Allahından bul babaanne! Bu gece içimi döküyorum.

Bugün bi arkadaşım yüzünden boş yere öğretmenden azar işittim izin alıp eve erken geldim babaannem öğlen uykusundadır diye kapıyı çalmadım anahtarla girdim babaannem odasında yoktu evde ararken bir de nerede göreyim!

Yatak odasında çekmeceleri karıştırıyodu beni görünce panik oldu ben napıyosun babaanne? dedim o da senin ne işin var okulda olman gerekmiyo muydu dedi bende asıl senin burda ne işin var dedim seccademi kaybettim onu arıyodum dedi bahaneye bak!

Daha öğlen okunmadı ama dedim yok dua okucam ben çekil diye beni çıkarmaya çalıştı izin vermedim annemin çekmecesinde seccaden ne arasın dedim salona gittim seccadesi her zamanki yerindeydi aldım verdim aa orda mıymış gözümden kaçmış heralde dedi :D

Ben odama giyinmeye gidiyodum ki hemen geldi yanıma elime para tutuşturup yavrum giyinmeden iki ekmek alıver gel fırından dedi beni evden uzaklaştırmaya çalışıyodu açık açık ne yapcaksa artık!

Bende akşam ararım babam alır dedim sen neylen yemek yiyecen hadi git evde ekmek yok dedi daha sabah bi ekmek duruyodu gittim mutfakta gösterdim ekmek var işte dedim yok o sana yetmez hem bende yiyecem hadi yavrum hadi diye beni resmen evden attı.

Neyse dedim fırına gittim aldım iki ekmek dönerken aklıma bi fikir geldi.

Bizim alt komşuyla babaannem çok iyi anlaşıyo. Kaç senedir arkadaşlar. Hep birbirlerine gidip gelirler. Bende belki onlan konuşursam babaannem düzelir diye düşündüm. Kapıyı çaldım evdeydi geçtim içeri. Biraz sohbet ettikten sonra durumu anlattım. Tabii aile meselelerini söylemedim. Hem zaten biliyodur alt komşu sonuçta seslerimiz geliyo.

Ben babaannemin başka eve gitsin istediğimi sürekli tatsızlık çıkardığını söyledim.

Babaannem babama eğer gidersen hakkımı helal etmem demişti. Yani bizim evden gitmemizi istemiyo. Hem zaten hangi paraylan gidecez. Amcalarım halalarımda anne gel bizde kal biraz değişiklik olur sonra evine geri dönersin diyolardı ama babaannem oralı olmuyordu.

Komşu da tamam kızım ben bugün kek yapacaktım zaten size de götürecektim sen merak etme ben konuşurum çok değişti babaannen farkındayım dedi. Bana hak verdi. Nihayet beni anlayan birisi çıktı oh be!

Eve geldim niye geç kalmışmışım ondan tartıştık yemek yedik. Şimdi komşunun gelmesini bekliyorum.

Sonradan kontrol etseydin çekmeceleri..
Bir şey arar gibi yapıp, annene ait olmayan şeyler de sokuşturuyor olabilir de.. dikkatli ol.!

benimde babanem çook kötü
allah onu kör şeytanından buldurtsun bizim hayatımızın içine etti resmen
geçen 10 gün kaldı şimdi deffoldu gitti.
annem onun yüzünden hayatından bezmiş iftiracı kadın.
zamanında babanem dedemi doldurup halamı ütü kablosuyla dövüp leğende elektirik şoku vermiş
benim babanemde böyle tehlikeli bir karı işte
kusura bakmayın belki ağır konuştum ...
kayınvaldelik konusunda kötülerin tacını alabilecek tek insan...

Canım onlar babaanne, dede filan değil.. Hatta bu tipler insan bile değil.. Hiç muhattap olmayıp, uzak durmak en iyisi..

Dün akşama doğru komşu geldi. Annemler gelmemişti daha.

Ben çay demledim ödev çalışıcam bahanesiyle mutfaktan onları dinledim. Valla boynum koptu sesleri duyacam diye.

Komşu bişiler anlattıktan sonra meseleye geldi.
Bak böyle olmaz senin çevren geniş git biraz hava al değişiklik olur yalnız bırak çocukları birbirlerine vakit ayırsınlar sonra gene geri dönersin dedi.

Babaannem komşuya bağırdı sen ne diyosun burası benim evim ben hiçbir yere gitmem gidecek olan varsa o namussuz karı (annem) oğlumu bir yere göndermem alsın p.çini defosun gitsin ş..fsiz dedi.

Komşuda allah seni ıslah etsin dedi bi kaç hadisi şerif örnek verdi sen nasıl müslümansın dedi ama benim babaannemin akıllanacağı yok.

Yok yere komşuyla aralarını bozdum.
Anneme hiçbir şey anlatmicam çünkü bu olaylar ona normal geliyor, umrunda değil. Ama bi umut çırpınıyorum işte.

Önceki mesajlarımda büyüden şüphelendiğimi yazmıştım. Ama anneme babaannemin gece kalkıp koridorda dolanmasını ve diğer yaptıklarından bahsetmemiştim.

Yok hepsi fos çıktı.
Sabah kahvaltıda babam yoktu. Annem babaanneme her gece niye odamıza giriyorsun dedi.

Babaannemde tuvalete gidiyordum ben karanlıkta yolumu şaşırmışım heralde dedi annem üstüne gitti sonu kavga gürültü tabii.

Yani büyü müyü yok. Boşuna endişe etmişim.

Bugün vakit bulamadım misafirler geldi yoksa çekmeceleri karıştıracaktım. Babaannem kesin bişeyler koydu. Onu bulmam lazım. Bi işler çeviriyo ama... Hadi hayırlısı.

Madem bu başlıkta içimi döküyorum. Size biraz ailemden bahsedeyim.

Babam annesine aşırı bağlı hep el üstünde tutar. Onun o bağlılığı yüzünden hep biz zarar gördük. Annesiyle eşi arasındaki dengeyi kuramaz. Bazen şiddet uygular. İşte bu yüzden ondan soğudum. Yüzüne bakasım yok. Eve gelince hoşgeldin demek gelmiyo içimden. Baba demekten bile tiksinir oldum. Şiddet onun için bi çözüm yolu. Bitti artık benim için. Gram sevgi kalmadı içimde.

Kendime en yakın hissettiğim annem beni takmıyo bile. Ben onu o kadar çok düşünüyorum ki her kavgada her olayda yanında oluyorum onu destekliyorum ama o..
Takmıyo beni işte.

Veli toplantısı olur her gün söylerim anne bak toplantı var unutma önemli derim tamam tamam biliyorum hatırlatıp durma der ama nolur? Herkesin anası babası gelir. Benimki gelmez. Niye gelmedin derim toplantı mı vardı der.

Anlaşamıyorum.

Bi dediği bi dediğini tutmuyo. Arkadaşımla buluşacağımı söylüyorum tamam git diyo hazırlanıyorum kız beni bekliyo herşey hazır tam çıkacam nereye gidiyosun misafirler gelecek gel yardım et diyo.

Bu davranışları yüzünden hep arkadaşlarıma mahçup oldum. Çevremde arkadaş kalmadı. Beni ev kızı gibi yetiştirmek istiyo. Ama ben istemiyorum!

Benim düşüncelerimin önemi yok...

Babaanneme girmiyorum bile.
Hayattan soğuttu.

Aile diye bişey kalmamış. Saygı yok, sevgi yok...
Okulda grup ödevi veriliyo arkadaşlarımı eve davet etmeye çekiniyorum. Çünkü ailemden utanıyorum!

Babaannem arkadaşlarımın yanında beni küçük düşürür, küfreder. Annem görgüsüz. Bu saatte niye geldiniz der arkadaşlarıma. Annem yerine benim yüzüm kızarır.

Derslerim zaten düşük.
Gelecekten umudum yok.
Kaçsam gitsem kurtuluş değil.
Tek arkadaşım internet olmuş. Girip çıktığım siteler belli değil. Gecem gündüzüm telefon bilgisayar.

Bi allahın kuluda gelip demiyo ki kızım napıyosun bırak şunu dersini çalış. O en sinir olduğum lafı duymaya dahi razıyım. Yeter ki varlığımı hissedeyim. Kendimi yokmuş gibi hissediyorum. Bazen acaba yaşıyo muyum niye ne için yaşıyorum diyorum.

Okula gidesim yok.
Uykum var.
Hep uyumak istiyorum.
Kimse uyandırmasın beni.
Tek isteğim sessizlik ve huzur.
Artık kavgalarını duymamak için kafamı yastığın altına gömmek istemiyorum. Çünkü nefes alamamaktan bıktım.

Son düzenleme:
Allah o babaannenin belasını versin,onun laflarına bakıp da karısına çocuğuna el kaldırıp hakaretler eden babanın da belasını versin.Babaannen anladık anneni babandan kıskanıyor,onun gençliğini kıskanıyor önünde çürüdüğünü görmek,eziyet etmek hoşuna gidiyor,bu iğrençliğini anladık da o baba nasıl bir baba ki nohut kadar beyin de mi yok o çirkef kadının lafıyla ailesine kötü davranıyor? İkisi de affedilecek cinsten değil,insanlığa ziyan insanlar...Kusura bakma belki fazla ağır oldu ama içimde tutamadım.

İkisinden de sadece senin anlatmanla nefret ettiysem aynı çatı altında yaşadığımda cinayet sebebi olurlardı galiba...Çok sinirli bir insanım ve adaletsizliğe,iğrençliğe gelemiyorum.

kaynana işte her yerde her yaşta aynılar
ölüm döşeğinde olsa kelime-i şehadet getirmek yerine gelinine sövüp sayacak
Allah akıl fikir ama önce insanlık ve vicdan versin ne diyeyim

hayır nedir bu gelin kaynana olayı,kaynana kıskançlığı onu da anlamam.derdin ne kadın,oğlun gelini bırakıp senle mi evlensin ,sapık mısın nesin?nedir yani insan anca kocasını kıskanır onu anlarım,oğlun bu ,senin kocan mı da evli olduğu kadından kıskanıyorsun ahlaksız kadın.demekki oğlunla evlenmek de mantıklı gelir öyleyse...

Babam annesine aşırı bağlı hep el üstünde tutar. Onun o bağlılığı yüzünden hep biz zarar gördük. Annesiyle eşi arasındaki dengeyi kuramaz. Bazen şiddet uygular. İşte bu yüzden ondan soğudum. Yüzüne bakasım yok. Eve gelince hoşgeldin demek gelmiyo içimden. Baba demekten bile tiksinir oldum. Şiddet onun için bi çözüm yolu. Bitti artık benim için. Gram sevgi kalmadı içimde.

Kendime en yakın hissettiğim annem beni takmıyo bile. Ben onu o kadar çok düşünüyorum ki her kavgada her olayda yanında oluyorum onu destekliyorum ama o..
Takmıyo beni işte.

Veli toplantısı olur her gün söylerim anne bak toplantı var unutma önemli derim tamam tamam biliyorum hatırlatıp durma der ama nolur? Herkesin anası babası gelir. Benimki gelmez. Niye gelmedin derim toplantı mı vardı der.

Anlaşamıyorum.

Bi dediği bi dediğini tutmuyo. Arkadaşımla buluşacağımı söylüyorum tamam git diyo hazırlanıyorum kız beni bekliyo herşey hazır tam çıkacam nereye gidiyosun misafirler gelecek gel yardım et diyo.

Bu davranışları yüzünden hep arkadaşlarıma mahçup oldum. Çevremde arkadaş kalmadı. Beni ev kızı gibi yetiştirmek istiyo. Ama ben istemiyorum!

Hayattan soğuttu.

Okulda grup ödevi veriliyo arkadaşlarımı eve davet etmeye çekiniyorum. Çünkü ailemden utanıyorum!

Babaannem arkadaşlarımın yanında beni küçük düşürür, küfreder. Annem görgüsüz. Bu saatte niye geldiniz der arkadaşlarıma. Annem yerine benim yüzüm kızarır.

Derslerim zaten düşük.
Gelecekten umudum yok.
Tek arkadaşım internet olmuş. Girip çıktığım siteler belli değil. Gecem gündüzüm telefon bilgisayar.

Bi allahın kuluda gelip demiyo ki kızım napıyosun bırak şunu dersini çalış. O en sinir olduğum lafı duymaya dahi razıyım. Yeter ki varlığımı hissedeyim. Kendimi yokmuş gibi hissediyorum. Bazen acaba yaşıyo muyum niye ne için yaşıyorum diyorum.

Okula gidesim yok.
Uykum var.
Hep uyumak istiyorum.
Kimse uyandırmasın beni.
Artık kavgalarını duymamak için kafamı yastığın altına gömmek istemiyorum. Çünkü nefes alamamaktan bıktım.

Tatlim tesadufen yazilarini okudum. Inan cok uzuldum bu duruma. Ben bu insanlari anlamiyorum. Saglikli, sihhatli, okula giden piril piril bir kizlari var. HaYAT telasindan, kavga, gurultuden seni unutmuslar.
Annene uzulme, sanirim yasadigi sikintilardan dolayi baya kafasi karismis. Bir dedigi bir dedigini tutmuyor. Birde gelecek umudu yok, babanla mutlu degil, evde kotu bir kaynana var. Babandan da pek bir sey bekleme artik. Onun karakterini anladik, bes para etmez..Hele babannenin duzelecegini pek sanmam.
Sen kendi hayatina bak, namazini kil, internette arastir dini konulari kuran oku veya kursuna git. Sana tek bu guc verir. cok zor durumlardan geciyorsun. Sabret. Unutma bu bir imtihan dunyasi. Kimleri sagligiyla, ,kimileri maddi durumlarla, kimileri de senin gibi aile huzursuzluklariyla imtihan oluyor. Dini inanc sana guc verir.
Senin yapacagin sey ne yap et, derslerini ihmal et.
Seni bu evden kurtaracak tek sey iyi bir gelecek. Sonuca annen, baban ama herkesin ayri bir hayati var. Derslerine iyi calisirsan iyi bir yer kazanirsin. Isini alirsin. Ilerde kendi isin olunca kendi ayaklarinin ustunde durursun, kismetse iyi bir karsina cikarsa evlenirsin, ayri bir hayatin olur. Ara sira yanlarina gidersin. Onlarin dustugu hatalara sen dusme. Gelecegini iyi planlamaya bak. Sen gecici olarak onlarin yanindasin. Gelecegini iyi bir sekilde planlarsan ilerde ayri, mutlu bir hayatin olur insallah.

Seninle aynı şeyleri hemen hemen bende yaşadım...Neler hissettiğini çok iyi anlıyorum...Ama açık ve net olan bir şey var ki çok zekisin...Sadece şunu bil hata onlarda...ben kendimi çok suçlamıştım çünkü annem bana kendimi suçlamayı öğretmişti...Şimdi çok sağlam olmasam bile dik duruyorum aileme karşı...önemli olan ezdirme kendini..Babaannen ele ayağa düşerse de kuzu olur kuzu aman gelinim bi su ver filan... neyse yaa böyle şeylerde öfke kontrolümü yitiriyorum :(

gordugum kadarıyla burda herkes babaanneyı suclu bulmuş.merak ediyorum babaanne değilde anneanne olsaydıda aynı tepkiyi verecekmiydiniz?ben bıraz burda gelin kaynana munakasını ele aldıgınızı dusunuyorum.fakat kımse olaya yaslılara buyuklere saygılı olma olarak yaklaşmamış.üzüldüm açıkçası eger sen bı buyugune saygı gosterır ona ıtıbar edersen oda senı torunu gıbı degıl evladı gıbı sever bagrına basar sız her anne babaanenızın kavgasına girersenız sonuc boyle olur ben bıraz ergenlıgınıze verıyorum bu durumu :20::20:

ne biçim kadın ya . allah bunları nasıl biliyorsa öle yapsın . kadıncağız hem işte çalışsın hem hizmet ohh ne ala memleket ya .ama asıl suç babanda . anneni çok ezidiriyor buda şımarmış iyice terbiyesiz çok sinirlendim . yaşlı diye saygı duymak lazım ama böle sinsilere saygı duymam .

Öyle söylesem evden sağ çıkamazdım heralde :D
Ortalık durulsun diye bekliyorum şimdi.
Az önce kandil günü küslük olmaz diyerek babaannemin yanına gittim. Babaanne kandilin mübarek olsun ver elini öpeyim dedim bırak elini öptürmeyi yüzüme bakmadı sanki ben suç işlemişim gibi babam bu gece çalışıyo bakalım ne olcak zaman gösterecek.
Ama ben bu olanları o kadının yanına bırakmam. Ses kaydına videoya alcam bi sonraki kavgalarında bak bakalım o zaman ne oluyomuş çok sinirlendim

bu kayıt olayına bayıldım. artık baban bundan sonra da inanmaz yok derse o zaman ya kabullenip oturacak, ya da annenle alıp başınızı gideceksiniz. belki babanın aklı başına öyle gelir. ama babaannenle aynı evde yaşanmaz. psikolojin bozulmayı bırak mahvolur! ben 1 sene kaldım babannemin yanında. hergün ağlıyordum. o çenesi bitirmişti beni. robot gibi olmuştum artık. ne istiyorsa yapıyordum ama yine de yetmiyordu. aman derim. böyle hayat geçmez. babanı da ikna edip başka eve geçin. kira mira zorlanırsınız ama huzurunuz olur

gordugum kadarıyla burda herkes babaanneyı suclu bulmuş.merak ediyorum babaanne değilde anneanne olsaydıda aynı tepkiyi verecekmiydiniz?ben bıraz burda gelin kaynana munakasını ele aldıgınızı dusunuyorum.fakat kımse olaya yaslılara buyuklere saygılı olma olarak yaklaşmamış.üzüldüm açıkçası eger sen bı buyugune saygı gosterır ona ıtıbar edersen oda senı torunu gıbı degıl evladı gıbı sever bagrına basar sız her anne babaanenızın kavgasına girersenız sonuc boyle olur ben bıraz ergenlıgınıze verıyorum bu durumu :20::20:

malesef öyle değil. gerçekten yaşamayan bilemez bu durumu. babanne değil annane de olabilirdi tabi ama bana da böyle bir babanne düştü. o gerçekten kötü bir insan. yıllarca hem dedeme, hem çocuklarına, hem gelinlerine, hem de torunlarına yapmadığını bırakmadı. ama biz hala gideriz geliriz, ilgileniriz. o yüzden bilmeden kimseyi suçlama derim.

Takmıyo beni işte.

Anlaşamıyorum.

Hayattan soğuttu.

Derslerim zaten düşük.
Gelecekten umudum yok.

Okula gidesim yok.
Uykum var.
Hep uyumak istiyorum.
Kimse uyandırmasın beni.

canım sen gerçekten çok güçlü ve çok akıllı bir kızsın. bunca olana rağmen ne istediğini, neyin ne olduğunu evdekilerden çok çok daha iyi biliyorsun. benim az önce yaptığım tavsiyemden sonra okudum bu yazını ve belki de sen tek gitmelisin evden. derslerine çok iyi çalış. onlara inat, herkese inat çalış. hani şu merhamet dizisindeki gibi. üniversiteye hazırlan ve başka bir şehir yaz. ailen karşı çıksa da git. nasıl olsa reşit olmuş olurun o zaman engelleyemezler. kendine yazık etme..

bu kayıt olayına bayıldım. artık baban bundan sonra da inanmaz yok derse o zaman ya kabullenip oturacak, ya da annenle alıp başınızı gideceksiniz. belki babanın aklı başına öyle gelir. ama babaannenle aynı evde yaşanmaz. psikolojin bozulmayı bırak mahvolur! ben 1 sene kaldım babannemin yanında. hergün ağlıyordum. o çenesi bitirmişti beni. robot gibi olmuştum artık. ne istiyorsa yapıyordum ama yine de yetmiyordu. aman derim. böyle hayat geçmez. babanı da ikna edip başka eve geçin. kira mira zorlanırsınız ama huzurunuz olur

şu kayıt olayını boşverdim çünkü artık gizli saklıyı bırak babamın gözü önünde kavga ediyolar bende koyverdim gitti naparsa yapsınlar :p

isterse halamın oğlu olsun kimse bana o.. diyemez buna hakkı yok saygı gösteriyo mu ki saygı göstereyim sırf küslük olmasın aynı evde yaşıyoruz diye gözüne girebilmek için afedersiniz g.tümü yırtıyorum kadın gene bişeyler buluyo babama beni suçluyo o kadına mı saygı gösterecem ben?

Son düzenleme:
Back
X