Allah askina ingilterede yasayan biri noluyo bi soylesin

Ülkeye yurtdışından gelen herkesi karantinaya almadan bitmez. Millet başka ülkelerden aktarmayla geliyor, hadi onu da geçtim, dün gelenler, önceki gün gelenler geldi. Geriye dönük bir çalışma yapılır mı yapılmaz mı bilinmez ama inşallah bu şekilde tedbirlerle vakalar azalır ve biter.
Hastalığın bitmesi hepimizin dileği.

Okuduğum kadarı ile binden fazla vakada virüsün mutasyona uğrayıp çok daha saldırgan(tüm vücuda aynı anda) ve daha fazla bulaşıcı olduğu saptanmış.
Yani toplum bağışıklığı ya da aşı işlemeyecek, kısa süreli birkaç ülkeye uçuşlar kapatıldı ama gelmek isteyen zaten diğer kapatılmayan ülkelerden aktarmalı gelebilir.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson dün yaptığı, “Mutasyon geçirmiş corona virüsü önceki virüse göre yüzde 70 daha bulaşıcı” açıklamasının ardından bugün kabineden kritik bir açıklama geldi.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, mutasyona uğramış yeni corona virüsünün kontrolden çıktığını açıkladı. Sky’da Sophy Ridge’in programına katılan Hancock, “Vaka sayısında adeta patlama yaşandı ve gidecek çok yolumuz var. Aşılar tamamlanmadan kontrol altına almak çok zor gözüküyor” dedi.

“TAHMİN ETMİYORDUK”

Mutasyona uğramış corona virüsünün kontrolden çıktığını vurgulayan Hancock, “Orijinal planımızda virüsün mutasyona uğrayacağına dair bir bilgimiz yoktu. Mutasyona uğramış virüsün bu kadar hızlı yayılacağını tahmin etmiyorduk. VUI-202012/01 ismi verilen bu virüsün orijinal corona virüsüne göre daha hafif olduğuna dair bir kanıt yok” dedi.

7EAD1109-C247-4335-B346-BF91589274E1.jpeg

Yapacak hiçbirşeyimiz yok maalesef.. maske, mesafe , hijyen bunlara dikkat etmeye devam edecegiz.. haberlerle pskolojilerimizin bozulmasına izin vermeyelim lütfen.. ruh saglıgımızda önemli...

Aşı bir kaç haftaya başlıyor burda . İngiltere ne alemde bilmiyorum ama insanlar kurallara uymadığı sürece aşı dahi fayda etmez.Akşam Arkadaşımla konuşuyorum diyorki ablasının gelini ve gelinin kız kardeşi artı çoluk cocuk yemeğe gelecekler . İcimden hepten zıkkımın kökünü yiyeceksiniz diyesim geldi 🤧

Aşıdansa Almanların üretime sürmeyi planladıkları tedavi edici ilaç daha mantıklı geliyor bana da. Aşı grip gibi virüslerde etkili olamıyor çünkü gribin de tıpkı korona gibi mutasyona uğramış çeşit çeşit görülme halleri var. Aşı bunlardan belki yüzlercesine etkili olsa yine bir çeşidine etki göstermezse virüs yine insanı hasta etmeye yetiyor. Aşı gibi önleyici değil tedavi edici yöntemlerin geliştirilmesi gerekiyor. Virüs, bakteriyel ya da genetik bir rahatsızlık olmadığından tedavisi de daha güç maalesef...

Aşıdansa Almanların üretime sürmeyi planladıkları tedavi edici ilaç daha mantıklı geliyor bana da. Aşı grip gibi virüslerde etkili olamıyor çünkü gribin de tıpkı korona gibi mutasyona uğramış çeşit çeşit görülme halleri var. Aşı bunlardan belki yüzlercesine etkili olsa yine bir çeşidine etki göstermezse virüs yine insanı hasta etmeye yetiyor. Aşı gibi önleyici değil tedavi edici yöntemlerin geliştirilmesi gerekiyor. Virüs, bakteriyel ya da genetik bir rahatsızlık olmadığından tedavisi de daha güç maalesef...
Kesinlikle öyle.
Tekrar tekrar geçirilebilen bir hastalığı zaten aşının bitirmesi mümkün değil.
Muhtemelen tekrar geçirebilecek olduğu sonradan ortaya çıktığı için, ilaç çalışmaları geri plana atıldı ama ilacı bulunduğunda kep niyetine korona mezuniyeti olarak maskeleri atarız havaya.

Kesinlikle öyle.
Tekrar tekrar geçirilebilen bir hastalığı zaten aşının bitirmesi mümkün değil.
Muhtemelen tekrar geçirebilecek olduğu sonradan ortaya çıktığı için, ilaç çalışmaları geri plana atıldı ama ilacı bulunduğunda kep niyetine korona mezuniyeti olarak maskeleri atarız havaya.
Hakikaten bitsin artık anamı babamı doya doya göremedim öpüp koklayamadım. En çok bu koyuyor.

Hakikaten bitsin artık anamı babamı doya doya göremedim öpüp koklayamadım. En çok bu koyuyor.
Derdiniz buysa dertlenmeyin.
Şükür ki sağlıklılar.
Şu dönemde hasret, en son mevzu edilecek şeylerden biri, herkesin iyi olması adına dayanılır.
Çoğumuz evdeyiz, çoğumuz güvendeyiz, yeter de artar.

Virus denilen sey zaten asil ile ilac ile tedavi edilemez. Buna en bastan inancim yoktu. Belki bi nebze hafif gecirmemize yarar okadar ; o da mutasyona uğramazsa..

Ben uzun sure kurtulacagimizi sanmayanlardanim.

Derdiniz buysa dertlenmeyin.
Şükür ki sağlıklılar.
Şu dönemde hasret, en son mevzu edilecek şeylerden biri, herkesin iyi olması adına dayanılır.
Çoğumuz evdeyiz, çoğumuz güvendeyiz, yeter de artar.
Evet tek tesellimiz bu, en azından sağlıklı ve güvendeler. Her gün görüntülü konuşuyoruz bununla yetinmeye çalışıyoruz. Onlar için daha zor, sokağa çıkamıyorlar bir yere gidemiyorlar. Yakınlarımız vefat ediyor cenazeye gidemiyoruz destek olamıyoruz. Bunlar çok yıpratıcı...

mutasyon mu gecirmis bu virus? Doktor varsa bi aciklasin.yeniden kabus yasamayacagiz degil mi max martra bitecek diye sarrladim kendimi ben.asi olacaktik bitecekti.degismis virus deniyo aali astari var mi biri desin
Vallahi benimde kafama takılan birşey var geçenlerde TRT haber izliyorum hemşire ilk doz Çin aşısını vurulmuş 15 gün sonra 2.ci doz aşıyı olmuş 5 gün sonra virüs kaptım diyor bu haberden sonrada arkasından Çin Alman aşısı sipariş vermiş benim anlamadığım konu şu biz bu çin aşısını aldık Çinliler neden Alman aşısı alıyor bu 1 ikincisi ise Amerika'da alman aşısı dan iki hemşire hiç bir alerjisi olmadan nefes darlığı çekiyor ve yoğun bakımda yatıyor ve son sorum madem çin aşısı vurulacagiz neden bizim hemsiremiz 5 gün sonra virüs kaptım diyor bilgisi olan aydinlatabilirmi ? Allah'ım inşallah bu beladan bizi kurtarır çok kayıplarımiz oldu heleki yaşamış biri olarak çok zor günler geçirdik Allah cümlemizin yardımcısı olsun

Back
X