• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Alp Ahmet mi Alp Mehmet mi?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Ahmet mi Mehmet mi?

• Alp Ahmet

OY: 2 50,0%
  • Alp Mehmet

OY: 2 50,0%

• Ankete Katılan
    4

swanlakee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2016
49
54
38
36
Arkadaşlar merhabalar. Çok şükür oğlum Alp’e kavuştum. İsmini Alp olarak koyduk ancak yanına peygamber efendimizin de ismini koymak istiyoruz. Manevi bir ismi daha olsun istedik. Ancak Ahmet mi yoksa Mehmet mi koyalım karar veremedik. Mehmet eşimin ismi aynı zamanda soyadımız da ardıç. Küçük Mehmet gibi olması daha mı anlamlı olur babası ile aynı isim yoksa Ahmet daha mı modern? Alp Ahmet Ardıç mı Alp Mehmet Ardıç mı olsun hangisi daha hoş olur fikirlerinizi bekliyorum. ( Alp ismi asıl kullanacağımız isim olduğu için başa onu yazmak istedik)

Kullanılan isim ikinci olarak kullanılsa ilerde M. Alp olarak ya da A. Alp olarak kullanır. Alp Mehmet veya Alp Ahmet olarak olursa A. Mehmet olarak kullanır herkes ona ikinci isim olanıyla hitap eder. Ama bu şekilde de Malp diye dalga geçen olur. A. Alp daha mantıklı öyle kullanılacaksa.

Kullanılan isim ikinci olarak kullanılsa ilerde M. Alp olarak ya da A. Alp olarak kullanır. Alp Mehmet veya Alp Ahmet olarak olursa A. Mehmet olarak kullanır herkes ona ikinci isim olanıyla hitap eder. Ama bu şekilde de Malp diye dalga geçen olur. A. Alp daha mantıklı öyle kullanılacaksa.

Cevabınız için çok teşekkür ederim ama benim iki kızım daha var onların da iki isimleri var benim de iki ismim var tüm resmî makamlarda ilk isimle sesleniyorlar o şekilde kısaltma yapanda hiç olmadı belki çok uzun olan isimlerde o şekilde kısaltılıyordur ancak dediğim gibi ben ikinci ismimi kullanıyorum ve her seferinde bunu belirtmem gerekiyor. Kızlarımada okulda hep ilk ismi ile sesleniyorlar bu sebeple asıl kullanacağımız ismi başa yazmak istedim. İkisi de kısa isimler olduğu için kısaltma gibi bir durum yaşamayız diye düşünüyorum. Tekrardan cevabınız için teşekkür ederim☺️

Alp 2. Olarak daha güzel oluyor bence. Mehmet Alp ya da Ahmet Alp gibi..

Back
X