Almanyaya Alışmak

22 yaşında yüksek lisans için İstanbul’dan Ankara ya taşınmıştım, büyük umutlarla gelmiştim. Cıvıl cıvıl bi tip olmama rağmen İstanbul’dan başka bir yerde yaşamadığım için aşırı mutsuzdum hiç alışamamıştım. Kaldı ki sen ülke değiştirdin. Yeni dil, yeni kültür, bir de çalışıyorsun üstüne. Hemen alışsan tuhaf olurdu zaten. Seni tebrik ediyorum bu genç yaşta ilerde çok doğru bir iş yapmışım diyeceğin bir yola girmişsin. Kısa sürede alışacağına eminim. Bu arada gencecik yaşta neden vefat etti arkadaşın merak ettim:(

22 yaşında yüksek lisans için İstanbul’dan Ankara ya taşınmıştım, büyük umutlarla gelmiştim. Cıvıl cıvıl bi tip olmama rağmen İstanbul’dan başka bir yerde yaşamadığım için aşırı mutsuzdum hiç alışamamıştım. Kaldı ki sen ülke değiştirdin. Yeni dil, yeni kültür, bir de çalışıyorsun üstüne. Hemen alışsan tuhaf olurdu zaten. Seni tebrik ediyorum bu genç yaşta ilerde çok doğru bir iş yapmışım diyeceğin bir yola girmişsin. Kısa sürede alışacağına eminim. Bu arada gencecik yaşta neden vefat etti arkadaşın merak ettim:(
Arkadaşım hasta iken hastaneye gitmiş çalışmaya. Orada serum takmışlar arkadaşları. Sabah morardigini fark etmişler. Kalp krizi geçirmiş müdahalelere rağmen kurtaramamislar.

Hiçbir fikrim yok malesef

Yani yani Türkiyedeki iş kültürü berbat maalesef, arkadaşın da berbat sistemin kurbanı olmuş ölesiye çalışmış🙄🙄rapor alsan arkandan laf ediyorlar, patron surat yapîyor, mobbinge uğruyorsun...Almanya çalışan hakları ve calışma kültürü konusunda gerçekten nirvana, hastayım bugün dinlenicem diyorsan patron gecmiş olsun der ve orada biter. En azından bu konuda geldiğine asla pişman olmayacaksın.

Yalnızlıktan ziyade dil beni çok zorluyor. Birde beraber bir süre yaşadığım kız arkadaşımın ölüm haberi beni kötü etkiledi.
Daha yeni geldin chat gbt degilsin cat diye ögrenemezsin

Her gün bir cümle ezberle ve tabiki dil kursuna devamt et

Dinle radyo olur almanca bir film olur konusmaktan ziyade anlamalisin karsidakini

Zor degil inan bana der die das evet her seyin cinsiyeti olmasi berbat zorluyor insani okulda bile delirtirdi beni

Back
X