Allah başka bir dert vermesin ama tatile gidemedik:(

Ayni durumdayım seninle..eşşek gibi çalısıyirum ama maddi sebeplerden dolayı gidemiyorum balayına falan da gidememiştim daha doğrusu hayatımda hiç tatile gitmedim ve gitmek istiyorum..çalışmayan insanlar bile gidiyor ben kış boyu çalıstim hala çalisiyorum ama bikaç kuruş ayırip gidemiyorum..adalet mi bu..
Hayat ne zaman adil olmuş ki tatilde adalet arıyorsunuz?
Tatil işi ne yazık ki tamamen bütçe ve vakit meselesi, bununla birlikte erken rezervasyon yapılır ve lüx aranmazsa tatil yapmak imkansız değil.
Çok az bir bütçeyle gezen, tatil yapan çok insan var. İnternette gezi bloglarına bir göz atın isterseniz.

Ben oğlumu bu seneye kadar denize havuza sokamadim korkuyordu...bu sene deliriyor havuza 2.5 yaşında...yani oyle cok üzülme :)

canin sagolsun tatlim bizde.gidemedik artik seneye insallah optum seni ve minik bebegini

Dün forumda 1 yaşına kadar bebeklerin denize havuza sokulmaması gerektiğini okumuştum. Anne olan arkadaşlar daha doğru bilgi verecektir tabi.

Haftasonu kacamaklari amasra civaflarinda 1 - 2 gece konaklama veya istanbuldaysaniz kilyos yasadiginiz sehirdeki gunubirlik girilen acik havuzlar...

Bunlar da benim onerilerim tabi yazilmis olabilir tam okuyamadim mesajlari :)

Çok şükür sağlığımız yerinde ama kış boyunca afedersiniz ess..k gibi çalıştık.yazin bir deniz havası solumak istiyor insan.maalesef ki iki senedir evliyiz bir kere bile tatile gidemedik.:KK43: ikimizde borç ödüyoruz eşimle.oglum var 7 aylık.en azından onu denize gördürmek istiyorum.icim gidiyor ama maddi sorunlardan gidemiyoruz.canim o kadar sıkılıyor ki.cok üzülüyorum. Sosyal medya da bebeklerin denizde fotoğraflarını gördükçe ben neden oğluma güzel bir tatil veremedim diye kendimi yiyorum...yoksa ben çok deniz düşkünü bir insan değilim.sadece oğlum ilk defa girecek onun hevesi ve isteği vardı.cok ama çok üzgünüm.size derdimi anlatmak istedim.belki bir iki biseyler konsiuriz ve rahatlarım:KK43:
7 aylık çocuk denize gidip gitmediğini anlamaz ki..

Çok şükür sağlığımız yerinde ama kış boyunca afedersiniz ess..k gibi çalıştık.yazin bir deniz havası solumak istiyor insan.maalesef ki iki senedir evliyiz bir kere bile tatile gidemedik.:KK43: ikimizde borç ödüyoruz eşimle.oglum var 7 aylık.en azından onu denize gördürmek istiyorum.icim gidiyor ama maddi sorunlardan gidemiyoruz.canim o kadar sıkılıyor ki.cok üzülüyorum. Sosyal medya da bebeklerin denizde fotoğraflarını gördükçe ben neden oğluma güzel bir tatil veremedim diye kendimi yiyorum...yoksa ben çok deniz düşkünü bir insan değilim.sadece oğlum ilk defa girecek onun hevesi ve isteği vardı.cok ama çok üzgünüm.size derdimi anlatmak istedim.belki bir iki biseyler konsiuriz ve rahatlarım:KK43:

oncelikle allah bagislasin saglikla buyutun yavrunuzu

dört yillik evliyim sekiz aylik oglum var
evlenir evlenmez dersaneye basladim kpssydi kurum sinaviydi canim cikti ev isi esimin ailesiyle sorunlar da cabasi...
atandiktan sonra çok yogun bi yerde basladim nefessiz calistim nerdeyse, sonra bebek oldu hamileyken cok istedim tatile gidiyim biraz dinlenip relaks oluyum...

evlendim balayina gittim kavga kiyamet, düğünü biz yaptik borctu suydu buydu bitmedi, sonra izinlerimiz sıkıntı oldu ben izin alacak olsam esime vermediler esim alacak olsa bana vermediler, ucretsiz izindeyim kirada oturuyoruz ev kredisi oduyoruz

ben daha gidemem de uzun sure tatil matil hayal

ha ben düşünmüyorum bile bunlari artik, hep bi heves hayal hep bi husran

Konunun oğlunla alakası yok. 7 aylık bir bebek için gitmemek gitmekten daha hayırlı. Kendi isteklerinizi çocuklar üzerinden pazarlamayı artık bir bırakın. 7 aylık çocuk denizden ne anlasın?

Son düzenleme:
Arkadaşlar konu sahibi çocuğunu öne sürmemiş ki. Zaten çocuğum heves ediyor da dememiş. Sadece noktalama işaretlerinden ya da devrik cümlelerden dolayı kendisinin çocuğunu götürme konusunda heveslendiğini düzgün ifade edememiş. Ama benden kacmaz, zamanında boşuna mı ales için sayfalarca paragraf sorusu çözdük hahaha :))

Ayrıca sevgili konu sahibi, internette çocuklarıyla fotoğraf çeken insanlar cidden çok özendirici duruyor ama o 2 saniyelik pozdan sonrası hep ağlama, çığlık atma, uyutmaya çalışma, altını temizleme falan. Ayrıca genelde ufak cocuklar hasta olarak dönüyor o tatillerden. 7 aylık minik bir bebegin bu öldürücü sıcaklarda tatile gitmemesi daha hayırlı bence :) az daha sabredin seneye bahar aylarında çıkarsınız tatile. Hem yavrunuz biraz daha büyümüş olur hem daha uyguna gelir. Sonuçta akdeniz bölgesinin hava durumu bahar aylarında da tatil yapmaya denize girmeye müsait:)

Hayat normal standartlarda yaşamını idame ettiren insanlar için o kadar kolay olmuyor maalesef. 2 yıllık evli olmanın devamıdır zaten borç ödemek. Artı bir de bebeğiniz var. Demem o ki burada siz ve ben dahil onlarca insan tabiri caizse hunharca borç ödüyor. Ben de bu sene gidemedim tatile, üstelik çocuğum da yok. Borçlar başını almış giderken... Ne mümkün. Ama bu olayı bu kadar içselleştirmeyin. Herkesin imkanları ve yaşantıları denk değil. Onların imkanları uyuyor ve gidiyor, sizin uyduğu zaman da onların o imkanı olmayacak belki. Kaldı ki 7 aylık bebek ''beni bir tatile dahi götüremediler...'' diye düşünemeyecek kadar küçük... Ve muhtemel 3-4 sene daha gittiği yerleri ileride hatırlamayacak. O yüzden böyle düşünüp içinizi burkmayın, sıkmayın canınızı. Evladınız tatile gidemediğinizi hissetmez ama üzüldüğünüzü hisseder :)

Valla bizim burada tatilde rahat eden annelerin hepsi bakıcısıyla gelenler. Diğer türlü o kadar küçük çocukla tatil eziyet. Denedim boyumun ölçüsünü aldım zamanında. Ek besine yeni alışma dönemi, tam uykusu düzene girdi derken tatil herşeyi başa sarıyor. Küveti falan vardır muhakkak çocuğun, sabahtan balkona koyup suyla doldurun. su ısınıncada koyun içine, yanına 2-3 oyuncak mis gibi. Hem rahat hem eğlenceli. Canınızı sıktığınıza değmez. Sosyal medya yalan dolan inanmayın, özenmeyin bence.

Havuza gitseniz en azından ya da Erdek Ocaklar, Ayvalık gibi daha uygun yerlere gidebilirsiniz

Ahhh ahhh bu sene benim oglanlar da deniz yuzu görmedi. Eşimin izni yok. Ve çocuklarda çok istiyordu. Sanırım seneye kaldı.

Seni çok iyi anlıyorum.

Birincisi bebek bu günleri hatırlamaz. 7-8 yaşında yine goturemezsen uzul tabii ki.
Ama ben tatillerde gözlem yapıyorum genelde küçük bebeklerin aklı çıkıyor sudan. Çok korkuyorlar. Tabi sonra alisiyorlardir, foto da güzel anlarda çekiliyordur ama bebekler de çok meraklı değil yani.
Hele de havuzlar, mikrop yuvası...
Yine de yazayım. Bence tatile cikmamanizin sebebi tatili pahalli birşey zannetmeniz. Çoğu insan bu yanılgıya düşüyor . İnternette saçma sapan aramalarla otellerin birkaç milyar, uçakların birkaç yüz olduğunu zannediyorlar.
Oysa ben yıllardır doğru düzgün bir işim ve maaşım olmamasına rağmen çok ucuza yurtiçi yurtdışı gidiyorum.
En baistinden hangi sehirdesiniz?
İç Anadolu'da bir yerdeyseniz alın bir çadır,internetten (yüz TL falan. Ama ailesiniz, odalı çadırlar az daha pahalıdır) binin otobüse gidin Burdura.
İnince Türkiye'nin maldivleri diye ünlenen salda golü arabasına binin.10tlye
Yeşilova halk plajında ineceksiniz.
Tamam .. artık orası sizin.
Sadece sıfır tlye kurun cadirinizi kalın günlerce haftalarca. Sokun çocuğunuzu gole. Hem denizden iyi, tatlı su. Yutarsa igrenmez :)
Peki ne yiyecegiz mi dediniz?
Piknik tüpü götürün yemek yapın. Ya da mangal yapın. Ya da sadece10 liraya tikabasa alabalık +pilav yiyin.
Screenshot_20180728-230838~2.webp

Bakın bu resmi nette buldum . Gerçek halı de aynı böyle. Ama o beyaz şeyler kum değil kıl gibi... Suyu falan mis, berrak. Derin de değil ilerlemeden. En önemlisi taş değil ayağına batmaz :)
Bak ne güzel söylenmek yerine alternatif buldum sana :) Türkiye'nin her yerinde kamping var. Ve her kampingde bir sürü bebekli aile kalıyor. Siz neden onlardan biri olmayasiniz?

*Cadiriniz yoksa orada kiralamak 30tl

Son düzenleme:
Back
X