Altın 2 Yıl Önceki Fiyatlara Döndü

Aysoho

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2010
207
8
96
İzmir
Altın alacaklara müjde. 2 yıl önceki düşük fiyatlara kadar geriledi rakamlar.

Altın fiyatlarında çok yüksek oranlı büyük gerilemeler yaşanmaya devam ediyor. Gerilemenin bu boyutlara varacağını düşünmeyen yatırımcılar, yeni yılda kâr beklerken aksine daha büyük zararlar ile karşı karşıya kalmış durumda. Ons değerindeki düşüşün durmak bilmemesi geçtiğimiz hafta ile kıyas edildiğinde bile çok ciddi kayıplar olduğunu gösteriyor. 1 Haftada 100$ lık gerileme ile birlikte altının 1 gram fiyatı 89 liraya kadar düştü. Bu rakamlar son olarak 2011 yılında görülmüştü. Fiyatların tekrar 2011 yılındaki seviyelere gerilemesi altını olan yatırımcı için endişe yaratmış durumda.

Kaynak: Altın 2 Yıl Geriye Döndü!

Yaza yükselecek diye biliyorum ben.. İnşallah öyle olur, düğün altınlarımızı yaza bozdurmamaız gerekecek :44:

1,5 yıldır yükselecek diye bekliyor herkes ama fiyatlar düştükçe düşüyor. Artık yükselsede herkes rahatlasa. Şuan parası olan bu fiyatları kaçırmasın bence. 1 çeyrek altın bile 15 20 lira kazandırabilir yakın zamanda. Yüksek miktarlı yatırımları siz düşünün artık.

Son düzenleme:
Orası da öyle.. Püff yaa yükselmezse bizim için fena olur :18:

şimdi kuyumcuyu aradım 147 oldu diyo her ay alıp atıyım diyorum 1 tane 1 tane

Son düzenleme:
şimdi kuyumcuyu aradım 147 oldu diyo her ay alıp atıyım diyorum 1 tane 1 tane

Bu zamanda aynı söylediğiniz gibi yapmak şart. BU arada 147 diye verdiği fiyat sanırım bozdurma fiyatı. Gittiğinizde size daha yüksek fiyat söylerler büyük ihtimalle. Bugün var mı çeyrek altın alan?

Yavaş yavaş para biriktirdikçe altın almıştım.
En son küçük altını 160 a kendime , sonra arkadaşıma ev hediyesi 156 ya aldım.
Bugün 147. İnanamıyorum.
Şu durumda çok zararım var.

altından çektiğimi hiç bişiden çekmedim. en son bi ay önce ata aldım 650den

şu an satış 627

intihar edesim var

acayip düştü altın
2011 de biz evlendiğimiz zaman 190 lara ulaşmıştı bizim şanssızlığımız olmuştu
çeyrek yada yarım alıp atıyım diyorum kenara

an itibariyle çeyrek: 140tl

altın borcu olanlar için ne kadar iyiyse, yakın zamanda altına yatırım yapanlar için de o kadar kötü

Altının düşmesinin iki sebebi Çin ve Soros
Altın fiyatlarının düşmesi, hatta kimine göre çakılmasının sebepleri araştırılırken Alman uzmanlar bunu iki noktaya bağladı. Biri Çin, diğeri George Soros. Peki Soros ve Çin ne yaptı.

Herkesi şaşırtan altın fiyatlarındaki hızlı düşüşün nedenlerini ve bundan sonra yaşanabilecekleri uzmanlar yanıtladı.

Ünlü spekülatör George Soros daha 2011 yılında altın fiyatındaki gelişmenin “sabun köpüğünü” andırdığını söylemişti. Döviz oyunlarıyla koca devletleri dize getirebilen, turbo kapitalizmin sembol ismi geçenlerde de altının güvenli liman olmaktan çıktığı uyarısında bulunmuştu.

Altının aniden ucuzlamasında George Soros’un uyarılarının rolü olabilir mi? Altın, cuma günü yüzde beş değer kaybettikten sonra hafta başında adeta erimeye başladı. Ons fiyatı yüzde 8'lik düşüşle 1356 dolara indi. Altı ay önce altın 1800 dolardan el değiştirmekteydi.

Kuzey Almanya Eyalet Bankası Nord LB’nin analiz uzmanı Norman Rudschuck, “sürü psikolojisinin” hafife alınmaması gerektiğini kaydediyor. Rudschuck, “Son otuz yılda altın bu oranda değer kaybetmemişti. Bir günde 770 milyar dolar buhar oldu gitti. Muhtelif faktörler öz dinamiğiyle birbiri ardına devreye girdi” şeklinde konuşuyor.

Altın fiyatının düşmesinin gerisinde, yatırımcının 'zararın neresinden dönülse kârdır' düşüncesiyle değer kaybetmekte olan altınları hızla elden çıkarmasının etkili olduğu tahmin ediliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…