Alt komşuya su akmış.

Ortak ödemeyi kabul edeceklerini snmıyorum. Çünkü direk siz yaptırın sizden dolayı oldu dedikleri için.. Haklılar inkar etmiyorum ama çıkış yolum var mı diye sormak istedim aslında.
O zaman asma tavanı yaptır sadece
Dediğim gbi tamam sizden su akmıs ama sizde farkında değilsiniz neticede
Yaptırılan özel dolabı ev sahibi halletsin
Çünkü tavan su aldıysa her türlü yaptıracaktınız
Ama dolaba kadar su inip çürütmesi ev kontrol edilmediği için
Evde yokken evi su bassa sular idaresine mi yaptıracak zemini?
Evde oturan hiç kendinde suç aramıyor ne güzel

Geçmiş olsun gerçekten böyle birden çıkan masraflar çok sinir bozucu oluyor. Eve arada gelip kontrol etseydi erken fark etseydi zarar daha az olacaktı bu nedenle bir konuşun bence. Kendisinin de ihmalkarlığı. Sonuçta oturduğu evin eski olduğunu biliyor. Ben de çok eski bir binada oturdum yıllarca. Sık sık tavandan şapır şapır sular akardı evin içi kova dolu yaşadık. Üst kattakiler ilgilenmiyordu. En sonunda ev sahibim cırladı da öyle yaptırdılar. Ben evim eski olduğu için haftalarca uzak kalamazdım evimden, böyle bir durumla karşılaşmaktan korkuyordum çünkü. Aylar sonra uğradıktan sonra böyle bir manzarayla karşılaşsam ben de elimi taşın altına koyardım.
Sizin iyiniyetiniz çok hoş ama akıtan ev bizimki olduğu için kontrole sık gelseydiniz keşke desem iu an bende yaptırmak istemeyen kötü komşu olacağım. Zaten okuduğum kadaryıal yasal zorunluluk bendeymiş.. Mecburuz .. Teşekkür edeirm..

Herkese Merhaba,

Alt komşumuz uzun süredir evde değildi. Ailesiyle kalıyordu. Evde tek kalan bir kadın zaten, virüs sonrası evden çalışmaya başlayınca ailesine gitmişti. Neredeyse 3 aydır yok, belki daha fazladır. Hafta sonu eve gelmiş. Meğer hem tuvalet hem banyomuz alt kata su akıtmış bu süreçte. Bina da bu tarz problemler yaşayanlar olmuştu eski olduğu için ama bizim evden aşağıya aktığını bilmiyorduk tabiki.

Evde olmadığı sürede tuvaletten banyodan akan sular hem tavana, hemde banyoda bulunan bir özel dolap var ev sahibi yaptırmış, ona zarar vermiş. Dolabın ev sahibine 3 binliraya , asma tavanlarınında 2 bin liraya falan mâl olduğunu söylüyorlar. Su bizim evden gittiği için de bizim bunları yeniden yaptrmamızı istiyorlar. E bide bizim banyo tuvalet kırdırmamız gerekecek, o da büyük masraf bize. Of...

Bize düşüyorsa biz yaptıralım mecburuz ama sormak istediğim tüm apartmanda akma problemleri yaşandığı için başka bir çözüm yolu var mıdır? Bu tutar benim içinde büyük bir masraf demek sonuçta. Sizce halledilebilir bir mesele midir?

NOT: Linç yemek için değil bir yolu var mıdır diye konu açtım, lütfen tersleyici cevaplar yazmayın..
Iki tarafinda bir sucu yok yani mantik geregi sadece sizin odemenizde abes kaçar Ingiltere de boyle bir sorun olduğunda tuttuğumuz emlak şirketi hallediyor. Eviniz size mi ait degilse ev sahibinizle konuşun. Cok uzun zaman evini bos bırakmış komşunuzda evini havalandirmaya falan gelseydi erken görür zarari da az olabilirdi. Siz akittigini bilip zarara göz yumsaydiniz ortadaki hesap size kalirdi ama su an tek tarafli odeme de bana hic adil gelmiyor.

O zaman asma tavanı yaptır sadece
Dediğim gbi tamam sizden su akmıs ama sizde farkında değilsiniz neticede
Yaptırılan özel dolabı ev sahibi halletsin
Çünkü tavan su aldıysa her türlü yaptıracaktınız
Ama dolaba kadar su inip çürütmesi ev kontrol edilmediği için
Evde yokken evi su bassa sular idaresine mi yaptıracak zemini?
Evde oturan hiç kendinde suç aramıyor ne güzel
Eşimden rica edeceğim, bir ev sahibiyle görüşsün alt katın, belki böyle söylerse ortak yol bulunabilir.. KAbul etmezlerse zaten bizde ..

Iki tarafinda bir sucu yok yani mantik geregi sadece sizin odemenizde abes kaçar Ingiltere de boyle bir sorun olduğunda tuttuğumuz emlak şirketi hallediyor. Eviniz size mi ait degilse ev sahibinizle konuşun. Cok uzun zaman evini bos bırakmış komşunuzda evini havalandirmaya falan gelseydi erken görür zarari da az olabilirdi. Siz akittigini bilip zarara göz yumsaydiniz ortadaki hesap size kalirdi ama su an tek tarafli odeme de bana hic adil gelmiyor.
Açıkçası gönlüm ortak yaptırmaktan yana ama su bizdne gittiği için de çirkefleşemiyorum haliyle.. BAkalım teklif etmesini söyleyeceğim eşime. umarım ortak yol buluruz.

geçenlerde bizim alt katımıza da su akmişti. hemen farkettikleri için bu denli bir zarara yol açılmamişti tesisatçı masrafını ödedik sadece.
bence beraber ödemek daha hakkaniyetli olur evinde olup farketseydi bu kadar masraflı olmayacaktı çünkü.artık komşunuzun insafına kalmış

Evde olmayışından durumun farkedilmemiş olması sizin suçunuz değil.Belki evde olsa dolabı falan zarar görmemiş olurdu.Suyun akmasını kesmek içi banyo ve tuvalet tadilatı tabiki sizin yaptırmanız gerekir.Alt katın zararı sadece su akması ile oluşacak ne bileyim badana boya olsa bir nebze ama dolaptı içindeki ıvır zıvırdı onun için sizin ödeme yapmanız gerekirmi bilmiyorum.

Herkese Merhaba,

Alt komşumuz uzun süredir evde değildi. Ailesiyle kalıyordu. Evde tek kalan bir kadın zaten, virüs sonrası evden çalışmaya başlayınca ailesine gitmişti. Neredeyse 3 aydır yok, belki daha fazladır. Hafta sonu eve gelmiş. Meğer hem tuvalet hem banyomuz alt kata su akıtmış bu süreçte. Bina da bu tarz problemler yaşayanlar olmuştu eski olduğu için ama bizim evden aşağıya aktığını bilmiyorduk tabiki.

Evde olmadığı sürede tuvaletten banyodan akan sular hem tavana, hemde banyoda bulunan bir özel dolap var ev sahibi yaptırmış, ona zarar vermiş. Dolabın ev sahibine 3 binliraya , asma tavanlarınında 2 bin liraya falan mâl olduğunu söylüyorlar. Su bizim evden gittiği için de bizim bunları yeniden yaptrmamızı istiyorlar. E bide bizim banyo tuvalet kırdırmamız gerekecek, o da büyük masraf bize. Of...

Bize düşüyorsa biz yaptıralım mecburuz ama sormak istediğim tüm apartmanda akma problemleri yaşandığı için başka bir çözüm yolu var mıdır? Bu tutar benim içinde büyük bir masraf demek sonuçta. Sizce halledilebilir bir mesele midir?

NOT: Linç yemek için değil bir yolu var mıdır diye konu açtım, lütfen tersleyici cevaplar yazmayın..
Sonuçta bile isteye yapılmış birşey değil, yarısını siz karşılayın bütçenin yarısını onlar. Hepsini size ödetmek de haksızlık. Sonuçta evde olsa daha erken farkedilirdi. Bilmeden olmuş birşey, telâfi olarak fiyatın yarısını siz karşılayın orta yol bulunsun.

geçenlerde bizim alt katımıza da su akmişti. hemen farkettikleri için bu denli bir zarara yol açılmamişti tesisatçı masrafını ödedik sadece.
bence beraber ödemek daha hakkaniyetli olur evinde olup farketseydi bu kadar masraflı olmayacaktı çünkü.artık komşunuzun insafına kalmış
Evde olmayışından durumun farkedilmemiş olması sizin suçunuz değil.Belki evde olsa dolabı falan zarar görmemiş olurdu.Suyun akmasını kesmek içi banyo ve tuvalet tadilatı tabiki sizin yaptırmanız gerekir.Alt katın zararı sadece su akması ile oluşacak ne bileyim badana boya olsa bir nebze ama dolaptı içindeki ıvır zıvırdı onun için sizin ödeme yapmanız gerekirmi bilmiyorum.
Sonuçta bile isteye yapılmış birşey değil, yarısını siz karşılayın bütçenin yarısını onlar. Hepsini size ödetmek de haksızlık. Sonuçta evde olsa daha erken farkedilirdi. Bilmeden olmuş birşey, telâfi olarak fiyatın yarısını siz karşılayın orta yol bulunsun.
umarım ortak bir yol buluruz..

Bize de üst kattan benzer bir akma durumu geldi. Ödemek istemedi ama aile dostu avukat arkadaşımız mecburlar dedi. Kendisine ilettim o da araştırdı ve tavanımı o boyattı, boruları da değiştirdiler

Ortak tesisattan kaynaklı bir sorunsa siz ödemezsiniz ama sizin banyonuzla alakalı bir sorunsa siz ödersiniz diye biliyorum Apartmanda hep oluyor diyorsunuz ortak tesisattan kaynaklı mı neden akıtıyor onu öğrenin bence önce. Banyo wc eski olduğu için falansa tüm masraf sizde direkt.

Ortak tesisattan kaynaklı bir sorunsa siz ödemezsiniz ama sizin banyonuzla alakalı bir sorunsa siz ödersiniz diye biliyorum Apartmanda hep oluyor diyorsunuz ortak tesisattan kaynaklı mı neden akıtıyor onu öğrenin bence önce. Banyo wc eski olduğu için falansa tüm masraf siz de direkt.
.
bizim banyodan ve tuvaletten görünüyor ama bakalım ne olacak.. Teşekkürler

Ödemek zorundasınız. Aynısını yaşadık su akıtan bizim yazlık.... Annem inatlaştı.... Sonuç mahkemeye verdiler ve avukat masrafı ödedi vede o günün üzerinden parayı.... Bence annem gibi olmayın.... Yani illaki alırlar... Not bizde farketmedik yazlığa geç gitti annem fakat hiçbir şekilde bu mazeret yasal olarak kabul edilmedi.

Eski oturduğum bir evde benzer bir problem olmuştu. Biz masrafı ödedik, akıntı devam edince apartman boşluğunda ki ortak pimaşlardan kaynaklandığı ortaya çıktı.
Akıntının kesin olarak sizden kaynaklı mı olduğuna baktırın. Eğer öyleyse siz ödeyeceksiniz. Aksi ise apartmanda yaşayan herkesten toplanması gerekir.

Back
X