Allerjik astımlı HAMİLELER

dulaylalay

Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2013
63
10
6
İzmir
Aranızda alerjik astım rahatsızlığı olupta hamile olan ya da daha önce hamileliğini bu hastalıkla beraber atlatmış olan var mı.Lütfen cevap yazar mısınız.İlk 3 ay ilaç kullanmadan ne yaptınız.Alerji doktorundan yardım aldınız mı.Nasıl geçti.Çok merak ediyorum.Cevaplarınızı bekliyorum
Alerjik astım bölümüne yazdım fakat cevap alamadım.belki doğru yer burasıdır.lütfen bu durumdakilerle bilgi paylaşımı yapalım burdan...

Mrb. Bende astım başlangıcı vardı. Çok kötüydüm. Doktorun verdiği ilaçları bitirmemişken evlendim ve hamile kaldım. Ne hikmetse hamilelikte kesildi son aylara doğru azar azar ortaya çıkmıştı. Zaten internette araştırdıysan kimi insanda hamileyken kesilirmiş kiminde aynı devam edermiş bazılarında da artarmış. Garantiye almak için Doktoruna danışıp bi göğüs hastalıklarına git istersen. Nefes testi yapsınlar. Bebişini sağlıkla kucağına alırsın inşallah.

bende astım hastasıyım.artık çare olmuyor diye antihistamanikleri bir süredir bırakmıştım zaten.
hamile oluncada doktora gitmedim ama bana hapşuruklar çok zor veriyor.
zaten kasılmak zararlı, birde üstüne günde ez 15-20 kere hapşurmak çok kötü.
bir çözüm bulursanız bende faydalanmak isterim.

canım bende de alerjik astım var.ömür boyu ınhalatörlerle yasıycam malesef ama hamılelıkte bır kere bıle nefesım daralmadı.Allahın bır hıkmetı ıste.Ben 4 aydır hıc ılac almıyorum. doktora bebek planladıgım zamnada gıdıp sormustum bazen 6.aydan sonra ve nadırende dogumda ataklar olabılıyormus .kontrol altında tutulman lazım demıstı.hapşırmak ve solunum testlerı zok zorluyo kendıme gelemıyorum yanı onun dısında astımlısın ve hamılesın bu sefer kokular ıyıce cıleden cıkartıyo senı.
kadın dogum doktoruna kronık astımın oldugunu mutlaka soyle .

Kızlar bende yıllar once alerjik astım vardı sonra kronik astıma cevirdi.yani ben bildiginiz canı burnunda kronik astım hastasıyım.gebeligden once cok sık atak gecirirdim acile gidip oksijen baglanırdı birsuru ilacım vardı.hamile kaldıgımda astım aklıma bile gelmedi.kimilerinde astım gebelikte gerilermis bende oyle oldu.tabi hapsuruklar arkaya arkaya olmadı degil ama bi donem oldu gecti.37 haftalıgım suan.hamikekigim boyunca sadece 4 kez ventolin kullandım o kadar.doktorunuza mutlaka danısın ama.ben en basta konustum oksurmeyle hapsırmayla bebege bisey olmaz dedi.ilac olarak da ventolin nefes acıcı oldugundan gebelikte de kullanabiliosunuz gerektiginde.ama diger ilacları doktorunuza danısın ya degistirir ya da kullanmaya devam edersiniz.dogum icin de doktorum korkmana gerek yok cok astımlı hasta dogurttum bisey olmaz dedi.o sırada nefesinlzi ayarlayamaz da atak gecirseniz bile doktor yanınızda hen oksijen verilir.Allahın izniyle ben kronik hasta olmama ragmen korkmuyorum cok sukur.sizde icinizi ferah tutun saglıcakla alın bebisleri kucagınıza

canım bende ventolın ve smbcort kullanıyorum bı tane daha vardı o ıptal oldu gebelık soz konusu olunca bı de sıngulaır gece hapım vardı onu da dr um ıptal ettı ama anı durumlar ııcın ventolın cekmecemde beklıyor.bende hıc atak gecırmedım 4 aydır cok sukur.

İnşaallah bende iyileşirim.Şu an sadece symbicort kullanıyorum.Dün alerji doktoruma gittim.Bir sorun olursa önce rhinocort burun spreyi kullanmamı daha da olmazsa bir zyrtec içmemi söyledi.Rabbim şu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine hepimize şifa versin ve hamileliğimiz boyunca ilaç kullanmak zorunda bırakmasın.amin

canım zyrtec i kullandın mı?
bana dr kullanman gerekiyor dedi ama prospektüsü okuyunca korktum.

hapşuruklardan kurtulamıyorum ve bu ilaç bebeğime zarar verir diye çok korkuyorum

Benim de alerjik astımım var
Kadındoğumcum umursamadı bile açıkcası
Göğüs hastalıklarında bi doktorum var yıllardır gittiğim o zorunlu olmadıkca ilaç yazmıyorum
Bebeğinin vebaline giremem dedi
Hamilelik sürem başladı başlayalı spreyim dahil hiçbir şey almadım ama korkuyorum
Kriz geçirirsem ne olacağını hayal bile edemiyorum :S

umursamadıysa başka bir doktora gidin.2 kalp var içimizde şu an.o ne demek öyle vebale giremem falan.ben kesinlikle immunoloji doktoruma da devam ediyorum.ayrıca kadın doğumcumda yardımcı oldu başından savmadı.ama yinede bizim kadar önemsemiyorlar tabi :)
"bebis"cim ilaç kullanmak zorunda kalırsan bunları kullan demişti.henüz 3 ayı geçmediğim için uzak duruyrm yine de.Allah yardımcımız olsun

Hastanede uzun sure calistim, birçok astım hastası istisna durumlar hariç normal bir sürec geçirdklerini söylüyor, inşallah hepimiz için güzel geçer. ben de dogustan alerjik astım hastasıym, solunum testlerm hep yetersz çıkıyor, Allah yardmcımız olsn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…