• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evet sanırım ekdersimizi erken yatıracaklarmış ben de duydum. Izmirdeyken sıkışacaktım çünkü elime ne geçtiyse dolar yapıyorum nakit bırakmıyorum dolar bozdurmak zorunda kalabilirdim.
Ben de son kez fazla ek ders alacagim bu ay ekstra ödeme var tabiki

kesinlikle bende kişiyle aramda ne geçerse geçsin sırlarını ömrüm boyunca saklarım hiç bi güç sır verdiremez bana :)
benimde zaten Ankaraya taşındıktan sonra kardeşlerim dışında çok fazla yakınım yok. hepsi bursada ve memlekette kaldı. eşimin iş arkadaşlarının eşleri ve komşular var. onlarlada çok sık görüşemiyoruz
yeri geliyo kardeşlerinle bile herşeyini paylaşamıyosun beş parmağın beşi nasıl bir değilse kardeşlerinlede her zaman aynı fikirde olamıyosun
Bende kardeslerime anlatmiyorum, onları da üzmek istemiyorum bazı konularda. İnsanlara da güvenmiyorum eskisi gibi. En güzeli mesafeymis kesinlikle 🙋‍♀️

Günaydın kızlar
Sabah tartılayım diyordum ki tartının pili bitmiş:110:
Artık akşam çıkar alırım

Bugün teyzeme iftara davetliyiz. Pil alma dışında hiç bir masrafım olmayacak

Merhabalar hoş buldum🙋‍♀️ Ben artık çevremdeki insanlarla birşey konuşmak istemiyorum, bugün derdini dinleyen yarın kötü olunca başkalarına anlatıyor, karakteri bozuk çok insan var. Konuşmadığım insanın adını dahi anmam bir süre sonra ,sırları da mezara kadardır. Cevremde öyle olmadığını görünce artık buaraya yazarım bende😊
Bir yerde okumuştum. “Sırlarını sen bile saklayamayıp başkasına anlatma ihtiyacı duyarken, anlattığın kişinin saklamasını nasıl beklersin.” diyordu
Bu yazıyı okuduğumdan beri kimseye bir şey anlatmam

Günaydın kızlar
Artık akşam çıkar alırım

Bir yerde okumuştum. “Sırlarını sen bile saklayamayıp başkasına anlatma ihtiyacı duyarken, anlattığın kişinin saklamasını nasıl beklersin.” diyordu
Kesinlikle çok doğru bir söz, bende anlatmıyorum artık. Bir de insanlar sen mutsuzken yanında oluyor ama senin bir mutluluğun olduğunda çekemiyor. Mutsuzluktan beslenen insanlar var 😏

Günaydın kızlar
Artık akşam çıkar alırım

doğru ama uygulanabilir değil bence
insanız illaki birileri ile konuşmaya ihtiyacımız olacaktır
eşimiz, dostumuz, ailemiz güvenip belirli derecede paylaşım yapacağımız biri olmalı
güvensizlik insanı psikolojik olarak farklı yonlere sürükleyebilir bana göre

evliliğimin ilk yıllarında yaşadığımız sıkıntılar, maddi sorunlar, işi, sağlık durumları ile ilgili problemler ile ilgili hiç kimseye birşey anlatmaz, kendi başıma çözmeye çalışırdım herşeyi çok şükür de çözdüm Allah bir daha o günleri yaşatmasın ama normal rutine döndüğümüz ilk ay zona oldum,
doktor hemen psikoloğa yönlendirdi
o zaman burayı da takip etmiyordum bir tane arkadaşım var arada onunla konuşuyordum sadece
ama içime atarak kendime ne çok zarar vermişim oysa ki
gerçi şimdi de Rabbim asla tekrarını yaşatmasın ama yine çevrem ile konuşmazdım gelir buraya yazardım :)))

doğru ama uygulanabilir değil bence
insanız illaki birileri ile konuşmaya ihtiyacımız olacaktır
eşimiz, dostumuz, ailemiz güvenip belirli derecede paylaşım yapacağımız biri olmalı
güvensizlik insanı psikolojik olarak farklı yonlere sürükleyebilir bana göre
Aile içinde olan aile icinde kalır fikri hakimdi ailemde, öyle büyüdüm. Ama eşimle sevgililik ve nişanlılık evresinde bunu uygulayamwdim eşim sebebiyle ,çevremdekilere anlatmak durumunda kalıyordum. Sonra eşimle barışıyordum o sinirle soylediklerim filan insanlar tarafından yeri geldi yüzüme vuruldu . Aaa barışmam diyordun barıştın diye. O tartışmaları, ayrılıkları ben unuttum çevrem unutmadı. Mutsuzken yanımda olup ,her mutluluğumda o mutsuz anlarim hatırlatıldı . Bir tane dert ortağı olabilir evet ama fazlası zarar

Kesinlikle çok doğru bir söz, bende anlatmıyorum artık. Bir de insanlar sen mutsuzken yanında oluyor ama senin bir mutluluğun olduğunda çekemiyor. Mutsuzluktan beslenen insanlar var 😏
Bende mutsuzluklardan beslenen insanlar kismina katılıyorum.
Işyeri arkadaş grubumuzdan biri ev haberime bir hayırlı olsun bile demedi.
Takar miyim hayir, gerçek yüzünü gösterdiği iyi oldu.

Aile içinde olan aile icinde kalır fikri hakimdi ailemde, öyle büyüdüm. Ama eşimle sevgililik ve nişanlılık evresinde bunu uygulayamwdim eşim sebebiyle ,çevremdekilere anlatmak durumunda kalıyordum. Sonra eşimle barışıyordum o sinirle soylediklerim filan insanlar tarafından yeri geldi yüzüme vuruldu . Aaa barışmam diyordun barıştın diye. O tartışmaları, ayrılıkları ben unuttum çevrem unutmadı. Mutsuzken yanımda olup ,her mutluluğumda o mutsuz anlarim hatırlatıldı . Bir tane dert ortağı olabilir evet ama fazlası zarar
Terapistim eşinle anlasamadiginiz konular olduğunda aileden hickimseye anlatma demişti.
Gel bana anlat, musluğu aç suya anlat, duvara anlat, kâğıda yaz ama özellikle ailelerden kimse bilmesin.
Siz barışırsınız ama ailen onu siler demişti.

Terapistim eşinle anlasamadiginiz konular olduğunda aileden hickimseye anlatma demişti.
Gel bana anlat, musluğu aç suya anlat, duvara anlat, kâğıda yaz ama özellikle ailelerden kimse bilmesin.
Çok doğru çok
Hem aranız düzelse bile yine de konuyu açıp soru soruyorlar ya
Sırf bu yüzden anlatmam
Eskiden aşırı anlatırdım

benim demek istediğim bu tarz insanlar değil kızlar, kol kırılır yen içinde kalır kesinlikle hemfikirim.
herkesin hayatında yargılamadan, iyi günde kötülükleri hatırlatmadan, ufkunu açan, birlikte yol alabileceği biri olmalı bana göre.
mümkünse bu kişi eş olursa en makbulüdür :) ya da gerçek bir dost.
yoksa sizinle aynı fikirdeyim yanındayken derdine kederlenen ama içten içe sevinen kötü kalpli çok insan var maalesef

aile konusunda haklılar sanırım, özellikle anneler asla unutmazlar.
mesela benim ailemden kimse eşimin hastalığını bilmemişti hala da bilmezler
ne büyük yüklerin altına girmişim :)))

Aileme çoğu şeyi anlatmam,ilk zamanlar anlatmak zorunda kaldığim şeyler oldu ama cidden onlar hemen soğuyor öyle birşey olduğunda, sonrasında ara yapmak yine bana düştü. Çok şükür şuan iyiler ama bana hepsi birer ders oldu. Ev alınca hayırlı olsun bile demeyen arkadaşlar hmm hiç yadırgamadım doğrusu muhtemelen her yerde var bu tiplerden . Mutlulukla ,huzurla, güzel günlerinizde oturun. Kimseyi takmamak en iyisi 🙋‍♀️

öğlen arasında biraz mağazaları dolaştım, hem yürüyüş hem de D vitamini banyosu oldu.
herşey ne kadar pahalı, sezon açıldıkça fiyatlar daha da yükseliyor sanki.
iş arkadaşım doğum yaptı bebeğine elbise ve altın aldık departmanca.
Kardeşimin sözünde giymek için bir elbise beğendim, yazın işyerinde de giyebilirim ama fiyatı yüksek geldi 180 TL.
Tatil dönüşü evdekileri deneyip almam gerekirse o zaman bakarım diye erteledim.
Haftaya cuma maaşlar ödenecek, kabataslak hesap kitap yaptım dün akşam, bu aydan kalan harçlığımı birikime eklemeye karar verdim. Bayram ikramiyesi de olacak muhtemelen

öğlen arasında biraz mağazaları dolaştım, hem yürüyüş hem de D vitamini banyosu oldu.
herşey ne kadar pahalı, sezon açıldıkça fiyatlar daha da yükseliyor sanki.
iş arkadaşım doğum yaptı bebeğine elbise ve altın aldık departmanca.
Kardeşimin sözünde giymek için bir elbise beğendim, yazın işyerinde de giyebilirim ama fiyatı yüksek geldi 180 TL.
Tatil dönüşü evdekileri deneyip almam gerekirse o zaman bakarım diye erteledim.
Haftaya cuma maaşlar ödenecek, kabataslak hesap kitap yaptım dün akşam, bu aydan kalan harçlığımı birikime eklemeye karar verdim. Bayram ikramiyesi de olacak muhtemelen
Herşey çok pahalı kesinlikle , çok fazla almışım zamanında artık almak istemiyorum ,bu yaz sadece yeni bir mayo ve bikini almak istiyorum. Geçen yaz almıştım ama başka birşey almak istemedigim için alışveriş istegimi onlarla kapatmak istedim 😊 bir kaç baktım içime sinen olmadı. Bayram ikramiyesi memurlara da olsa ne güzel olur , 6 ayda gelen maaş zammından başka birşey görmüyoruz o da enflasyonla eriyip gidiyor zaten

Back
X