ALLAHım bu nasıl bir ızdırap..öylesine yalnız ve çaresizimki..kendime acıyorum şu an

meldaela

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2009
619
1
0
İstanbul
ablamlar zaten küçüklüğümden belli hep beni dışladılar.her zaman 2si beraber zaman geçirdi ve ne yaptılarsa beraber yaptılar..anneme ise öylesine düşkndümki,o olmadan olmaz derdim ki;bugüne dek...annem babamdan sonra evlilik yaptı diye,annem ablamların gözünde her zaman ötü oldu ve her zaman anneme hakaret ağır sözler sarfettiler..ben ise her zaman onları karşıma aldım annem için.laf söyletmedim,söylerlersede asla affetmedim hatalarına anlayana dek..nişanlımla ayrılmamın ardından,psikiyatriye gittim birkaç defa ve şu anda en ufak bir tartışmada,her zaman güç bulduğum ve herkese savunduğum annem ablamların yanında beni o kadar eziyorki..ona onca hakareti eden onlar değil,savunan ben değilim ve annemi artık tanıyamıyorum..ablamın evlilik dışı hamileliğinden bahsetmiştim.yeni eve taşındık yeni hayat dedik,1 ay sonra ablamın doğumu ar.ama annem en ufak tartışmada hep beni eziyor,sen delisin git tedavi ol,senin yanında çocuk büyümez,belasın..daha neler neler..bu sözleri günde defalarca duyuuyorum.bir süre psikiyatriye gittim diye deli oldum ailemin gözünde ve bunu hergün bşıma kalkıyorlar..öylesine ızdırap çekiyorumki,o kadar içim acıyorki..ablalarımın ise yüzüne tek kelime etmiyor..sanırım doğru olup kendimi bırakmadığım için yaşıyorum bunları..odam ise yok.herkesin var ve yalnız kalmak stediğimde çekileceğim bir köşe bulamıyorum.bunu söylediğimde ise,hamile olan ablam sen bu eve maddi katkıda bulunmuyorsunnki diyor..zaten o kadar zor dönemden geçtimki,ama bu yaşadıklarım dahada acıtıyor içimi..kendime acıyorum arkadaşlar..gözyaşlarım sel oldu yine günlerdir..ben evden ayrılıcam dediğimde ise,annem seni bakırköye kapatıcam diyor..belki çoğunuz inanamıyor bu yazdıklarıma ama inanın ben bile yşadıklarıma,zavallılığıma inanamıyorum..yardım edin bana çok çaresizim..çok canım acıyor..ALLAHım duy sesimi gör halimi ne olur...ben bunalımdayım belki ama tüm bunları hakediyormuyum.ben deli değilimki arkadaşlar..ama bunları yaşamak aklımı alıyor..

kimse yoksa rabbin var, o bize şah damarımız kadar yakın, dua et, allaha sığın,

tv izle, dizi cd leri al kitap oku kendini oyala, ben de psikiyatristlik bir dönemden geçmiştim kendimi oyalayarak atlattım sayılır şimdi, anne desteği çok önemli tabi ama sen de kendini saldıkça, üzüldükçe bilmeden hırçın davranır, iş daha da çıkılmaz hale sokarsın, sakinliğini koru ve sabret, allah sabredenlerle beraberdir canım benim üzülme nolur

bende çok zor dönemler yaşadım hala yaşıyorum ama dua et ibadet et çok ferahlayacaksın SANA RABBİNDEN YAKIN KİMSE YOK ANNEN SEVSİN TAMAM ÇOK ÖNEMLİ AMA ÖNEMLİ OLAN ALLAH IN SEVMESİ DEGİLMİ

seni kırmak istemiyorum ama annenin haklı olduğu yönler olabilir diye düşünüyorum, eski konularını da az çok biliyorum , ablanın hamileliğinden bu yana ne zaman konu açsan mutlaka ablanın gayrimeşru hamileliğine değinmeden edemiyorsun mesela ....ifadelerinde çok depresif bir görüntü sergiliyorsun ....bence hakikaten bir uzmandan destek alabilirsin , yoksa nişanının bozulması, ablanın hamileliği, annenin davranışları filan derken daha çok bunalıma gireceksin

ben eski konularından sadece ablanın gayrımeşru hamileliğini biliyorum..
canım aileden destek bekliyorum diyorsun ama sen ailene ablanın bu durumuna destek oldun mu? hep bu dediğin ard arda yaşanan olaylar belki seni yıprattı..ciddi bir tedavi sürecine girmeliisn bence...birde hayata pozitif bak..sen her konuya her duruma olumsuz yaklaşmışsın sanki..

Kızcağızda napsın. Onlar güllük gülistanlık oldukçe kaldıramıyor belliki. Herkesin doğruları o kadar farklı ki...
Tatlım sende oyunu kurallarına göre oyna o zaman. Sende onlara onlar gibi davran demiyorum. Taş atana ekmek at. Hatta onlara hiç olmadığın kadar iyi davran ablana bile...
Bakalım böyle ne olcak diğer konuları okumadım ama gerçekten depresyondan çıkamamış gibi bir halin var.
Düşünme, kendine oyalancak birşeyler bul. Ücretsiz kurslar var neden gitmiyorsun? Kitap oku ne bilim yaz,çiz bul bişeyler. Sen kafanı onlara yordukça daha beter olursun Allah korusun. Sen Rabbine sığın, sürekli an onu ibadetini eksiltme herşey düzelir...
Su akar elbet yolunu bulur...

Eski konulardan az çok biliyorum seni,
ne bilim yazdıklarını okuyunca içime sinmeyen şeyler var,
samimiyetsiz ve inandırıcılıktan uzak geliyor bana..
tabi bu benim düşüncem.
bi de şu var;
herkes size cephe aldıysa sorunu kendinizde arasanız iyi edersiniz,
aldığınız psikolıjik destek her neyse onu bırakmayın,
çok ama çok ihtiyacınız olduğu kesin..

cnm benim ablamın hamileliğini konu etmem sadece bir örenktir..ben yalnız kaldım aylarca ve istanbul gibi bir yerde..ama hiç yalnış yapmadım.boşluğumdan kimsenin faytdalanmasına izin vermedim ama yinede en kötü benim..annem hakaret duyuyor ama onlara karşı çekingenliği var.odam yok dediğimde sen eve paramı veriyorsun diyorlar..en ufak tartışmada sen delisin hastaneye yat diyorlar..çünkü başka silah yok başka suçlanacağım bişey yok.ama haksızlığa uğrayan benim ezilen benim..

cnm sen destek oldunmu diyorsun ama ben evliliğin eşiğinden döndüm çok acı çektim ama ailem o dönemde bana hiç destek olmadı..tam tersi ayrılığımı başıma kalktılar..ablamla aram düzeldi diyorum,yeğenimin heyecanı başladı diyorum,heveslenmeyin ben çocuğumu alıp başka şehire yerleşicem şu an mecbur buradayım deyince kimin içinden gelir bu sözün üzerine..ayrıca psikiyatriye giden herkes delimi cnm yaa ALLAH aşkına adaletli konuşun..bir anne bir abla her fırsatta sen delisin hastaneye yat,odan olmaz çünkü para vermedin eve demeleri çokmu normal ne olur kendinizi yerime koyun...

Peki çalışmayı düşünmüyormusunn ? En azından kafan sakinleşir sürekli düşünüp kurmaktan kurtulursun

cnm bak herkes bunalım yada depresyon yaşar ama depresyon yaşayan herkes psikiyatriye giden herkese ailesi deli muamelseimi yapıyor...ben tüm samimiyetimle yazıyorum buraya..keşke sizinde bahsettiğiniz gibi yaşadıklarım asılsız olsaydı da bende bu kadar ezilip,üzülüp yıpranmasaydım..dizilerde bile pskiyatri konuları var onlardamı deli yaa..bu çok cahi,lce görüş değilmi??lütfen adalet biraz

Profiline bir göz attım en az 4-5 tane konu açmışsın ablanın hamileliği ve nişanlından
ayrılmanla ilgili !! Bence annen haklı,tabii dile getiriş biçimi kırıcı ama cidden psikolojin çok iyi
değil gibi..Burdan kimsenin sana yardımcı olacağını sanmıyorum,bir uzmanla görüşmen şart

cnm uzmanla görüşmek filan değilki konu yaa..neden anlamıyorsunuz..ben içimi dökmek istedim sadece..herkes deprsyon yaşar..ama ailen her fırsatta böyle ezerse ne fayda gelir psikoljiden söylermisin

canım sen bakma bu kızlara(bazıları) canları istedimi alakasız pek önemi acelesi olmayan konularda hemen bir sürü akıl vermeye kalkarlar.
senin bu hayatın onların istediği gibi aldatmalı dayaklı falan değil ya o yüzden kendi tabirlerince uğraşmak istemiyorlar.

yaşın kaç ve tahsil durumun nedir bilmiyorum ama maddi özgürlüğünü eline alman şart görünüyor.aile bağları fazla kuvvetli değil galiba.nasıl olsa daha önce yalnız yaşamışsın.ha keşke gerek kalmasaydı.ama durum bunu gösteriyor.biraz uzaklaşman lazım arkadaşım.

cnm 26 yaşındayım ve ne yazıkki maddi özgürrlüğüm yok..herkes fikrini söylüyor saygı duyuyorum ama ailem o kadar üzerime geliyor ve o kadar eziyorki,hep ablanın hamileliğinden bahsetmişsin diyorlar ama ben evden çıkmadığım,hanımefendi duruşumdan ödün vermediğim halde eziliyorm ama ablamlar,hem evlilik dışı çocuk hem anneme hakaretleri,yinede yaranıyorlar..bunu anlatmaya çalışıyorum..dünya yıkılsa benden bilinicek..ben bunalım geçirmiş olabilirm ama her bunalım geçiren ailesi tarafından 'deli'ilan edilmiyordur değilmi?anlayışın ve olgunluğun için ayrıca sana tşk ederim cnm..ALLAH razı olsun...

Bende konularından az çok tanıyorum seni, haklısın elbet psikiyatriste giden deli demek değildir. Annenin yaptıkları senin için gerçekten zor olmalı, sen ablan yanlış şeyler yaptığı halde ona sahip çıkarlarken sana kötü davranmalarına üzülüyorsun ama bu genelde böyledir ne yazıkki bazen Allah bizleri diğer insanlarla imtihan eder. O yüzden sen Allah'a sığın, bol dol dua et. O kimsesizlerin kimsesidir. Allah yardımcın olsun.

çok doğru söylüyorsun cnm..rabbim kimsesizlerin kimsesi..ondan başka inan sığınacağım kimsem yok..birde sizlere yazıyorum işte böyle..tek isteğim yıuva kurmak eşime sarılmak bırakmamacasına..öylesine ihtiyacım varki,birinin sevgisini,şefkatini hissetmeye..rabbim herşeyi görüyor biliyor..ona sığınıyor sadece ve sadece ona güveniyorum...

Yazılanlar üzerine konu başlıklarına şöyle bir göz attım, gerçekten sıkıntılı bir dönem geçiriyorsun ve bu uzun sürmüş.Ailelerde sorunlar oluyor kimse güllük gülistanlık değil inan bana. Ablanla ilgili birşey diyemem herkes kendi hayatını yaşar bence sende takılma.Kırgın ve depresif olabilirsin ama iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batıracaksın diye bir laf var.Kendine acımaktan vazgeç ilk adımın bu olsun.Her nereden psikolojik destek alıyorsan durumunu izah et, çünkü geçen zamanda bir iyileşme görmemişsin. 26 yaşındasın ve çalışmaya bir an önce başlamalısın.Bunun için çabala.Çalışmak içinde bir çok şeyin soğumasını sağlar,meşgul olursun hepsinden önemlisi ekonomik özgürlüğün olur. Ev içinde olanların üzerine çok düşünmemeye çalış, deli demekle deli olmaz insan.Yaptıklarını gözden geçir hataların varsa düzelt. Dünyanın sonu değil hiçbir şey.İçinde bulunduğun depresif durumdan çıkmaya çalış.İnsan üzülür,kırılır,bazı şeyler içine dert olur bunlar normal ama ağlayarak geçmez hayat.Hepimizin ne acıları var ama yaşıyoruz.Hayata tutunmak için çabala. Ve bunu yaparken inançlarından uzak kalma.Bol bol dua et,Rabbimize sığın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…