Almanyaya Alışmak

22 de güneş batıyor burada.
birkac ay sonra 4te batmaya baslayaacak, kiymetini bil bence.
arkadas icin cesitli etkinlikler bulabilirsin aslinda. sehrinizin sayfasini arat, sosyal etkinlikler diye falan , elbet birkac grup görür onlara katilirsin. benim de sevgilim tam tersi oradan buraya geldi. o da zorluk yasadi arkadas edinmede. sonra instagramda karsima bir sayfa cikti insanlar bulusup bir spor aktivitesi yapiyor. tonla insan katiliyor, keyifli de birseye benziyor. kaydoldu gitti derken iki hafta sonra ilk defa birileriyle disari cikti, gectigimiz bir bucuk ayda 4 defa faaln bulustular, resmen hayatina renk geldi.
sen de benzer bjr etkinlik bulabilirsin. ne şekilde aratirsin bilmiyorum ama cok sakin bir yerde degilsen bulacagina inanıyorum.
olmadi turk expatlarin grup etkinliklerine katil. almanyada turkten bol birsey yok. mangal etkinliklerine faaln git:) anadilinde konusmak sana da iyi gelir hem.
bol sans diliyorum

Merhaba ben almanyaya hemşire olarak gelen 24 yaşında bir kızım. Buraya geleli bir hafta oldu ve alışmakta çok zorlanıyorum. Dili anlamıyorum. Buradaki konuşmalar daha farklı. Dil kursuna yazıldım. Çok yakın bir arkadaşımın ölüm haberini instagramdan aldım. 2 gün önce. Ve uyuyamıyorum. 22 de güneş batıyor burada. Herşey üst üste geldi . Evimi çok sevdim ama tek başımayım ve kimsem yok. Yani tavsiyelerinizi bekliyorum.
Türkiye de de farklı şehire atansansaydın 1 haftada adapte olamayacaktın. Ailenlrrşin dostunla bol bol facetime yap. Arkadaşın için de başın sağolsun.

Herkese toplu halde cevap vereyim. Çok teşekkür ederim nazik yorumlarınız için. Bugün 7.günüm ve zamanla alışacağımı hissediyorum. Biraz sakinleştim . Dile asılacağım. Gerçekten çok destekleyici buradaki insanlar bende onları hayal kırıklığına uğratmak istemiyorum. Çok teşekkür ederim yorumlarınız için. Ölen arkadaşım da hemsireydi ve benim almanyaya gitmem için desteklenmişti. Şimdi vazgeçmek olmaz.

Merhaba ben almanyaya hemşire olarak gelen 24 yaşında bir kızım. Buraya geleli bir hafta oldu ve alışmakta çok zorlanıyorum. Dili anlamıyorum. Buradaki konuşmalar daha farklı. Dil kursuna yazıldım. Çok yakın bir arkadaşımın ölüm haberini instagramdan aldım. 2 gün önce. Ve uyuyamıyorum. 22 de güneş batıyor burada. Herşey üst üste geldi . Evimi çok sevdim ama tek başımayım ve kimsem yok. Yani tavsiyelerinizi bekliyorum.
Başın sağ olsun ama daha bir hafta olmuş gideli. Bir haftada insan aynı şehirde yeni taşındığı eve bile alışamıyor. Dilini bildiğin ülkeye bile gitsen 1 haftada alışamayabilirsin. Kendine biraz zaman ver. Meslek sahibi bir kadın olarak oraya tek başına gitmiş olman bile gurur verici. Ne kadar güçlü bir kadın olduğun belli. İş arkadaşların olacak, çevren genişleyecek ama zamanla. Çalışırken dil daha kolay öğreniliyor. Aktif çalışarak 1 senede çok iyi seviyeye gelirsin hiç merak etme.

Alışmak gereken bir sey yok normal yaşiyorsun kendinizi bugun bilmem kacinci gunum filan diye germeyin. Biz gecen sene temmuzda ulke degistirdik 1 sene olmus bike ve daha dün gibi geliyor anlamadim ne zaman gecti ve gelir gelmez gezilecek yerlere attik kendimizi ha ben eşimle geldim ama yalniz da gelsem yapacagim şey bu olurdu. Ben bu süreclere "alismak" olarak bakmadim hic "keşfetmek" bence. Kanimda göçmenlik var belki ondan bana kolay geliyordur. 😄😄😄
Gittigim yerde keyfim yerindeyse, huzursuz eden bir sey yoksa alisma sureci diye bisey olmuyor.
Sizi huzursuz eden biseyler var mi? Eger yoksa tadini cikarin kesfetmenin.

Herkese toplu halde cevap vereyim. Çok teşekkür ederim nazik yorumlarınız için. Bugün 7.günüm ve zamanla alışacağımı hissediyorum. Biraz sakinleştim . Dile asılacağım. Gerçekten çok destekleyici buradaki insanlar bende onları hayal kırıklığına uğratmak istemiyorum. Çok teşekkür ederim yorumlarınız için. Ölen arkadaşım da hemsireydi ve benim almanyaya gitmem için desteklenmişti. Şimdi vazgeçmek olmaz.

Bu kadar genç arkadaşınız neden öldü ki? Trafik kazası mı?

Bu arada Almanya'daki erkekler denildiği kadar yakışıklı mı?

Gidesin mi geldi kız 😂 En azından bizimkiler gibi kara kuru değillerdir hiç sevmem esmer döşü kıllı erkek 😒

Almanya'da bir kuzenim var fiziklerini övüp duruyor, hepsi filinta gibi, asker gibi diyor. Diğer bir arkadaşım da camgöz akgezenler diyor onlara.(Fazla beyaz tenli mavi gözlü ve soğuk tipli olduklarını kastederek). Hangisi doğru sadece onu anlamak istedim 😁 Kuzenimin anlattıklarıyla ağzım sulanmıyor değil ama. Ben de kıllı, esmer ve fazla maskülen erkeklerden hoşlanmıyorum hiç

Daha çok yeni isyan için. Sabredin lütfen. Yurtdışında yaşamak zor. Tek başına göç en zoru. İnişler çıkışlar olacak zaman zaman iyi ki gelmişim diyeceksiniz. Kötü zamanlarınız da olacak. Bu kararı verdiyseniz artısını eksisini düşünmüşsünüzdür zaten. Kalmaksa niyetiniz dayanıklı olmalısınız.

Almanya'da bir kuzenim var fiziklerini övüp duruyor, hepsi filinta gibi, asker gibi diyor. Diğer bir arkadaşım da camgöz akgezenler diyor onlara.(Fazla beyaz tenli mavi gözlü ve soğuk tipli olduklarını kastederek). Hangisi doğru sadece onu anlamak istedim 😁 Kuzenimin anlattıklarıyla ağzım sulanmıyor değil ama. Ben de kıllı, esmer ve fazla maskülen erkeklerden hoşlanmıyorum hiç
Konu sahibi bizim için birer davet mektubu yazsın da bir bakıp döneriz belki 😋 Hepsi Kıvanç Tatlıtuğ mübarek

Şu şekil ülkeye girişimiz yok mu :halay:

Bir de benim anlamadığım Almanya'da doğup büyüyen Türk kızları neden Türkiye'den erkeklerle evleniyor. Aileleri mi izin vermiyor yoksa Alman erkek mi bulamıyorlar

Alman erkeklerle evlenmezler kültür farkı din farkı kolay değil. Geleneksel bir aile yapısında yaşadıysanız zaten genelde ona yönelim olmaz.
Ama Almanya’daki Türklerle evlenmeyip burdan niye damat ithal ediyorlar onu anlamıyorum ben de 😂

Bir de benim anlamadığım Almanya'da doğup büyüyen Türk kızları neden Türkiye'den erkeklerle evleniyor. Aileleri mi izin vermiyor yoksa Alman erkek mi bulamıyorlar
Yani tipleri kötü değil. Çok organik besleniyorlar o yüzden fizikleri de fena değil. Bunu bende anlamadım. Bayağı saygılı insanlar aslında

Kuzeniniz ordaymiş gidip kendiniz neden bakmadiniz bunca sene 🫠😄😄

Gayet doğru, Alman genleri inanılmaz, kadın olsun erkek olsun uzun boylu, kaslı ve gürbüz😬😬😬spor çok yapılıyor, ulaşım olarak bisiklet var, süt ürünleri çok tüketiliyor eee sonuç olarak obezite mobezite yok herkes daş gibi💥💥💥

Bunu anlayabilmek için önce Marmaris Fethiye falan civarındaki pasaport savaşları dansını anlamanız lazim 😂 Muazzam bir love bombing sonrası kadinlar da bir sey var sanıyor.

Gayet doğru, Alman genleri inanılmaz, kadın olsun erkek olsun uzun boylu, kaslı ve gürbüz😬😬😬spor çok yapılıyor, ulaşım olarak bisiklet var, süt ürünleri çok tüketiliyor eee sonuç olarak obezite mobezite yok herkes daş gibi💥💥💥
Yerim ben onları çıtır çıtır çok canım çekti kız biliyon mu 🧿

Allah içine sindirsin bacım, sindiriyor mu? Maviş maviş :KK14:

Daha bebeksinn çok gençsin kolay mı öyle başka ülkeye gidip düzen kurmak, sıfırdan dil öğrenip yeni bir hayata başlamak?:) Benim ocak sonunda atamam oldu, yerleşme göreve başlama derken martın başından beri başka bir şehirde yaşıyorum hâlâ tam alışamadım düşün. Almanya'ya 2 yıl önce yerleşen bir arkadaşım var, ilk zamanlar çok yalnızlık çekiyordu dil öğrenememekten şikayet ediyordu. Şu an dili büyük oranda çözdü, konuşuyor rahatça hatta alman bir erkek arkadaşı var. Cesaretinden ötürü seni kutlarım, hayatta her şeyin ilacı zaman. Biraz zaman ver kendine.🌸

Bu rahatsız edici duyguları, kaygıyı, stresi hissetmek zorunda olmadan huzura ermek istiyor insan ama bu süreç sonsuza kadar sürmeyecek. Bedensel ve mental olarak adapte olmaya başlayacaksın zamanla. Kendini çok eve kapatma, basit cümleler öğren, iş çıkışında bir kahve içmeye git biraz yürüyüş yap, güzel müzeleri gez. Ben hep şöyle düşünürüm yanımda telefonum, cüzdanım ve kimliğim varsa nerede olursam olayım korkulacak bir şey yok. Çok mu sıkıştım, açarım translate derdimi anlatırım. Açarım google maps yolumu bulurum. Dil öğrenirken insan başta bir karamsar oluyor her şey çok zor gibi geliyor lakin bak oralara gidip bir düzen kurmuşsun sen akıllı bir kızsın. Çabanla dili de sökersin kendine güven.

Bir tane program vardı pandemide adını unuttum. Anna ve Mürsel yazarsan çıkar youtube'da. Amerikalı bir kadın vardı bizim Türk Mürsel dil bilmeden kadının yanına gitmiş Amerika'ya, translate ile anlaşıyorlardı aynı evde. Adam Türkçeyi bile doğru düzgün konuşamıyordu o kadar umutsuz vaka. Geçenlerde aklıma geldi ne oldu diye baktım çocukları olmuş, Mürsel takır takır İngilizce konuşuyor. Yani insan her şeyi yapıyor merak etme. Dil öğrenmenin en iyi yolu maruz kalmak bu yüzden daha avantajlısın:)

Son düzenleme:
Back
X