• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Allah yedirtirmi

Sena 84

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2015
358
266
103
41
Kızlar bundan yaklaşık 6 ay önce eşim bir trafik kazasına karıştı yoldan dönerken başka bir araba panik yapıp arabasına binen kadına çarpmas kadında birseyyokmus pek öyleki akşam ifade vermeye karakola gelmiş ilk başta şikayetçi olmamış sonra dava açmış kazanamamis şimdide yine 20 bin tl lik dava açmış şimdi soruyorum allah o parayi yedir tirmi S3n başkasının rizkina göz dikiyor sun allah onu misliyle çıkarır senden maduriyet yok çünkü ortada bütün masraflari sigorta karşılıyor çünkü insan oğluyum başıma gelmez demeyi allahtan korkusu olan bunu yapmaz kaza bu geliyorum demez kadında kırık çıkık hiç birşey yok ayrıca yanlısı dusunuyorum

Kızlar bundan yaklaşık 6 ay önce eşim bir trafik kazasına karıştı yoldan dönerken başka bir araba panik yapıp arabasına binen kadına çarpmas kadında birseyyokmus pek öyleki akşam ifade vermeye karakola gelmiş ilk başta şikayetçi olmamış sonra dava açmış kazanamamis şimdide yine 20 bin tl lik dava açmış şimdi soruyorum allah o parayi yedir tirmi S3n başkasının rizkina göz dikiyor sun allah onu misliyle çıkarır senden maduriyet yok çünkü ortada bütün masraflari sigorta karşılıyor çünkü insan oğluyum başıma gelmez demeyi allahtan korkusu olan bunu yapmaz kaza bu geliyorum demez kadında kırık çıkık hiç birşey yok ayrıca yanlısı dusunuyorum

Hayır yanlış düşünmüyorsun.
Ayrıca Allah herkesin kalbine göre versin canım.

Fiziksel bir şey yok peki ya ruhsal?
Herkes yaptıklarının bedelini ödemeli bence. Kadın haksızsa zaten davayı kazanamaz. Niye şimdiden endişelendiniz?

İyi de dinde bile var bu yani para vermeniz gerekiyor. Neden yedirtmesin ki Allah? Belki psikolojik olarak çok harap oldu?
İlla fiziksel mi olması lazım?

Dinde ölünce para verilmiyor mu? Yani ben öyle biliyorum

20bin olmaz bin olur ama illaki bişey ödemeniz gerekir gibi geliyo. Kazayı tam anlamadım ama tamamen kusurlu bulunduysa eşiniz ( kadına bişey olmamış olsa da) ben olsam bende açardım dava galiba.
Siz bir miktarla uzlaşmaya çalışın olmazsa. Denediniz mi hiç.

Kızlar bundan yaklaşık 6 ay önce eşim bir trafik kazasına karıştı yoldan dönerken başka bir araba panik yapıp arabasına binen kadına çarpmas

Şu kısmı anlamadım. Başka bir araba, arabasına binen kadına çarpıyor. Eşiniz bu kazaya neresinden dahil oluyor?

Niye yiyemesin? Eşiniz suçlu ve kadın haklıysa bal gibi yer. Eşiniz suçsuz kadın haksızsa zaten mahkeme vermez tazminat falan.

Ben davayı kazanacagını dusunmuyorum
Durup durup dava acmalar ılk ıfadesınde sıkayetcı olmayısı , ayaklarıyla karakola gelmesı fılan

Fiziksel bir şey yok peki ya ruhsal?
Herkes yaptıklarının bedelini ödemeli bence. Kadın haksızsa zaten davayı kazanamaz. Niye şimdiden endişelendiniz?
İşin ruhsal kısmımi cnm T.C yaşıyoruz neler oluyor bu ülkede bilen varmı 6 6 9 yasindakilere tacavuz ediliyor çocuk bunalıma giriyor intihar ediyor hayatta insan oğlu başıma gelmez demeyin olaylar karşısında bencil olmak yerine o insanların yerine koyun kendinizi ben öyle yaptim

İşin ruhsal kısmımi cnm T.C yaşıyoruz neler oluyor bu ülkede bilen varmı 6 6 9 yasindakilere tacavuz ediliyor çocuk bunalıma giriyor intihar ediyor hayatta insan oğlu başıma gelmez demeyin olaylar karşısında bencil olmak yerine o insanların yerine koyun kendinizi ben öyle yaptim
Ya ALLAH aşkına ne alakası var? Ülke de ahlaksızlıklar var diye adalet sistemine kilit mi Vuralım? Kaza yapana 'sen insanlar neler yaşıyor biliyor musun defol git hakkını arama mı diyelim?' Kadın haklı Allah'ta gayet güzel yedirir. Olay zaten mahkemeye taşınmış mahkeme kararı verecektir bizim konuşmalarımızın hepsi varsayım üzerine olacak.

Ne alaka?

Ne alaka? Taciz olmayinca bunalima giremez mi insan? Ayrica davayi acan kadinin yerine koymamissiniz hic de kendinizi. O yuzden yorumunuz cok sacma. Fiziksel bir sey olmasa dahi ruhsal olarak etkilenmistir ve insan evladi olan mahkeme karari olmasa dahi karsi tarafin gonlunu yapmak icin kucuk de olsa bir ikramda bulunmali. Ama siz de o isigi goremedim ben Allah sizin gibi insanlarla karsilastirmasin.

Allah yedirtir mi sorusunun cevabi ise evet yedirtir. Iyi ve kotu insanlara bicilmis bir omur var ve bu sure icinde herkes yiyip iciyor...

vallahi sıkıldım artık bu tür konulardan
kocam hakkında dava var ama kocam suçsuz
sucsuzsa niye dert ediyorsun zaten kazanamaz
kendi başınıza gelse siz de yaparsınız aynısını
oldu o zaman hiç hakkımızı aramayalim
adam yaralasın bizi ama empati diye şikayet etmeyelim

Kadın belki de kazadan sonra etkilendiği için araba bile süremiyordur. Siz de biraz karşı tarafla empati yapın. Kocanız haklı ise davayı kazanır zaten.

Nasıl yani?
Eşiniz suçlu demedim, suçluysa tazminat öder, suçsuzsa ödemez zaten endişelenmeyin dedim.
Evet burası Türkiye ama büyük suçlar işleniyor diye küçük suçları görmezden gelmemizi bekleyemezsiniz. Aksine görmezden gelindiği için bu hale geliyoruz zaten.
Her suç kendi oranına göre cezalandırılır. Bunu anlamak bu kadar zor mu? Tecavüz ve cinayete nereden geldiniz anlamadım?

İyi de dinde bile var bu yani para vermeniz gerekiyor. Neden yedirtmesin ki Allah? Belki psikolojik olarak çok harap oldu?
İlla fiziksel mi olması lazım?
Dinde para verme kan parası olarak adlandırılır oda olumlu kazalardadir sende ufak tefek siyriklara öyle bir para yoktur istediğiniz hocaya sorun haksız kazanç vardır bide oda bu iste
Yani neler oluyor neler bana göre diyorum cunku herkesin görüşü farklıdır o kadar kötü şeyler varki sen bugün araba kullanırken birine carpmiyaciginin garantisi varmı
Ne alaka? Taciz olmayinca bunalima giremez mi insan? Ayrica davayi acan kadinin yerine koymamissiniz hic de kendinizi. O yuzden yorumunuz cok sacma. Fiziksel bir sey olmasa dahi ruhsal olarak etkilenmistir ve insan evladi olan mahkeme karari olmasa dahi karsi tarafin gonlunu yapmak icin kucuk de olsa bir ikramda bulunmali. Ama siz de o isigi goremedim ben Allah sizin gibi insanlarla karsilastirmasin.

Allah yedirtir mi sorusunun cevabi ise evet yedirtir. Iyi ve kotu insanlara bicilmis bir omur var ve bu sure icinde herkes yiyip iciyor...
Amin cnm allah benide senin gibiler karsilastirmasin

Back
X