a.s.selam hepinize benim cevremdeki arkadaslaramim bende olmak üzere almayaya evlenip gelmisler ve hepside burda olduklari icin mutsuz degiller insanlar türkiyede veya alman ya veya baska bir yer insanlar kaderini yasar kaderini yasarkende aklini kulanmali her sorunun bir cikar yolu vardir bir kitapta sunu okumustum insanlar bas edemeyecek sorunlarla karsilasinca en kolay sorunu kafalarina takip onda sabitleniyorlarmis onun icinde sorunlarin hic birisiyle basa cikamiyomus anlatabildim mi acaba ben 17 senedir almanyadayim ve allaha sükür hic olumsuz bir seyle karsilasmadim bir arkadasimiz burdaki erkeklerin sorumsuz ve alile düzeni olmadigini yazmis bence o tr de yada baska yer o insanin karakteriyle ilgili olan bir seydir karekter havaya suya göre degismez herhalde herkesin mutlu olmasi dilegimle :teselli:yasamak güzeldira.s.
benalmanyadan tr ye kesin dönüş yaptım artık almanya bitti orda aile düzeni yokk erkekler sorumsuz çünkü serbest yetiştiklri için.
-neden herkes olumsuz
neden Almanyaya gelen gelinler icin kotu yorumlar
neden yasam zor
neden orda yasayanlarimizin dusunjceleri bagnaz
:1no2::1no2::1no2::1no2::1no2::1no2::1no2::1no2:neden neden neden
Herkese göre degisir bu soru. Herkes Almanya`da yasadiklarini ve yakin cevresindekileri baz alarak yazacagi icin, ortak noktayi bulmak zor. Buna göre kimine göre iyi, kimine göre de kötüdür. Herkes bazi seyleri yasayip ondan sonra ancak kararini verebilecektir. Buna benzer, 2 topictede hemen hemen senin actigin topic cinsinden Almanya üzerine tartisildi ve sonucta benim gördügüm kadariyla ortak bir noktaya ulasilamadi. Hayatlar, insanlar ve insanlarin zorluklar karsisinda dayanma gücleri farkli farkli oldugu icin, yukaridaki sorun karsisinda, sadece diyorum ki, uzun yillar yasa ve kendin icin Almanya ne imis, kendin karar ver bence.
Herkese göre degisir bu soru. Herkes Almanya`da yasadiklarini ve yakin cevresindekileri baz alarak yazacagi icin, ortak noktayi bulmak zor. Buna göre kimine göre iyi, kimine göre de kötüdür. Herkes bazi seyleri yasayip ondan sonra ancak kararini verebilecektir. Buna benzer, 2 topictede hemen hemen senin actigin topic cinsinden Almanya üzerine tartisildi ve sonucta benim gördügüm kadariyla ortak bir noktaya ulasilamadi. Hayatlar, insanlar ve insanlarin zorluklar karsisinda dayanma gücleri farkli farkli oldugu icin, yukaridaki sorun karsisinda, sadece diyorum ki, uzun yillar yasa ve kendin icin Almanya ne imis, kendin karar ver bence.
gulsemin yorumlari dikkatli okursan su sebepten yada boyle olursa diye yapilmis yorumlar ordan nedenini anlayabilirsin neden oyle yazildiginin.Ama seninhayatin cokfarklidir hayircokguzelburasi diyebilirsin oda senin hayatin senin fikrin.
Ben sadece tr ile almanya arasindaki farki soyleyim.Trde ekmek aslanin midesinde o yuzden tirnaklarinla kazimak zorundasin.Almanya da sosyal haklar en ust seviyede.Tr de hayat savasi verirken gozu acilmadigi icin insanlarimizin almanya ya gelince rahatlik ve ardindan bi rehavet cokuyor.Niye calisayimki devlet kiramida veriyor diyor.
Bunun disinda burda ortak gordugumuz mutlaka kadinlarin almanca ogrenmesi gerektigi.Buraya yazanlar ya ogrenmis yada ogrenmekicin caba gosteriyor.Kendi adima soyleyeyim ben cabalarken evinde uydudan turk dizilerini seyreden biriyle arkadasliketmek istemiyorum.Buna kotu deniyosa evet bu benim icin kotu.Yalniz kaliyorum bu kotu ama almanca ogrendikce baska arkadaslar buluyorum.Ben tamamen Istanbul daki seviyeme gelmek icin ugrasiyorum.Ama turklerin coguna bakiyorum tr de bi seviyeleri yokken gelmisler ve bulunduklari seviyede mutlular.Bundan onlar mutlu ama ben maalesef mutlu degilim.
Bilmem aciklayici oldumu sana diger arkadaslarda yazarlar fikirlerini.Ama sen yeni geldigin icin sana tuhaf gelmis olabilir.Herkes niye geldinki diyor diye algilayabilrisin.4 yil once geldigimde de herkes bana Istanbul birakilir gelinirmi ?orda niye evlenmedin ?Moldavyali bi bayan vardi almanca kursuna ilk gittigimde surekli inanamiyorum Istanbul dan buraya gelinir mi ?diyordu bana. Benim icin nerde oldugum hicfarketmiyor ailem önemli diyorum ama anlayamiyorlar.Benim de kimseye bisi anlatma gibi bi derdim yok.Nerde kafam uyarsa orda konusuyorum.
Ben demisim ki, diger topicte; Sunu da ekleyeyim. Sadece köyden gelenler bu durumlara giriyor diyerek belli kesimi baz almakta dogru degil bence, Istanbul-Izmir-Ankara...vs gibi büyük sehirlerden gelipte kendini sasiran sonra karsisindaki hakir görenlerde var. Bu bence insanin karakteri ile alakali..
meltemcim oncelikle bana inandigin icin cok tesekkur ederim sana...
gercekten insanlar hakkinda kotu dusunen birisi degilim benim istedigim herkes iyi olsun mutlu olsun olamayanlara yardim edelim benim dusuncelerim bunlar iste dedigim gibi sanirim bana oyle geldi alay eder gibi konusulmasi ya inanin ben cok uzuluyorum boyle seyler yasanildigi icin sizinle ayni fikirleri inanin tasiyorum yapiyorlar yapmiyorlar degil ama iste demekki ben sizi anlayamamisim fahriye ablaninda yaptigi yorum suan beni gercekten uzuyor yani birdaha yazmiyacagim diye falan eklemis onu tanimama ragmen uzuldum yazmassa yazmasin diyemiyorum iste bir insana beni affedin ben sizin kucugunuzum lutfen ozellikle bastira bastira soyledim neolur beni yanlis anlamayin diye ama anladiniz iste yaa:-1no2::1no2:
benim bi fikrim var su konulari kapasak artik gelmisiz oturuyoruz almanya da daha verimli bisiler yazsak nasil olur?Mesela her kes gunluk yaptigini anlatsin hic bisi yapmayan da hic bisi yapmadim desin onu paylassin bizde bak sunu yapabilrisin diyelim yada kocasina komsusuna kizan yazsin bizde kizalim:)))
ama artik birbirimizi kirmayalim herkes uzulmus anlasilan fahriyecim insallah okursun donersin foruma.
gulsemin ben yeni konu actim oraya yaz istersen burda konu cok dagildi.
Sanirim entegrasyon kursuna gidiyosun ben o kurslara gitmiyorum vhs ye yazildim.
Gitmek zorundasin sertifika alican sonunda oturuma o sertifikayla gitmek zorundasin yada alman pass a basvuracaksan istiyolar.
Kimseyi takma kafana her koyun kendi bacagindan asilir sen gir dersini dinle ogren.
Bu arada ben istanbul da yasarken carrefour bana cok yakindi biliyorum patenli calisanlari takma kafana boyle seyleri.
Amiiin Aminnnnn,binlerce kere Aminnnnnnnn.!!!!!!!!!!
bence o cahil dedigimiz insanlarada yardimci olabiliriz en azindan kültürlerini gelistirmelerine yardimci olabiliriz almancaya onlari tesvik edebiliriz ya ne biliyim mesela ders calisirken beraber calisabiliriz almanca ogrenmenin guzelliklerini bize getirecegi guzellikleri anlatmaliyiz ya ben bu konuda kendi yasimdan buyuk 3kisinin kursa kaydolmasini sagladim ben okumayi ogrenmeyi seviyorum bunu cahillerimizde ogretmeye calisalim biliyorsunuz akil yasta degil bastadir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?