Alt komşu beni delirtiyor

Bunda 20 yıl önce, benim üst katında bir yaşlı kadın vardı, onun televizyon programını, biz aşağıdan dinliyorduk. Çok sesli açıktı hep televizyonu, gündüzleyin de radyosu. Kadıncağız sağır mış. Ben şikayet için yukarı çıkınca anladım. Oturduk, beraber konuştuk, sesin aşağıya geldiğinden haberi yokmuş zavallının. Ama televizyonun sesini kıssa, busefer birşey anlamıyor. Ben gittim ona kulaklık aldım. Televizyona bağladık kulaklığı ve problem öyle çözüldü. Bazi insanlar, yaslaninca yalnız kalıyorlar ve sosyal yasamdan cekiliyorlar. Biz o yaşlı kadını arada sırada davet ederdik, yada ben ona merdivenleri temizlik sırası gelince, gidip temizledim, o da bana güzel bir pasta yaptı, hepimiz beraber oturduk kahve içtik, pasta yedik.

her yerden duyuluyor, kadın üçüncü katta oturuyor apartman girişinde tv sesi duyuluyor. Siz oda diyorsunuz?

O nasıl tv

Benim evdekinin son sesi bizim yan odadan duyulmaz da

Kadının alt komşusu ile konuşun o sizin ev sahibiniz değilse o nasıl bir çözüm bulmuş ya da yan komşu vs

Bana siz ders çalıştığınız için hassassınız gibi geldi

Bugün yan komşumun alt tarafındaki komşunun evindeki sohbeti dinledim odada otururken özetle ev sessiz olunca duyuluyor

yalnız basına yaslılar korkabılıyor kapı calındıgında ondan acmamıstır
kulakları duymuyordur
annemın dedesı tv nın dıbıne gırerdı son ses tv acardı
86 dogumluyum ben jenerasyonum ve benden buyukler bılır o zamanlar tuplu televızyon vardı :KK70: tepesınde antenı dusunun yukseltıcısı falan tv nın ses ayar kısmı degısık dugme kumanda bıle yoktu :KK70:
allahım basım sıserdı hıc kulagı duymazdı rahmetlının ve kapıya bırı gelınce korkardı acmazdı yaslıyım hırsız olur kotu nıyetlı olur baş edemem derdı yaslanınca ıste ınsanlar cocuklasıyor

ne bılım oyle bırseydır buyuk ıhtımal yonetıcıye soyleyın en ıyısı onu tanır konusurlar

Bunda 20 yıl önce, benim üst katında bir yaşlı kadın vardı, onun televizyon programını, biz aşağıdan dinliyorduk. Çok sesli açıktı hep televizyonu, gündüzleyin de radyosu. Kadıncağız sağır mış. Ben şikayet için yukarı çıkınca anladım. Oturduk, beraber konuştuk, sesin aşağıya geldiğinden haberi yokmuş zavallının. Ama televizyonun sesini kıssa, busefer birşey anlamıyor. Ben gittim ona kulaklık aldım. Televizyona bağladık kulaklığı ve problem öyle çözüldü. Bazi insanlar, yaslaninca yalnız kalıyorlar ve sosyal yasamdan cekiliyorlar. Biz o yaşlı kadını arada sırada davet ederdik, yada ben ona merdivenleri temizlik sırası gelince, gidip temizledim, o da bana güzel bir pasta yaptı, hepimiz beraber oturduk kahve içtik, pasta yedik.

Çok güzel ve kocaman bir yüreğiniz var, yaptığınız davranışı takdir ettim. Evet hemen celallenmeden önce olası farklı seçenekleri de düşünmek gerekli bazen.

Benim aklıma da geldi, ya işitme cihazı ya kulaklık alsın. Ve lakın kapıyı açmıyor ve içerden tehdit ediyor insanı gitmesi için.

Aaa bu bizim altaki teyze 😄😄 ama eşim onunla konuştu çok güzel kırıcı olmadan ogündür bugun dur yapmıyor :)

O nasıl tv

Benim evdekinin son sesi bizim yan odadan duyulmaz da

Kadının alt komşusu ile konuşun o sizin ev sahibiniz değilse o nasıl bir çözüm bulmuş ya da yan komşu vs

Bana siz ders çalıştığınız için hassassınız gibi geldi

Bugün yan komşumun alt tarafındaki komşunun evindeki sohbeti dinledim odada otururken özetle ev sessiz olunca duyuluyor
Onun altında oturan tek başına yaşıyor akşama kadar evde değil, onun altındaki suriyeli, rahatsız olmuyor demekki. Ben rahatsızım ne yapayım,

Benim aklıma da geldi, ya işitme cihazı ya kulaklık alsın. Ve lakın kapıyı açmıyor ve içerden tehdit ediyor insanı gitmesi için.

Siz en sağlıklısı, ev sahibi aracılığıyla mı probleminizi, sıkıntınızı dile getirseniz feris12? Ya da mahallede, apartmanda o hanımı tanıyan birileri yok mu? Hani onlar aracılığıyla bir tanışsanız, sizin komşunuz olduğunu, yabancı biri olmadığınızı vs idrak etse?

Yönetici varmı bilmiyorum söyleyebilşrsiniz yada yasal desibeli aşıyorsa polis uyarıyor bizimde yan komşu tam bir şere.... evi disko olarak kullanıyor du polisi aradık uyarcaz dediler sonra kesildi adam gece yarısı hiltili tadilat yapıyor Allah belasıno versin evimize kurşunlar bile geldi oğlu ile kavga etti her yerde var bu sorunlu tip

Yönetici varmı bilmiyorum söyleyebilşrsiniz yada yasal desibeli aşıyorsa polis uyarıyor bizimde yan komşu tam bir şere.... evi disko olarak kullanıyor du polisi aradık uyarcaz dediler sonra kesildi adam gece yarısı hiltili tadilat yapıyor Allah belasıno versin evimize kurşunlar bile geldi oğlu ile kavga etti her yerde var bu sorunlu tip
Yönetici yok. Aile apartmanıymış herkes gitmiş kiraya vermiş vs. Bekleyeceğim elbet pazara falan gidecek, yakalar kibarca konuşurum diyorum.

Kulagı duymuyor diye acmistir sesi. Benim babamda kulagi az duydugu icin tv sesini cok yüksek sesle dinler odada mumkun degil oturamazdık hatta annem başka odada otururdu tv izlerdi kapisi kapali. Isitme cihazini bir türlü kullanmadi sesi yanki yapıyor mikrofon gibi dedi. Sonunda tv icin bloetooth kulaklik aldik oyle izliyor artik babacıgim. Annem cildirmak uzereydi artik.
Demem o ki yakınlarına soyleyin komsunuza uygun bir cozum bulurlar belki

Benim babamda tv sesini çok açar. Bluetooth kulaklık aldım beceremedi, normal kulaklığa uzatma kablosu aldım aksamları yattığı yerden izliyor. yani yeter ki karşı taraf sorunun farkında olsun, çözüm çok.

Back
X