Allah beni bu Eltiyle snyor herhalde

zehracım anlattıklarından ben bıle burda daraldım yanı...
allah kolaylık versın.... ayy hepimizin basında var bunlardan malesef....

evlenmeden önce sinirlerime hakim olamazdım ters giden birşeyi kavga gürültü bir yolla hallederdim ama evliyken öyle olmuyor içime atıyorum sonrada sindiremiyorum. annemler tam 8 eltiler kimin başı sıkışsa yardımına koşuyolar bayramlarda, birbirlerini gördükleri yerde sarılır oturur dertleşirler.ne güzel ya! birtane daha bekar kaynım var göstericem herkese eltilik nasıl olurmuş inşallah karşıma iyi niyetli biri çıkarda şu eltimin önünden kolkola geçmek nasip olur. :1hug:

Canım Allah yardımcın olsun. Bende elti yok. Sanırım bu kadın seni kıskanıyo.
En güzeli sen onu çatlat çatlata bildiğin kadar. Aaa o ne öyle be . Yapmadıgı yemegi nasıl yaptım der ya sonra senin yüzüne utanmadan nasıl bakıyo.Allahtan korkmayan kuldan utanmayan insan çok
tehlikelidir.Muhatap olma bari mesafe koy araya gitmede gelmesinde. Bir yerde karşılaşırsan merhaba merhaba gerisi olmasın.

aynı dert malesef bendede mevcut yalnız değilsiniz bu konuda.benim eltimde beni çok kıskanıyor,kendi eşini benim eşimle benide kendisiyle kıyaslamaya çalışıyor sürekli.eltimin eşi bankada güvenlik olarak çalışıyor benim eşim subay eltim hayatı boyunca hiç çalışmamış ve sanırım eğitim hayatıda ilköğretimi tamamlayamadan bitmiş bense polisim.hep benimle bir yarış içerisinde ben eltimden daha önce evlendim eltim benden sonra evlendi.kendi hayat standartıyla benimkini kıyaslamaya çalışıyor,bende olanın ondada olmasını istiyor.mesela bir yere gideceğiz eşlerimizle hep beraber önce bana gelip sen ne giyeceksin bende ona göre giyineyim,sen nasıl ne renk makyaj yapacaksın bende ona göre yapayım gibi sorular sorar ve her defasında bu böyle.ben nasıl takı takarsam oda o tarz takılar takmaya çalışır eğer kendinde yoksa elindekini verip üstüne para ekleyerek benimki gibi bir şey almaya çalışır vs...kendisi evlenmeden önce kapalı bir bayandı,evlendikten 1 ay sonra beni öne sürerek oda açıldı yani anlayacağınız neredeyse iç çamaşırıma kadar soracak ne renk nerden aldın bende alcam diye.ben kendisini yadırgamıyorum kapalı veya açık olabilirsin ama birini kıskanarak kapanmak yada açılmak ne kadar sağlıklı bir karar?eğitim seviyesinide kınamıyorum belki imkanlar o kadar el verdi okuyamadı belkide içinde istek yoktu bilemiyorum ama bende imkansızlıklar içinde okudum.herkes hamburger yerken ben ya evden getirirdim yada simit alırdım ucuz diye.ki ben hem eşimin mesleğinden dolayı hemde kendi mesleğimden dolayı kapanamıyorum,zamanı gelince Allah'ta izin verirse inşallah o günleride göreceğiz.eltim kayınvalidemlerle birlikte yaşıyordu benim adımdan kayınvalideme bir sürü saçmalık söyleyerek benim adımı kullanarak evde huzursuzluk çıkarıp evini en sonunda ayırabilmiş bir insan,daha öncede evi ayırmak için çok huzursuzluk çıkarmış fakat başaramamıştı en sonunda beni kullanarak başardı.kayınvalideme bir çok kötü söz söylemiş ve benim söylediğimi belirtmiş.ama ne şanslıyımki kayınvalidem,kayın pederim ve eşim beni çok iyi tanır arkadan iş yapmayacağımı bilir çünkü ben karşımdakinin kırılacağınıda bilsem mutlaka dürüst olup yüzüne söylerim o nedenlede eltime inanmadılar ama artık ondan bıktıkları için evi ayırdılar.ama eltim bana değil kendi ailesine zarar verdi sonuçta eşinin almış olduğu maaş belli izmirde oturuyorlar malum kiralar pahalı tabi sadece kiraylada bitmiyor iş,sonuçta bende eşimde 2 kişi çalışıyoruz ki lojmanda oturuyoruz sen neden bizimle kendini aynı kefeye koymak istiyorsun.birde en çok neye gülüyorum biliyormusunuz bizim bulunduğumuz yer imkanları fazlasıyla kısıtlı bir yer hatta bir çok ihtiyacımızı internetten karşılıyoruz ki kargo bile haftada 1 gün geliyor mobil bölge yani.ben izmirin kıymetini bilin bizim bulunduğumuz yerde sosyal hayat sıfır o kadar çalışıyoruz kafa dağıtamıyoruz siz en azından bi sahile çıksanız bile yeter insana diyorum gerçektende benim durumumda bir insana sahil bile yeterde artar,siz birde bizim yerimizde olsanız falan diyorum eltim ne dese beğenirsiniz''yok ben almayayım''ki kendisi emin olun hayatı boyunca benim imkanları kısıtlı bir yer dediğim bir yeri bile görmemiştir.kimse yanlış anlamasın bu konuda beni,benim anlatmak istediğim şey zaten zamanında bir şeyleri fazlasıyla kısıtlı yaşamışsın bizde yaşadık yaşamadık değil ki bunu herkes biliyorken bana böyle sanki hayatı boyunca yokluk çekmemiş yada her istediği elinin altındaymış gibi rahat tavırlar sergileyip ''yok ben almayayım''diyorya işte ben buna çok gülüyorum.arkadaşım madem hayatından çok memnunsun niye bende olan herşeyin sende olmasını,yada benim sahip olduklarımı kıskanıyosunki.işte bunu anlamıyorum ben.bana benim eşime özendiğini söyledi yaaa,yani şu mesela ben istediğim zaman ailemin yanına gidebiliyorum eşim hiç problem çıkarmıyor,fakat onun eşi ona izin vermiyormuş diye bana ben senin eşine çok özeniyorum keşke senin eşin gibi izin verse benim eşimde diyor.yaa şimdi söylenecek lafmı bu şimdi tamam samimi bulur söylersin ama beni daha 2-3 kez görmüşsün izinden izine 5 gün en çok.aynı şeyi ben ona söyleseydim eğer eltim benim eşime karşı birşeyler hissediyo kendi eşini sevmiyorki bana böyle bir şey söyledi diye yanlış anlardı çünkü onun düşünce kapasitesi ancak bu kadarına çalışırdı.aynı zamanda eşinin ona izin vermeme sebebide güvensizliğidir,eltim 1-2 aylık evliyken eşinden habersiz ailesine gidip 1 hafta orada kaldı ve dönüş şartı olarakta ayrı ev konusunu dile getirdi.kaynımda aynı evde oturacağımızı baştan kabul etmiştin şimdi ne değişti ya gelirsin yada boşanma davası aç deyince geri dönmek zorunda kaldı.yani şimdi izin vermemesi mantıklı haliyle en azından tekrar güvenene kadar.tamam bu devirde kayınvalideylede oturmak zor ama sende bunu bile bile kabul ettiysen kalkıpta başka horozun çöplüğünde ötmeyeceksin öyle değilmi.uzun uzun yazdım ama ne eltiler var bakın demek istedim belki benimkisi şu ana kadar şikayet edenlerin en fenasıdır ne dersiniz:)

eltim yok cok sansliymisim dedim dersiz basina dert iyiki yok yalniz yengem var birtane evlerden irak babaannem biktigi yetmedi 2 koyu birbirine katti en son koylu oldurecekdi bunu kactilar amcamla sehre ordada yasam kosullari degisti buyuk sehrin buyuk derdi olur hesabi ise girmis yorgunlukdan cani cikiyormus annem dedi isden donerken rast geldik hali yokdu hafta sonu gelmis vallahi bayilacakdim yillik enerjisi yerindeydi migren komasina girdim onun cenesinden dediayyy bide annem tanimiyormus anlattigi kisileri kadin kesintisiz nefes almadan bir solukda anlatmis kdvli bi ara susda motorun sogsun demis annem ama cenesinden anlamadis her seyi yalan ve abartiyla anlatir cunku bu huyu yuzunden kac kisiyle iftiradan mahkemelik oldu akillanmiyor oylece olup gidecek ayni koylusu dayimin hanimi oda aynisinin tipkisi isin enteresan yani bu ikisi hiccc anlasamaz herkesde ona sasiriyor 2 yalanci palavraci yanyana tati cikaramiyorlar demekki dedikodunun

Tam olarak ne yaptığını anlayamadım eltinizin

Elti kim ya? Niye bu kadar samimi olmaya çalışıyorsunuz ki bende de vardı iki tane bayramdan bayramaaa yüzlerini görürdüm... gereksiz diyaloglara girmezdim, nerede çokluk orada... gerek yok :)

Elti mi?

Ayni binada ust katimda oturur. Ne siklikla gorusuyorsunuz derseniz ya sokakta ya da kvlerde. Zaten kvlerede son olaylardan sonra ayda yilda bir ciktigim icin sorun yok....

Anladim ki ne eltiyi ne gorumceyi ne de kvyi takmamak en guzeli. Olmuyor demeyin olmasa bende olmazdi. Hayatimda yokmuslar gibi davraniyorum ya da benden uzakta olduklarini varsayiyorum.

Esimle mutlu muyum cok sukur , Onlarla iyi gecinmek icin kendimi zorladigim zamanlarda esimle hep tartisma icerisindeydik.

Anladim ki ne kadar uzak durursan o kadar iyi....

benim eltiyi anlatmışsın bacım aynısı hatta fazlası..bizde anlam veremiyoruz dengesiz..o hamileyken 3 ay hastane de kaldı ben hep başındaydım benim çocuğum olmuyodu o halde ne zor günler çektim ben bilirim onun başında hastanede sonra tüp bebkle hamile kaldım hamile kaldığımdan beri şişik istemiyormuş benimde bi tane bebeğim olsun iyice belli etti kendini.ama hakkımı asla helal etmiyorum..kapıdan bile bakmadı varmı bi ihtiyacın diye..benimkide kuru bişey ve herkes fesatlıktan barımıyo diyo çok kıskanç fesat herkesde söylüyo aynı şeyi..bende hep takardım ama artık umursamıyorum onun 2 tane olduğu halde benim çocuğum olcak diye şişen biriisnden ne beklersin ki hemde ona o hamileyken annesinden ablasından çok çok faydam olduğu halde..ne diyeyim hamileliğimde bana böyle yaptı ya asla hakkımı helal etmiyorum..

katılıyorum, orası biraz uygunsuz olmus.

evet bencede eltınız cok cahılmıs.hatta öylekı kendısıne kurusun zayıfsın diyenlere,simdi insanlar benım gibi olmak için aç geziyo bile diyemeyecek kadar cahil.....
ayrıca elti nedir ya hu,muhatab olmam olur biter.zaten cevredekilerde ne olduğunu biliyo diyosunuz.o halde sorun edecek ne var anlayamadım.kopar ipleri muhatab olma,görüncede merhaba ,merhaba,o kadar...insanlara sizin hakkıızda olumsuz konussa bile zten onu bilen biliyomus. asıl sorun, dert nedir biliyomusun kp ve kv gibi aile büyükleridir.malesef gücünüzün ve sözünüzün bittiği yer orası. anladığım kadarıyla sizin öyle bir sorununuz yok.öyleyse bos ver ayyy,Allah daha büyük dert vermesin..:119:

takma kafana diyecegim ama biliyorum olmuyor bunu okuyunca benim eltide esim bana teklif etti iste ailelere haber verildi falan bu yemin ederim yilan gibi tisliyor ortada en son nisan gunu anladik derdini niye esim buna sormamis en bastancok zoruna gitmis ne alakaysa büyük eltiymis falan dedigim gibi neler etmediki anlatsam varya nefesim daraliyor hatirladikca allahtan esim olacak akilsizda biraz anladi ne oldugunuda gidip gelmiyrum simdi ama tabii bos dururmu sen zayif falan dediginde baska biryerdede yazmistim ben cok kucuk evlendim 17 18 tam hatirlamiyorum bana gelip sen esinin yaninda yasli duruyorsun demisti milletin icinde ki kendimi övmüyorum kac yasina geldim bazen buyuk oglumla görenler inanmiyorlar yasima ha eltim kendini her daim mikemmel görür ondan güzeli onun kocasindan yakisiklisi yani dünyanin en en eni anlatabildim galiba

konu 2009'da açılmış.
olmuş 4 sene..
iki elti çoktan kaynaşmıştır herhalde

ahhhahh şu eltilerr yokmu .Tüm sayfaları okyamadın ama şunu farkettim hep ilk gelinler arıza çıkarıyo büyük gelinler ya hanii ilkler kaldıramıyorlar arkadaş .Halbuki oda el kızı bzde neyin kavgası bu ? Neyin çekemezliği ? Anlamadım gitti.Bende çok dertliyim bu konuda.Bizimki şeytanın önde gideni ve kaynımdan dolayı çocukları olmuyor.Şuan 4 aylık bebeğim var inanın burnumdan getirdiler.Hepsiii burnumdan getirdi.Sevincimi yaşayamadım onun kıskançlıkları yüzünden.O kadar çok şey varki anlatılaak.3 yıllık eliyim 1.5 senede sözlü kaldım bana bu 5 enede ömrümü dar ettiler.Başta eltim sonrada kaynanam.Allah bildikleri gibi yapsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…