• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Almanya'da yaşadığım haksızlık

Dediğiniz olay da Almanya'da mı olmuştu? Zaten benim canımı yakan, ben durdurmaya çalıştığımda üzerime yürüyerek beni dinlemeyerek devam etmeleri. Şimdi de biz yaptık bir hata, ama bizi ilgilendirmez tavırları. Belediyeyle berâber beni mağdur etmeye çalışmaları
Yok Türkiye de oldu,coğrafya fark etmiyor bir yerde iş bilmez insanlar oldumu mağduriyet kaçınılmaz.Eşinize yakın bir yerden size mezar yeri vermelerini isteyin artık kendinizi yormayın her iki meftayı yerinden oynatmak doğru değil.... ALLAH cennette kavuştursun sonuçta beden bir kabuk aslolan ruh....

Bolgenizin imami ya da o Müslüman mezarligindan sorumlu bir cemaat yok mu? Onlar bu durumun dinen (emin değilim bu duruma) aykiri oldugunu falan beyan edip tasitma karariniza arka cikmadilar mi? Baskasini degilde esinizi tasitmaniz daha kolay olur sanki? Basiniz sagolsun, Allah sabir versin, cok uzucu bir haksızlık bu.

Konu sahibinin eşini taşımayı önermişler.
Inat etmesin bence taşısın, o kadını yerinden kaldirtamaz. O aile kabul etmez, üstüne yürüyen insanlar sonuçta.

Olay çözümsüz değil, negatif yönünden bakma. Evet haklısın ama en azından bir seçeneğin var M Meryem Uege Evren

Inat etmesin bence taşısın, o kadını yerinden kaldirtamaz. O aile kabul etmez, üstüne yürüyen insanlar sonuçta.

Olay çözümsüz değil, negatif yönünden bakma. Evet haklısın ama en azından bir seçeneğin var M Meryem Uege Evren
Maalesef.
Hakli olmak her zaman en ideal cozumu getirmiyor ne yazik ki. Bazen hakliyken de alternatif cozumleri kabul etmemiz gerekebiliyor.

Taşıyamayacağımı söyledi imam ve hocalar. Ama hiç bir şey yapamasam dahi YÜCE RABBİME sığındım. İlahi adalet er ya da geç tecelli edecektir. Merhumenin de ben bu kadar uyarmışken ve ağlarken hakkımı helâl etmezken elbet bir gün birinin rüyasına girecektir.

Taşıyamayacağımı söyledi imam ve hocalar. Ama hiç bir şey yapamasam dahi YÜCE RABBİME sığındım. İlahi adalet er ya da geç tecelli edecektir. Merhumenin de ben bu kadar uyarmışken ve ağlarken hakkımı helâl etmezken elbet bir gün birinin rüyasına girecektir.
Niye tasiyamiyormussun günah miymis

Eşimi taşımaktı kabul etmedim çünkü eşim kendi yerinde ve merhunedn 6 ay önce gömüldü.
Yasadiginiz uzuntu buyuk, ciddende cok buyuk hata ve haksizlik, tapulu (Tr'de tapulu oluyor oradada oyledir diye dusunuyorum) yere nasil baskasini defnedebilirler yani bu mezarligin organizasyonunu yapan kisi ve kurumun hatasi, onlara karsi tazminat davasi acin bana kalirsa ve yine icinize sinmesede kendi esinizi tasitmak en mantikli ve kolay bir cozum gibi. Belki uygun bir yerden 2 ayri mezar yerini ucretsiz vermelerini de talep edebilirsiniz.

Yasadiginiz uzuntu buyuk, ciddende cok buyuk hata ve haksizlik, tapulu (Tr'de tapulu oluyor oradada oyledir diye dusunuyorum) yere nasil baskasini defnedebilirler yani bu mezarligin organizasyonunu yapan kisi ve kurumun hatasi, onlara karsi tazminat davasi acin bana kalirsa ve yine icinize sinmesede kendi esinizi tasitmak en mantikli ve kolay bir cozum gibi. Belki uygun bir yerden 2 ayri mezar yerini ucretsiz vermelerini de talep edebilirsiniz.
Maalesef dava dahi açmama izin verilmiyor. Şimdi karar çıkartmışlar yerimi elimden almak için, mahkeme masraflarını bana ödetmeye çalışıyorlar

Bolgenizin imami ya da o Müslüman mezarligindan sorumlu bir cemaat yok mu? Onlar bu durumun dinen (emin değilim bu duruma) aykiri oldugunu falan beyan edip tasitma karariniza arka cikmadilar mi? Baskasini degilde esinizi tasitmaniz daha kolay olur sanki? Basiniz sagolsun, Allah sabir versin, cok uzucu bir haksızlık bu.
Çok teşekkür ederim. Maalesef.

Başınız sağolsun,acınız varken bir de bunlarla uğraşıyorsunuz ya çok üzüldüm.
Eşinizin yattığı mezar katlı mı,ikinize birlikte alınmış aile mezarlığı ise katlı oluyor genelde , öyleyse vefat üzerinden beş yıl geçtiyse eşinizle aynı yerde yatmış olursunuz, detayını tam hatırlamıyorum şimdi ama imama sorun isterseniz.

Evet. Dinimizde sadece 3 durumda taşınması caizmiş. Eğer mezarlığı su basarsa, mezarlıktan yol geçmesi zorunluysa, ya da yer başkasına aitse ve o kişi izin vermeyip hakkını helâl etmiyorsa taşınabilirmiş
Bu durumda sizinki üçüncü seçeneğe uymuyor mu? Diğer hanımın mezar yeri aslında size ait (doğru anladım bunu değil mi, parasını verip aldınız) siz izin vermiyorsunuz ve hakkınızı helal etmiyorsunuz. Taşısınlar o zaman?

Back
X