyin kesinlikle yanlış olduğunu düşünüyorum, o ayrı
fakat sen bu konuyu konuşmak için farklı bir bahaneyle git
konuyu bir şekilde buraya getir
nedenini sormak istedim, neden böyle yaptınız diye sor kibarca (kibarca derken ezilerek demek istemedim tabi)
belki gerçekten 1Sen 1Sen 'in dediği gibi rahatlatıcı bir cevap alırsın
yok gerçekten olay para yüzünden ayrımcılık ise o zaman da neden böyle yapıyorsunuz demek yerine, çocuklar adına rahatsız olduğunu dile getirerek bir öneri sunabilirsin
tüm çocuklara şık gelmelerini söyleyip birgün boy boy fotoğraf çekip yayınlayalım de mesela, diğer çocukların da velilerin de aklı kalmasın de, ben de öğretmenim çocukların neler hissedebileceğini düşündüm de vs vs
gerekiyorsa kendi cebinden bir fotoğrafçı tut, İstanbul'da 5 saat 2 kişi 500 TL'ye geliyorlar mesela, sen 1 saatlik 1 kişi tutsan, ödenebilir diye düşünüyorum, yuva da hayır demez bence böyle bir teklife
yani olaya çocuklar adına rahatsız olduğunu söyleyerek çözüm önerisiyle yaklaş bence, orta yolu bulmuş olursun. hem ortam gerilmez, hem tepki verilmiş olur, hem yuva hatasını anlamış olur, hem de yanlışlık düzeltilmiş olur...tabi yuva kabul ederse!
muzurtilkicim yine patlatmışsın yorumu , dibine kadar katılıyorum

Reklam olayını hiç düşünmemiştim olabilir tabii.paylasilan fotolar kresin kendi sitesinde değil feys sayfalarında var.

Ancak sadece o çocuğun olması ve diger 40-50 öğrencinin herseyinin es geçilmesi canımı çok sıktı. yoksa foto umrumda değil.

Canim yazdiklarina göre düpedüz ayrimcilik yapmislar ,durumu iyi olan cocuklara öncelik gösterip boy boy fotolar basmalari delil olarak yeter .Senin yerinde olsam bu konuyu dile getirirdim, üzülme cocuklarin icin git konus aciklama iste .Yoksa onlara olan güvenin gün gectikce daha cok zedelenir .

günaydın kızlar.herkese yorumları için teşekkür ederim :)

sabah çocuklarımı kreşe bıraktıktan sonda öğretmenimizle konuştum.kreş sahibi öğlene doğru geleceği için onunla konuşamadım.

aynı buraya yazdığım gibi anlattım hatta anlatırken yine sinirm bozuldu ağladım.öğretmen de çok üzüldü.

öğretmen önce diğer çocuklar gözden kaçmıştır falan dedi ama sonra tabii kendisi de inanmadı buna.resmen kreşin en iyi maddi imkanlı çocuğu olduğu için ve bazı arkadaşlarımın dediği gibi reklam amaçlı yapılan bir hareket.ayrıca dün d.günü var diye kreşte yemek bile çıkmamış çocuklara bir kase çorba içirmişler sadece ve bunu duyunca iyice sinirlendim.ne d.günüymüş be arkadaş!

eşim öğleden sonra kreş sahibiyle görüşecek ve gerekirse böyle saçma sapan davranan çocuklar arasında para durumuna göre ayrım yapan kreşe gelecek sene yollamayacağım çocuklarımı.

Sizin gibi mantıklı yorumlar yapan hayat dolu bir insanı bile sinir etmişler ya pes. Tabi ki yapılan hoş bir davranış değil ama burda en önemli nokta öğretmeninizden memnun oluşunuz.Çocuklar da seviyor öğretmenlerini sanırım. Bu davranış tamamen kreşin işgüzarlığı.

Ben de reklam amacli oldugunu dusunuyorum kadesa. Sonucta belesten hazirlik var ortada ve bunu kullanip kresin reklamini yapmislardir gibime geldi...

Back
X