• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Almanyaya gelin gelip boşanan varmı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Melidefi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2020
9
4
1
40
Selam arkadaslar Almanya ya evlenip gelen ve boşanan varmı? Almanca kursuna gittim sinavlari falan gectim oturum sorunum yok ama calismadigim icin almancamda pek iyi değil. Kaldığım yer de cok küçük açıkçası is imkani da.sınırlı :KK43: eğer almanyada yasayip bosanan varsa ne gibi sıkıntılar yaşadınız yani artısı eksisi neler bana biraz yardimci olurmusunuz

Son düzenleme:
Almanyada boşanmadim, ama duruma göre devletten yardım alma imkanınız var. Maddi imkanlarıniz yoksa "Prozesskostenhilfe" /Verfahrenskostenhilfe için başvuru yapabilirsiniz. O zaman avukat ve diger ödenecekler için para ödeniyor. Simdi genel durumunuzu bilmediğimiz için yorum yapmak kolay değil. Ama devletten destek alin ve Türkçeniz yeterli değilse Türk bir avukat bulmanizda fayda var

Almanyada boşanmadim, ama duruma göre devletten yardım alma imkanınız var. Maddi imkanlarıniz yoksa "Prozesskostenhilfe" /Verfahrenskostenhilfe için başvuru yapabilirsiniz. O zaman avukat ve diger ödenecekler için para ödeniyor. Simdi genel durumunuzu bilmediğimiz için yorum yapmak kolay değil. Ama devletten destek alin ve Türkçeniz yeterli değilse Türk bir avukat bulmanizda fayda var
Maddi durumum yok ve almanyada guvenecegim kimsem yok ne yapacagimi bilmiyorum almancam da pek iyi sayilmaz :(

Eşim cok umursamaz birisi artık anlaşamıyoruz aslinda bu konulari hic kimseyle konusmak istemiyorum ailem duyarsa nasil tepki verir onu da biloyorum ama mutlu olmadigim bir evliligi de surdurmek istemiyorum

Zaten özelinizi açmak zorunda değilsiniz. Ama ortada şiddet varsa sizi kadın derneklerle yönlendirirdim. Esiniz size evi bırakmaz sanırım? Öyle olsa en azından ona göre hükumeten yardım alabilirsiniz. Esiniz çalışıyor mu?

Zaten özelinizi açmak zorunda değilsiniz. Ama ortada şiddet varsa sizi kadın derneklerle yönlendirirdim. Esiniz size evi bırakmaz sanırım? Öyle olsa en azından ona göre hükumeten yardım alabilirsiniz. Esiniz çalışıyor mu?
Şiddet falan yok olsa polisi ararim zaten. ben sadece cok mutsuzum. Artık boyle devam etmek istemiyorum ben mutsuz oldukca cocuklarima da yansıyor bu olay :( evi birakir bize ama iste kendime guvenmem icin ne gibi durumlarla karşılaşacağımi da bilmem gerekiyor

Selam arkadaslar Almanya ya evlenip gelen ve boşanan varmı? Almanca kursuna gittim sinavlari falan gectim oturum sorunum yok ama calismadigim icin almancamda pek iyi değil. Kaldığım yer de cok küçük açıkçası is imkani da.sınırlı :KK43: eğer almanyada yasayip bosanan varsa ne gibi sıkıntılar yaşadınız yani artısı eksisi neler bana biraz yardimci olurmusunuz(bu arada iki kizim var kucuk 5 yasinda buyuk kizimda 12 yaşında) simdiden tesekkur ediyorum
Türkiye'den gelin mi gittiniz almanyaya...basta kuzenm olmak üzere Almanya'ya gelin giden yakınlarm var.malesef hep mutsuzlar ordaki yasam tarzları kşiliklerine hayat ve yasam tarzlarına yansıyo ...acıkcası bende gezmeye gittim sevemedm soguk yabancı bir şehir cıvıl cıvıl degil...birde hava kapalı cok bunaltıcı

Türkiye'den gelin mi gittiniz almanyaya...basta kuzenm olmak üzere Almanya'ya gelin giden yakınlarm var.malesef hep mutsuzlar ordaki yasam tarzları kşiliklerine hayat ve yasam tarzlarına yansıyo ...acıkcası bende gezmeye gittim sevemedm soguk yabancı bir şehir cıvıl cıvıl degil...birde hava kapalı cok bunaltıcı
Evet evlenip de geldim almanya ya cok zor burda yasamak

Şiddet falan yok olsa polisi ararim zaten. ben sadece cok mutsuzum. Artık boyle devam etmek istemiyorum ben mutsuz oldukca cocuklarima da yansıyor bu olay :KK43: evi birakir bize ama iste kendime guvenmem icin ne gibi durumlarla karşılaşacağımi da bilmem gerekiyor

Kaldığınız şehirde profamila organizasyonu varsa onlarda bu konuda yardımcı oluyor. Almancaniz yetersizse tercüman edecek birini de bulurlar.

Biraz sık dişini Almancanı geliştir iş bakın sosyal hayata dahil olmaya bak kurs vs ne varsa. Belki bunalımın geçer

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X