Allahin verdigi cani almaya yuregum el vermiyor ama ölmek istiyorum

inanırmısın bundan tam üç yıl önce bende böyle bi konu açmıştım ben 20 yaşındayım canım aynı problemler bendede var ailemle anlaşamıyorum sosyal çevrem kısıtlı Allahtan üniversiteyi kazandımda ordan yırttım biraz sende üniversiteyi kazanmaya bak şimdiki gençlik güzellik aramıyor zaten önce ekonomiye paraya eğitime bakıyorlar eğitimli bayanlar her zaman daha ön planda güzel gözüküyor dışarıdan. he sanki benim durumum geçti mi hayır bende ara ara depresyona giriyorum hala yaşım 20 olmasına rağmen ama diyorm neler geçmiorki buda geçer diyorm ayrıca sevgilin olmamış benimde olmadı bu yaşıma kadar benim sevdiklerimde beni sevmedi hala öyle bende çok takıyorum bu durumu ama napiyim ölecek halim yok sevgilim yok diye allah en doğru zamanda kaderimiz olan kişi çıkaracaktır karşımıza emin ol bir tane olsun ömürlük olsun inanki çevremdeki arkadaşlarımın sevgilileri oldu hep özenirdim onlara ne güzel evlenecekler diye ama hiçbiri o çıktığı kişiyle evlenmedi .. zaten lisede çıktığıyla evlenen çok nadir olur o yaşlarda erkekler cinselliğe düşkün olurlar ergenlik çağı iyikide olmamış bence kendini şanslı görmelisin . üniversiteye başlayınca en doğru kişi olur inan ben üniversitedeym karşıma biri çıktı beni kandırdı günlerce ağladım kendime zor geldm inanki böyle bişeyi yaşamaktansa hiç sevglin olmaması daha iyi bende hala doğru kişiyi bekliyorm cnm yani sadece sabret ve halibe şükret :)
 


Canımm inan şuanki yaşadığını çoğumuz senin yaşlarındayken bizler de yaşadık. Bende snn gibi hissederdim.O kadar asosyaldim ki liseden mezun olurken andaç yaptırmaya karar vermiştik sınıfcak.Ve bana doğru dürüst yorum yazabilen kimse olmamıştı 2-3 tane yakın kız arkadaşlarımdan başka... Ailende şuanlık sadece babanla anlaşabiliyo olman bile aslında o kdr güzel bişeyki... Baba, hayatı boyunca bi kız için en büyük destektir.Ailendeki diğer fertlerle de illaki iletişiminiz sen kendni sağlıklı hissetmeye başladıkça düzelicektir.Çünkü her ne kadar farkına varamasan da şu yazdıklarından yola çıkarak hissettiklerini çok iyi anlayabiliyorum ve bu hisler snn gün geçtikçe daha çok içine kapanmana ve mutsuzlaşmana yol açıyo öncelikle bunun farkına var.

'Çirkin değilsin!' Sadece yaşın gereği vücudunun şekillenmesi, yüz hatlarının biçimlenmesi için kendine zaman ver. Ve herşeyden önemlisi sağlıklı,sıhhatli,ailesi ve evi olan gencecik bi kız olduğun için şükret.

Zaman geçip güzelleştikçe hata yapma olasılığn artıcak ve bu durumda şu günlerini çoookk aricaksın.Benden söylemesi... Sevgiyle sarılıyorum sana canım benm
 

burda çogumuz senden büyügüz
hangimiz 17 yaşında ailesiyle anlaşabiliyorduki
sayılıdır canım
ilerde geçer ve bunun içinmi üzüldüm diyerek kendine güleceksin
 
Çok garipsin gerçekten . Yani ben olsam 17 de sevgili yapmazdım benim 16 da vardı şuan hala aynı kişiyleyim 18 yaşındaym .
Ama inan 16da sevgilim olmasydı 17 de de yapmazdmm çünkü büyük zorluk çekersin çünkü üniversite sınavı gibi hayatının devamını etkileyecek bir sınav var önünde bırak milleti otur da derslerine çalış. Bak bizim sevgilimiz vardı dershanede çoğumuzun . Bi kız vardı sürekli sevgili değiştiriyordu . Benim hep aynıydı ama vardı işte . Çok da ders çalışmıyordum zor geldi açıkçası o yüzdende ege üniversite süt ürünleri diye 2 senelik bi bölüm kazandım onu bıraktım şimdi açıktan bankacılık ve sigortacılık okuyorum . O sürekli sevgili değiştiren arkadaş da evinden 4 saatlik uzakta bi şehirde matematik bölümü okuyo şuan . Bi de hiç sevgilsi olmamış bi kız vardı ve kız çok çalışkandı hedefleri de çok yüksekti ve istediği bölümü özel okula gidiyo olsa da şuan kazandı . Ve şuan fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümünün 1.sınıfında . Gecesini gündüzüne kataarak çalıştı hiç sevgilim yok diye dert etmedi . Tamam arada derdi ah ah ben de istiyorum artık diye ama sadece söylerdi laftaydı bence zaten . Ve çok çalıştı hedefine ulaştı . Okulu bitirip düzügn bi iş bulursa da ne ala . Bak 5 milyar maaş alacak . O arkadaşım ile ben de en fazla 1 bçk alırız o da en fazla olursa yani .
bence sen bırak bu ah millet sevgilim de sevgilim diyo muhabbetlerini . Üniyi kazan git ondan sonra ne yapıyorsan yaparsın .
Çok saçma şeylerden ölümü düşünüyorsun hemen . Millet ne kadar zorluk yaşıyo haberin var mı senin ?
Çoluğum çocuğum aç kalıyo karıma bakamıyorum diyen birinin derdi bu söylediklerinden on kat daha berbattır . Hiç hastahaneye gittin mi gidip de gördün mü sen yoğun bakımda kıvranan ve başında günlerce bekleyen yakınlarının halini ? Haline şükür et ..
Gözlerimin önünde bi akrabam günden güne eridi . Akciğer kanseri .. O bile senin gibi Allah'm öldür beni demiyo .
 
Bende seninle aynı yaştayım ve aynı sorunları yaşıyoruz ailemde sadece annemle anlaşıyorum kendimi çirkin hissediyorum ve kimse beni sevmedi şimdiye kadar arkadaşlarım sürekli birbirlerine gelen tekliflerden güzelliklerinden bahsederler birbirlerine iltifat ederler bende kenarda pusmuş onları izlerim eve gelincede ağlarım hep neden böyleyim diye.arada kafama esiyo ölmek istiyorum ama sonra aynaya bakıyorum ya bende güzelim diyorum kaşım burnum gözüm dudaklarım düzgün sadece kilo versem fıstık gibiyim diyorum hem teklif gelse kabul mu edicem asla derslerime çalışırım şu yaşımda sevgili neyime ki zamanı geldiğinde ilk ve son bi sevgilim olur evlenir yuvamı kurarım diye düşünüyorum sende öyle düşün çık bu buhrandan derslerine ada kendini bu sene son senemiz hele bi üni.ye geçelim kurtulcaz herşeyden seneler geçtikçe hayatımız anlamlaşacak şimdi bunları düşünme zamanı değil..ben bunları söylüyorum ama 2 gün sonra yine bunalıma girerim napalım ergeniz hala arada oluyor işte ama ölmeği sakın aklından geçirme hayat herşeye rağmen çok güzel
 
Canim bu yasadiklarin çok normal.
Her genç bu donemden geçmistir.

Kendini guzel bulmuyorsan, saç modelini degistir, tarzini degistir. Kendine kendine guvenin gelir.

Sevgilim yok diye de uzulme, yasin daha çok genç. Karsina elbet birgun seni degerini bilecek biri çikacak.
 
Canım sakın böyle düşünme.
Arada banada sıkıntı basıyor içim daralıyor.
Ama diyorumki hep dünya sadece benim etrafımda dönmüyor ne dertleri olanlar var.
Daha geçenlerde ilik bekleyen küçük melisi görünce ne kadar ağladım.
Bence biraz ona bak ve sende tekrar düşün o küçük melek yaşamak için bir iliğe mahkumken senin böyle kolayca kendinden vazgeçmen, çok yazık.
 
dur bakalım hemen pes etmek yok
hem hayat sana daha acı yüzünü tam göstermemiş
dua et de tek sıkıntın mesajında saydıkların olarak kalsın
hayal bile edemeyeceğin acılar var dünyada
ama yaşın küçük olduğu için anlamıyorsun
sevgiliyi de kafana çok takma
çirkin olduğunu iddia etmişsin
ne kadar çirkin olursan ol kaderinde varsa gelip seni buluyor
intihar etsen ne olacak sanıyorsun
seni otopsi masasına yatıracaklar
önce tavuk gibi kesip
sonra çuval gibi dikip ailene teslim edecekler
ailen de dini vecibeleri yerine getirecek
insanlar en fazla 1 ay konuşacak arkandan
sonra herkes yoluna gidecek
güçlü ol biraz bırak sızlanmayı
 
bana 17 yaşındaki halimi hatırlattın :))) ben de kendimi hiç beğenmezdim. sosyal çevrem yoktu. arkadaşlarımın iyi kötü sevgilileri olurdu, benim lisede hiç sevgilim olmamıştı çok kırılgandım, kendi halimde ve dikkat çekmeyen biriydim. eteğimin boyu bile dizimin bir cm üstüne çıkmazdı neden kimse beni sevmiyor derdim, o dönemde de tv de brezilya dizileri vardı, maria mercedesler falan. onlarla avunurdum hep o dönemler hep aynı yaşanıyordu galiba, ama şimdiki nesil çok fettan masumiyetinin değerini bil.
 
Son düzenleme:
her genç kız bu yaşlarda böyle hisseder hiç kendini üzme. insanların ne dertleri sıkıntıları var. üzme bu kadar kendini gececek herşey güzel olacak emin ol iste başar..
 
17 yasinda bende cok cirkindim, sivilce doluydu yuzum, kimse bakmazdi:) sora bi doktra gittim evrim gecirdim.

Uzulme ablacim daha senin yuzun oturmadi, cildin sorunluysa doktora, saclarin ve yuz icin en onemlisi kaşlarin icin iyi bi kuafore git..

Duzeltilebilecek seyler bunlar, olmeye degmez. Allah eksikligini gideremeyecegin mutsuzluklar vermesin.
 

Sence bunlar ölmek için geçerli sebepler mi? Senin yaşlarında kızım var, onunda hiç sevgilisi yok ama o sevgilisinin olmamasını hayatın sonu olarak görmüyor, ilk hedefi sevgili değil idealleri, sevgilin olmamasını işlediğin bir günaha mı bağlıyorsun? Hiç olur mu öyle şey, yanlış düşünüyorsun.
Sence şart mı sevgili? Ya da mükemmel bir hayatın kriteri mi? Okuyan birinin illa ki bu yaşlardayken sevgilisi olacak diye bir kanun varda biz mi bilmiyoruz?
Çirkin yoktur, aynaya baktığında kendini çirkin sanan vardır, çirkinlik sadece görsel görünümle mi alakalı? Sence yüzü çok güzel ama kalbi kötülükle dolu biri çirkin değil midir?

Bu yaşlarda ailenle çekişmelerin o kadar normal ki, çok değil bir sene sonra bile düşüncelerin çok değişecek, hayatın başındasın, kendini çirkin bulup sevgilin yok diye ağlayacağına ideallerine sarıl, güzellik göreceli ve geçicidir.
 
17 yasindaki cogu kisinin dusunceleri ayni canim. Bu arada yolun coook basindasin. Simdi bunlari dusunme hayatini kurtarmayi dusun sinava gireceksin daha. İyi bi okula git gelecegini kurtar. Ergenlikten de cikacaksin elbette..
 
Canim, hepimiz o yaslardan gctik. Bende cok kez istedim ölmeek.. ama suan 25yasindayim. İyi ki yasiyorum, kocam ve dunya tatlisi oglum war. Hayat onune ne secenekleer sunacak emin ol. Ne olur kendine gel. Bizim yaptigimiz hatalari yapma. Mesela bnm yaptigimi okuuu, univ git, hayatini eline al. Bak, zamanla hersey nasil yoluna giriyor. Ölmek cözüm olsaydi, dünyada insan kalmazdi. O yasin bir daha elinw gecmicek. Tadini ccikar lutfen
 
benim kızımda 23 yaşında onunda sevgilisi yok..arkadaşları bazıları.. evlendi kimisi nişanlı..sevgilisi olamayan arkadaşıda yok...kendisi çok güzel fakat kısmeti yok..ne olacak...hemen intiharı mı düşünecek..daha senin yaşın ne ki..kızımın o kadar bakımsız diyelim..arkaşları sevgilisi varken...bizimki bakımlı ve güzel olması da fayda etmiyor..bu kısmet işi kızım..gez ..toz...hayatın tadını çıkarmana bak..
 
canım bu yaşlarda herkes böyle hissedebilir düşünebilir. bu duyguların üzerinde fazla durma kalıcı olmasın. bunlar geçecek de bol bol dua et ve değişik aktivitelerde bulun arkadaşlarınla vakit geçir güzel hayaller ve hedefler belirle kendine
 

17 yaşındasınız sağlığınız yerinde anlaşabildiğiniz bir babanız var üniversite sınavına hazırlanmanız gerekiyor ve bunun için hedefleriniz olmalı. Kesinlikle çirkin olmak konusu sizin negatif bakış açınız her insanın güzel bir yönü vardır önemli olan keşfetmek.
 
Daha 17 yaşındasın bu sevgili arzun ne anlamadım Herşeye bu kadar tepki verip ölmeye gidecek kadar düşünceye sahipken sevgilinmi seni hayata bağlıycak Sen şuan blu çağını ağır derecede geçiriyosun hayatım bi psikologtan yardım almalısın muhakkak... Bu kadar çok çevrene ve hayata takılma kendini mutlu hissetmeye çalış sahip olduklarınla ki hiç kimse senin gördüğün gibi göründüğü gibi değil... Bunalıma girip mutsuz olmak yerine sağlıklı olduğun görebildiğin duyabildiğin için şükret Allah ' a sana verilenlerle yetinmeyi ve bunlarla mutlu olmayı öğren...
 

bu yaşlarda böyle düşünmen normal ama böyle yaparak daha da çıkmaza girersin. şükretmelisin en azından annen baban var sağlığın yerinde çok zor durumda olan insanlarda var bunları da düşün. ileri yaşında daha da iyi anlayacaksın ben ne kadar saçma düşünmüşüm diyeceksin 17 yaşındasın hayattan keyif almaya bak sonra bu yaşını ararsın söyliyim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…