• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alt komşum sıkıntılı

Sorunlu bir tip belli.burda da var böyle komşular yorumları ele veriyor.keyfinize bakın ,tinlancak insan değil.:anne:

Sormayın çocuklarım daha 3 yaşında yani ne kadar gürültüleri olabilir ki :KK43: onun için gelmedi yalan olmasın ama ben diğer durumları yüzünden ikizlerimin oyununa bile karışır oldum :KK43:
Ayy 8 yasinda 1 tane. 9 aylik da yuruyen ikizlerim var benimde. Alt kattaki 1 kere geldi kapima ses olmus deprem oldu sanmis falan ne alakaysa. Ikizlerim var yuruyolar dustukleri icin normal dikkat etmeye calisirim dedim. Buna ragmen 2.kez gelirse napim cocuklari mi baglayayim derim. O kadar dikkate ragmen ellerinden oyuncak dusuyo kapi carpiyo anlayis sart. Benim ust katim gece yarilarina kadar evi yikiyolar cocuklar kosar bagirir ses etmedim bebeklerim rahatsiz olmuyo diye. Gelirse kimse gunduz yaptigim sesin hesabini soramaz der kapiyi kaparim

Adam işsiz güçsüz gececi diye bütün apartman ona uyum sağlamak zorunda değilki. En gürültülü tadilatı bile yapsanız haftaiçi 8 buçuk 5 buçuk arası yasal olarak izinlisiniz. Hem parke yaptırmak 1 gün sürüp biten birşey. Apatmanda oturuyorsa bunlara anlayış gösterecek. Kendinizi kasmayın alışır zamanla.

Gündüz yapılan sese birşey söyleyemez. (Cocuklar evde top oynamıyor kanepeye çıkıp yere aylamiyorsa) Tamirat tadilat işlerinizi ona göre ayarlayamazsiniz. Ama halı ıslaksa benimde hoşuma gitmez balkonuma damlaması.

Adam işsiz güçsüz gececi diye bütün apartman ona uyum sağlamak zorunda değilki. En gürültülü tadilatı bile yapsanız haftaiçi 8 buçuk 5 buçuk arası yasal olarak izinlisiniz. Hem parke yaptırmak 1 gün sürüp biten birşey. Apatmanda oturuyorsa bunlara anlayış gösterecek. Kendinizi kasmayın alışır zamanla.
2 saat bile sürmedi sadece antreydi çünkü ve balkonda kesip biçtiler yani evin içinde de değil,saatte 11-12 aradıydı.🤷🏻‍♀️

Merhaba herkese alt komşum feci sıkıntılı biri,yere oyuncak bile atan çocuğumu onlar yüzünden uyarır oldum,sürekli gergin olan biri oldum onun yüzünden,kendisi geç saatlere kadar oturup gündüz 2-3 lere kadar yatan birisi.
Bir örnek vereyim geçen gün evimin antresini parke yaptırayım dedim,saat olmuş 11 (gündüz) beni aradı bu saatte neden yapıyorsun dedi 🤷🏻‍♀️
adamlar bu saatte mesaiye başlıyor benim yapabileceğim bişey yok dedim,olmaz ki ama ben çok uykusuzum diye sızlandı 😬
Bunun gibi birçok şey..
Misal balkona halımı havalandırmak için atmıştım hemen aradı ondan su mu akıyor dedi :KK43: Yıkamaya göndermiştim nemli kaldırmamak için attım dedim.Kadın bildiğin evime bana hükmediyor bi iş yapacağım zaman aşırı geriliyorum üzülüyorum kendimi çocuklarımı kasıyorum:KK43:
Cevabımı veriyorum ama yine de sinirlerimi yıptatıyor.
Dert yandım size işte :KK43:
Numaraniz neden var komsuda gunduz gurultuye karisamaz yuhh hele saat 11 de

Numaraniz neden var komsuda gunduz gurultuye karisamaz yuhh hele saat 11 de
İlk taşındığımda kapıya geldi balkona reçel koydum bişey silkelemeyin dedi,o esnada da numaramı istedi,öyle durumlarda sizi uyarırım demişti..Ben de bilsem zırt pırt böyle arayacak vermezdim.
O esnada dikkat ederim zaten dedim ama nezaketen vermemek hoş olmazdı sanırım.diye düşündüm.

Yumuşak yüzlüsünüz demek ki.Azıcık diş gösterin.Zırt pırt aramasın sizi.En ufak sese dikkat ediyorsa da müstakil evler onu bekler. :KK66:

Virüs ortamında evinizi parkeletmek için çocuk olan eve adamlar mı çağırdınız ben orasına takıldım yani yakınlarımızla bile görüşemezken ayrıca Ramazan ayında da millet zaten ev karantinasında gece uyumayıp gündüz uyuyacaklarını tahmin etmeniz lazım bu tüm apartman için geçerli baya ses oluyor çünkü ve halıdan su damlamasa neden öyle desin hani çok ıvır zıvır şeylere tepkinizi verin ama parke konusunda haklı..

deliyle deli olucaksın, alttan alıp kibar kibar açıklama yaparsan tepene çıkarlar.yüksek sesle tersle hatta kov suratına kapıyı kapat gönder kapına gelirse.arıyosa engelle telefonunu.

Gündüz tek laf etmeye hakki yok. Bizim altta cocuk gecenim bir vakti degisik ruh halleriyle bir kuran aciyor, 20 dk sonra müzik
10 dk geciyor maç. Acayip ses geliyor. Ben de esime soyluyorum yaziyor. Ertesi gun hic soylenmemis gibi devam :KK53:
Gunduz kizim zipliyor diye esim kizimi uyariyor, altta insan var diye. :KK70:

Dedim ki o laf edecek en son kisi ve " gündüz " abarti olmayacak sekilde kimsenin kimseye laf soyleye hakki yok diyebiliyorum .

Cocuk zaten 8 de yatakta oluyor o yuzden bizde aksam cocuk sesi diyebir sey de yok.
Ama gunduze kimse laf edemez !! Bunu acikca yüzune söyleyin.

Merhaba herkese alt komşum feci sıkıntılı biri,yere oyuncak bile atan çocuğumu onlar yüzünden uyarır oldum,sürekli gergin olan biri oldum onun yüzünden,kendisi geç saatlere kadar oturup gündüz 2-3 lere kadar yatan birisi.
Bir örnek vereyim geçen gün evimin antresini parke yaptırayım dedim,saat olmuş 11 (gündüz) beni aradı bu saatte neden yapıyorsun dedi 🤷🏻‍♀️
adamlar bu saatte mesaiye başlıyor benim yapabileceğim bişey yok dedim,olmaz ki ama ben çok uykusuzum diye sızlandı 😬
Bunun gibi birçok şey..
Misal balkona halımı havalandırmak için atmıştım hemen aradı ondan su mu akıyor dedi :KK43: Yıkamaya göndermiştim nemli kaldırmamak için attım dedim.Kadın bildiğin evime bana hükmediyor bi iş yapacağım zaman aşırı geriliyorum üzülüyorum kendimi çocuklarımı kasıyorum:KK43:
Cevabımı veriyorum ama yine de sinirlerimi yıptatıyor.
Dert yandım size işte :KK43:
Benim alt komşumda sizinki gibi sorunlu, eşimle ikimizde çalışıyoruz sabah 8 akşam 7 evde yokuz, hatta bazı günler saat 10-11 gibi eve geliyoruz, bizi yöneticiye şikayet etmiş evde çok ses yapıyorlar, yok evi süpürüyorlar, yok makine çalıştırıyorlar gibi ıvır zıvır sebeplerden, tabi benim şarteller attı senmisin onu yapan dedim evde olduğum her dk sesli işler yaptım, yüksek sesle müzikler dinledim, birgün kadın geldi evde gürültü yapıyorsun falan dedi tersledim senin yüzünden evimde hapis hayatı yaşayamam sana hesapta vermek zorunda değilim vs vs birşeyler söyledim ben şaka yaptım diye kuyruğunu kıstırıp gitti o gün bu gün sesleri yok velhasıl dinsizin hakkından imansız gelir :halay::rolleyes:

Ben olsam normal saatlerde normal gürültüler için arıyorsa açmam bir daha. apartman kurallarına dikkat etmek birbirine saygı göstermek alt komşu için de geçerli üst komşu için de. Siz apartman dairesinde oturuyorsunuz diye parke yaptırmayacak değilsiniz. Akşamlara kadar uyuyup çıt çıkmasın istiyorsa müstakil eve taşınsın bir zahmet. Siz ne bileceksiniz komşunuz uykusunu aldı mı bugün canı sıkkın mi tahammülü yüksek mi karnı tok mu sırtı pek mi. Bu kadarı takıntı çünkü. Aşağılık kompleksine girmiş herhalde açık arıyor sürekli. Hayır hiç çekinmiyorlar da zırt pırt milleti telefonla ya da kapıya giderek taciz etmekle. Uyuyorsa bir çift tikac alsın kendine premses

Gecen kapima alt komsu cikti kedi misketle oynuyor diye gunduz vakti ,kovdum kapidan ,sizde agzina gozune s...,iyi bir saydirin

Virüs ortamında evinizi parkeletmek için çocuk olan eve adamlar mı çağırdınız ben orasına takıldım yani yakınlarımızla bile görüşemezken ayrıca Ramazan ayında da millet zaten ev karantinasında gece uyumayıp gündüz uyuyacaklarını tahmin etmeniz lazım bu tüm apartman için geçerli baya ses oluyor çünkü ve halıdan su damlamasa neden öyle desin hani çok ıvır zıvır şeylere tepkinizi verin ama parke konusunda haklı..
Ramazan değildi Ramazan öncesiydi ve parke yaptırmaya virüsten önce karar vermiştim ücretin bi kısmını vermiştim adamlar da gelip yapacağız büyk bi ihale aldık sonra gelemeyiz deyince biz de yaptırmak zorunda kaldık..Ayrıca ne ben ne çocuklarım odadan çıkmadık adamlar 2 saatte bitirdi gitti.
Ramazan’da herkes 2-3 lere kadar yatmıyor bence herkesin yatıyor olma ihtimalini düşünmek saçma.Hele de küçük çocuğu var onun da.Kahvaltısız o çocuk o saatlere kadar uyumaz,uyumamalı.
Ha bir de hiç yıkamaya halı vermediniz mi bilmeniz lazım? Halı yıkamadan gelirken hiç belli olmayacak şekilde nem olur eskiden giriş katındaydım asamadan kaldırırdım direkt dolaba ama şimdi havalandırıyorum yerim varken..Yanisi şu halı damlamıyordu 🤔

Back
X