bu ney ya?Hristiyan Alevilerin
yani benim bildiğim alevilik bi mezhep, hak mezhep değil ama hz Muhamed'i kabul edip, Hz Ali bizim velimiz diyorlar, ki Ali bizim peygamberimizin damadı, hristiyanlar Hz Muhammedi kabul etmiyor ki. valla bilen varsa anlatsın banabu tabiri ilk defa duyuyorum hristiyan alevi
aleviler müslüman değil mi?
yani benim bildiğim alevilik bi mezhep, hak mezhep değil ama hz Muhamed'i kabul edip, Hz Ali bizim velimiz diyorlar, ki Ali bizim peygamberimizin damadı, hristiyanlar Hz Muhammedi kabul etmiyor ki. valla bilen varsa anlatsın bana
aa bak bunu bilmiyordum. çok ilginç.Lavinya Hiristiyan Aleviliği adında bir dostluk derneği var bahsedilen o.
Bir dönem alevilerin bir kısmı alevilik hiristiyanlığa daha yakın gerekçesiyle hiristiyanlığı tercih etmişti. O dönemlerde Almanya da kurulmuş bir dernek.
alevilik hristiyanlığa daha mı yakınmışLavinya Hiristiyan Aleviliği adında bir dostluk derneği var bahsedilen o.
Bir dönem alevilerin bir kısmı alevilik hiristiyanlığa daha yakın gerekçesiyle hiristiyanlığı tercih etmişti. O dönemlerde Almanya da kurulmuş bir dernek.
alevilik hristiyanlığa daha mı yakınmışbi yaşıma daha girdim.
eğer öyleyse ozaman ben aleviliği bilmiyorum.yanılmıyorsam 10 bin kadar alevi böyle olduğuna karar vermişti.
Banada mantıklı gelmiyor doğrusu
aa bak bunu bilmiyordum. çok ilginç.
eğer öyleyse ozaman ben aleviliği bilmiyorum.
ozaman bizim bildiğimiz en azından benim bildiğim, çevremde gördüğüm alevilik farklı. mesela patronum alevi, Hz Muhammed peygamberimiz, Ali de bizim velimiz diyor, başka biri Hz muhammed'ten sonra Hz Ali peygamber diyor (gerçi son peygmaber hz Muhammed). yani taban hepsinde aynı. ozaman Alisiz aleviler dedikleri bunlar herhalde.ya okuduğum bir kaynakta şöyle bir bilgiyle karşılaşmıştım çok şaşırmıştım bende.
Aslında alevilik köken olarak m.ö. 600'lü yıllardan geliyormuş. Tabi o dönemlerde biraz daha farklı.
Asıl bizim bildiğimiz alevilik m.s. 630'ler filan.
tam olarak oyle diyemeyiz aslinda neyse konuyu degistirmeyelim bu tur seylerin konuslmasi uygun bulunmuyorya o bakimdan yanlis anlamaozaman bizim bildiğimiz en azından benim bildiğim, çevremde gördüğüm alevilik farklı. mesela patronum alevi, Hz Muhammed peygamberimiz, Ali de bizim velimiz diyor, başka biri Hz muhammed'ten sonra Hz Ali peygamber diyor (gerçi son peygmaber hz Muhammed). yani taban hepsinde aynı. ozaman Alisiz aleviler dedikleri bunlar herhalde.
haklısın dini yorumdan ban yersem banın serbest olduğu dönemde ağlarım 3 gün :)tam olarak oyle diyemeyiz aslinda neyse konuyu degistirmeyelim bu tur seylerin konuslmasi uygun bulunmuyorya o bakimdan yanlis anlama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?