Allah'ım dayanamıyorum artık Faça çekerek acımı dindiriyorum

14 yaşındayken ,kafamdan böyle fikirlerin 10 kat hafifi bile geçmediğinden o kadar eminim ki..

14 yaşındayken ,kafamdan böyle fikirlerin 10 kat hafifi bile geçmediğinden o kadar eminim ki..

herkes aynı şeyleri yaşayacak diye bir şey yok.Ailelerden kaynaklanıyor herşey.Ailen neyse sende onun bir parçası oluyorsun zamanla.zıtlaşıncada işte ortaya bu yaşta bu fikirler çıkıyor..

herkes aynı şeyleri yaşayacak diye bir şey yok.Ailelerden kaynaklanıyor herşey.Ailen neyse sende onun bir parçası oluyorsun zamanla.zıtlaşıncada işte ortaya bu yaşta bu fikirler çıkıyor..

aileler bu zamanda pek dinlenmiyor. aile farkından değil çevre farkından

gençlik herşeyi kendi bilir havasında

büyük ihtimal o düşündükleri kendi fikri değil, çevresinden duydukları

14 yaşında delikafadulden

çevresini anlatabilse veya gözlemleyebilsek çok tuhaf şeyler çıkacağına eminim :1ninca:

ayy içim titredi...

bak sana bir şey söyleyeceğim bir arkadaşım vardı zamanında kollarına faça atardı o derin izler silinmedi kolundan ve bir gün büyüdü gelin oldu!
o anda utancını gözlerinden okuyordum gelinliğin içinde kollarını saklayacak yer arıyordu...
eminim sende büyüyüp aklın başına geldiğinde kollarının o halinden utanacaksın...
yapma be güzelim faça izleri ne yaparsan yap silinmez...

Annem Zaten anlamıyor aksam babam gelincede hırkaa giyiyorum.Annem sabah ne yapsam aksam babama abartarak anlatıyor. Bütün millet bana bağırıyor. Biriyle çıkmıyorum erkeklerele ilgilenmiyorum tek sorun adam gibi giyinmememmiş.. Bütün millet öle diyormuş falan :( deli olcm ya mllet neler yapıyor

Yazdıklarından anladığım kadarıyla annen başına kötü şeyler gelmesinden korkuyor ve babana olayları abartarak anlatıyor gibi, çünkü sen anneni dinlemyip anlamadığın için başka çaresi yok..
Hangi anne baba çocuğunun kötülüğünü isterki canım yaa sen ergenlik dönemini kötü geçiriyorsun kuşak taşışması sizinkisi.. Ne sen onları nede onlar seni anlayacaktır sakin olmalı ve zıtlaşmamalısın ilerki zamalarda çok üzülürsün.. Bence sen kendi hürrüyetini kazanana kadar ailene uyum sağlamalısın..
Kendini kesip yaralamak yerine derslerine okuluna geleceğine yönlen....

Biz Atatürk'ün çocuklarıyız.. Çok teşekkür ederim abLAcım. Çalışıcam okucam Allah nasip edersede avukat olucam. Çok çalışıcam Büyüyünce ezemeyecekler beni. Meslek Sahibi olunca kimse birşey diyemiyecek.Adaletsiz bir toplumda yaşadğımız için avukat olucam, Cehalet ve Şeriat icinde yasayan toplumda olmak istemiyorum. İnsanların haklarını özgürce kullandığı ksıtlanmadığı bir devlet istiyorum öyle bir toplum istiyorum. Bunların hic birini ben yerine getiremem Ama en azından ezilmek istemiyorum milletin beni küçük görmesini istemiyorum Benden cok hata yapanlar nie el üstünde tutuluyor?
Biz ATatürk'ün cocukalrıyız diyorum Ampulle değil Cumhuriyetle aydınlanırız diyorum yine kendi kendime ama boş nafile. Bütün millet bana bu birşey yapamaz gözüyle bakınca soğuyorum umutlarımdan.. Yapamam diyorum, evet aslında benden birşey olmaz sadece liseyi bitiririm okadar
bazen cok sinirleniyorum cok üzülüyorum yapmalıyım diyorum yapamazsın diyolar :( Hevesimi kırıyolar
Ama yapıcam cok calısıcam Kazanıcam.. İnş. Gün gelicek bende gülücem bu hallime Önümde iki seçenek var yada kazanıcam yada kaybetmeye mahkum kalıcam

Ayy ben bunu görmedim yaaa..
Kuzum senn zehir gisin maşallahkaydirigubbakcemile3

kendine acı cektirdigin zaman olanları unutuyorsun ama daha sonra osana psikolojik ve fiziksel bozukluk olarak daha fazla acı verir... durumun iç acıcı degil ama kendini cizmekde cozum degil

Benim bi ailem var genelde kapalı. Neymş Ben cok acık giyiniyormuşum Falanmış neden hep makyaj yapıyormuşum.. Bugn okuldan döndüm arkadaşımın orda indim hırkamı alıp dönüyordum annemle karşılaştım neymiş akşam beni babama söyliyecekmiş falanmış. Büütün millet laf söylüyormuş neden açık giyiniyormuşum bizim ailede öyle yokmuş. Artık her gün bağırmalarına dayanamıyorum. Sabretmek için kolarımı çiziyorum ediyorum sinirimden ölücem ya :( bunlarım yazarken bile ellerim titriyor kolarım kanıyor ya. Ben millete napıyorum anlamadım niye giyinişime laf ediyolar. 5 dk. arkadaşıma gittim evde kıyametii kopardo annem. Babam olur olmaz laf ediyor yemin ederim yaşamak istemiyorum SOğudum hayattan hiçbir zerresi mutlululk vermıyr.

ya sana şunu dicem ablacım
sadece empati kur kendini onların yerine koy
bu seni çok fazla düşündükleri için böleeee
zamanı gelicek sende kızın için yeri gelicek bağırıp çağıracan sana ters gelen şeyleri kabullendirmeye çalışıcan
şimdi aynı şeyi annen sana yapıyo
bu bi anne sakın unutma
o faça attığın yerlerden gün gelip kurtulmak için çoooook çaba sarfedeceksin ama malesef düzelmicekkkkkkkkkkkk pişman olucaksın:umursamaz:

esperanza'cım sana cevap yazdım aşağıya..
quote kısmı biraz yampirik oldu anlayamadığım biçimde ama kusura bakma..

Son düzenleme:
Ailenin ya da geçmişinin cehaletlerini sürdürmek ne senin kaderin, ne sana yakışan ne de bu topluma bu millete yakışan.[/QUOTE]

Yazdıklarınızı merakla ve saygıyla okudum sadece bir kısmına takıldım kapanmak ve kapalı olmak cehalet örneği hiç bir zaman olamaz. bende önceden açıktım bilincine vardım ve kapandım ayrıca okudum elime ekmeğimi aldım ve şu anda çok iyi bir şirkette çalışıyorum kaç senedir ve kapalı olarak. kapanmak önemini bildiğin zaman beynini topluma kapatmak değildir hiçbir zaman. bnde Atatürk çocuğuyum onun ilkelerinde yürüyorum onun ilkeleri doğrultusunda belirli yerlere geldim. ona minnet borçluyum ben türküm türk çocuğuyum. ıman her zaman farklı bir yerde allah sevdisi farklı bir yerde; bunu cehalet olarak adlandırmak olmaz bence...sonuçta aileside belirli şartlar altında yetişmiş o şekilde gördükleri için öyle gösteriyorlar onlara da saygı duymak gerek çünkü hiçbir insan çocuğunun kötülüğünü düşünmez. yapması gereken sadece belirli başlı şeyleri açıklayıp kapmak istemiyorsa kapanmamak. bunun zorla olamayacı içten gelınmediği sürece her an açılabileneceği v.s. biraz anlatması zor bir durum ama sabırla azimle yenebilirsin bunu. eğer istersen de ilerde bilinç oturduğu zaman kapanır belirli bi yaşında.

he bu arada okuyacak tabi bu arada eline ekmeğini alıcak çalışacak azimle.. hepimizin ve özellikle bir çok kapalı bayanların yaptığı gibi.[/QUOTE]

elbette..
zaten ben kapalı oldukları için söylemedim; estafurullah...
sadece her ailenin bir sonraki nesil olan çocuklarından cahil olacağı vurgusunu yaptım. Her aile çocuğundan cahil olmalı bir süre sonra: çocuk o kadar kendini geliştirmeli ve milletine hayırlı olmalıdır ki geçmiş nesil yanında cahil kalmalıdır. Bunu diyorum ben. Aynı kafa sürmemeli. Basit bir sosyolojiye giriş dersi bu.

Aynı kafa derken, çocuğunu şikayet eden kafadan da bahsediyorum.
Pedagojik olarak YANLIŞ.
Çocuk yanlış yapar, 14 yaşındaki bangır bangır yapar hem de.

Bunun saçla başla alakası yok. ben zaten bu konuda en çok kadınların hakkının yendiğini düşünüyorum. Kapan demek de doğru değil, her yerini aç gez demek de.. Beni 2 tutumun da aşırısı rahatsız ediyor mesela.. çok açık kadından da deli gibi kapanandan da aynı şekilde rahatsız oluyorum ama başörtüsüyle hiçbir sorunum yok. hatta sorunu olanların da özellikle erkekler olmasına sinir oluyorum. Bu bir kadının tercihidir, ve kendinden başka da kimseyi bağlamaz. Ne anasını ne babasını, ne kocasını ne bilmem kimini. Koca konusu zaten bambaşka bir konu, o zaten yetişmiş, olgun bir insanla evleneceği için o olgun hanımı tanıdığında her kim ise zaten onunla evlenmiş olacak. ış o raddeye bir gelsin de...

Milletimize yakışanınsa medeniyet olduğunu düşünüyorum. O konuda sabitim.

Ve bunun başla saçla da alakası yok.

Şöyle bir örnek vereyim.
Bizim 2 köpeğimiz var. Elit denen eski semtlerden birinde oturuyoruz. Doğma büyüme buralıyım. ınanın bu güne kadar köpeklerimizi en çok sevenler, korkmadan güler yüzle yanaşanlar ya da komşuluk etmeyi, insanca davranan insanlar genelde hep örtülü arkadaşlar oldu... Gayet de severler, kuçolarımızı okşarlar, çocuklarına sevdirtirler.. ''Mendebur '' lafını da aksi gibi kikirik bir kızdan duydum ama .. Yeni evlenip de evimize taşındığımızın 2. ayında, köpeğin eve gelmesinin hemen 2. günü, apartman köpek kokuyo diye kapıma dayanan, üstüme saldırıp tükürmeye kalkan, tartaklamaya girişen; daha sonraları postalarımı çalan, kargo kutularımın için boşaltıp çalan ruh hastası da başörtülü değil.. Mahkemeye çıktığında zır zır ağlayan ve davayı kaybeden bu deli şeye ben kalkıp resmen dava kazandığım halde ''Ya bak bu böyle olmaz, ben seni affettim gel tokalaşıp barışalım'' dediğimde ana avrat küfreden de aynı kadın. Medeni mi şimdi bu insan? Hayır. ınsanlığı bile şaibeli.

Kaldı ki ben de kapalı değilim,ailem de değil, eşimin ailesi de değil,benim dövmelerim var ama 2 aile mensupları olarak hepimiz de dindar insanlarız, ama dinci değiliz. Açığım, ama oram buram ayrı oynamıyor. Kişisel bir tutum bu. ışimdeyim gücümdeyim... Kadının kurdu kadındır diyen kafayı haksız çıkartabilmek için elimden ne geliyorsa yapmaya çalışıyorum.

Kaldı ki o mesajda diyorum ki, ne Avrupa ne Amerika 2 ucun da aşırısını normal karşılamıyor. Sadece MTV ile gençlik tanımlanmıyor. Kimse orasını burasını milletin gözüne sokunca elit ya da şık da olmuyor. Kaldı ki şehrin bir adabı vardır. Kimi giysi şehir için değil sayfiye içindir. Ben bunu söylüyorum. Şehirde şehir gibi gezilir...Bizim dergilerdeki iş kıyafetleri bile saçma sapan. Defile kıyafeti bile değil, dansöz kıyafeti gibi iş kıyafetleri...Doğru düzgün bir etek-ceket, pantalon ceket takım bile yok..Amerika da dergilerdeki o dansözümsü kıyafetlerle işe gitmeye çalışsanız '' tipe bak, fena kadın herhalde'' diye polis çevirirp bir kimlik sorar.. 2 ucun da aşırısı diyorum yani..Evlerden ırak.

Bunu yurtdışında bulunmuş ve halen master yapan biri olarak söylüyorum. Ne poposu açık gezen ağzında sakız yev yev dolaşanı, ne de abartılı bir kapanışta olanı normal karşılamıyor dünya. Çünkü inanç insanın kendini bağlar. Çalışan genci de hor görmüyor kimse, eeeziik eeziiik diye dalga geçilmiyor. Ona da bu tutumu örnek almasını tavsiye ediyorum.

Çocuğa diretmek konusunda da aynı şeyi söylüyorum.

Bu çocuk destek arıyor. Doğru bir yönlendirmeye muhtaç. Kaldı ki bir tek o değil, her ergen doğru yönlendirmeye muhtaçtır.

Şimdi gitse annesine ben avukat olucam dese annesi olma mı diyecek? Hayır.Onun istediği de zaten kızının okuması ciddi bir işinin olması.

Olay bu insanın nasıl yönlendirildiğinde.

Ne kınamak, aa bak kendine naapıyomuş demek doğru, ne de kapan kapan evet, demek.-ki zaten sen de bunu söylemiyorsun, mesajını okudum :)

ıçim gitti mesela, Boğaziçi mezunu bir kız, başı kapalı, iş bulamıyormuş..Forumda okudum. E yazık işte. Boşuna mı okudu o okulu. Sınavı kazandı etti, onca yıl didindi. Kaldı ki kadın dediğin okuyacak ki, kendisi de çocuk yetiştirken arıza çocuk annesi olmasın. Ben kadınların her şekilde okumasını isterim, çalışmasını, bağımsız olmasını. O noktada zaten hiç bir aşırı yöne yönlenmeyecektir. Olay bu kuzucuğu o noktaya getirmekte.
Yoksa uzun uzun anlatmam ben de ona...
Benim de bunları rahatlıkla söylememe izin veren bir lisansım var çok şükür...Bu bilgiye dayanarak bir eğitimci olarak söylüyorum.
Benim medeniyet kıstasım bu değil yani. Ben insana bakarım, gözünün içinden iyilik çıkarsa o insana canım feda..

budur yani..
anlatabilmişimdir umarım..
sevgiler

Son düzenleme:
herşey normal aslında ergen benmerkezciliği konusu bu.. ancak normal olmayan faça meselesi..
bak canım kardeşim.. bizleri abla olarak gör ve sözlerimize kulak ver olur mu?
görev yaptığım devlet dairesinde çoğunlukla ergenlik döneminde sorunlar yaşamış ve sorun çözme becerileri zayıf olduğu için suça yönelmiş kişilerle çalışıyorum.. şimdi bu kişiler kollarına hep faça atmışlar, jiletle camla neşterle.. felaket görünüyorlar.. insanlardan utanıyorlar, yazın kısa kollu tişört bile giyemiyotlar..
bu façaya devam edersen sonunda annen istemese de sen komple çarşafa gireceksin kapatmak için.. üstelik inancından değil insanlardan gizlemek için..,
o kişiler öyle pişmanlar ki seni onlarla tanıştırmak ve bu pişmanlıklarını göstermek isterdim..
istanbul zaten garip bir memleket, ailen seni korumaya çalışıyor, bunu yaparken gram psikoloji bilmedikleri için sana yanlış yaklaşıyorlar ama bu sana vücuduna kalıcı izler bırakma hakkı vermez, vermemeli..
o faça izleri ki asla kaybolmuyorlar, hemen bırak bu yaptığın şeyi.. inşallah attıkalrın da çok derin değildir.. canım ameliyatla bile gideremiyorlar bak demedi deme
toplumda kabul görecek çok açık olmayacak şekilde giyinmenin kimseye zararı yok, ama ailenin de seni böyle sıkmaya hakkı yok.. onların sözlerini çok önemseme ve derslerine asıl.. iyi bir kariyer sahibi bayan ol, kendi ayakların üstünde dur.. bugün ailenin sana baskı yaptığı gibi yarın baskı yapacak bir kocaya gitmemenin tek yolu bu.. okulunu derslerini ihmal etme.. unutma canım kısların okuması ve ayakalrının yere basması erkeklerin okumasından 10 kat daha önemli
sevgiler canım

Ailenin ya da geçmişinin cehaletlerini sürdürmek ne senin kaderin, ne sana yakışan ne de bu topluma bu millete yakışan.
[/COLOR][/B]

Yazdıklarınızı merakla ve saygıyla okudum sadece bir kısmına takıldım kapanmak ve kapalı olmak cehalet örneği hiç bir zaman olamaz. bende önceden açıktım bilincine vardım ve kapandım ayrıca okudum elime ekmeğimi aldım ve şu anda çok iyi bir şirkette çalışıyorum kaç senedir ve kapalı olarak. kapanmak önemini bildiğin zaman beynini topluma kapatmak değildir hiçbir zaman. bnde Atatürk çocuğuyum onun ilkelerinde yürüyorum onun ilkeleri doğrultusunda belirli yerlere geldim. ona minnet borçluyum ben türküm türk çocuğuyum. İman her zaman farklı bir yerde allah sevdisi farklı bir yerde; bunu cehalet olarak adlandırmak olmaz bence...sonuçta aileside belirli şartlar altında yetişmiş o şekilde gördükleri için öyle gösteriyorlar onlara da saygı duymak gerek çünkü hiçbir insan çocuğunun kötülüğünü düşünmez. yapması gereken sadece belirli başlı şeyleri açıklayıp kapmak istemiyorsa kapanmamak. bunun zorla olamayacı içten gelınmediği sürece her an açılabileneceği v.s. biraz anlatması zor bir durum ama sabırla azimle yenebilirsin bunu. eğer istersen de ilerde bilinç oturduğu zaman kapanır belirli bi yaşında.

he bu arada okuyacak tabi bu arada eline ekmeğini alıcak çalışacak azimle.. hepimizin ve özellikle bir çok kapalı bayanların yaptığı gibi.[/QUOTE]

elbette..
zaten ben kapalı oldukları için söylemedim; estafurullah...
sadece her ailenin bir sonraki nesil olan çocuklarından cahil olacağı vurgusunu yaptım. Her aile çocuğundan cahil olmalı bir süre sonra: çocuk o kadar kendini geliştirmeli ve milletine hayırlı olmalıdır ki geçmiş nesil yanında cahil kalmalıdır. Bunu diyorum ben. Aynı kafa sürmemeli. Basit bir sosyolojiye giriş dersi bu.

Aynı kafa derken, çocuğunu şikayet eden kafadan da bahsediyorum.
Pedagojik olarak YANLIŞ.
Çocuk yanlış yapar, 14 yaşındaki bangır bangır yapar hem de.

Bunun saçla başla alakası yok. ben zaten bu konuda en çok kadınların hakkının yendiğini düşünüyorum. Kapan demek de doğru değil, her yerini aç gez demek de.. Beni 2 tutumun da aşırısı rahatsız ediyor mesela.. çok açık kadından da deli gibi kapanandan da aynı şekilde rahatsız oluyorum ama başörtüsüyle hiçbir sorunum yok. hatta sorunu olanların da özellikle erkekler olmasına sinir oluyorum. Bu bir kadının tercihidir, ve kendinden başka da kimseyi bağlamaz. Ne anasını ne babasını, ne kocasını ne bilmem kimini. Koca konusu zaten bambaşka bir konu, o zaten yetişmiş, olgun bir insanla evleneceği için o olgun hanımı tanıdığında her kim ise zaten onunla evlenmiş olacak. İş o raddeye bir gelsin de...

Milletimize yakışanınsa medeniyet olduğunu düşünüyorum. O konuda sabitim.

Ve bunun başla saçla da alakası yok.

Şöyle bir örnek vereyim.
Bizim 2 köpeğimiz var. Elit denen eski semtlerden birinde oturuyoruz. Doğma büyüme buralıyım. İnanın bu güne kadar köpeklerimizi en çok sevenler, korkmadan güler yüzle yanaşanlar ya da komşuluk etmeyi, insanca davranan insanlar genelde hep örtülü arkadaşlar oldu... Gayet de severler, kuçolarımızı okşarlar, çocuklarına sevdirtirler.. ''Mendebur '' lafını da aksi gibi kikirik bir kızdan duydum ama .. Yeni evlenip de evimize taşındığımızın 2. ayında, köpeğin eve gelmesinin hemen 2. günü, apartman köpek kokuyo diye kapıma dayanan, üstüme saldırıp tükürmeye kalkan, tartaklamaya girişen; daha sonraları postalarımı çalan, kargo kutularımın için boşaltıp çalan ruh hastası da başörtülü değil.. Mahkemeye çıktığında zır zır ağlayan ve davayı kaybeden bu deli şeye ben kalkıp resmen dava kazandığım halde ''Ya bak bu böyle olmaz, ben seni affettim gel tokalaşıp barışalım'' dediğimde ana avrat küfreden de aynı kadın. Medeni mi şimdi bu insan? Hayır. İnsanlığı bile şaibeli.

Kaldı ki ben de kapalı değilim,ailem de değil, eşimin ailesi de değil,benim dövmelerim var ama 2 aile mensupları olarak hepimiz de dindar insanlarız, ama dinci değiliz. Açığım, ama oram buram ayrı oynamıyor. Kişisel bir tutum bu. İşimdeyim gücümdeyim... Kadının kurdu kadındır diyen kafayı haksız çıkartabilmek için elimden ne geliyorsa yapmaya çalışıyorum.

Kaldı ki o mesajda diyorum ki, ne Avrupa ne Amerika 2 ucun da aşırısını normal karşılamıyor. Sadece MTV ile gençlik tanımlanmıyor. Kimse orasını burasını milletin gözüne sokunca elit ya da şık da olmuyor. Kaldı ki şehrin bir adabı vardır. Kimi giysi şehir için değil sayfiye içindir. Ben bunu söylüyorum. Şehirde şehir gibi gezilir...Bizim dergilerdeki iş kıyafetleri bile saçma sapan. Defile kıyafeti bile değil, dansöz kıyafeti gibi iş kıyafetleri...Doğru düzgün bir etek-ceket, pantalon ceket takım bile yok..Amerika da dergilerdeki o dansözümsü kıyafetlerle işe gitmeye çalışsanız '' tipe bak, fena kadın herhalde'' diye polis çevirirp bir kimlik sorar.. 2 ucun da aşırısı diyorum yani..Evlerden ırak.

Bunu yurtdışında bulunmuş ve halen master yapan biri olarak söylüyorum. Ne poposu açık gezen ağzında sakız yev yev dolaşanı, ne de abartılı bir kapanışta olanı normal karşılamıyor dünya. Çünkü inanç insanın kendini bağlar. Çalışan genci de hor görmüyor kimse, eeeziik eeziiik diye dalga geçilmiyor. Ona da bu tutumu örnek almasını tavsiye ediyorum.

Çocuğa diretmek konusunda da aynı şeyi söylüyorum.

Bu çocuk destek arıyor. Doğru bir yönlendirmeye muhtaç. Kaldı ki bir tek o değil, her ergen doğru yönlendirmeye muhtaçtır.

Şimdi gitse annesine ben avukat olucam dese annesi olma mı diyecek? Hayır.Onun istediği de zaten kızının okuması ciddi bir işinin olması.

Olay bu insanın nasıl yönlendirildiğinde.

Ne kınamak, aa bak kendine naapıyomuş demek doğru, ne de kapan kapan evet, demek.-ki zaten sen de bunu söylemiyorsun, mesajını okudum :)

İçim gitti mesela, Boğaziçi mezunu bir kız, başı kapalı, iş bulamıyormuş..Forumda okudum. E yazık işte. Boşuna mı okudu o okulu. Sınavı kazandı etti, onca yıl didindi. Kaldı ki kadın dediğin okuyacak ki, kendisi de çocuk yetiştirken arıza çocuk annesi olmasın. Ben kadınların her şekilde okumasını isterim, çalışmasını, bağımsız olmasını. O noktada zaten hiç bir aşırı yöne yönlenmeyecektir. Olay bu kuzucuğu o noktaya getirmekte.
Yoksa uzun uzun anlatmam ben de ona...
Benim de bunları rahatlıkla söylememe izin veren bir lisansım var çok şükür...Bu bilgiye dayanarak bir eğitimci olarak söylüyorum.
Benim medeniyet kıstasım bu değil yani. Ben insana bakarım, gözünün içinden iyilik çıkarsa o insana canım feda..

budur yani..
anlatabilmişimdir umarım..
sevgiler
[/QUOTE]

yazdıkların süper şeyler aynen katılıyorum dediğim konu biraz öyle anlaşılr şekilde yazılmış tepkim ondandı ama şimdi anlaştık :)

Canını Yaktığında Hiç Onların Senin Kadar İçi Yanıyo Mu Dersin?

Yada Umurlarında Mı?

Ne Kadar Ailen Olursa Olsun Sen Kendin Bi Bireysin Bunu Böyle Bil Ve Unutma.!!

Allah'ın Sana Bak Diye Verdiği Bir Bedeni Sen Hangi Hakka Sahip Olarak Yaralıyorsun?

Bence Bir Uzmandan Yardım Almalısın...

Kendine niye zarar veriyosun çok sinirlendiysen bardak kır eşyalara zarar ver ama kendine değil sinirin geçince canın çok acıycak bu sefer :bbo: of ne gerek var böyle şeylere ya

Belkide yanlış sendedir hiç düşündünmü ne yanlışım var diyorsan öfken kendine bile zarar verecek kadar normali aşmış...Önce kendini ve öfke kontrolünü sağla sonrada madem ailen seni ciddeye alsın istiyorsun olgun ve doğru kararlar alabileceğini ıspatla onlara...

bu konuda bir iş var aama CADIARZU 14 yaşındasın ama maşallah iyi siyaset yapıyorsun bu siyaseti anana babana karşı gösterebilsen keşke

başka konularda daha 14 yaşında olmana rağmen göğüslerinin küçük olmasından yakınmışsın

sebep de arkadaşlarının dalga geçmesi

arkadaşların gibi olmak istiyorsun

aileden de büyük htimal arkadaş ortamını bildiği için , senin onlara benzememen için kendi çaplarında bir takım önlemler almak istiyorlar

madem avukat olmak istiyorsun bunu bu tarz şeyleri düşünerek yapamazsın

madem ailen karşı çıkıyor biraz sularına git

daha 14 sünn 14

bu kafayla zıtlaşarak gidersen sen üniversite okumayı anca rüyanda görürsün

unutma açık giyinmek ne marifet ne medeniyet

sen ileride avukat olmayı başarabileceksen bunu aklınla yapacaksın, kıyafetlerinin bi önemi yok
o yüzdennnnn

öncelikle derslerine bak, arkadaşlarına özeneceksin diye atılımlarda bulunmak yerine derslerine yoğunlaş çalış kazan bi yerlere gel

ondan sonra istersen donsuz gez sokaklarda

Ellerine saglik arkadasim....buyrunnnnnnnnn

bu konuda bir iş var aama CADIARZU 14 yaşındasın ama maşallah iyi siyaset yapıyorsun bu siyaseti anana babana karşı gösterebilsen keşke

başka konularda daha 14 yaşında olmana rağmen göğüslerinin küçük olmasından yakınmışsın

aileden de büyük htimal arkadaş ortamını bildiği için , senin onlara benzememen için kendi çaplarında bir takım önlemler almak istiyorlar

daha 14 sünn 14

sen ileride avukat olmayı başarabileceksen bunu aklınla yapacaksın, kıyafetlerinin bi önemi yok

o yüzdennnnn

öncelikle derslerine bak, arkadaşlarına özeneceksin diye atılımlarda bulunmak yerine derslerine yoğunlaş çalış kazan bi yerlere gel

bu yorum uzerine irşey denmez.......

imza
duygualkisalkisalkis

daha 14 sünn 14

o yüzdennnnn

yüregine saglik arkadasim.. benim dusunduklerimide bi guzel dokturmussun. icimdekileri yazmamam iyi oldu ben yazarsam kotu yaziyom galiba:D sen guzel anlatmissin yuregine saglikk

Başlıkta 'Faça çekerek acımı dindiriyorum' lafını görünce direk girdim.
Çünkü bende yaptım aynı şeyi.Çok kötü dönemlerden geçtim arkadaşlarımla,erkek arkadaşımla özelliklede ailemle çok sorunlar yaşadım.Kimse beni anlamıyor derdim.Zaten sinirlerine hakim olamayan biriyim.O kriz anı geldimi elime ne geçerse jilet,makas,cam kırığı kollarıma derin çizgiler çekerdim.Kanım aktıkça rahatladığımı,sorunlarımdan kurtulduğumu,o anlıkta olsa sinirimin geçtiğini düşünürdüm.Bazen iyice delirir bileklerimide çizerdim.Bu halim 3-4 yıl devam etti.Ve bu dönem çok eski değil en fazla bir yıl öncesine kadardı.Şuan açsam kollarımı o derin izlerden başka bir şey göremezsin.Bundan sonrada geçmeyecek hiç biri yani hep onlarla yaşayacağım.Şuan sanada normal birşeymiş gibi geliyor bu eminim içini bu şekilde döktüğünü sanıyorsun.

Benim ailemde kapalı ama benim sorunlarım bu türde değildi.Annemde babamda bugüne kadar bir tek açıklık kapalılık konusunda laf yapmadı şükürler olsun.Neden biliyormusun ? Ben kendimi bildiğim için.Daha çok gençsin tabiki istediğin gibi giyinmek,istediğin yerlere gitmek istiyorsun.Bunda hiç bir yanlış yok.Ama bazı konularda fedakarlık yapmak zorundasın şuan için.Madem ailen giyimine açık diyor kendi ayakların üzerinde durana kadar birazda onların isteklerine kulak ver tabiki şimdiden kapan demiyorum bu senin isteğin doğrultusunda olabilecek birşey ama onların laflarınıda kestirip atma.Kendi ailesiyle ilgili sorun yaşayanlar bölümünde benimde bir topicim var.ıçimi döktüm annemle babama olan öfkemi kustum.Banada onları anlamaya çalış dediler.Belkide sorun sende dediler.Onları şuan nasıl gördüğünü çok iyi anlıyorum.Her konuda seni kısıtladıklarını düşünüyorsun ama aslında öyle değil ve sen bunu bir kaç yıl sonra göreceksin.Tekrar faça konusuna dönecek olursak yine bir kaç yıl sonra kollarını açıp baktığında nasıl bir hata yaptığını göreceksin.Belkide kolları açık bir kıyafet dahi giymekten utanacaksın.Neden ? Çünkü gören insanlar sana serseri,kendini bilmez,psikopat biriymişsin gibi bakacak.Bunları seni kırmak için değil asıl olanı görmen için söylüyorum.Birde şu konu var şuan bile 'Allahım dayanamıyorum' demişsin.Tutucu bir ailen var ve kollarındaki bu façaları gördükleri zaman neler olacağını düşünmüyormusun hiç.Emin ol ki görürlerse dahada çekilmez bir hale gelicek hayatın.O yüzden bu yanlıştan bi an önce vazgeç.Benimde yeni öğrendiğim bir konu var -ki dahada önemli- ınançlı bir ailen var ve sende inançlısın anladığım kadarıyla.Bu nedenle biliyorsundurki dünya üzerinde sahip olduğun hiç bir şey yok.Elindeki herşeyin sahibi bir yaratıcı var.Bedenin dahi senin değil onun.Ve gün gelip sen öldüğünde o üzerinde kiracı olduğun bedende senden hesap soracak.Çektiğin façaların hesabını birde onlara vereceksin.Aklını başına topla lütfen daha çok küçüksün yaptığın yanlışın farkına var bir an önce.Canın mı acıyor,çokmu sinirleniyorsun kendini yatıştırmak için öyle çok yöntem varki.Müzik dinle,kitap oku,içinden 100e kadar say.Mutlaka geçer sinirin ama bu şekilde kendine daha fazla zarar verme.Garanti verebilirimki çok pişman olacaksın..

Ben 16ımdayım.Lise 1.sınıfım.benim ailemde senin gibi ama öyle başını kapat demezler.Dizin üstünde etek giymem ve askılı giymem yasak.Ben buna aşırı uyuz oluyorum ama napayım.Senin gibi kollarıma faça atmıyorum.Çünkü biliyorumki bir delilik yaparsam acısını yine ben çekeceğim.Ben birde hep açık giyerdim ailem bir anda baskı kurdu artık genç kız oldun giymiceksin die dedim noluyo neyden neye geçtik.Afalladım.O aralar birde anneannem ölmüştü iyice fenaydı.Ben delilik yapmadımmı yaptım.Sigara içtim.Ama 1 paket bile değildi.Yakalanmaktan hiç korkmazdım.babam günde 5 paket bitirirdi annem 2 paket.Kızmaya hakları yoktu çnkü kendileride o zehiri içiyordu.Birde lise sınavı dönemi.Sonra durdum dedim lan ben napıyorum.Bu elimdeki ne?Hemde niye.Ne işime yarayacakki bu!Ailemin evinde ailemin kurallarıyla yaşamak zorunda olmam 25 yaşıma geldiğimde üniversite mezunu kendi işine kazancına sahip birisi olduğum zaman ailemin kurallarıyla yaşamak zorunda olmayacağım.bunun tek çıkış yolu bu dedim.Ama tabiki sınava 4 ay kala çalışırsan anadolu lisesi kılpayı gitti.Şimdi ne yaptım meslekteyim ama düze geçicem yada şehire 50 km olan anadolu lisesine geçiş yapıcam.Şu aşamada bizim yapmamız gereken kısacası asosyal bir insan olup kendimizi testlere derslere boğmamız olacak.öss 1.sine boş zamanlarında napardın die sormuşlardı ne zamanın birincisi hatırlamıyorum adam test kitabı olmadan tuvalete giderdim demiş.Hayatımızın en güzel yaşları evet ama bu yaşlarda bir 4 sene sosyal hayattan kopmamız 50 sene kendi hayatımız demek.Düşünsene lise mezunusun üniversite kılpayı gitti.Hem arkadaşlarınla tam istediğin gibi bir sosyal yaşantın olmadı hemde seneyede kazanamazsan seni birisiyle evlendirecekler veya kazansanda 1 yıl daha ailene tahammül ediceksin.4 sene sosyal hayattan kopup gelecekte istediğin gibi yaşayacaksın.Lise güzel bir ortam evet ama üniversite daha süper bir yer.lisede boşver pantalon giy etek giyme.Yada eteği üstten katla.O giymek istediğin açık şeyleri gömleğinin içine giy.kendini bir süre böyle avut.Üniversiteyi kazanıncada şehir dışını yaz.Uzakları şöyle kolay kolay gelemesinler.19 undan 25 ine zaten ekmek elden su gölden ailen para göndericek.İstediğini ekonomik imkanların dahilinde giy yap.Reşitsin artık karışanda yok görüşende.Diplomanı alıcağın senede gir bir işe kal o şehirde.Ailenin olduğu şehirde kalırsan söyliyim kolay kolay aynı şehirde farklı evde kalamazsın.O çevre yine birşeyler sokar ailenin kafasına rahat edemezsin.Sonra gitsen bile okududa artık evlendirelim diye birilerini bakacaklar.Kendine zarar vererek birşey olunmuyor bu adaletsiz dünyada.4 sene içine kapanıcaksın dersine yoğunlaşıcaksın sonrasında kendi evin kendi kuralların kendi hayatın.İster mini etek giyersin istek tesettüre girersin.Kimse sana karışmayacak.İster arkadaşının evideki pijama partisine gidersin istersen bir diskoya.Bunları düşün geleceğin için doğru sağlam adımlar at.Bu arada tüm yazılanları okumadım ama çok dayanılmaz olduğun zamanlar olursa sana tavsiyem pas......ra al.Bitkiseldir.Sakinleştirr.Yarım veya 1 ölçek iç.Ama her zaman içme uyku düzenini alt üst eder ve uyutur sürekli.ben öyle yapıyordum anneannemde ölmüştü dayanamıyordum artık.Haftada 2-3 kere içiyordum.sınav stresi falanda vardı.İyi geliodu.Ben annemden gizli içtim yalnız.Onuda belirteyim.Birde benim bir arkadaşım vardı.onun ailesi daha tutucu.köy ortamında yaşıyor iyi anlaşıyoruz 4 yıldır arkadaşız onunlada paylaşırız herşeyimizi.oda nefret eder bu tutuculuktan ama anapalım.hayat...

Back
X