Merhabalar,
Öncelikle 30 yaşında bir kadınım hep Türkiye'de yaşadım. Şunu söylemeliyim ki gerçekten sağlık konusunda çok bilinçsiz insanlarız. Gerekli eğitimlerimiz, bilinçlendirme programlarımız asla yok. Hpv aşıları 2006 yılında çıkış Türkiye'ye 2007 yılında sürülmüş oysa ki, bunca zaman okullarda yapılan veli toplantılarında para istemek yerine keşke aileleri çocuklarını 9 yaşından sonra aşılamaları gerektiğini anlatsalarmış. Zaten devletin karşılamadığı şuan bile 1 dozunun 4000 TL olduğu bir aşıdan bahsediyoruz ve bundan 3 doz vurulman gerekecek. Yani sizin anlayacağınız daha isyan etsem buralara sığmaz direk başıma gelenleri ve farkındalık sürecimi anlatayım sizlere.

Hpv adını ilk kez geçen sene 29 yaşımda yediğim içtiğim ayrı gitmeyen sürekli beraber olduğum aynı tabak bardaktan yemek yediğim bir kadında bu hastalık olduğunu duyunca olayın ciddiyetinin farkına varmaya başladım. Çünkü onu 2 sene önce tanımıştım ve tanıdığım günden beri iyi değildi, sürekli işten izin alıp kadın doğumcusuna giderdi. Spiral taktırdı bütün şikayetlerini ondan bildi bizde öyle sandık meğer olay çok farklıymış. Sürekli ara kanamaları gelirdi, sürekli kasık ağrısı şişkinlik akıntıda koku, şiddetli kaşıntı şikayetlerinin olduğunu söylerdi tuvaletlerden mikrop kapmış olabileceğini fitil kullanmasını önerdik. Neler kullandıysa şikayetleri geçmedi en son spiralı çıkarttırmaya karar verdi. Bizde kendisine yeter artık bu doktora gittiğin bu doktor seni oyalıyor başka bir doktora git dedik. İyi ki de demişiz ertesi gün başka bir kadın doğum doktoruna gitti, doktor kendisine siğilleri olduğunu ve ketem de ücretsiz test yaptırabileceğini söylemiş. Oda hiç vakit kaybetmeden ketemde hpv testi vermiş ve gelen sonuç HPV 16-18...

Bu olayı bana anlattığında hpv nin ne olduğu bil bilmiyorken bide Tipleri....

Beni bir panik sardı başladım araştırmaya.. Hemen onun doktorundan randevu aldım, kadın vajinamı açıp baktı sende siğiller var dedi, Ben kendimde siğil olmadığına adım gibi emindim. Siğillerini yakacağız işlem 10.000 TL deyince tamam dedim burada para tuzağı var. Smear testi yaptırıp çıktım oda temiz çıktı zatem.
Daha sonra başka bir doktordan özel hastaneden randevu alıp gittim. Bir kaç gün önce doktorun bana siğil var sende dediğini söyledim, yeni gittiğim doktor kesinlikle bende siğil olmadığı tamamen temiz olduğumu ve teste gerek olmadığını söyledi. İçim çok rahatlamıştı zaten hiç şikayetim de olmadığı için konuyu tamamen bırakmıştım.

6 ay sonra telefonum çaldı, arayan toplum sağlığı merkeziydi. 30 yaş üzeri kadınlara ücretsiz olarak hpv testi yaptıklarını katılmak isteyip istemediğimi sordu. Gönlüm rahat olduğu için tamamen kontrol amaçlı olsun diye kabul ettim. Testi verdikten sonra 14 gün geçti tamamen unutmuşum bile o kadar umursamadım temiz çıkacağıma emindim.

Telefonda ki bayan HPV 16+ olduğum söyleyince, o ne demek oluyor dedim. Geldiğinizde anlatırım yüz yüze konuşalım dedi. Hemen gittim oradaki görevli bana kanser yapan bir tür olduğunu asla belirti vermediğini vücutta sinsice yaşayıp seneleerr sonra rahim ağzı kanserine çevirdiğini söyledi. E haliyle dünyam başıma yıkıldı.

Hemen araştırmalara girdim, bulduğum bütün makaleleri okudum, bütün videoları izledim. Forum sitelerinde gezindim işin açıkçası bana umut verecek çok bir şey bulamadım. Bu hastalığın ilacının olmaması da ayrı bir umutsuzluk zaten.

İnsan böyle zamanda her şeyi düşünüyor ve bu virüse nasıl sahip olduğunu kafasının içerisinde senaryolarda bulmaya çalışıyor, ama bu imkansız çünkü cinsel hayatım çok aktif olmamasına rağmen benden önceki partnerimin hayatını bilemeyeceğim için bunu düşünmeyi ve kendimi suçlamayı bıraktım. Bu virüs artık benim vücudumdaydı ve bunu bir an önce atmam gerekliydi. Hemen neler yapmalıyım, nasıl beslenmeliyim, hangi takviye ilaçlarını kullanmalıyım bunları araştırdım. Bu arada Kolposkopi işlemi için gün almıştım 2 hafta sonraa..

Tek umudum yapılacak olan kolposkopi işleminde temiz çıkmaktı...

Smear testimin temiz çıkması ve hiçbir şikayetimin olmayışı beni biraz umutlandırıyordu açıkçası...

Kolposkopi günüme 2-3 günkala çok yakın arkadaşımın akrabasının da HPV 16+ olduğunu öğrendim ve aynı gün benimle aynı hastane de kolposkopi yaptıracağını söyledi, onda inanılmaz şikayetler mevcuttu ve smear testi asch çıkmıştı, yani yüksek hücre bozulması saptanmıştı.

Sabah erkenden hastaneye kolposkopi olmaya gittik, o benden önce girdi çıktığında bir sorun olmadığını 6 ayda bir kontrole gelmesi gerektiğini söyledi, Nasıl yani hücrelerine bakmadılar mı bişey söylemediler mi dedim bende zaten asch varmış doktor öyle söyledi kontrol ve ilaç verdi dedi muhtemelen korkutmak istemediler diye düşünüyorum ve kız içeriden çıktığında tüm sıkıntısını yükünü üzerinden atmış gibiydi, çünkü dışarıda sıra beklerken sohbet ettiğimiz CIN3 olan 2 yıldır bu hastalıkla uğraşan devamlı biyopsi veren insanlarla sohbet etti, ama benim için yine de rahat değildi...

Sıra bana geldiğinde içeri girip hazırlandım, kolposkopi işlemini yapacak olan kişi smear testi sordu 6 ay önce verdiğimi temiz çıktığını söyledim. 6 ay olduysa bir kez daha alalım o zaman dedi. İlk kez smear işleminde kanadım ve sebebini sorduğumda ben fazla sürtme işlemi yaptım dedi. Ama benim korkum geçmedi ufak ufak gözlerim doldu.

Kanı 2 pamukla durdurdu ben o arada herşeyi görüyordum. Daha sonra rahmime bir solüsyon sıktı ve kolposkopi cihazıyla rahmime bakmaya başladı. Saat 12 yönünde Tip 2 leke dedi ama ardından emin olamadığını söyledi.

Doktoru işlem odasına çağırdı, bu sefer cihaza doktorun kendisi geçti ve detaylı incelemeye başladı, bu arada benim ağlamam korkum iyice arttı, bir terslik olduğunun farkındaydım titremeye başladım. İşlemi yapan kadın beni sakinleştirmeye sorular sormaya başladı.

Doktor işlemi ilk yapan kadının dediği gibi 12 yönünde leke ama çok küçük solüsyondan olabilir gibi bir şeyler tekrarladı. Biyopsi almayacaklarını söylediler. Cın kaç diye sorduğumda önemli bişey değil dedi. O kadar çok ağladım ki tüm gün boyunca artık halsiz düştüm.

Doktorum 6 aylık takip ve Iside Hpv Fitil ile Papiflor Inmuno kapsül ilaç önerdi.

Kendi yaptığım araştırmalarla Gardasil 9 HPV iğnesini sordum tabiki yaptırabilirsin dediler.

Bu saydığım ilaçlar biraz pahalı, hatta bu süreç maddi manevi olarak pahalı bir süreç her şeye hazırlıklı olmanızı tavsiye ederim.

Bu hastalığı öğrendiğim günden beri çok dikkat etmeye çalışıyorum zaten, her sabah avokado, yeşil çay peynir roka ağırlıklı besleniyorum. Paketli gıdayı tamamen hayatımdan çıkartım. Alkolü bıraktım. Gluten asla almıyorum canım çok ekmek isterse glutensiz un alıp kendim yapıyorum. Shake makinesi aldım ister ara öğün istem tam fark etmez laktozsuz süt muz ceviz tarçın ile bir karışım hazırlıyorum tadı mükemmel oluyor. Protein ve salata ağırlıklı beslenmeye dikkat ediyorum. Her gün yürüyüş yapıyorum kendime bisiklet aldım yürümek istemezsem bisiklet sürüyorum. Kefiri her gün 1 bardak bazen 2 içiyorum. Bu hastalıkta bağışıklık sisteminizi güçlü tutmak, iyi uyumak ve iyi beslenmek tek çare, oda şanslıysanız tabi. En önemli şey sigarayı bırakmak ben yaklaşık 10 senedir içiyorm ve onu bırakmakta çok zorlanıyorum Terea kullanmayı düşünüyorum bir doktor normal sigara ve elektronik buharla çalışan sigaralardan daha az zararlı olduğunu söylüyordu ,emin değilim epey azalttım ama tamamen bırakmak çok daha iyi olacak tabi ki onun üzerinde hala çalışıyorum.

Kolposkopi işlemine o kadar çok bel bağlamıştım ve temiz çıkacağıma inanmıştım ki günlerce temiz çıkmak için dua ettim keşke o leke de olmasaydı diye isyan ettim, çok ağladım, mahvoldum.. Yapacak bir şey yok başa gelen çekilecek sanırım. Şimdi artık orada küçükte olsa bir noktanın olduğunu biliyoruz, amacımız büyümesine engel olmak ve tamamen ortadan kaldırmak sonra bu virüsü vücudumuzdan atmak. Elimden geldiğince bunu yapmaya çalışacağım bu hastalığı öğrendiğimde bir ayrılık süreci içerisindeydim kötü bir durumdaydım ve vicdani olarak 1.5 senedir birliktelik yaşadığım insana bunu anlatmak istedim belki kendisini kontrol ettirmek ister diye ama yapmamalıymışım onu öğrendim, kendime çok kızdım duyduğum lafların haddi hesabı bile olamaz öyle ithamlar edildi ki ben şaşkınım ve onu insanı çok sevip asla aldatmamış olmama rağmen ondan önceki hayatıma kadar didik didik edilip hakaretlerine maruz kaldım, Şuan tek başıma yapayalnızım bu durum öyle herkese anlatılabilecek bir rahatsızlık değil insan çok çekiniyor. Ama manevi destek o kadar önemli ki eğer bu hastalığa sahipseniz ve güzel bir ilişkiniz varsa birbirinize sahip çıkın, değerinizi bilin hayatta aşılamayacak hiçbir şey yok, gönlünüzü ferah tutun. Eşinize destek olun, nasıl oldu değil nasıl kurtulabiliriz diye düşünün, hayatınızı değiştirin eminim çok güzel olacaktır...

Bu arada 2 hafta sonraya tekrardan kolposkopi işlemim var 6 ay değil 1 ay bile bekleyemem :) sürekli olarak takipte olacağım, sorularınız varsa elimden geldiğince yardımcı olurum. Size yaptırdığım her işlem hakkında bilgi veririm. Sağlıcakla hpvsiz bir hayat dilerim...<3
Öncelikle çok geçmiş olsun, dilerim ki kısa sürede atlatırsınız, moral, stresten uzak ve güçlü bağışıklık önemli.

Ben 26 yaşında bekar ve hayatın ahi erkek arkadaşı olmamış biriyim başka sebeplerden ötürü kadın doğum uzmanına gitmiştim ultrason vs derken 2 hafta sonra bir daha gidecektim o sırada kadınlar soruyor sitesinde çok dolaşıyordum hpv, siğil vs. Gibi sorulara denkgeldim. Dedim bu hpv ne ki o derece saf ve cahilim. Sonra dedik ki cinsel yolla bulaşıyor bu hastalık çokta okumama gerek yok merak ya işte vücudumu inceledim aynayla vs. baktım o derece bir inceleme bir de ne göreyim pütür pütür çıkıntılar var hemen doktora gittim doktor da siğile benziyor dedi ama bekar olduğum için test falan yapmadı aldara krem yazdı o kadar. Demem o ki bekar da olasınız tuvalet vs. her yerden kapılabiliyor bu kişinin aldatmış olduğu anlamına gelmez. İleride hiç sevgilim olmadığı halde aaa bu kız birileriyle birlikte olup bu hastalığı kapmış denmesini istemem

İyi insanlar çıksın karşımıza 💐🥲🤍

Benim kolposkopi işlemimde saat 12 yönünde leke dedi emin olamadı doktoru çağırdı oda iyice inceledikten sonra evet ama kontrol edelim dedi biyopsi almayacak mısınız diye sorduğumda hayır şuan için ilaç verip takip edeceğiz dedi. Bu görülen leke kötü bişeymi illa biyopsi yaptırmalımıyım emin değilim rahim ağzını kısaltman bir işlem diyorlar pazartesi günü başka bir doktora gideceğim parça alalım derse kabul etmeli miyim Hpv 16 negatife döner mi ? Sizde bu virüsten bulaştınız mı?
Biyopsi hiçbir şekilde rahimağzını kısaltmaz. Tamamiyle yanlış bir bilgi. Biyopsiyi 10 kere olan var rahimağzı kalmaması gerekiyor. Leep işleminde kısalıyor o da bir kere değil birden fazla yapılırsa sorun teşkil etme ihtimali var. Leep cin 2/3 olduğunda yapılan o bölgenin çıkartılması işlemi. Ben leep oldum cin2 sebepli. Kontrollerr gidiyorum 6 ayda 1.

Canım öncelikle çok geçmiş olsun hpv yüksek tip atlatmış biri olarak söyleyeceklerimi yanlış anlama tamamen seni anlayarak aynısını yaşamış biri olarak tavsiye edecegim hpv oldugunu öncelikle hiçkimseye anlatmaman taraftarıyım cunku sana sanki sen veremli hiv virüsü taşıyormuşsun gibi davranacaklar kendi annem dahi tuvalete otururken bile bana sildin mi çamaşır suyu yaptınmı hpv var sende derdi korkmasını tabikide anlıyorum hpv tuvaletten bulaşmaz kmseye asla bulaştırmak vs zaten derdinde değiliz temizler siler dikkat ederdim nereye gidersem gideyim ilk ögrendigimde 28 yasında idim 6 aylık felan evli idim :) benimki siğil cıkarmayan türdendi hpv 16 ya çevirip kanser yapan bir türdü ben hpv nin ciddi anlamda ne oldugunu ozaman ögrendim doktora sadece yanma şikayeti ile gidip smearda hpv oldugum cıkmıştı kolp. Vs oldum ortalıgı ayagı kaldırıp eşimle ne tartıştım doktora yolladım ama siğil yoktu erkekler kadınlara göre daha şanslı siğil olmayınca test yok :) neyse öncelikle psikolojini saglam tutmanı öneririm doktorunu doğru seçmeni öneririm özellikle hpv tedavisinda başarılı bir doktor olsa daha iyi olur benim verdigim bütün testlerim temiz gelmişti bana düzenli kullanacagım bir fitil vermiştim 3 adet gardasil aşı vuuruldum vurulmanı öneririm cok pahalı bir aşı ama ücretsiz oldu sonunda direk vurdur geç bagısıklık önemli unsur magnezyum demir b12 d vitamini bunlara dikkat etmelisin özel hayatında yalnız kalmanı öneririm hpv’yi sürekli araştırma psikolojini bu süreçte saglam tut türkiyede emin ol 10 kadından 7 si hpv olmuştur bilmeyende coktur cunku böyle bir bilgi ve egitim yok verilmesi gerektiğini dusunuyorum ama yok tedavilerini ve kontrollerini aksatma 31 yasındayım geçen yıl keteme test yaptırdım ve herşeyim temiz cıktı hpvden kurtuldum vucut tamamen atar mı bagısıklıgım baskılar mı bilmiyorum ama doktora göre hpvden kurtulmak mumkun ve ben kurtulmuşum kendisi bizzat böyle söyledi :) alkol sigara varsa tamamen bırakmanı öneririm tek önemli unsurun saglık olsun kafanada hiçbişey takma daha kötü bişey olmadan yolun başındayken bişeyleri fark edip tedavi olmaktır hep bu kafayla dusunup psikolojimi saglam tuttum hpv olan her kadının bu lanet illetten kurtulması dilegiyle 🤲🏻

Öncelikle çok geçmiş olsun, dilerim ki kısa sürede atlatırsınız, moral, stresten uzak ve güçlü bağışıklık önemli.

Ben 26 yaşında bekar ve hayatın ahi erkek arkadaşı olmamış biriyim başka sebeplerden ötürü kadın doğum uzmanına gitmiştim ultrason vs derken 2 hafta sonra bir daha gidecektim o sırada kadınlar soruyor sitesinde çok dolaşıyordum hpv, siğil vs. Gibi sorulara denkgeldim. Dedim bu hpv ne ki o derece saf ve cahilim. Sonra dedik ki cinsel yolla bulaşıyor bu hastalık çokta okumama gerek yok merak ya işte vücudumu inceledim aynayla vs. baktım o derece bir inceleme bir de ne göreyim pütür pütür çıkıntılar var hemen doktora gittim doktor da siğile benziyor dedi ama bekar olduğum için test falan yapmadı aldara krem yazdı o kadar. Demem o ki bekar da olasınız tuvalet vs. her yerden kapılabiliyor bu kişinin aldatmış olduğu anlamına gelmez. İleride hiç sevgilim olmadığı halde aaa bu kız birileriyle birlikte olup bu hastalığı kapmış denmesini istemem

İyi insanlar çıksın karşımıza 💐🥲🤍
Çok teşekkür ederim umarım hepimizin karşısına çok güzel insanlar çıkar umudumuzu kaybetmeyelim 🫶🏻 Sende cinsel ilişki hiç olmadıysa muhtemelen dediğin gibi tuvalet vs. Geçmiş olabilir aşılarını mutlaka ol bence ileride birisiyle cinsellik Yaşarsan evlilik vs. İle ilişkisi olmayabilirsin o yüzden önlemini mutlaka al. Çok geçmiş olsun umarım siğillerden de bir an önce kurtulursun 🫶🏻

Biyopsi hiçbir şekilde rahimağzını kısaltmaz. Tamamiyle yanlış bir bilgi. Biyopsiyi 10 kere olan var rahimağzı kalmaması gerekiyor. Leep işleminde kısalıyor o da bir kere değil birden fazla yapılırsa sorun teşkil etme ihtimali var. Leep cin 2/3 olduğunda yapılan o bölgenin çıkartılması işlemi. Ben leep oldum cin2 sebepli. Kontrollerr gidiyorum 6 ayda 1.
Doğru leep işlemi kısaltıyor yarın tekrar kolposkopi olacağım ilk kolposkopi işlemimden 20 gün falan geçti arasında yapar mı acaba diye tereddütteyim ama dediğim gibi 1 doktorda kalmak istemiyorum ben İzmir de yaşıyorum burada yaşıyorsanız eğer bildiğiniz iyi bir doktor var mı bu alanda uzman

Canım öncelikle çok geçmiş olsun hpv yüksek tip atlatmış biri olarak söyleyeceklerimi yanlış anlama tamamen seni anlayarak aynısını yaşamış biri olarak tavsiye edecegim hpv oldugunu öncelikle hiçkimseye anlatmaman taraftarıyım cunku sana sanki sen veremli hiv virüsü taşıyormuşsun gibi davranacaklar kendi annem dahi tuvalete otururken bile bana sildin mi çamaşır suyu yaptınmı hpv var sende derdi korkmasını tabikide anlıyorum hpv tuvaletten bulaşmaz kmseye asla bulaştırmak vs zaten derdinde değiliz temizler siler dikkat ederdim nereye gidersem gideyim ilk ögrendigimde 28 yasında idim 6 aylık felan evli idim :) benimki siğil cıkarmayan türdendi hpv 16 ya çevirip kanser yapan bir türdü ben hpv nin ciddi anlamda ne oldugunu ozaman ögrendim doktora sadece yanma şikayeti ile gidip smearda hpv oldugum cıkmıştı kolp. Vs oldum ortalıgı ayagı kaldırıp eşimle ne tartıştım doktora yolladım ama siğil yoktu erkekler kadınlara göre daha şanslı siğil olmayınca test yok :) neyse öncelikle psikolojini saglam tutmanı öneririm doktorunu doğru seçmeni öneririm özellikle hpv tedavisinda başarılı bir doktor olsa daha iyi olur benim verdigim bütün testlerim temiz gelmişti bana düzenli kullanacagım bir fitil vermiştim 3 adet gardasil aşı vuuruldum vurulmanı öneririm cok pahalı bir aşı ama ücretsiz oldu sonunda direk vurdur geç bagısıklık önemli unsur magnezyum demir b12 d vitamini bunlara dikkat etmelisin özel hayatında yalnız kalmanı öneririm hpv’yi sürekli araştırma psikolojini bu süreçte saglam tut türkiyede emin ol 10 kadından 7 si hpv olmuştur bilmeyende coktur cunku böyle bir bilgi ve egitim yok verilmesi gerektiğini dusunuyorum ama yok tedavilerini ve kontrollerini aksatma 31 yasındayım geçen yıl keteme test yaptırdım ve herşeyim temiz cıktı hpvden kurtuldum vucut tamamen atar mı bagısıklıgım baskılar mı bilmiyorum ama doktora göre hpvden kurtulmak mumkun ve ben kurtulmuşum kendisi bizzat böyle söyledi :) alkol sigara varsa tamamen bırakmanı öneririm tek önemli unsurun saglık olsun kafanada hiçbişey takma daha kötü bişey olmadan yolun başındayken bişeyleri fark edip tedavi olmaktır hep bu kafayla dusunup psikolojimi saglam tuttum hpv olan her kadının bu lanet illetten kurtulması dilegiyle 🤲🏻
Hpv den kurtulmuş olmana çokkkk sevindim.. yorumun gerçekten çok değerli bu süreci yaşayan biri olarak çok zor günler geçirdiğimi söyleyebilirim üstüne ayrılık acısı vs. Berbat haldeyim.. tek istediğim bir an önce bundan kurtulmak kendimi insanlardan uzaklaştırmaya başladım. Çok yalnız hissediyorum. İlaçlarımı düzenli olarak kullanıyorum ama canım çok sıkkın olduğu için sigarayı maalesef bırakamadım sağlıklı beslenmeye spor yapmaya çalışıyorum ilk doz aşımı oldum hepsini tamamlayacağım yarın tekrar kolposkopi işlemim var İzmir de yaşıyorum iyi bir doktora denk gelmek istiyorum bu hastalığın kimse bilincinde değil onu fark ettim ben bile değilmişim tamamen ketem arayıp teste çağırınca öğrendim araştırınca dünyam başıma yıkıldı resmen ne zaman bulaş olduğunu bile bilmiyorum 1 evlilik yaşayıp aldatma sebebi ile ayrıldım artık herşeyi düşünüyorum vucütta uzun yıllar yaşayan ve çok geç kanserleşme yapan bir hastalık olduğu için insan zamandan da emin olamıyor. Yapacak bir şey yok artık bu virüs bir şekilde vücuduma girdi şuan tek amacım bunu kendimden temizlemek. Bende senin gibi negatif dönmek istiyorum hayatımda kimse yok cinsel ilişkimde yok olmasını da istemiyorum inanılmaz derecede soğudum kendimden bile nefret ediyorum bazen. Sen ne kadar zamanda bundan kurtuldun

Hpv den kurtulmuş olmana çokkkk sevindim.. yorumun gerçekten çok değerli bu süreci yaşayan biri olarak çok zor günler geçirdiğimi söyleyebilirim üstüne ayrılık acısı vs. Berbat haldeyim.. tek istediğim bir an önce bundan kurtulmak kendimi insanlardan uzaklaştırmaya başladım. Çok yalnız hissediyorum. İlaçlarımı düzenli olarak kullanıyorum ama canım çok sıkkın olduğu için sigarayı maalesef bırakamadım sağlıklı beslenmeye spor yapmaya çalışıyorum ilk doz aşımı oldum hepsini tamamlayacağım yarın tekrar kolposkopi işlemim var İzmir de yaşıyorum iyi bir doktora denk gelmek istiyorum bu hastalığın kimse bilincinde değil onu fark ettim ben bile değilmişim tamamen ketem arayıp teste çağırınca öğrendim araştırınca dünyam başıma yıkıldı resmen ne zaman bulaş olduğunu bile bilmiyorum 1 evlilik yaşayıp aldatma sebebi ile ayrıldım artık herşeyi düşünüyorum vucütta uzun yıllar yaşayan ve çok geç kanserleşme yapan bir hastalık olduğu için insan zamandan da emin olamıyor. Yapacak bir şey yok artık bu virüs bir şekilde vücuduma girdi şuan tek amacım bunu kendimden temizlemek. Bende senin gibi negatif dönmek istiyorum hayatımda kimse yok cinsel ilişkimde yok olmasını da istemiyorum inanılmaz derecede soğudum kendimden bile nefret ediyorum bazen. Sen ne kadar zamanda bundan kurtuldun
Aynı durumdayım gerçekten. Psikolojim o kadar kötü durumda ki ne sigarayı bırakabiliyorum, ne sağlıklı beslenip spor yapabiliyorum ot gibi işe gidip gelip evde oturup bunu düşünüyorum sanki sonsuza kadar kurtulamayacakmışım gibi. Smear testi verdim devlette sonucun çıkmasını bekliyorum hpv aldı mı almadı mı onu da bilmiyorum keşke devlete gitmeseydim. 1 ay oldu hala sonuç bekliyorum ve testi verdiğimde siğillerim az ve küçüktü. Şu an vajina girişimi ve anüse doğru olan kısımı onlarcası sarmış durumda ve aktif olarak büyüyorlar. İnanılmaz kaşıntım ve oturup kalkarken bile rahatsızlığım var. Ne bir hastane ne de doktor var güvendiğim ve sürece de sadece buradan okuduklarım kadar hakimim. Cidden ağlamaktan başka çarem yok gibi geliyor bazen kızlar napıcam ben ya

Kızlar kendinize gelin!!! Çok

Aynı durumdayım gerçekten. Psikolojim o kadar kötü durumda ki ne sigarayı bırakabiliyorum, ne sağlıklı beslenip spor yapabiliyorum ot gibi işe gidip gelip evde oturup bunu düşünüyorum sanki sonsuza kadar kurtulamayacakmışım gibi. Smear testi verdim devlette sonucun çıkmasını bekliyorum hpv aldı mı almadı mı onu da bilmiyorum keşke devlete gitmeseydim. 1 ay oldu hala sonuç bekliyorum ve testi verdiğimde siğillerim az ve küçüktü. Şu an vajina girişimi ve anüse doğru olan kısımı onlarcası sarmış durumda ve aktif olarak büyüyorlar. İnanılmaz kaşıntım ve oturup kalkarken bile rahatsızlığım var. Ne bir hastane ne de doktor var güvendiğim ve sürece de sadece buradan okuduklarım kadar hakimim. Cidden ağlamaktan başka çarem yok gibi geliyor bazen kızlar napıcam ben ya

fazla insanda olan bir virüs bu bir de çoğu insanın hpv testinden de smearden de haberi yok, onları da katın bu denkleme. Canınızı bu kadar sıkmaya değer mi sakin olun çözümsüz dertler değil bunlar. Kontrole gidin, tedavileri olun ve unutun gitsin aaaa. Böyle bunu düşünüp kafaya takarak asıl ilerletirsiniz. Siğil için blueberry yemeye çalış çok etkili olmuştu ama kafaya takmamayı öğrenmiştim belki de ondan etkili oldu bilmiyorum.

Merhaba senin adına inanılmaz üzüldüm, anladığım kadarıyla senin smear testin henüz çıkmamış hpv testi verip vermediğinden de pek emin değilsin. Öncelikle bu virüsun bizde olup olmadığını ve varsa HANGİ TİP hpv virüsunu taşıdığımızı öğrenebilmemiz için mutlaka hpv testi vermemiz gerekmektedir testi verdiğinden kesinlikle emin ol vermediysen acilen vermeni öneririm. Çıkacak olan test sonucuna göre tedavi yöntemin belirlenecek belki kanserleşme yapmayan bir tür çıkacak o sebepten içini rahat tut. Belki lazerle siğil yapma işlemi ve ilaç vs kremlerle bu hastalığı atlatacaksın mesela benimkisi en yüksek riskli kanserleşme yapan bir tür. Bende stresten ötürü sigarayı bırakamıyorum en büyük kötülüğü yapıyorum kendime farkındayım bir an önce kurtulmak için bir çok şeyden vazgeçmem gerek bende ağla ağla kör oldum resmen hala daha ağlamaya sızlanmaya devam ediyorum. Ama yine en büyük kötülüğü psikolojime ben yapıyorum biliyorum kadınlar olarak yaşadığımız bu durum çok ağır. Bu hastalıktan kurtulmuş olan bir çok kadın var ve onları kendime örnek almaya çalışıyorum. Kimseye anlatamıyorum insanlar bana vebalıymış gibi davranacak diye çok korkuyorum bunu 1.5 yıl birlikte olduğum adam bile bana yaptı başkaları neler yapmaz sen düşün. Şuan yanımda annem var en büyük destekçim ben onunla çok yakın olduğum için ona anlatabildim sadece eğer senin de güvendiğin ailenden yada arkadaşlarından birisi varsa mutlaka konuşmalısın çok iyi geliyor en azından destekçin oluyorlar. Kolposkopi işlemi mutlaka yaptır hastalığın ne derece olduğu kesin olarak belli eden bir işlem. Kafana takmamaya ve takiplerimi ihmal etmemeye çalış. Gardasil 9 lu aşısını mutlaka olmalısın.

Merhaba senin adına inanılmaz üzüldüm, anladığım kadarıyla senin smear testin henüz çıkmamış hpv testi verip vermediğinden de pek emin değilsin. Öncelikle bu virüsun bizde olup olmadığını ve varsa HANGİ TİP hpv virüsunu taşıdığımızı öğrenebilmemiz için mutlaka hpv testi vermemiz gerekmektedir testi verdiğinden kesinlikle emin ol vermediysen acilen vermeni öneririm. Çıkacak olan test sonucuna göre tedavi yöntemin belirlenecek belki kanserleşme yapmayan bir tür çıkacak o sebepten içini rahat tut. Belki lazerle siğil yapma işlemi ve ilaç vs kremlerle bu hastalığı atlatacaksın mesela benimkisi en yüksek riskli kanserleşme yapan bir tür. Bende stresten ötürü sigarayı bırakamıyorum en büyük kötülüğü yapıyorum kendime farkındayım bir an önce kurtulmak için bir çok şeyden vazgeçmem gerek bende ağla ağla kör oldum resmen hala daha ağlamaya sızlanmaya devam ediyorum. Ama yine en büyük kötülüğü psikolojime ben yapıyorum biliyorum kadınlar olarak yaşadığımız bu durum çok ağır. Bu hastalıktan kurtulmuş olan bir çok kadın var ve onları kendime örnek almaya çalışıyorum. Kimseye anlatamıyorum insanlar bana vebalıymış gibi davranacak diye çok korkuyorum bunu 1.5 yıl birlikte olduğum adam bile bana yaptı başkaları neler yapmaz sen düşün. Şuan yanımda annem var en büyük destekçim ben onunla çok yakın olduğum için ona anlatabildim sadece eğer senin de güvendiğin ailenden yada arkadaşlarından birisi varsa mutlaka konuşmalısın çok iyi geliyor en azından destekçin oluyorlar. Kolposkopi işlemi mutlaka yaptır hastalığın ne derece olduğu kesin olarak belli eden bir işlem. Kafana takmamaya ve takiplerimi ihmal etmemeye çalış. Gardasil 9 lu aşısını mutlaka olmalısın.
Devlete gittiğimde afedersiniz ama salak doktor dan diye bana dedi ki sadece "okey, evet hpv zaten siğil başka bir şeyden olmaz. test alıcam tekrar" BU KADAR yani ben soru soruyorum geçiştiriyo aldığı test smear mi hpv de var mı belli değil, direkt sadece siğillerin için cildiyeye git yaksınlar onu biz yapmıyoruz falan diyip zaten kötü olan moralimi iyice bozdu. Yani doktorsun bi iyi hissettir, yok. Neyse zaten artık sonucun gelmesini bekleyemeyeceğim için de yarın özele gideceğim. Hepinizi çok iyi anlıyorum, ama bu süreci tek başımıza bile atlatıyor olsak atlatırız. En önemlisi stres olmamak ve sigara gibi geliyor gerçekten. 2-3 haftalık süreçte bile siğillerimin ne derece arttığına inanamazsınız. Sigarayı en azından azaltmayı deneyelim. Bi yandan bazen sanki bunun bi sonu yok senelerce kurtulamayacakmışım gibi geliyor ama sonra buradaki yorumlara bakıyorum, atlatan bir sürü kadın var. Aslında yalnız değiliz ve çoğu kişi buna sahip olduğunu farketmezken biz aslında farkındayız ve adım atıyoruz. bir tedavi süreci içine giriyoruz. bu iyi bir şey öyle bakalım senelerce farketmeyip daha kötü bir zamanda karşımıza da çıkabilirdi. Güçlü kalalım❤️

Kolposkopide biyopsi almamak ne demek anlamadım. Bu işin dünyada bir prosedürü var, 3,6,9,12 yönlerinde ve kanal içi biyopsi alınır, ne var diye bakılır. Görüntü her zaman yanıltıcı olabilir, doğru düzgün standartlara göre hareket eden bir doktor bulun derim. Cin1 ya da 3 her ne çıkarsa onların da tedavi protokolü bar, takip edilir. Bunlar önlem amaçlı şeyler. Altta biri yazmış hpv 16sı olup nasıl hayatta kalır insan falan gibi bişey, öyle bişey yok arkadaşlar. Bunlar ihtimal. Cin3 olmanız da kanser olacağınızın garantisi değil, bu bir ihtimal, tedavi ile ihtimali yok ediyoruz. Yani hpv taşıyıp kontrollerine düzgün giden (tabi protokollerden haberdar olan doktora gitmesi lazım) birinin kanser olmaması zaten tüm amaç bu yapışan her şeyde. Yediğiniz içtiğiniz şeylere dikkat etmek önemli ama bu konu yüzünden ağlama, bu konuyu sürekli düşünüp karalar bağlamak yaptığınız diğer iyi şeyleri sıfırlıyor. Yurtdışında hpv 16-18 olmayan kadın azdır, hepsinin kanserden kırılıyor olması lazım.
Tekrar merhaba, bugün başka bir hastaneye tekrar kolposkopi işlemi için gittim. 2 hafta önce kolposkopi olduğumu 12 yönünde leke gördüklerini ama emin olamadıklarını söylediklerini ilettim. Bu doktor çok detaylıca inceleme yaptı 12 yönünde dedi sekterine ama başka bişey demedi çok korkuyordum o yüzden aşağıya bakmamaya çalıştım. Saat 12 yönünde deyince yine perişan oldum bu doktordan da ümidim vardı çünkü acaba yanlış görmüş olabilirler mi bir öncekinde diye ama maalesef doğruymuş... Bir anda makas gibi birşeyle parça aldı içeriden biyopsi mi aldınız dedim evet dedi öyle çok büyük bir acı değildi ama kendimi kastım heralde kasıklarımda ağrı oldu hafif bir yanmayla karışık acı hissettim içeriden, çok çabuk geçti ama acım. 1 ay sonra sonuçların çıkacak korkma görüntün kötü değil dedi nasıl yani kötü değil dedim telaşlanacak birşey yok gibi duruyor Cın1 yada max.2 çıkar dedi, bu bile yıktı beni. Hiç çıkmasın isterdim. Kullandığm papflor ilacını ve ısidehpv fitili söyledim kullanmaya devam et adetten sonra dedi. Deflagyn sordum bişey demedi çıkacak olan sonuca göre hareket ederiz dedi. Pek iyi değilim aslında bir önceki doktorun neden biyopsi almadığını sorduğumda onu onlara soracaksın dedi. Nasıl bir cevaptı ben anlam veremedim.

Devlete gittiğimde afedersiniz ama salak doktor dan diye bana dedi ki sadece "okey, evet hpv zaten siğil başka bir şeyden olmaz. test alıcam tekrar" BU KADAR yani ben soru soruyorum geçiştiriyo aldığı test smear mi hpv de var mı belli değil, direkt sadece siğillerin için cildiyeye git yaksınlar onu biz yapmıyoruz falan diyip zaten kötü olan moralimi iyice bozdu. Yani doktorsun bi iyi hissettir, yok. Neyse zaten artık sonucun gelmesini bekleyemeyeceğim için de yarın özele gideceğim. Hepinizi çok iyi anlıyorum, ama bu süreci tek başımıza bile atlatıyor olsak atlatırız. En önemlisi stres olmamak ve sigara gibi geliyor gerçekten. 2-3 haftalık süreçte bile siğillerimin ne derece arttığına inanamazsınız. Sigarayı en azından azaltmayı deneyelim. Bi yandan bazen sanki bunun bi sonu yok senelerce kurtulamayacakmışım gibi geliyor ama sonra buradaki yorumlara bakıyorum, atlatan bir sürü kadın var. Aslında yalnız değiliz ve çoğu kişi buna sahip olduğunu farketmezken biz aslında farkındayız ve adım atıyoruz. bir tedavi süreci içine giriyoruz. bu iyi bir şey öyle bakalım senelerce farketmeyip daha kötü bir zamanda karşımıza da çıkabilirdi. Güçlü kalalım❤️
Çok geçmiş olsun canım devlet hastanelerinde maalesef bir çok fazla hasta gördükleri için midir neden bilmiyorum doktorlar biraz hastaya cevap vermeye ve biraz olsun iyi davranmaya çekiniyorlar sanki.. Oysa biz belki hayatımızı etkileyecek bir süreç yaşıyoruz bilgi almak soru sormak en doğal hakkımız. Özel hastanelerde evet belki bu yok ama resmen bu testler ve yapılacak olan işlemler para tuzağı gibi o sebepten de devlet hastanelerine mecbur kalıyoruz.. Senden büyük ihtimalle hpv testi aldı o zaman sonuçların en geç 2-3 hafta içinde çıkıyor olacak takip et mutlaka. Siğillerin içinde istersen bir cildiyeye git ama çıkacak olan sonuca göre tedavi olmakta önemli o kısmına pek emin olamadım. Bende büyük bir umutsuzluğa kapılmıştım ama biraz olsun umut var içimde bugün tekrar kolposkopi oldum biyopsi aldılar 1 ay sonra sonuçlarım çıkacakmış merakla onu bekleyeceğim. Dediğin gibi bunu biliyor olmamız bile çok önemli ya öğrenmek için çok geç kalsaydık...

İnşallah güzel haberler alırsınız eğer cin2-3 gelirse de korkmayın leep ile temizliyorlar ve inanın hemen negatif okuyorsunuz diğer türlü daha da uzun sürüyor. Ben özel de bir doktora gidiyorum buranın en iyilerinden bir tanesi ama iletişimi çok kötü ama direk şunu söyledi cin 2 ya da cin 3 de olsanız kanser demek değil dedi net bir şekilde o yüzden korkmayın
Doktorlar Kolposkopi sırasında anlıyorlar zaten tecrübeli bir jineonkologsa

Tekrar merhaba, bugün başka bir hastaneye tekrar kolposkopi işlemi için gittim. 2 hafta önce kolposkopi olduğumu 12 yönünde leke gördüklerini ama emin olamadıklarını söylediklerini ilettim. Bu doktor çok detaylıca inceleme yaptı 12 yönünde dedi sekterine ama başka bişey demedi çok korkuyordum o yüzden aşağıya bakmamaya çalıştım. Saat 12 yönünde deyince yine perişan oldum bu doktordan da ümidim vardı çünkü acaba yanlış görmüş olabilirler mi bir öncekinde diye ama maalesef doğruymuş... Bir anda makas gibi birşeyle parça aldı içeriden biyopsi mi aldınız dedim evet dedi öyle çok büyük bir acı değildi ama kendimi kastım heralde kasıklarımda ağrı oldu hafif bir yanmayla karışık acı hissettim içeriden, çok çabuk geçti ama acım. 1 ay sonra sonuçların çıkacak korkma görüntün kötü değil dedi nasıl yani kötü değil dedim telaşlanacak birşey yok gibi duruyor Cın1 yada max.2 çıkar dedi, bu bile yıktı beni. Hiç çıkmasın isterdim. Kullandığm papflor ilacını ve ısidehpv fitili söyledim kullanmaya devam et adetten sonra dedi. Deflagyn sordum bişey demedi çıkacak olan sonuca göre hareket ederiz dedi. Pek iyi değilim aslında bir önceki doktorun neden biyopsi almadığını sorduğumda onu onlara soracaksın dedi. Nasıl bir cevaptı ben anlam veremedim.
Diğer doktorun yaptığını hatalı bulmuş kadın çünkü aklın yolu bir yani. Biyopsi dediğin şey bu kadar işte bundan 100 kere de olsan sence rahimağzının kısalması ihtimali var mı? Zaten vücudun hemen tamir edecek orayı. İnsan hiç çıkmasın istiyor yıkılıyor biliyorum ama olana yapacak bir şey var mı? Yok. Kabul et ve düşünme artık bu konuyu olan olmuş, ilerisi için güzelliklere odaklan.

İnşallah güzel haberler alırsınız eğer cin2-3 gelirse de korkmayın leep ile temizliyorlar ve inanın hemen negatif okuyorsunuz diğer türlü daha da uzun sürüyor. Ben özel de bir doktora gidiyorum buranın en iyilerinden bir tanesi ama iletişimi çok kötü ama direk şunu söyledi cin 2 ya da cin 3 de olsanız kanser demek değil dedi net bir şekilde o yüzden korkmayın
Evet söylemeye çalıştığım bu kızlar cin 3 olup işlem yaptırmayıp ya da haberiniz bile olmadan 50 sene yaşayıp kanser olmayabilirsiniz ya da virüsle alakasız bambaşka bir sebepten kanser olabilirsiniz. Rahimağzı kanseri tıbbın engel olabildiği tek kanser şu an, böyle düşünmek belki sizi rahatlatır. O kadar ince bir takip sistemi var ki bütün ihtimalleri eliyorlar kontroller ve ufak işlemler sayesinde.

Teşekkür ederim inşallah güzel haberler bekliyorum bende. Evet kanser olmadığını biliyorum ama işte buda bir süreç sonuçta psikoloji ister istemez etkileniyor insan temiz çıkmak istiyor. Bundan sonrası için temiz olmaya umut edip çabalayacağım artık.

Diğer doktorun yaptığını hatalı bulmuş kadın çünkü aklın yolu bir yani. Biyopsi dediğin şey bu kadar işte bundan 100 kere de olsan sence rahimağzının kısalması ihtimali var mı? Zaten vücudun hemen tamir edecek orayı. İnsan hiç çıkmasın istiyor yıkılıyor biliyorum ama olana yapacak bir şey var mı? Yok. Kabul et ve düşünme artık bu konuyu olan olmuş, ilerisi için güzelliklere odaklan.
Evet doğru söylüyorsun ben leep işlemi ile karıştırdım bir an defalarca biyopsi veren insanlar varmış sorun olmuyormuş doktor 1 hafta kanayabilir dedi şuan 5 saati geçti hiç kanamam bile yok acım ağrım yok korkulacak bir işlem değilmiş. Peki Cın1 yada 2 çıkarsa leep mi yapacaklar. Bir de biyopsi temiz gelen oluyor mu illa bi CIN tipi mi çıkıyor yoksa orayı pek anlayamadım

Evet doğru söylüyorsun ben leep işlemi ile karıştırdım bir an defalarca biyopsi veren insanlar varmış sorun olmuyormuş doktor 1 hafta kanayabilir dedi şuan 5 saati geçti hiç kanamam bile yok acım ağrım yok korkulacak bir işlem değilmiş. Peki Cın1 yada 2 çıkarsa leep mi yapacaklar. Bir de biyopsi temiz gelen oluyor mu illa bi CIN tipi mi çıkıyor yoksa orayı pek anlayamadım
Yok temiz de gelebilir. Cin 1 genellikle gözlem için bırakılıyo düzenli kontrol ve biyopsi olacaksın. 2-3 için özellikle de HPV 16-18 varsa bi leep yapıp temizliyorlar orayı. Leep orayı uyaran bir işlem sadece temizlemek için diye düşünme, hücreleri savaşın diye de uyarıyor genelde negatife dönüyo insanlar zaten sonrasında. AŞI OLMAYI ATLAMAYIN hep hatırlatıyorum. Aşı olun öutlaka

Yok temiz de gelebilir. Cin 1 genellikle gözlem için bırakılıyo düzenli kontrol ve biyopsi olacaksın. 2-3 için özellikle de HPV 16-18 varsa bi leep yapıp temizliyorlar orayı. Leep orayı uyaran bir işlem sadece temizlemek için diye düşünme, hücreleri savaşın diye de uyarıyor genelde negatife dönüyo insanlar zaten sonrasında. AŞI OLMAYI ATLAMAYIN hep hatırlatıyorum. Aşı olun öutlaka
Bende sadece HPV 16 pozitif çıktı. Doktor kolposkopinde endişelenecek bişey yok temiz gözüküyor dedi belki Cın1-2 çıkar dedi. İlk doz aşımı bu ay oldum tamamlayacağım ama aşının iyileştirici özelliği yokmuş tekrar bulaşı ve farklı tiplerinden koruyormuş genelde. Başka takviye olarak ne kullanmalıyım bilmiyorum. Bu arada leep işlemini oradaki hücrelerin tamamen temizlenmesi olarak biliyordum

Bende sadece HPV 16 pozitif çıktı. Doktor kolposkopinde endişelenecek bişey yok temiz gözüküyor dedi belki Cın1-2 çıkar dedi. İlk doz aşımı bu ay oldum tamamlayacağım ama aşının iyileştirici özelliği yokmuş tekrar bulaşı ve farklı tiplerinden koruyormuş genelde. Başka takviye olarak ne kullanmalıyım bilmiyorum. Bu arada leep işlemini oradaki hücrelerin tamamen temizlenmesi olarak biliyordum
Evet 1 cm gibi bişi alıyor onu sadece alıp geçmek anlamınd düşünme tedavi de edici anlamında söyledim. Takviye falan çok inanmıyorum ama propolis damla deneyebilirsin

Back
X