allerjik rinit ve hamilelik




ALLERJı

Alerji vücudumuzun bağışıklık sisteminin aslında zararlı olmayan maddeleri zararlı gibi kabul edip verdiği aşırı reaksiyondur. Alerjenle ilk karşılaşıldığında bağışıklık sistemimiz bu bilgiyi hafızasına kaydeder. Eğer tekrar bu etken ile karşılaşılırsa oluşan antikorlarla vücudumuz tepki verir. Bu olay her karşılaşmada aynı şekilde veya artarak devam eder. Alerjik reaksiyonların tipleri vardır ve vücutta farklı yerlerde, organlarda ve farklı şiddetlerde kendini gösterebilir. Bu reaksiyonlar uzun süre devam ederse vücutta doku hasarları meydana gelebilir.

Aslında bağışıklık sistemimizin amacı vücudumuzu dış etkilerden korumaktır. Ancak aşırı duyarlılık sonucu faydalı maddelere de tepki verilir. Bunun en güzel örneği yumurta, süt gibi besinlere olan alerjidir. Bu besinler herkes için faydalı olan besinlerdir. Ancak duyarlılık gelişmiş kişilerde zararlı bir madde olarak algılanır. Eğer bu reaksiyon aşırı olursa hücre hasarı ve anaflaksi denilen acil durumlara bile neden olabilir.

Günümüzde alerjilerdeki artışta gıda katkı maddelerinin fazla kullanılması; fast-food denen hazır yiyecekler; cep telefonları, bilgisayar kullanımı; stres gibi vücudu olumsuz etkileyen sebeplerde sayılabilir. Bu etkenler bağışıklık sistemimizi devamlı bir savaş halinde tutarak aşırı duyarlı hale getirirler.

Biorezonans cihazı kişiye dokunduğunu veya alerji yaptığını düşündüğümüz maddenin frekansını nativ(doğal, olduğu gibi) olarak değerlendirebilir. Alerjen frekansı kişinin kendi frekansıyla karşılaştırılıp rezonans tespit edildiğinde test edilen maddenin alerjik reaksiyona yol açtığını anlamak mümkün olmaktadır.




UYGULAMA NASIL YAPILIR


Allerji yapan, dokunan etkenler tespit edildikten sonra uygulama planı hazırlanır. Kişinin ne kadar maddeye allerjisi varsa terapist o ölçüde bir plan hazırlar. Seanslar haftada bir kez olmaktadır.
Uygulamaya, kişide tespit edilen ana allerjilerle başlanır.

Allerjik bünye kendisine dokunan ama sağlıklı insanlar için hiçbir olumsuz etkisi olmayan allerjen maddeyle karşılaştığı zaman tepki vermektedir. Bu tepki , bu maddelerin frekans kodunu hücrelerin hafızasından silmesi sonucu oluşmaktadır. Vücut maddeyi ‘’yabancı’’ olarak algılar ve bağışıklık sistemi onunla savaşmaya başlar. Hastalık bu şekilde kendini gösterir.


Biorezonans temel olarak bu allerjen maddelerin vücuttaki patolojik frekansını sıfırlamayı ve vücuda güçlendirilmiş normal fiziksel frekanslar vermeyi hedefler. Uygulamadan sonra organizma allerjen maddeleri normal kodunda algıladığı için hastalık tablosu oluşmaz. Örneğin; Çilek alerjisi olan bir kişi bir dönem perhiz ve akabinde biorezonans uygulandıktan sonra yine terapist tarafından yapılacak testle birlikte yeniden çilek yemeye başlayabilir.

Alerji yapan, dokunan frekanslar tespit edildikten sonra terapist tarafından uygulama planı hazırlanır. Uygulama başlayacağı zaman vücudunuza elektrotlar bağlanır bu elektrotlar oturarak veya rahat halde yatarken bağlanabilir. Genelde bir seans 5 ila 30 dakika arasında son bulur, haftada 1 kez uygulanır.

alıntı
 
Son düzenleyen: Moderatör:
hamılelıgım boyunca ıllıadın ve otrıvın kullandım burnumdakı etlerı aldırmak ıcın amelıyat olmaya karar verdıgın bı anda hamıle oldugumu ogrendım..hamılelıkle bırlıkte daha da kotu olmustu..bı kac gun kullanmadım ama psıkolojık olarak kotu olmustum gece uyku yok gunduzlerı bas agrısı..en sonunda dayanamadım her gun kullandım..o zaman cok tedırgındım su anda 18 aylık saglıklı bı kızım var..astımı da olan alerjısıde olan ılac kullanabılır tabı doktor kontrolunde..benım toza alerjım vardı onun ıcın de ılac vermıstı doktor..
 
selam arkadaşım.ben de de alerjik rint var genelde geceleri nefes almakta güçlük çekiyordum.yanılmıyorsam vücudumuzda kortizon geceleri düşermiş yani bi nevi doping dediğimiz şey.ben de onceair..ve muadillerini kullanıyrdum ama şimdi hamileyim tek kullandığım okyanus suyu ehh azcık faydası oluyor aslında alerjik rinitte sinüsler şişiyor ondan nefes alamıyor insan tkanıklık yok yani burunda..olsun şurcıkta7 aycığım kaldı bebişimi görmeye:)bişey yıldırmasın seni de..

kızlar lütfen cevap bu alerji hamilelikte bebeğe zarar verir mi. Ilk haftalarım malum en önemli zamanlar hamilelik için . Lütfen ceevap
 
kızlar lütfen cevap bu alerji hamilelikte bebeğe zarar verir mi. Ilk haftalarım malum en önemli zamanlar hamilelik için . Lütfen ceevap

merhaba canım,benimde alerjik rinitim var ve çocuk düşünüyorum, bende senin merak ettiklerini araştırıyorum,gebeliğin nasıl geçiyor? allah sağlıklı şekilde bebeğini kucağına almayı nasip etsin.
 
Biozerans hamilelikte yapılmıyor muş 4 aydan sonra dedi dr kesin bi sonuçta vermiyolar üstelik külfetli bi tedavi
 
alerjik astım hastasıyım ama daha çok alerjim var hemde herşeye öle her ilacı alamıyorum

gebeliğim sonbahara denk geldi yani yazdan geçiş cnm....öldüm ama ben özel aşı oluyorum tedavi oluyorum ben.........sadece o aşıları kullandım çok şükür öle nezle olmadım
Merhaba çok uzun zaman olmuş ama merak ettim aşıdan fayda gördünüz mü
 
Back
X