Eşimin ailesine karşı nasıl tavır almalıyım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kaynımda toki evini alacaktı. Kardeşlerine sordu onay verdiler. Kaynım zaten senelerdir tek yaşadığı için ev ortamını özlediğinden teklif etti. Kızlarada edaha sonra ev borcu bitince takı parası kadar altın hesabında para biriktirip, sonra vereceklerdi. İyi ki olmamış. Başka türlü ev sahibi olma imkanları yok. Biz de kimseyi zorlamadık. Bu şekilde kabul edersiniz dedik yoksa biz bu işe girmeyiz dedik. Açık açık söyledim ben. Kendileri bilir.
Ayrıca uzun uzun burda herşeyi yazmadım. Ödeyemekleri noktada bize gelmek isteyecekler. Ben biraz da bu durumu istemediğim için böyle birşeye başvurduk. Aynı evde yaşamayı düşünmek dahi istemiyorum. Bu saatten istemezler diye umut ediyorum.
Bencede iyi ki olmamı iş bu ne karışık hesap böyle yav uğraşılmaz

Ama şimdi insanlar yaşlı ölümün yaşı yok ama evi siz üzerinize aldıktan sonra onlara bir şey olsa siz kvnin takılarını alarak ev sahibi olmuş olacaksınız diğer kardeşlerin hakkı ne olacak bu durumda?
Ayrıca ev teslim alınana kadar diğer oğullarının yanında kalacaklar, ödeme de yarı yarıya yapılacakmış, ayrıca anne babanın takılarını alıp kira almadan oturmalarına müsaade etmek pek mantıklı bir ödeşme gibi gelmedi, el olsa neyse ama anne baba sonuçta. Her türlü diğer kardeşlerin hakkı yenecekmiş, vazgeçerek iyi yapmışlar, ortaklık işleri sıkıntı aile arasında bence bir daha girmeyin siz de.
Tapu yarı yarıya olursa o zaman yarım kira alırım bende. Kayın pederim peşinat verecek ama. Bizde eşimin yatacak olan 300.000 primini bir süre taksitlere kullanıp kalanı ara ödeme yapacaktık. Yine elimize geçince yine yapacaktık. Ev teslim tarihini erkene çekmek için.Emlakçıya ödeme ve tapuda 300.000 bulur dediler. Kayım validemin takısı 200.000 tl. Herşeyi onlar vermeyecekti yani.
Eşimin primi yarısı ile araba borcunu kapatır. Kalanı kenara atar rahat ederim bende

Tapu yarı yarıya olursa o zaman yarım kira alırım bende. Kayın pederim peşinat verecek ama. Bizde eşimin yatacak olan 300.000 primini bir süre taksitlere kullanıp kalanı ara ödeme yapacaktık. Yine elimize geçince yine yapacaktık. Ev teslim tarihini erkene çekmek için.Emlakçıya ödeme ve tapuda 300.000 bulur dediler. Kayım validemin takısı 200.000 tl. Herşeyi onlar vermeyecekti yani.
Eşimin primi yarısı ile araba borcunu kapatır. Kalanı kenara atar rahat ederim bende
:))) fikrim halen değişmedi yine haksızlık yine haksızlık :)) kendi borcunuzu kapatıp kenara atın en iyisi siz :)

KAynımda toki de çıkan evi kendisine alacaktı.Toki den almak açıkcası daha karlı. Kısacası kaynım yabancı plaka arabasını satıp peşinat yapıp, tokiden çıkan evi alacak. Bizde ortal ödeme ile emin evimden ev alacaktık. Tapu bizim üzerimize olacak. Onlarda ölene kadar o evde kira ödemeden oturacaktı.
Ben baştan söyledim bizim şuan araba borcu bitene kadar taksit ödeme imkanımız yok, eşime ay sonu prim gelecek biz onunla taksitleri ödeyeceğiz. Ben bu kadar sıkıntıya girmişken tapuyu ortak yapmam, kabul ediyorsanız bu işe başlayalım dedim. Ev taşınma, ev bulunduğunda komisyon ve tapu masrafları bize ait. Arada olurda elimize para geçerse ara ödeme yapacaltık ki eve daha erken geçsinler
Yani kaynınız tokideki evi aracıyla kendisi alacak sizde emin evimden ev alacaksınız validelerle ortak. Tamam buraya kadar güzrl. Sonra araç borcunuz var onu ödüyorsunuz diye taksit ödemelerine başta yapamayacak pirim gelince 3.5 taksit verecektiniz. Peşinat validen altınları verecek. Taksit ödeyecek. Ama sende tapu masrafı falan vereceksin. Tam bir ortaklık. Ama sen fazla akıllısın. Karşılığı ölene kadar kira vermemeleri. Sen durumumuz yok diye kira alır yada evden bile çıkarırdın. 😀 allahtan diğer oğlu akıllı çıkmış. Evlenmeden önce bu şöyle yapmış eşim çalışmış muhabbetlerini de bırakın. Evlilik birliği içerisindeki para mevzularını geçtik sıra evlenmeden önceye kaldı. Evlat tabi anne babasına evine bakacak nolmuş. Sana bana kime ne. Oğlum büyüyünce eve yaptığı masrafı mı anlatacak ne kadar ayıp. 😡

Yani kaynınız tokideki evi aracıyla kendisi alacak sizde emin evimden ev alacaksınız validelerle ortak. Tamam buraya kadar güzrl. Sonra araç borcunuz var onu ödüyorsunuz diye taksit ödemelerine başta yapamayacak pirim gelince 3.5 taksit verecektiniz. Peşinat validen altınları verecek. Taksit ödeyecek. Ama sende tapu masrafı falan vereceksin. Tam bir ortaklık. Ama sen fazla akıllısın. Karşılığı ölene kadar kira vermemeleri. Sen durumumuz yok diye kira alır yada evden bile çıkarırdın. 😀 allahtan diğer oğlu akıllı çıkmış. Evlenmeden önce bu şöyle yapmış eşim çalışmış muhabbetlerini de bırakın. Evlilik birliği içerisindeki para mevzularını geçtik sıra evlenmeden önceye kaldı. Evlat tabi anne babasına evine bakacak nolmuş. Sana bana kime ne. Oğlum büyüyünce eve yaptığı masrafı mı anlatacak ne kadar ayıp. 😡
Hayır prim yatacak bu hafta. Taksitleri onlara falan yıktığımız da yok. Kaynıma gelecek olursak, burdq dediğim gibi herşey anlatamıyorum baştan. Ailesini bir değil, en az 10 kez borca sokmuştur. Anne babasının arsa satıp, üstüne para koyup ev alacakları parayı zamanında çalmış. İlk evden ayrılmadan önce çektiği krediyi onlara yıkıp bekar evine gittiğinde, eve gelip annesinin yüzüne çelik kapıyı çarpıp öldümü diye bakmadan tv. yi duvardan söküp gitmiş. Eşim para biriktirmek yada yuva kurmak yerine annesinin evini dizmiş. Ama bunca şeye rağmen o affediliyor. Biz kötüyüz doğru söylüyorsun. Enayiyiz çünkü.

Şimdi zaten kaynımla beraber emin ev sistemine gireceklermiş aynı şekilde. Güveniyorlarsa kendileri bilir. Uğurlar ola.
Bu konuyu da burda kapatıyorum. Daha fazla konışmak istemiyorum.

Hayır prim yatacak bu hafta. Taksitleri onlara falan yıktığımız da yok. Kaynıma gelecek olursak, burdq dediğim gibi herşey anlatamıyorum baştan. Ailesini bir değil, en az 10 kez borca sokmuştur. Anne babasının arsa satıp, üstüne para koyup ev alacakları parayı zamanında çalmış. İlk evden ayrılmadan önce çektiği krediyi onlara yıkıp bekar evine gittiğinde, eve gelip annesinin yüzüne çelik kapıyı çarpıp öldümü diye bakmadan tv. yi duvardan söküp gitmiş. Eşim para biriktirmek yada yuva kurmak yerine annesinin evini dizmiş. Ama bunca şeye rağmen o affediliyor. Biz kötüyüz doğru söylüyorsun. Enayiyiz çünkü.

Şimdi zaten kaynımla beraber emin ev sistemine gireceklermiş aynı şekilde. Güveniyorlarsa kendileri bilir. Uğurlar ola.
Bu konuyu da burda kapatıyorum. Daha fazla konışmak istemiyorum.
Ee diğer iki kardeşin hakkı ne olacaktı?
Siz sanki sadece kayınaile hakkını düşünür gibi iş yapıyor gibi anlatmışsınız ama öyle değil.
Diğer abi sizden çok daha açıkgöz çıkmış hepsi bu.
Şimdi o yiyici oldu biz enayi demeyin boşuna.
Umarım diğer iki kardeş de akıllanır da o abi de kimsenin hakkını yiyemez.
Herkes ne ise kendi yağında kavrulur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X