Allah başka bir dert vermesin ama tatile gidemedik:(

Aslında uygun bir bütçeyle tatile çıkılabiliyor. ben tek maaşla geçiniyorum, nişanlım asker, ona da para gönderiyorum gene de izin kullandı ve çok güzel tatil yaptık. burda harcayacağımız kadar harcadık diyebilirim. çadırda kaldık vs.. doğuda da çok güzel tatil yaptık. nusaybin'de beyaz su denen yerde yüzmenin keyfi hiçbir yerde yok gerçekten müthiş. sonra van'a gidilebilir, van gölünde yüzülebilir. ben daha gitmedim ama çok istiyorum inşallah seneye..

Bizde iki senelik evliyiz, ve benimde 7 aylık bir oğlum var. Bizde balayına gidememiştik, yaza da hamile kaldım o yüzden geçen senede tatil görmedik. Bu senede eşimin işi sebebiyle tatil yok. Aynen bende tatildeki bebekli aileleri görünce iç geçiriyorum, ama sağlık ve huzur yerinde buna bin şükür. İnşallah çok daha güzel günler görürüz. Sıkmayın canınızı, aynı durumdayız :) Daha beterleri de vardır diyerek teselli ediyorum kendimi ben. Hem anlamayacaklar zaten, inşallah yaşlarına girdiklerinde farkında olduklarında yaşatırız yaşarız en güzel tatilleriii :))

7 aylık bebek deniz görmediğinin farkında değildir bence. Biz de 8 senedir gidemiyoruz. Her sene birşey çıkıyor. Bazen maddiyat bazen denk gelmiyor. Günü birlik haftasonları gidiyoruz arada. Bu sene sınavlarım olduğu için ona bile gidemedik. Böyle şeyleri kafaya takmak fazla gereksiz bence. Bir de sosyal medyada bu ara bol bol tatil fotoğrafları var evet. İnsanlar para da bulmuş zaman da bulmuş gitmiş. Onlara bakıp moralinizi bozacağınıza kendinizden daha zor durumda olanlara da bakın bence.

Bu sene bizde gidemedik. Erken rezervasyon yaptırmıştık ama bebek olunca iptal ettik.
Bebekle tatil konusuna gelirsek kızım 11 aylıktı ilk tatile götürdüğümüzde,şu an hatırlamıyor bile ilk tatilimizi. Ki denize sokmuştuk bol bol,bizim açımızdan yorucu bir tatildi.
Kısacası bebeğiniz tatile gitseniz bile hatırlamayacak ki. Bu sene böyle geçirin,seneye daha keyifli bir tatil planlarsınız. Erken rezervasyon yaptırırsınız hatta daha uyguna gelir.
Başkalarını boşverin. Herkesin kendine göre bir sıkıntısı var,bir başkası da bebeğim olsun diye üzülüyordur belki sizin bebeğinizi görünce. Halinize şükredin. Sağlığınız yerinde ya daha ne olsun.

Çok şükür sağlığımız yerinde ama kış boyunca afedersiniz ess..k gibi çalıştık.yazin bir deniz havası solumak istiyor insan.maalesef ki iki senedir evliyiz bir kere bile tatile gidemedik.:KK43: ikimizde borç ödüyoruz eşimle.oglum var 7 aylık.en azından onu denize gördürmek istiyorum.icim gidiyor ama maddi sorunlardan gidemiyoruz.canim o kadar sıkılıyor ki.cok üzülüyorum. Sosyal medya da bebeklerin denizde fotoğraflarını gördükçe ben neden oğluma güzel bir tatil veremedim diye kendimi yiyorum...yoksa ben çok deniz düşkünü bir insan değilim.sadece oğlum ilk defa girecek onun hevesi ve isteği vardı.cok ama çok üzgünüm.size derdimi anlatmak istedim.belki bir iki biseyler konsiuriz ve rahatlarım:KK43:
Biz antalya belekten yeni geldik 2 yaşinda kizimla 1hafta tatil köyünde kaldik.ben ve benim gibi 5 türk aile daha gittigimize pişman olduk ve birdaha gitmeme karari aldik.denizde dalga rüzgar öyle çoktuki denizden korkup agliyodu havuzuda hic istemedi sürekli plajda aglayip bizide rahat birakmadi.yemek bile yedirmedi odadan cikamadik çogu zaman.diger ailelerde çocuklarinin peşinde koşmaktan telef oldu.hiçbirimiz gün yüzü göremedik.7yaşina girmeden bidaha gitmem heralde.kadınlar gelip gelip bana çocukla tatil bizim neyimize diyolardı.bide klima çarpti hastayiz şimdi

Çok şükür sağlığımız yerinde ama kış boyunca afedersiniz ess..k gibi çalıştık.yazin bir deniz havası solumak istiyor insan.maalesef ki iki senedir evliyiz bir kere bile tatile gidemedik.:KK43: ikimizde borç ödüyoruz eşimle.oglum var 7 aylık.en azından onu denize gördürmek istiyorum.icim gidiyor ama maddi sorunlardan gidemiyoruz.canim o kadar sıkılıyor ki.cok üzülüyorum. Sosyal medya da bebeklerin denizde fotoğraflarını gördükçe ben neden oğluma güzel bir tatil veremedim diye kendimi yiyorum...yoksa ben çok deniz düşkünü bir insan değilim.sadece oğlum ilk defa girecek onun hevesi ve isteği vardı.cok ama çok üzgünüm.size derdimi anlatmak istedim.belki bir iki biseyler konsiuriz ve rahatlarım:KK43:
cok istiyorsaniz havuza goturun veya eve sisme havuz var ya cocuklar icin onlara bakin.

7 aylık çocuğu bahane etmeniz komik sadece.. borçlarınız bitince gönlünüze göre yaparsınız tatil.

O bebek daha anlamayacak ki zaten seneye daha güzel olur ama bir deniz havası almaksa çok uygun yerler var Avşa adası var mesela pansiyonlar var hep annem arkadaşıyla gitti.odanın günlüğü 70 tl idi. Market falan var alıp kendin yapabilirsin orada kahvaltı yemek falan evdeki gibi. Herkes tatile gidemiyor şartlar belli bende hamileyim bu sene gidemedim

Allahaşkına 7 aylık çocuğun ne hevesi olur denize? Farkında bile olmaz havuzmuş, denizmiş...
Oğlum ilk defa denize girecek onun isteği ve hevesi vardı demişsiniz şaşırdım doğrusu.
Bebeğiniz dile mi geldi? Denize girmek istiyorum mu dedi? Hevesini nasıl anladınız?
Benim anladığım şu : Siz sosyal medyada gördüklerinizden etkilenip dertlenmişsiniz bu derdi de bebeğiniz üzerinden dile getiriyorsunuz.
Amaç çocuğunuzu eğlendirmekse alın bir şişme havuz, koyun balkona, balkon yoksa banyoya, sokun havuza bebişi eğlensin.
Ben oğlumu büyütürken çok kullandım balkonda bu havuzlardan.
Amaç ille de sosyal medyaya tatil fotoğrafı koymaksa ucuz alternatifler var, hafta sonu deniz kenarına gidilebilir, günlük havuza gidilebilir.
İnsan tatile gidemedim diye dertlenir mi? Sağlığımız yerinde olsun, Allah başka dert vermesin.
Bu sene benim için aşırı yorucu ve yıpratıcı bir yıldı ama planlamamıza ve bütçemiz uygun olmasına rağmen eşimin sağlık sorunları nedeniyle biz de tatile gidemedik,
üstelik yüzmeyi çok severim.
Eşim hemen alternatif üretti büyükşehir belediyesine ait spor kompleksine aylık 275 TL ödeyerek ailece üye olduk.
Haftada 5 gün devam hakkımız var.
Hem yüzüyorum hem pilates yapıyorum.
Renk renk spor taytları ve tişörtleri aldım Erenköy pazarından.
Spor çantası ve ayakkabı artı renkli havlular, bunlar bile mutluluk sebebi benim için.
Spordan gelip sağlıklı, pratik yemekler, hazırlıyoruz eşimle,ekşi mayalı ekmek bile yapıyoruz ardından çay, kahve ,
ohh hayat bize güzel. Bu yıl da böyle...
Hayata bakış açınızı değiştirin , sevgiyle, mutlulukla kalın.
Bizde erken rezervasyon yaptirmiştik tatile kıştan bizde 270 ödüyoruz aylik ama tatil 1haftaydi tabi ve dalga yüzünden hiç yüzemedik:(

7 aylık bebekle bana para verseler üstüne yine gitmem...
eziyetten başka bir şey değil..
seneye daha makul olur bence

Ah şu sosyal medya tatiller lüks görüntüsü verilen hayatlar herşey dört dörtlükmus gibi hayatlarında.Evladiniz var sağlığınız da yerindeyse kafaya takmayın bu sene olmazsa seneye olur.uzulmeyin bizde ev aldık 10 yıllık kredi ile ekmegi zor bulduğumuz dönemler oldu ama rahatlayınca borçlar herşey oluyor Allah can sağlığı versin

İnan 7 aylık çocuk hiç bişey anlamaz tatilden gitmişin gitmemisin farketmez kaldı ki çok küçük sizede eziyet olur iki yaşından sonra daha bir güzel olur bence

Bizim ailede ilk kez denize gittiğimizde ben 10 yaşlarındaydım ve çadırlaydı. Zaten öncesinde gitsem hatırlamazmışım. Çok bir kayıp hissetmedim de 7 aylık çocuk denizde neyi hatırlayacak. Sosyal medyadan etkileniyorsunuz bence. Uygun yerlere iki üc günlüğüne gidin bütçenizi sarsmadan.

Back
X