Allahımm noluur :(

yaşım da artık 30a geldi evladımı doğurup okul çağı lise üniv iş hayatı ergenlik zamanları sorunları evliliği arkadasları vs..bunlara harcayacak enerjim kalacak mı acaba :KK43:

Ay olur mu öyle şey. Annelerin her zaman çocukları için harcayacak bolca enerjisi olur :KK200:

Çocuk isteyen herkesin istediği olur umarım. Sizin yaşınız da genç aslında. Endişe edip kendinizi sıkmamalısınız.

Çoğu kişi evlenir evlenmez hamile kalıyo en geç bir sene içinde...
Kimisi kazayla oldu diye aldırıyo..
Kimisi evlilikdışı birliktelik yaşayıp doğurup çöpe atıyo..
Kimisi tecavüze ugruyo ne yazıkki öyle hamile kalıyo..
Peki biz?? Ben ve benim gibiler yaşı geçtiği halde evleneli korunmadıgı halde çok istediğimiz halde her türlü itinayı gösterdiğimiz halde helalimiz olan kocamızdan ve kendimizden bir parça olsun yuvamıza neşe katsın sıcacık diye deli gibi istedğimiz halde neden olmuyo??
Rabbimin bi bildiği vardır elbet bi zamanı vardır ama yukarda yazdıklarımı da kafama takıyorum ister istemez..yaşım da artık 30a geldi evladımı doğurup okul çağı lise üniv iş hayatı ergenlik zamanları sorunları evliliği arkadasları vs..bunlara harcayacak enerjim kalacak mı acaba :KK43:
Canım Bendeniz çok iyi anlıyorum benimde ilk evliliğinden üst üste 3 düşük yaşadım ardından dış gebelik yaşadım ama başta bilmiyordum yine düşerse diye korkudan babasına dahi söylemedim hastaneye de gitmedim sonra bı kanama oldu bende ozaman doktora gittim hamileyim dediler bhcg hızla artıyor ama ultrason da görünmüyor du. Dış gebelik farkedildigi zaman çok geç kalınmış iç kanama başlamıştı apar topar ameliyata aldılar beni yumurtalıkların zarar görmesi nedeniyle birini aldılar diğeri sağlamada değildi tüp ün biri zaten alınmıştı. Ameliyattan çıkınca doktor bana anne olma sansin tüp bebekle bile yok hiç umut etme dedi. Bunu duyunca eşim beni terketti. Kahroluyordum gergin. Kucağında bebek olan birini gördüğüm zaman çok uzuluyordum. Sonra şimdiki eşimle tanistim. Onunda ikinci evliliği ve ilk evliliğinden bir çocuğu var. Annesi bakmıyordu. Bende dedim ki rabbim bana doğum yapmayı nasip etmedi ama anne olmayı nasip etti. Sağolsun o beni annesinden ben onu evladimdan ayırt etmedim. Sonra ne oldu biliyor musun hiç umudum yokken ( ki doktor ün dediği üstüne tüp bebek denemeyi hiç düşünmedik bile) hamile olduğumu öğrendim. Oğlumu sağlıcakla kucağına aldım. Bu bı mucize tekrarı olmaz diye korunmadik hiç ve oğlum 4 aylıkken kızıma hamile olduğumu öğrendim. Diyeceğim o ki benim durumuma doktorlar şokta. Rabbim istemeden hiç bir şey nasip olmaz ve kendini ne kadar üzeriden o kadar zorlaşır hayat. Sen elinden geleni yap tevekkülü Rabbime bırak ve gönlünü ferah tut. Hayırlısını işte, evler cennet meyvesi kadar tatlı lakin hayırsız olursa da zehir kadar acıdır. Sağlıklı hayırlı evlatlar alırsın kucağına inşaallah.

Kk yi iste bu yuzden seviyorum cunki yanliz degiliz bende 30 yasimi gectim ve cocugum olmuyor :KK43: bazen hic olmayacak gibi hissediyorum, bazen vakti var diyorum, esim olmazsa olmasin herkesin cocugu olacak diye bisey yok biz boyle mutluyuz diyo.. herkes yapin bitane sevelim diyo.. biz kismet hayirlisi deyip gecistiriyoruz... Cevremde herkes ya hamile ya kucuk cocugu var ve gorunuse gore hemen hamile kalmislar.. iyiki burasi var insan yanliz degilim bu dert bitek bende degil diye kendini teselli ediyor.. ama cok zor yasamayan bilemez bide su kafaya takmalari anlamiyorum nasil takilmayacak ki???? Kafasindan atmayi basaranlar nasil yapti onu merak ediyorum ben sanirim umudun bittigi yerden sonra bosverebiliyor insan :KK43:
Bazen kabul etmek lazim teslim olmakla lazim evet olmuyor nasil bi yol izlemem demek lazm.ben soranlara olmuyor diyorum kimse birsey soyleyemiyor:) uzulme ya Allah buyuktur.

Bazen kabul etmek lazim teslim olmakla lazim evet olmuyor nasil bi yol izlemem demek lazm.ben soranlara olmuyor diyorum kimse birsey soyleyemiyor:) uzulme ya Allah buyuktur.
Oyle canim Allah buyuk nasipten otesi yok..hakkimizda hayirlisi olsun..

Offf offf... şöyle konular açılmasa da keşke derdimi hatırlatmasa. Ben artik durumu kabullenme aşamasına geçtim, belki de hiç çocuğum olmayacak. Çareyi bu konuyu düşünmemekte buluyorum. Ama böyle konular görünce koca bi üzüntü, hayal kırıklığı, yoksunluk yumağını icime hapsettigimi fark ediyorum :olamaz:
Derdime ortak olanlar var burda yalnız hissetmiyorum :( yoksa ben de artık böyle konulardan sıkıldım valla
Ben de artık olmayacak galiba diye düşünüyorum

Şimdi kafanizi ruhunuzu rahat bırakın diycem. Size çok zor gelecek biliyorum. Ama ben iki yilin sonunda vazgeçmiş yorulmuş ve tükenmiş hissederken, çocuk dusuncesini bir tarafa birakmisken oldu. Isterseniz konularima bir göz atın aynı şeyleri çok dusundum cok üzüldüm. Ama vazgeçtiğim kafami rahat biraktigim ve hiç beklemedigim anda rabbim beni sevindirdi. Her an aklimda anne olmak isteyen benim gibi bebek görünce içi giden kadınlar. Hep dua ediyorum allaha bu güzel mucizeyi yaşamak isteyen her kadın ve erkeğe anne babaligi tattirsin... amin
Amin inşallah darısı bizlere..hep öyle diyorlar umudumu kaybetmişken oldu filan bunlar bize umut oluyo ama cidden insanın aklına hiç gelmeden nasıl durabiliyo

Bakin ben 38 yasindayim 1.5 senelik evliyiz. Bizimde olmuyor bebegimiz. Tup bebek yaptik sonucu bekliyoruz.. kaldiki sen daha cok gencsin.. uzme kendni eger uzersen hormonlarin daha kotu calisir ve buda seni erken menepoza goturur. Olumden baska herseyin caresi var.. oluruna birak ve yahutta tedaviye basla. Ama boyle devam edersen vucuduna stres yuklersin
Umarım olumlu sonuc alırsın..aşılama tutmazsa ben de tüp yaptırabilirim sanırım..ne biliyim 30yaş ve sonrası bana zor geliyor

Aynen..
Benimde 4 yıldır olmuyor
Evlenmeden oncede calısıyordum ama şimdi bebiş yok diye vakit gecsin diye kursa gidiyorum aöften 2. Üniyi okuyorum..zaman boyle geciyor
Bu yönleriyle faydası da oldu bana

Bebiş yoksa sende kariyer yap sosyalbilimci arkadasım

İnşallah en hayırlı zamanda hepimiz seviniriz
Aynen canım ben de kafamı dağıtmak için bişeylerle ugrasıyorum bakalım amin inşallah senin de kısa zamanda hayırlısıyla olur

Olsun umudunu yitirmek de güzel genelde beklemeden olur böyle şeyler ..... ben de yitirsem umudumu olur ama yitiremiyorum ki:işsiz:
Kotümser olumlama diye birsey var..
Beklentileri azaltmakta temkinli olmaktir.olumsuzluklara karsi beklentiniz hafifler.herseyi deli gibi iyi dusunmekte hayalde oteye gecmez boyle yapmakta kotu birsey degil. Kafaniz baska seylere kayiyor muhabbetini bile etmiyorsunuz hayatiinizi baska turlu ilerletiyorsunuz.

Kotümser olumlama diye birsey var..
Beklentileri azaltmakta temkinli olmaktir.olumsuzluklara karsi beklentiniz hafifler.herseyi deli gibi iyi dusunmekte hayalde oteye gecmez boyle yapmakta kotu birsey degil. Kafaniz baska seylere kayiyor muhabbetini bike etmiyorsunuz hayatiinizi baska turlu ilerletiyorsunuz.
Bişeylerle uğraşmak gerekiyo aslında takıntı gibi oluyo böylesi ....
Mesela hiç su içmiyorum kötü bişey günde kaç bardak içtiğimi saysam yediğimi içtiğinin kalorisini hesaplasam diyet yapmadan
Zaten tüm gün yiyip içiyorum kafamı bunlara yorabilirim ya ben konu açıcam ya da aktif bi konu arıyorum

Amin inşallah darısı bizlere..hep öyle diyorlar umudumu kaybetmişken oldu filan bunlar bize umut oluyo ama cidden insanın aklına hiç gelmeden nasıl durabiliyo
Kafa ve beden yorgunluğu ile oluyor.
Kendimden örnek vereyim; bebeğimin kalp durması sebebi ile kürtajdan sonra çok üzülüyordum o ay evde salya sümük ağlarken üniversitede çalışmaya başladım; sabah 8.30da derslere başlıyor ikinci öğretimlere de girip çoğu zaman gece 10buçukta dersi bitiriyordum, evime okul 3 araçlıktı, eve gidene kadar saat 12yi geçiyordu, duş al yemek ye yat saat 2.
5te kalkıp hazırlanıp yollara düşerdim.
O yoğunlukta tabii yumurtlama günleri vs takip edilmiyor hatta sevişilmiyor bile.
O ay sadece 1 kez olmuştu.
Reglim gecikince hatta 1 hafta falan gecikince öylesine test yapmış ve hamile olduğumu öğrenmiştik. Hatta nasıl olur, biz bu ay denemeniştik ki falan demiştik de en son o ay 1 kez olduğu aklımıza gelmişti.

Siz de kendinizi zihnen ve bedenen yorarsanız bu fikir aklınızdan öıkabilir veya hafifleyebilir zannımca.

Allah isteyen her kadına evlat sevgisini tattıraın inşallah.

Bişeylerle uğraşmak gerekiyo aslında takıntı gibi oluyo böylesi ....
Mesela hiç su içmiyorum kötü bişey günde kaç bardak içtiğimi saysam yediğimi içtiğinin kalorisini hesaplasam diyet yapmadan
Zaten tüm gün yiyip içiyorum kafamı bunlara yorabilirim ya ben konu açıcam ya da aktif bi konu arıyorum
:)) bu aralar yemiyorum yemiyorum tartida fazla cikiyorum 1 kac gunluk yemeye karar verdm.bende biraz yiyim diyorum:)) kar da yurumek cok zor ya dun 3 saat karda yurudum nasil yoruldum ole acikmisim ki doyamiyorum :KK48::KK48:

Vazgecmislik hissi böyle birşey ışte. Tamamen unutmak istedim. Cunki bende esimde çok yipraniyorduk. Eşime son sözüm bizde çocuksuz yaşarız . Gezer tozariz böyle yaşar böyle yaşanıriz olmuştu. Esim de problem vardı ve bir türlü düzelmiyordu. O ay hiç düşünmedik. Bir rahatlama geldi uykum bile düzene girmişti. Gezdim eğlendim. Regl günüm gelmiş bilmiyordum bile. Esim test almıştı. Hayır yapmak istemiyorum dedim. Israr etti gece 10da ikna olabildim. Hiç istemesemde sonuç hep aynı çıkıyor diye uzulsemde yaptım testi elimi yikiyordum eşim girdi banyoya. Aldı teste vakti ben hiç bakmadım bile. O kadar beklemiyordum. Esim gulumsedi tek tepkim aglamak oldu delice hüngür hüngür ağladım. Allaha binlerce şükür ettik. Şükür namazlari kıldık o gece. Işte böyle hikayem aslında çok daha uzun. Ama elhamdülillah rabbim bizi sevindirdi. Darisi size ve tüm isteyenlerin başına. Aminnnnnnnn

Back
X