nasıl ev sahibi olucam bilmiyorum eşimin maaşı anca bize yetiyor.
Ben çocuktan dolayı çalışamıyorum
Hoş çalışsamda çocuğa kim bakıcak
Kreşe versem maaş kreşe gidicek
Kayınvalidem zaten görümceme anca yetiyor
onun çocuğuna bakıyor ,,
artık çok bunaldım ev değiştirmekten
Kendi ailem uzkta e ikimizin ailesininde durumları malum
bize faydaları yok ..Arkadaşlar Kira öder gibi nasıl ev sahibi olurum
Çok bunaldım artık bomboş yaşıyorum sanki
Allah sizin ve tüm kiracıların yardımcısı olsun, kiracılık zordur, kiraya ödenen para bir yana, ordan oraya taşınmak çok yorucu ve yıpratıcıdır bilirim.
Eşinizin maaşı ancak evi çekip çevirebiliyorsa kira öder gibi taksitle ev sahibi olmak sizi zora sokar, en mantıklısı sizinde işe girip çalışmanız, başta çift maaşla bile para biriktirmekte zorlanırsınız ama daha sonra herşey rayına oturmaya başlar, birikim yaparsınız.
Üzülmeyin, bugün olmazsa yarın Allah bir kapı açar ev sahibi olursunuz, Rabbim herkese ağız tadıyla, sağlık ve huzurla oturacağı kendi evini nasip etsin İnşaAllah
nasıl ev sahibi olucam bilmiyorum eşimin maaşı anca bize yetiyor.
Ben çocuktan dolayı çalışamıyorum
Hoş çalışsamda çocuğa kim bakıcak
Kreşe versem maaş kreşe gidicek
Kayınvalidem zaten görümceme anca yetiyor
onun çocuğuna bakıyor ,,
artık çok bunaldım ev değiştirmekten
Kendi ailem uzkta e ikimizin ailesininde durumları malum
bize faydaları yok ..Arkadaşlar Kira öder gibi nasıl ev sahibi olurum
Çok bunaldım artık bomboş yaşıyorum sanki
Konunuzdan yola çıkarak düşüncelerimi söyleyeceğim fakat lütfen sizi yargılandığımı düşünmeyin.. Evlilik planlı şekilde ilerleyince huzur veren bir kurum, öncelikle yeni evlenenlere söylüyorum devletler gibi eşinizle karşılıklı oturup kalkınma planları yapın bu hem birikim açısından hem de yapmak istedikleriniz ve çocuk konusunu kapsayabilir.. Kendimden örnek vermek gerekirse eşimle ikimizde çalışıyoruz, Rabbim nasip ederse tek çocuk düşünüyoruz ilk 5 yıl ev ve araba sahibi olmak amacımız ve 5 yıl sonunda bir evlat sahibi olmak istiyoruz bu arada o yılki birikimimize göre tatillerimizi planlıyoruz.
Çocuk konusunu tabiki sadece planlamak yetmiyor ama artık korunma yöntemleri çok güvenli istemediğimiz takdirde bebeği erteleyebiliriz.. Ayrıca çalışmak isterseniz ve çocuğunuz 3 yaşını doldurmuşsa devletin anaokulları var bölgeye göre değişmekle birlikte bulunduğum ilde tam gün eğitim aylık 100 lira gibi uygun bir fiyatta, bence çalışmak isteyen şartları zorlar ve araştırır, oturarak maalesef başarıya ulaşan tek varlık tavuk..
merhaba, şuna katılamıyorum müsadenizle..en azından çocuğu 2 yıla indirin Allah korusun sizde yada eşinizde bir sorun çıkarsa ne olacak? yaş faktörüde çok önemli bu konuda.. 6yıllık evliyim ve tüp bebek sürecinde beklemedeyim.hee tabiki ben böleyım herkesmı olacak tabiki hayır sadece diyorumki şimdiki aklım olsaymış bu kadar sene beklemek yerine daha önce bebek sahibi olmak için gayret ederdik..
diğer söylediklerize katılıyorum..kesinlikle plan olmalı aylık yada haftalık olarak yemek listesi hazırlanmalı..pazardan marketten ona göre ihtiyac doğrultusunda alınmalı ..
bi defter tutulmalı gerekırse; aylık maası toplam yazılmalı ve giderleri birbir yazılarak kalan parayla döviz yada altın alınarak birikim yapmaya başlanmalı..
çocuk içinde gündüz bakım evlerine bırakılabilir (ne kadar küçük çocuğu bilemiyorum) .. işkur,kariyet.net.vs yerlere sanal olarak basvurmalı..sonrasında reel olaraklta iş aramalıı konu sahibi.
bunun kknın ekonomi-borsa forumunu okumasınıda tavsiye edebilirim..nasıl birikim..nasıl tasarrf yapılmalı gibi topiklr açılmış ve faydalı bilgiler de mevcut.
İnşallah en yakın zamanda Rabbim size bir evlat nasip eder, ben kendimden örnek verdim tabiki yaşınız ve kalıtsal özelliklerinize göre çocuğu öne çekebilirsiniz.. Ben 24 yaşında evlendim eşim de 25ti.. Yaşlarımız beklemeye müsait olduğundan ve tek çocuk düşündüğümden 29-30 yaş anne baba olmak için bana uygun geldi, bu beklentilere göre değişir benim asıl söylemek istediğim planlı yaşamanın kaliteli bir hayat getireceği..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?