bende sasiriyorum nasil almanca bilmiyorlar ben burda yaklasik 20senedir 30senedir yasanlari gordum daha doktora kocalariyla gidiyorlar.
fahriyecim o dediginde dogru olabilir ama ben burda almanca ogrenmemis rastladigim hatunlardan hic biri calismiyor esleri calisiyor onlar butun gun komsular toplanip turkce konusup turk dizileri sedasayan filan seyrederek geciririyorlar.Dedigin gibi turk kadinina rastlamis olsam yaziktir dicem ama burda calisma sartlarida cok rahat zaten almanca ogrenmezler ama cokkonuda uyaniktirlar belki burdakilere has bi ozelliktir bilemicem.Zaten buyuk cogunlugu alman vatandasi degil tr de yazlik ve kislik evleri var.Benim hissettigim paramizi kazanalip donelim ne geregi var almanca ogrenmemin duygusu var burdakilerde.Ama turklerden baska yabancilara bakinca catir catir ogreniyorlar almancayi hintliler afganlilar zenciler cokburda 2 sene once gelmis zenci kadin 2 cocugu var cokguzel almanca konusuyor.
gurbette duranların allah yardımcısı olsun... allaha emanet olun kalın sağlıcakla....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?