Alt komşuya su akmış.

Arıza tespiti cihazı varmış onla bakacaklar. Kırmadan halledilirse yada ufak bir yerse yada kısmi kırılırsa masraf azalır biizm ev için en azından. Alt katı da mecbur yaptıracağız anlaşılan..

bence de bir arızayı bulsunlar

banyo tuvalet yan yana mı

şimdiye kadar akmayıp da ikisinin birden akması garip geldi çünkü

ara boruda falan çatlak mı oluşmuş acaba

İki tarafta ev sahibiyse ve sizin hatanız yoksa bence ortak ödenebilir. Bizde benzer bir sıkıntı olmuştu, komşumuzla ortak ödedik. Ne bizim sıkıntımız vardı ne de onun.

Aşağı su sızması sizin hatalı kullanımınızdan değil eski borulardan kaynaklanmış anladığım kadarıyla. Sizin borulardan kaynaklandıysa makul ölçüde tadilat yaptırmak zorunda kalabilirsiniz alt kata. Ama çok yumuşak davranmayın. Herşeyin bir sınırı var. Dolapla sizin hiç ilginiz yok. Evde olsalar tavan nemlenince farkederlerdi önlem alınır tavan boyanır hasar orda kalırdı. Evde olmamaları ihmalkarlık değil ama sizin suçunuz da değil. Siz üstlenmeyin. Üstelik asma tavan ve özel üretim dolap kendi tercihlerine bağlı. Oturduğunız binanın standart banyo tavanı sıva boya ise siz sadece sıva boya işlerinden sorumlusunuz bence. Biz de yakın zamanda tadilat yaptık banyomuzda ve asma tavan yaapmak istedik ama eski bina nasıl olsa birkaç zaman sonra yukardan su gelecek sorun olacak diye yaptırmadık mesela. Görünen köy klavuz istemiyor çünkü :/

Son düzenleme:
Ne sız haksızsınız nede o sıze gelıo bıseyler soylenmıyorsa sız nerden bılebılırsınızkı ama onunda sucu yok ben olsam karsı tarafın yerınde sıze odetmezdım haj gecer bence cunku sızın sucunuz degıl yapılacak bıseyde yok der gecerım. Ama ıstıyorsa yapacaksınız mecburda bu problemlerde duzelme olmuyor annemgılınde basına gelmıstı yaptırdılar 2 hafta eve gıremedık sonra yıne akmaya devam ettı en son annem tasındı kurtardı.

Evini kontrol etseydi kısmına pek katılamadım aslında sonuçta herkesin koşulları bir olmuyor
Ha gerçi genel bir problem varken insanın aklı kalır o da ayrı.
ama bir üye de demiş o çok mantıklı geldi bana da
Lüks tercih etmeleri aynı parayı vermenizi gerektirmiyor
Ana malzeme parasını verin sadece gerisini onlar düşünsün sonuçta bile bile yapmadınız

bence de bir arızayı bulsunlar

banyo tuvalet yan yana mı

şimdiye kadar akmayıp da ikisinin birden akması garip geldi çünkü

ara boruda falan çatlak mı oluşmuş acaba
evet ikiside yan yana koridorun solunda aynı hizadalar. inşallah belirli bir yerdedir de daha kolay çözeriz

Aşağı su sızması sizin hatalı kullanımınızdan değil eski borulardan kaynaklanmış anladığım kadarıyla. Sizin borulardan kaynaklandıysa makul ölçüde tadilat yaptırmak zorunda kalabilirsiniz alt kata. Ama çok yumuşak davranmayın. Herşeyin bir sınırı var. Dolapla sizin hiç ilginiz yok. Evde olsalar tavan nemlenince farkederlerdi önlem alınır tavan boyanır hasar orda kalırdı. Evde olmamaları ihmalkarlık değil ama sizin suçunuz da değil. Siz üstlenmeyin. Üstelik asma tavan ve özel üretim dolap kendi tercihlerine bağlı. Oturduğunız binanın standart banyo tavanı sıva boya ise siz sadece sıva boya işlerinden sorumlusunuz bence. Biz de yakın zamanda tadilat yaptık banyomuzda ve asma tavan yaapmak istedik ama eski bina nasıl olsa birkaç zaman sonra yukardan su gelecek sorun olacak diye yaptırmadık mesela. Görünen köy klavuz istemiyor çünkü :/
Ne sız haksızsınız nede o sıze gelıo bıseyler soylenmıyorsa sız nerden bılebılırsınızkı ama onunda sucu yok ben olsam karsı tarafın yerınde sıze odetmezdım haj gecer bence cunku sızın sucunuz degıl yapılacak bıseyde yok der gecerım. Ama ıstıyorsa yapacaksınız mecburda bu problemlerde duzelme olmuyor annemgılınde basına gelmıstı yaptırdılar 2 hafta eve gıremedık sonra yıne akmaya devam ettı en son annem tasındı kurtardı.
Evini kontrol etseydi kısmına pek katılamadım aslında sonuçta herkesin koşulları bir olmuyor
Ha gerçi genel bir problem varken insanın aklı kalır o da ayrı.
ama bir üye de demiş o çok mantıklı geldi bana da
Lüks tercih etmeleri aynı parayı vermenizi gerektirmiyor
Ana malzeme parasını verin sadece gerisini onlar düşünsün sonuçta bile bile yapmadınız
eşimle görüştüm alt katın ev sahibi ile görüşmüş ama beni bağlamaz sorunu tespit ettirin hasarımı karşılayın. Yoksa polis çağırır tutanak tuttururum demiş.. biz yaptıracağız mecburen

Aynısı bizim de başımıza geldi, maalesef.. Biz ödedik

aynısı geçen ay başıma geldi. suları açık bırakıp gitmişler eve geldim ağla ağla yukarıya çıktım yalnızdım ailem yoktu yanımda. kadın çıktı gelin görün dedim bütün ev mahvolmuştu. yalvardı kadın ben işsizim çalışmıyorum diye eğer öğretmenmiş pandemi dolayısıyla evdeymiş. gerçekleri duyunca gittim polise şikayet ettim 10 bin lira masrafımız var dedim. fotoğrafları çekmiştim hepsini verdim benim zararım var yukarıdaki kadın karşılamıyor dedim. iyi ki yapmışım iyi ki şikayet etmişim. kadın yalancı çıktı gözümün içine baka baka yalan söylemiş bana deseydi ki hanımefendi ben elimden geleni yapayım siz de bana yardım edin halledelim dese gerçekten asla hayır demezdim. bence ödeyin

Yalancıya bakın. E ne oldu? Ödedi mi?

Ev bizim sayılır. Ortak yani eşimin ailesinden.

Evet yenilesek böyle olmazdı ama bu gibi bişeyde hiç aklıma gelmemişti inanın.

3 aydır evine uğramıyor. Ugrasaydi en azından bu kadar hasar olusmazdi..

Asma tavanı siz yaptirin, dolap için gücünüz yetmiyorsa anlaşma yoluna gidin.

Sizin kendi tamir gideriniz de olacak.

MAalesef sigorta yok.. O zaman bizim karşılamamız gerekcek demekki.. size de geçmiş olsun..
Cok yazik olmus hem kadina hem size. Ayni sey basimiza geldi tavanin alcisi su aka aka alci düştü tavanin yarisinin ama esim hic odeyin demedi ne yazik ki demez onlarda kac defa yaptırdılar sizinti olan tarafi usta bulmakta cok zorlandı onlara da cok masraf oldu yani. Bizim tavan zaten kapali metal bir malzemeyle yani alçı görünmüyor gitti aldi 4-5 parca yerine takti. Ha komsunuzunku gibi olsa yine yaptirin demez eminim. Sizin de sucunuz yok nerden bilebilirsiniz size de gecmis olsun

Eğer alt katın ev sahibi sıkıntılı bir tipse muhakkak tutanak tutturun ve fiyat alın tanıdık birinden, aksi durumda size ederinden yüksek fatura çıkarabilirler. Evet sizin ödemeniz gerekiyor ama adamın evini de yenilemeyeceksiniz neticede, hasarı karşılayacaksınız.

Benim anlamadigim bir nokta var. Herkes konu sahibine odemesi gerektigini soylemis ama ortada bir kasit yok. Kendi borularindan kaynaklanan bir sizinti varsa borularini degistirsin ve alt kattakinin magduriyeti sona ersin. Kadinin dolabi, asma tavani zarar gorduyse bu onun sorunu bence. Konu sahibi niye odesin ki onlarin parasini? O da arada bir gelip kontrol etseymis evini. Ihmalkar davranan alt komsu bence

Keske evde olup daha erken farketseydi.
Kadinin bir sucu yok. Ama sizin de bir suçunuz yok.
Mantiken kimin ödemesi gerekiyor bilemedim. Ama size kalır yüksek ihtimalle.
Ben yarı yarıya ödenmesi taraftarıyım. Dediğiniz gibi evde olsa erken fark edilirdi ve bu kadar masraf olmazdı. İki taraf da suçlu değil aslında.

Kadın neden evde olmak zorunda olsun ki çok şaşırdım yorumlara..

Mesela yurt dışında yaşıyordur birkaç ayı evinde geçiriyordur, mesela tatile gitmiştir, mesela başkasında kalıyordur ya da şehir dışındadır.. Ben bana düşen sorumluluklarımı yerine getirdikten sonra evimin güvende olduğunu varsayarım.

Konu sahibinin kastı yok ama her suç da kasıtla işlenmez. İstemeden de olsa zarara yol açmışsa gidermek zorunda. Alt komşu ancak vicdan açısından isterse yardım edebilir.

Geçen yıl üst katın suyu bize akıyordu defalarca söylememe rağmen onlarda kiracı bizde...ilgilenmediler çift banyoları var dubleks israrla akan yerin banyosunu kullanmaya devam ettıler,işten bir gelıyorduk heryer su içinde tekrar konuştum ev sahıbımızle konuş dedıler biz konuşmasak çözülmüşsek ortak tanıdık bir tesısatcı geldı apartmanın,baktı bizim banyo tavan döşemesi yumuşamış tepemize çökecek durumda hemen değiştireniz lazm dedi üst kata derz yapmıslar bizede tavan döşemesiyle 250 liraya mal oldu biz verdik ev sahibi kıradan düştü normalde adam okadar uğraştı adamı ötelicrklerdi fiyatı bize soyledı adam ortada kalmasın çabuk hallolsun bir daha işimiz düşer düşüncesiyle ödedik ev sahibimizde kiradan düştü.Böyle tipler de var.Halbuki üst katıma aylar önce Wi-Fi şifremi ıstedıgı için verdim bakıyorum internet hızı düşüyor ben işten gelıyorm int yavaş hiç çıkmıyor demekki şifreyi degıstırir degıstırmez aşagıya indi abla ınternetinizde sorunmu var giremedim kapattık biz canım dedim arada giriyordum ben diyor he he bukadar sömürü ve galesizlikten sora düşünceli olurmuyum ben:kızgın:

Back
X