• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim ,sohbetiniz çok sıcak zaten takip ediyordum sizleri . 28 yaşındayım 5yillik memurum, evliyim eşim akademisyen,çocuğumuz yok . 5 yıldır yedim içtim gezdim,bunlardan pişman değilim aslında ama 3-5 kuruş kenara atabilirdim, eşim mandıra filozofu şeklinde birikime karşı, ev almaya karşı, baktım benden daha çok harcamayı seven bir adamla evliyim 2019 başında bir silkelenip kendime geldim ,şimdi kart borçlarımdan kurtulup biraz birikim yapma derdindeyim😏 siz birikimlerinizi ev icin sıfırladınız ne güzel, bende tam ikna etmişken eşim beni öyle hayallerimle baş başa bırakıverdi vazgeçti kredimiz bile onaylanmistı 🙄
Tekrar aramıza hoşgeldin :)
Rabbim yuvanizdan güzellikleri eksik etmesin.
Herkesin bir doyum ve dönüm noktası var sen doyumu çabuk atlatmışsın bana göre;)
Eşlerimizin çoğu mandira filozofu ona ne hacet..
Eşin kendini hazir hissetmiyor olabilir mi bilemedim ama sen yine de birikim yapmaya devam etmelisin hatta mümkünse miktarini çok da bilmesine gerek yok .
Bende özel sektörde çalışıyorum 15 yil oldu,2 oğlum var, 34 yaşındayım:) 13 yillik evliyim.

Tekrar aramıza hoşgeldin :)
Rabbim yuvanizdan güzellikleri eksik etmesin.
Herkesin bir doyum ve dönüm noktası var sen doyumu çabuk atlatmışsın bana göre:KK66:
Eşlerimizin çoğu mandira filozofu ona ne hacet..
Eşin kendini hazir hissetmiyor olabilir mi bilemedim ama sen yine de birikim yapmaya devam etmelisin hatta mümkünse miktarini çok da bilmesine gerek yok .
Bende özel sektörde çalışıyorum 15 yil oldu,2 oğlum var, 34 yaşındayım:) 13 yillik evliyim.
Hoş buldum tekrardan. Güzel dilekleriniz için teşekkürler, hepimizin yuvasından huzur ,mutluluk eksik olmasin. Evlatlarınızı Allah bağışlasın, 13 yıllık evlilik maşallah baya tecrübelisiniz bu konuda da öğreneceğim şeyler var sizden. Eşimin bilmesine gerek yok tabiki de. Eşimle 3 yıl önce tanıştık o benimle tanışmadan 1yıl önce tüm ev eşyalarini almis beyaz eşyadan ,halı,mobilya ,yemek takimlari falan ,bir cok kizin öyle çeyizi yoktur o kadar diyeyim😂 tabi biz tanışıp nişanlılık evlilik olayına girince eşyalar daha yeni ,yeniden alsak olmayacak ,evdeki eksiklikleri salon takimi falan benim ailem aldi. Tabi esimin ailesinden hic birsey görmedik. Eşim benden önce aldigi ev eşyaları, düğün masrafları,bedelli askerlik, ailesine yaptığı gereksiz harcamalar derken iyice açılmış. Iyi de maasi var aslinda ama adam kredilerden,kartlardan maaşını göremiyor, öyle olunca bende kıyamiyorum ,eşim çok cömert bir adam paranın lafını etmez. Fakat hiç de dikkat etmiyor o yüzden nasıl bir yol izlesem bilemiyorum,

Camilla cacık yazacaktim :KK71:

Ceteris paribus Ceteris paribus sen fırsat buldukça borçları temizleyip birikime başla. Hayatın ne getireceği belli olmaz.. bakarsın bir süre sonra esin de birikimin gerekli olduguna inanir.
Ben son aylarda yola getirdim eşimi.1.5 yıldır birikim yapiyorum
T tatlu eşimin ağustosa kadar borçları var bildiğim yazın ona dokunmayacağım, eylülden itibaren tavrımı koymayı planlıyorum. Bakalım belki eşim de dikkat eder, eskisi kadar harcamıyor o konuda frenledim de , çocuk çok istiyor ,birikim yapmazsa çocuk yok 😊

Hayırlı akşamlar kızlar
Yeni arkadaşlar gelmiş, hoşgelmiş :KK36:

Bugün iftara misafirim var. Ama buzluk sağ olsun
Sıfır masrafla hallettim.
Zaten yazdan öyle bir stok yaptımki bütün kış elimi cebime atmadım desem yeridir :KK9:

Sağol tatlum bademciklerin şişmiş çok kötü hasta oldum haftaya babamlara giderken de rapor alacağım için bu hafta sürüne sürüne gidiyorum okula. Babam hala aynı canım.
Geçmiş olsun cnm

Çok teşekkür ederim ,sohbetiniz çok sıcak zaten takip ediyordum sizleri . 28 yaşındayım 5yillik memurum, evliyim eşim akademisyen,çocuğumuz yok . 5 yıldır yedim içtim gezdim,bunlardan pişman değilim aslında ama 3-5 kuruş kenara atabilirdim, eşim mandıra filozofu şeklinde birikime karşı, ev almaya karşı, baktım benden daha çok harcamayı seven bir adamla evliyim 2019 başında bir silkelenip kendime geldim ,şimdi kart borçlarımdan kurtulup biraz birikim yapma derdindeyim😏 siz birikimlerinizi ev icin sıfırladınız ne güzel, bende tam ikna etmişken eşim beni öyle hayallerimle baş başa bırakıverdi vazgeçti kredimiz bile onaylanmistı 🙄
Mandıra filozofu çok iyi tanımlama :))
Genel gözlemim bütün erkeklerin genleri mandıra filozofu olarak kodlanmış ama akıllı eşleri sayesinde birikim ve paranın önemini anlayıp aslını bozmasalar bile biraz yola geliyorlar :))

Dün akşam diş ağrısından gozume uyku girmedi.
Sabah soluğu dişçide aldım.
İki disime işlem yapılması gerekiyor.
Bayramdan sonra devlete giderim diye düşünüyorum.
Genel ağız muayenesi, temizleme için 250 TL ödedim.
Devlet Hastanesi'nde istediğim doktoru bulamazsan özelde bin TL daha gidecek.

Bu sene ramazanda iftara misafir ağırlamak nasip olmadı. Cumartesi annem çağırdı, pazarda eşimin arkadaşlarıyla dışarı çıkacağız.
Haftaya cumartesi tatile gidiyoruz zaten.
Hafta içi de herkes bir yerde ulaşım sorun, komsularimizi çağıralım dedim.
Kendimi rahatsız hissettim açıkçası, esimde başla bir fikir sundu. evimize yakın çocuk yuvası var oraya hediye götürelim daha iyi birşey yapmış oluruz dedi.
Yarın alışveriş yapıp cuma günü gidecegiz inşallah.

Hayırlı akşamlar kızlar
Yeni arkadaşlar gelmiş, hoşgelmiş :KK36:

Bugün iftara misafirim var. Ama buzluk sağ olsun
Sıfır masrafla hallettim.
Zaten yazdan öyle bir stok yaptımki bütün kış elimi cebime atmadım desem yeridir :KK9:

Geçmiş olsun cnm
Hoş buldum 🙋‍♀️ buzluk işine bende önem vermek istiyorum bu yaz,inşallah yapabilirim

Mandıra filozofu çok iyi tanımlama :))
Genel gözlemim bütün erkeklerin genleri mandıra filozofu olarak kodlanmış ama akıllı eşleri sayesinde birikim ve paranın önemini anlayıp aslını bozmasalar bile biraz yola geliyorlar :))
Ben sadece eşime özel zannediyordum ama burada bir çok erkeğin böyle olduğunu okudum. Ben kendim daha bu işlere yeni başladığim için eşimi de çok yönlendiremiyorum bu konuda. Biraz birikim yapayım da o da gördükçe belki heveslenir, herkesin bir dönüm noktası var sonuçta 😊

Ben sadece eşime özel zannediyordum ama burada bir çok erkeğin böyle olduğunu okudum. Ben kendim daha bu işlere yeni başladığim için eşimi de çok yönlendiremiyorum bu konuda. Biraz birikim yapayım da o da gördükçe belki heveslenir, herkesin bir dönüm noktası var sonuçta 😊
Hepsini yola getirecek bir amaç var onu bulmak önemli bence.
Biz gecen yıl ev alalım dediğimde ne kadar peşinat var diye sormuştu eşim. Ortak birikimimizle beraber şahsi birikimimi de soyledim.
Paranın tamamı sende olsa daha çok biriktirisin diyip O günden beridir maasinin bir kısmını kendi giderleri için ayırıp kalanını bana yolluyor.
Önceki hafta bayram için tatil rezervasyonu yaptık. Kendisi teklif etti tatil için ayrı birikim yapmayı. Hemen açılmayan kumbara aldım.
Her akşam düzenli para atıyor içine.
Biraz doğru yönlendirme ile hepsi bir şekilde yola geliyor buna emin ol :)

Hepsini yola getirecek bir amaç var onu bulmak önemli bence.
Biz gecen yıl ev alalım dediğimde ne kadar peşinat var diye sormuştu eşim. Ortak birikimimizle beraber şahsi birikimimi de soyledim.
Paranın tamamı sende olsa daha çok biriktirisin diyip O günden beridir maasinin bir kısmını kendi giderleri için ayırıp kalanını bana yolluyor.
Önceki hafta bayram için tatil rezervasyonu yaptık. Kendisi teklif etti tatil için ayrı birikim yapmayı. Hemen açılmayan kumbara aldım.
Her akşam düzenli para atıyor içine.
Biraz doğru yönlendirme ile hepsi bir şekilde yola geliyor buna emin ol :)
Biz eşimle birşeyleri oturtamıyoruz ne yazıkki, benim esim çok fevri ,ani kararlar alıp veren bir adam . Ben ev olayıni söylüyordum, benim maddiyatla ev ile işim yok ,sen istiyorsan al ,ben istemiyorum diyordu. Nisan ayinda daha büyük bir eve mi taşinsak hem seneye çocuk olur dedi kendi, kiralık bakarken birden satılık bir kaç yer gösterdi bana . Gözlerime inanamadim o kadar mutlu oldumki, evim olacağı için değil. Eşimin sözlerime değer vermesine,beni önemsemesine çok sevindim . Sonra ilk defa bir aile gibi nasıl yaparız ne kadar kredi çekeriz, borçlarımızı nasıl kapatırız hepsini konuştuk, babam 100bin peşinat gönderecekti saolsun. Allah uzun sağlıklı ömürler versin ailemin durumu iyi ama ben onlardan birşey beklemedim,sadece evimiz olacak diye istedim, kredi için bankaya gittik, 2 maaş olunca anında kredi onaylandı ve akşam eşimle saçma sapan bir olaydan tartıştık, kavga etmeye başladık ve eşim ben ev almıyorum dedi. Beni öylece ortada bıraktı, herkese kredi koşulları bizi zorlayacak biraz daha birikim yapıp öyle alacağız deyip kapattım konuyu ,eşime zerre güvenmiyorum bu konuda. Bir daha konusunu bile açmadık 2 hafta hiç konuşmadık. Alacağımız ev şimdiki evin 20 metre yanındaydı ve hergun görüp sinirden ağlamak istiyorum. O yüzden onun birikimi beni hiç ilgilendirmiyor , ağustosa kadar destek olurum sonra da ne yaparsa yapsın ,biraz uzun oldu hakkınızı helal edin ,bu konuda dertliyim :işsiz:

Biz eşimle birşeyleri oturtamıyoruz ne yazıkki, benim esim çok fevri ,ani kararlar alıp veren bir adam . Ben ev olayıni söylüyordum, benim maddiyatla ev ile işim yok ,sen istiyorsan al ,ben istemiyorum diyordu. Nisan ayinda daha büyük bir eve mi taşinsak hem seneye çocuk olur dedi kendi, kiralık bakarken birden satılık bir kaç yer gösterdi bana . Gözlerime inanamadim o kadar mutlu oldumki, evim olacağı için değil. Eşimin sözlerime değer vermesine,beni önemsemesine çok sevindim . Sonra ilk defa bir aile gibi nasıl yaparız ne kadar kredi çekeriz, borçlarımızı nasıl kapatırız hepsini konuştuk, babam 100bin peşinat gönderecekti saolsun. Allah uzun sağlıklı ömürler versin ailemin durumu iyi ama ben onlardan birşey beklemedim,sadece evimiz olacak diye istedim, kredi için bankaya gittik, 2 maaş olunca anında kredi onaylandı ve akşam eşimle saçma sapan bir olaydan tartıştık, kavga etmeye başladık ve eşim ben ev almıyorum dedi. Beni öylece ortada bıraktı, herkese kredi koşulları bizi zorlayacak biraz daha birikim yapıp öyle alacağız deyip kapattım konuyu ,eşime zerre güvenmiyorum bu konuda. Bir daha konusunu bile açmadık 2 hafta hiç konuşmadık. Alacağımız ev şimdiki evin 20 metre yanındaydı ve hergun görüp sinirden ağlamak istiyorum. O yüzden onun birikimi beni hiç ilgilendirmiyor , ağustosa kadar destek olurum sonra da ne yaparsa yapsın ,biraz uzun oldu hakkınızı helal edin ,bu konuda dertliyim :işsiz:
Uzuldum,her gün o evi görmek de ayrı sinir bozucu bir durumdur eminim.
Madem ailen peşinatı verecek evi kendin alsaydın diyecem ama bu sefer sen aldın sen otur diyecek bir karakter olduğunu hissettim nedense.
Asıl sorun ev değilde siz ortak bir kararda yarı yolda kalmaya bırakılmaya kirildiniz daha çok sanırım.
Evliligin ilk yıllarında bu tarz sorunlar, ortak karar alamama durumları maalesef sık yaşanıyor.
Kişiler birbirlerinin maddi karakterini öğrenip zamanla ortak bir noktada buluşuyor yada birbirini serbest bırakıyor.
Umarım siz ortak noktada bulusursunuz yoksa aynı evde giren para miktarı da yüksek iken birikim yapamamak insanı her açıdan olumsuz etkiliyor.
Ama benim düşüncem eşiniz sizden cesaret alıp harcama konusunda kendine çeki düzen verecektir.
Size biraz fazla iş düşecek gibi görünüyor.

Uzuldum,her gün o evi görmek de ayrı sinir bozucu bir durumdur eminim.
Madem ailen peşinatı verecek evi kendin alsaydın diyecem ama bu sefer sen aldın sen otur diyecek bir karakter olduğunu hissettim nedense.
Asıl sorun ev değilde siz ortak bir kararda yarı yolda kalmaya bırakılmaya kirildiniz daha çok sanırım.
Evliligin ilk yıllarında bu tarz sorunlar, ortak karar alamama durumları maalesef sık yaşanıyor.
Kişiler birbirlerinin maddi karakterini öğrenip zamanla ortak bir noktada buluşuyor yada birbirini serbest bırakıyor.
Umarım siz ortak noktada bulusursunuz yoksa aynı evde giren para miktarı da yüksek iken birikim yapamamak insanı her açıdan olumsuz etkiliyor.
Ama benim düşüncem eşiniz sizden cesaret alıp harcama konusunda kendine çeki düzen verecektir.
Size biraz fazla iş düşecek gibi görünüyor.
Aynen öyle eşim, zaten baban peşinat verecekse onun üzerine yap,benim paralarında evde gözümün olduğunu düşünmesinler falan deyip durdu ilk başta. Kardeşlerim var niye babamin üzerine yapayım ,kardeşlerim hak yemez ama belli de olmaz beşer şaşar eşlerini bilemem sonucta . Kendim alayim desem ondan ayri iş yaptım diye gelip oturmazdı öyle degisik maddi konularda. Elinde avucunda ne varsa bunca zaman ailesine yedirmiş, herkes yemeye okadad alişmiski yapmadiğinda yadırgıyorlar. Eşim harcamayı çok seviyor . Tatile gidelim, sana şunu alayım, hadi dışarı çıkalım kahve içelim, başka şehirde konser olur bir konser için 3 saatlik komşu şehre gideriz sürekli sürprizlerle dolu bir adam. Sevgilik nişanlılık evrelerinde bunlar çok hoş geliyor ,önemsenmek değerli hissetmek güzel ama bir süre sonra nereye kadar diyorum ,sonra sıkışınca da ben sana okadar şey yapıyorum hiç biri gözüne görünmüyor nankörsün dedi gecenlerde. Maddi konularda orta yolu biraz zor buluruz sanki . Eşim çok farklı bir adam anlatılmaz yaşanır yani, bu fevri hareketleri yüzünden beni böyle çok ortada bıraktı. Cahil desen doktora mezunu ,ergen desen kaç yaşında adam vallahi çözemedim . Hasta olduğunu düşünüyorum artık

Back
X