Allah askina calismayanlar ne yapiyor

Bende o bunalimdayim. Bizimkilerde oyle yas itibariylede birsey yapmaya hevesleri yok ayni sekilde hani oyle aktif yapida degiller zaten.Ams cok sukur ki varlar. Sadece isterdimki en azindan ailemle biseyler yapayim hic olmadi. Evet her gun birbirinin ayni gibi farkli seyler yapsamda bende
Evet çok şükür iyiki başımızdalar, Allah ailemize uzun hayırlı sağlıklı ömürler versin bizlerede inşallah

Su anda bende calışmıyorum-iş bakıyorum. Evdeki odaları boyuyorum, bahçemde çiçek, meyve, yetiştiriyom (bahçe yoksa balkonda yapabilirsiniz). Arada köpeğimi dışarı çıkarıyom,-doğa yürüyüşü. Zamanım varsa film seyrediyorum-genelde haftada bir kez. Tabii yemek, bulaşık derken gün bitiyor. Keşke zamanım olsada daha çok şey yapsam diye düşünüym..

ben de sıkılanları anlamıyorum
o kadar çok biriken izleyeceğim film okuyacağım kitap gitmek istediğim tiyatro hafta sonu şöle bi piknik var ki
ama başımı kaşıyamıyorum
insan nasıl sıkılmaya vakit buluyor bilmiyorum

Evet maalesef.Ben bazi kiz arkadaslara bakiyorum gercekten denize gidiyolar ne bileyim ailecek aktiviteler flan ben bazen diyorum ki benim beklentim mi hic bitmiyor diye 😔
Neden birilerini bekliyorsunuz ki! Ben akşam üzeri tek başıma 1-2 saat denize gidiyorum mesela. Gidemediğim zaman, sahile kadar yürüyüp bir kahve içip geri dönüyorum. Telefonlar geliyor, neden haber vermiyorsun diye ama ben plansız canım istediği an yapıyorum ve çok da keyif alıyorum 🙋

o kadar çok biriken izleyeceğim film okuyacağım kitap gitmek istediğim tiyatro hafta sonu şöle bi piknik var ki
ama başımı kaşıyamıyorum
Yani sanirim vakit cok olunca.Piknik mesela piknige gitmeye uyum saglayacak biri olmayinca heves de edemiyorsunuz mesela

Yani sanirim vakit cok olunca.Piknik mesela piknige gitmeye uyum saglayacak biri olmayinca heves de edemiyorsunuz mesela
1 hamak + 1 kitap + istersen bir de bira...al sana mis gibi piknik... Benim en büyük hobim iş çıkışı bu üclüyle akşam pikniği yapmak (iki ağaç arasına astigim ledli ışıklarım da var ama genelde hava kararınca yıldızları izleyip müzik dinliyroum)
Miss gibi piknik. Yanında eşlik eden biri olmasa da bence gayet keyifli bir etkinlik. Asıl briiyle gidince devamlı konuşuyorsun, ortamın sessizliğini dinleyemiyorsun. Arkadaşın tek kalmasın diye hamakta gönlünce yatamıyorsun...
Bence bunu deneyebilirsin.
Deniz için de, eğer deniz sehrindeysen sen de git. İlla otelde kalmak gerekmiyor ki, sabahtan git,gir denize, öğlen çok gölgelik yerlerde takıl. Para harcamak istemiyorsan mis gibi domates+salatalık+taze ekmek pikniği yap ❤️ ben issizken evimden bir metro+bir otobüs yaklaşık 2 saat uzaklıkta kilyosa giderdim aynı bu şekil. Sevgilimle gittiigim de olurdu,o donem yalnızsam canım kendimle gittiğim de olurdu. Önemli olan güneşlenip yüzmek değil mi? Gidin güneşlenip yüzün işte. En azından D vitamini alirsiniz, enerjiniz gelir biraz.
Hayatı ertelememeye çalışın. İstediğiniz şeyleri 'ay tek nasıl yapayım' diye düşünmeden yapmaya çalışın . İnsanin kendine yetebilmesi çok büyük bir nimet ... Ayrıca köyunuz, uzakta akrabanız falan varsa gitmek de iyi olabilir. Hava degisimi olur en azından...

ama başımı kaşıyamıyorum
Çalışıyor musunuz ?

Ahh bir bebegim olsaydi gercekten ne guzel hayata baglayan birsey. Gercekten vaktin cogunlugunu aliyor ve resmen herseyi cocuguyla yapabiliyor iki kisi bile bi aile olmaya yetiyor. Sanirim kitap okumami daha coklastirmam gerek. Tabi o bile biraz sıkılmaya basladim ama bundan vazgecmemem gerek sanirim
3 senelik bi tedavi sonucu kavuştum bende kıymetlime. Rabbim en hayırlı şekilde en doğru zamanda nasip etsin inşallah sizede. Film, kitap, müzik derken zaman geçer oyalanırsınız.

Bence olay şu. Amaç vakit öldürmek ya da günü doldurmak olunca çoğunlukla geçiyor ama gün sonunda bugün de noldu oluyor insan hani bugünde yaşadım ama noldu dünün aynısı.

Sadece bende mi bilmiyorum ama yazılan çoğu aktiviteyi yaptım hepsini yapıp sonra sıkılıyorum kitap mı bir oturmada bi kitap bitiyor bir hafta böyle sonra ? Sıkılıyorum... film mi bir oturuşta bir dizi bitiririm ama sonra ? Sıkılıyorum... hobi mi buluyorum başlarda çok da zevk alıyorum hobi ile uğraşmaktan ama sonra ? Sıkılıyorum.... yeni şeyler öğrenmek mi ? Örneğin yeni dile başlıyorum başlıca kalıpları ogreniyorum ama sonra ? Sıkılıyorum... Özellikle kitaptır yeni şeyler ogrenmedir birde uni mezunu çalışmayansan okudum da profesor mu oldum sanki diyorum kendi kendimi demoralize ediyorum. Düzen bi türlü tutturamadım arkadaş hani hayatından memnun olmamak değil bu çoğu insanın yorumu şükret oluyor e tamam şükrediyorum zaten hayatıma isyanım yok, sanırım isyanım biraz da kendime hani eskilerin tabiriyle bir baltaya sap olamayıp odun gelip odun gitmek canımı sıkıyor

İnsan bedenen dinlenemiyor yorulmadigi için ama ruhen yoruluyorum o daha beter . Kafayı yastığa koyup bugün naptim diye soramıyor insan bazen . Naptim ki bomboş iste oturdum falan gezdim tozdum imkanlar dahilinde , kitap okudum bilmem ne ? geleceğine nasıl bir yatırım yaptın?

Kitapta çok büyük yatırım.. buna sözüm yok kitabı severim de okurum da ... ama bakıyorsun etrafa kitap yüzü açmayan insanlar çok iyi yerlerde prestijli insanlar olmuşlar sonra o sorulmaması gereken soru geliyor buluyor seni acaba okudum , okudum da iyi mi ettim kötü mü ettim .

Bunaldim bunaldim bunaldim da agzima kadar doldum. Ya hic bi yerde is bulamiyorum.Icim cok daraliyor bu ara. Sanki bombos yasiyor gibiyim. Bi bosluga dustum cok fena.Bir onceki konumda size cevremdeki arkadaslarimin hatta ablamin dahil bir yasami oldugu icin bir turlu birseyler yapmaya vakit bulamadigindan bahsetmistim.Yani insanlar issizkende gezebiliyor ya da hayata tutuncak biseyler yapabiliyor.Ya o kadar bunaldimki. Siz neler yapiyorsunuz nasil vakit geciriyorsunuz.Bu arada calismiyorum ailemle yasiyorum ve bosanma durumu soz konusu cocugum yok. Icimin bunaltisindan catliycam sanki.Resmen kiskanc birine donustum.Ne olur yorumlarinizi bekliyorum
buradakileri okusan cevap yazsan zaten vakit gecer :)) ev işi yapmayı bile unutursun.

Ben size daha önce de yazmıştım sanırım :) Kendinizi kısır döngüye sokmayin diye . Nasıl anlatsam ki kendimden örnek vereyim .Evimde TV bile yok benim bırakın sıkılmayi az dinlenemiyorum bile bu aralar :)

Sorunuza istinaden sabah 7 de uyandım .Ütü yaptım , kahvaltı ,akşam yemeğini fırınladim. Kendi bakımimla ilgili işlerim var bugün .Malum kuaförler çok güven vermiyor. Daha saat 10.30 ama iş çok yani :) Sizde güne açıkhavada yürüyüşle başlayabilirsiniz.Alin peynir,zeytin termosa çay kahvaltınızı masalı bir parkta yapın mesela. Bir süre sonra ailenizde size katılmak isteyecektir. Kitap okumaya vaktim var .Okuduğum şeyleri not ediyorum ileride işeme yarar die şu an çalışmasam da . Boyama,çizme gbi yeteneklerim yok o yüzden o kısım bana uymuyor .Kendi yeteneginize göre basit bir hobi de edinebilirsiniz. Pazarlarda çok ucuz kumaşlar var .Youtubeta da elde dikis gösteren videolar .Maksimum on yirmi liraya bir ürün dikebilirsiniz mesela mutfak önlüğü vb şeyler . Ailenizle yaşıyorsunuz sanırım .Yemek ve temizlik işlerini üstlene bilirsiniz . Arkadaşlarınıza bu hafta mesaj atın mesela müsait oldukları ilk anda size yazsınlar . Talep etmeyip bekliyorsanız ondan da plan yapmıyor olabilirler . Başka bir sürü şey olabilir. Yegeniniz varsa bir gün ablaniz size bıraksın siz bakın o da dinlensin mesela .Ertesi gün de birlikte kahve içmeye çıkarsınız. Umarım en kısa zamanda iş bulursunuz .

Son düzenleme:
Şu an aynı sizin gibiyim. İşsizim, ailemle oturuyorum. Annemler yazlığa gitti evde yalnız kaldım. Sokağa adım atsan para bu yüzden bir yere de gidemiyorum. Akşamları çıkıp bir saate yakın yürüyorum. Televizyonda 10 yıllık diziler var (yaprak dökümü aşkı memnu falan). Normalde müge anlıya, esra erola akşamları da dizilere falan bakıyorum vakit geçiyor. Yaz ayında olduğumuz için tvde de bir şey yok. Delireceğim artık. Şeytan diyo bin otobüse git yazlığa İstanbulda napıyosun? Ama orda da bişey yok kardeşim. Allahın dağında bir yer. Kursa gitsem yaz sıcağında kurslarla uğraşamam. Delireceğim!

Back
X