Allahın adaleti

kiz kardesin veya enisten amca yada buyuk olsa dahi sen nasil konusuyorsun demedimi ben bunu merak ettim.

Ben olsam ilk tepkisinde karşılık verirdim. Sizin için ne kadar efendi, sabırlı diye düşünmüştüm ki olay tersine döndü. Adama içinden ohh demek falan. Dedim ki iyki tepkilerimi dışından veren bi insanım

Ya yanlis anlamayin ben sahsen begendim hikayeyi. Ama gecislerde sorun var. Birde sonuc kismi vurucu olmamis. Tabii öykü olarsk nitelendirmeliyiz. Hayalgucunuzun onunde saygiyla egiliyorum o ayri. Bir daha ki sefere cok daha guzel eserler cikabilir

O zaman bir kitapa uyarlarsınız ve ya bir senaryo yazıp her hangi bir senariste verirsiniz.dizilerde ve ya filmde izlerim artık kendi hikayemi.beğenmediğiniz geçiş yerlerini artık kendiniz düzenlersiniz.

Yorumunuz beni gülümsetti.özellikle son kısma.
Sorunda orda canım.kimse ağzını açıp tek bir laf bile etmedi.o yüzden üzülüyorum ben.70 yaşında ve dünya görmüş adam orda dururken 24 yaşındakı dünkü çocuğa kimse inanmak istemedi herhalde.

İnanıp inanmamak değil ki durum. Herkes görmüş en azından bir boşver önemli değil ya da ne saçmalıyor bu moduna girmeleri gerekti.
Şimdi ben orda olsam açıkcası adama gülerdim ordakiler ne yaptı bilmiyorum da siz rencide olmamışsınız aslında. Yani 'lütfen beni dinleyin bardağımı bu kıza kaldırıyorum' demiş bu ne abi ya. :confused::KK70:

Orada ben ve çevremdekiler eminimki ağzında bir içecek olsa püskürtürdü gülmekten.
Siz hiç bişey yapmamışsanız ki rencide olasınız. Benim bildiğim o ortamda rencide olacak tek
kişi bu hareketleri yapan. Ha tabi adamın gerçekten bunama ya da psikolojik bir rahatsızlığı varsa komik değil
tabi çünkü bilinçsiz yapıyor ama gayet normal ve sağlıklıysa işte bilemedim.

Ben olsam ilk tepkisinde karşılık verirdim. Sizin için ne kadar efendi, sabırlı diye düşünmüştüm ki olay tersine döndü. Adama içinden ohh demek falan. Dedim ki iyki tepkilerimi dışından veren bi insanım
Ben de sizin tam aksinizim demek ki. Duygularımı,düşüncelerimi içimden yaşayan insanım.

O zaman bir kitapa uyarlarsınız ve ya bir senaryo yazıp her hangi bir senariste verirsiniz.dizilerde ve ya filmde izlerim artık kendi hikayemi.beğenmediğiniz geçiş yerlerini artık kendiniz düzenlersiniz.
Ayy bana kizma lutfen. Birazdan turk kahvesi icicem bogulurum falan : )

Bi dahakine Allahin adaletinin tecelli etmesini beklemeyin cevabinizi verin. Ben bunca seye ragmen susan insana deli mi ne derim asıl.

Adamın biri berberde traş oluyormuş. İçeriye kendini bilmez beğenmiş bir adam girmiş. Sırayı almış adam da bişey dememiş sırasını vermiş. Ama ukala bununla yetişmemiş kabak diye adamla dalga geçmiş. Hem de birkaç kez kabkahalarla gülerek dalga geçmiş. Mazlum adam cevap vermemiş. Ukalanın traşı bitmiş , parasını ödeyip çıkmış. Sonra bir patırtı gürültü kopmuş. Dışarı koşmuşlar. Bir de ne görsünler az önce kabak kabak diye dalga geçen adamı hızla gelen bir at ezmiş. Oracıkta can vermiş. Berber , mazlum adama "eh be mübarek ne beddua ettin " demiş. Mazlum da " ben beddua etmedim ama kabağın da sahibi var. O'nun zoruna gitmiş." demiş.

Bana da her kızdığı, sevmediği vs insanın başına iş gelince " bakıın ilahi adalet, bedduam tuttu, ahım tuttu" vs diye gezinen insanlar komik geliyor açıkçası. Bu ne kadar sığ bir bakış açısı ya. Kendinizi ne kadar önemsemişsiniz. Olay buysa, ben de derim ki, acaba siz kime bu şekilde davranmıştınız da, birinin ahı da sizde tuttu, herifin biri size sardı. Adamın normal olmadığı kesin de, ölmesi için sizin ahınıza gelinceye kadar bin tane sebep bulunur yani. O kadar da değil.

Ne olursa olsun yasli bir insan uzuldum ama oh dedim diyorsunuz. Sizinde ondan bir farkiniz kalmiyor. Belki ilahi adalet yerini bulmustur ama kim bilir sizinde bu olaya karsi tutumunuz belki de sizin sinavinizdi. Ayrica ablanizla ne alakasi var ki adam cok densiz konusmus siz kendi hakkinizi savunamadiniz mi? Siz orda deli muamelesi degil de ezik muamelesi gormussunuz biraz kusura bakmayin...

Ne olursa olsun yasli bir insan uzuldum ama oh dedim diyorsunuz. Sizinde ondan bir farkiniz kalmiyor. Belki ilahi adalet yerini bulmustur ama kim bilir sizinde bu olaya karsi tutumunuz belki de sizin sinavinizdi. Ayrica ablanizla ne alakasi var ki adam cok densiz konusmus siz kendi hakkinizi savunamadiniz mi? Siz orda deli muamelesi degil de ezik muamelesi gormussunuz biraz kusura bakmayin...

Artık kim ne düşünüyorsa düşünsün.ezik mi demişler, deli mi demişler, salak mı demişler umurumda bile değil.tek bildiğim birşey var artık onlarla karşılaşmak istemiyorum.şayet eğer karşılaşırsam bile burdakı arkadaşların dediği gibi yapıcam.bundan sonra hakkı mı savunacağım. Beni kendime gelmemi sağlağdığınız için teşekkür ederim.artık karşımda ki insan yaşlı mı,genç mi birşey söyledikleri an cevaplarını alacaklar.
Yorumunuz için teşekkür ederim

Haketmis
Gercekten allahin adaleti
Oh olsun
Durup durup bi insanla ugrasan herkezi allaha havale ediyorum

ay yok ben uzulmedim . insan yaşlanınca tatlı olmalı. görmüş, geçirmiş, tecrübeli olmalı. böyle küstah insanlara hiç tahmmülüöm yoktur. sadece dünyaya biraz daha önce gelmiş diye kimse saygı haketmiyor. haketmeli saygıyı.yaptıklarıyla sözleriyle. ilahi adaletın ne zaman tecellı edecegını kımse bılmez. belkı bı an sonra belki bi ömüür sonra... ama tecelli eder sonuçta.

hepinize tek tek teşekkür ederim.içimi döktüm ve rahatladım. Bazı arkadaşlar yorumlarıyla beni gülümsetti.sağolun hepiniz.Allah başka dert vermesin kimseye.

Haketmis
Gercekten allahin adaleti
Oh olsun
Durup durup bi insanla ugrasan herkezi allaha havale ediyorum
Teşekkür ederim.
Kimse kötü olsun,azap içinde kıvransın istemiyorum.herkes mutlu olsun ama sizin de dediğiniz gibi bazı insanlar artık kendilerine çeki düzen vermeli.insanlarla uğraşmaktan vazgeçmeli. Bunu bana bir akrabam söylese hiç bu kadar büyütmem inanın ama beni kızdıran o amcanın beni ilk defa görmesi ve gördüğü an beni kalabalık içinde yerden yere vurması oldu.

Back
X