• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herşey çok pahalı kesinlikle , çok fazla almışım zamanında artık almak istemiyorum ,bu yaz sadece yeni bir mayo ve bikini almak istiyorum. Geçen yaz almıştım ama başka birşey almak istemedigim için alışveriş istegimi onlarla kapatmak istedim 😊 bir kaç baktım içime sinen olmadı. Bayram ikramiyesi memurlara da olsa ne güzel olur , 6 ayda gelen maaş zammından başka birşey görmüyoruz o da enflasyonla eriyip gidiyor zaten
benim de kıyafetlerim çoktur, iki yıl önce sağlam yatırım yaptık giyisilere ama bu yıl çok fazla kilo aldım, bir kısmını verdim ama hala tam istediğim olmuyor hepsi.
kardeşimin sözü de önemli bir gün, içime sinen birşey giymek istiyorum.
evde daha etiketi üstünde kırmızı bir elbisem var, gözüme onu kestirdim o olmazsa bakacağım mecburen.
boynerde güzel plaj kıyafetleri vardı :)

özel sektörde olunca da pek farkı olmuyor ki
aynı ülkede yaşıyoruz malum, enflasyon hepimizi etkiliyor
devlette en azından maaşın gününde ödenme garantisi var
biz yurtdışı çalışıyoruz en ufak döviz hareketliliğinde burada dokuz doğuruyorum, yaz dönemi sürekli nakit sıkıntısı oluyor.
ben mali müşavirim grup şirketlerin hepsinin mali idaresi bende,
o sıkıntılı zamanlarda çalışanları mı düşüneyim kendimi mi bilemediğim çok gün yaşadım ve bayram sonrası yine aynı döngüye gireceğiz gibi duruyor.
bayram ikramiyesi şimdiye kadar belirli kişilere veriliyordu. Güvenlik, şoför, hizmetli gibi daha düşük maaşlı çalışanlara destek gibi.
bu yıl idari kadroda talep etti, henüz netleşmedi ama verilme ihtimali yüksek.
hepimiz de aynı dertten muzdarip durumdayız, paranın değeri kalmadı :(

doğru ama uygulanabilir değil bence
insanız illaki birileri ile konuşmaya ihtiyacımız olacaktır
eşimiz, dostumuz, ailemiz güvenip belirli derecede paylaşım yapacağımız biri olmalı
güvensizlik insanı psikolojik olarak farklı yonlere sürükleyebilir bana göre
Yardım alabileceğim konularda elbetteki birilerine danışırım. Hatta en güvenilir olanı uzman desteğidir. Buna karşı değilim
Doğru olanda bu zaten ama ben daha farklı bir konuyu dile getirmek için yazmıştım.
Sanırım ne demek istediğimi anlatamadım

Sırf o an başıma bir şey geldi diye anlatayım da rahatlayayım durumuna girmem.
Ben birine bir şey anlatan değilde daha çok yazan taraftayım.
İlk okuldan beri günlük tutma alışkınlığım vardır. Hep derim en yakın arkadaşım defterimdir diye :)

Ne sorunum varsa önce kendi içimde halletmeye çalışırım.
Önce beklerim, yazarım, okurum, kalkar iki rekat namaz kılarım. Baktım ki zaman geçti ama içimdeki sıkıntı yada yara geçmedi. O zaman diğer seçeneğe giderim. Ama yinede arkadaşa bir şey anlatmak tercihim değildir.
Ben hep aile (anne) ile paylaşan tarafım :anne:

evliliğimin ilk yıllarında yaşadığımız sıkıntılar, maddi sorunlar, işi, sağlık durumları ile ilgili problemler ile ilgili hiç kimseye birşey anlatmaz, kendi başıma çözmeye çalışırdım herşeyi çok şükür de çözdüm Allah bir daha o günleri yaşatmasın ama normal rutine döndüğümüz ilk ay zona oldum,
doktor hemen psikoloğa yönlendirdi
o zaman burayı da takip etmiyordum bir tane arkadaşım var arada onunla konuşuyordum sadece
ama içime atarak kendime ne çok zarar vermişim oysa ki
gerçi şimdi de Rabbim asla tekrarını yaşatmasın ama yine çevrem ile konuşmazdım gelir buraya yazardım :)))
Bazen tanımadığın birine bir şey anlatmak, tanıdığın birine bir şey anlatmaktan daha iyidir.
Başkasına anlatmaktansa burada gelip size anlatmak bana da hep daha iyi bir seçenek olarak görünüyor :)

ayy bugun ck sıkıldm kızlar ısım de yok dun halletmıstm kıtap okudum bıraz cok sıcak bıde :bicak: yagmur var ama asırı basık.
yarın aksamda halamlara davetlıyız hıc gıdesım yok zorla bı yerlere gıtmekten ,aramak zorunda olmaktan nefret edıyorum
esıme sabah dıyorum ki tek cocuk yapalım en ıyısı torunlarımız rahat etsın hala yok dayı yok kafa rahat tertemız:KK70:

benim de kıyafetlerim çoktur, iki yıl önce sağlam yatırım yaptık giyisilere ama bu yıl çok fazla kilo aldım, bir kısmını verdim ama hala tam istediğim olmuyor hepsi.
kardeşimin sözü de önemli bir gün, içime sinen birşey giymek istiyorum.
evde daha etiketi üstünde kırmızı bir elbisem var, gözüme onu kestirdim o olmazsa bakacağım mecburen.
boynerde güzel plaj kıyafetleri vardı :)

özel sektörde olunca da pek farkı olmuyor ki
aynı ülkede yaşıyoruz malum, enflasyon hepimizi etkiliyor
devlette en azından maaşın gününde ödenme garantisi var
biz yurtdışı çalışıyoruz en ufak döviz hareketliliğinde burada dokuz doğuruyorum, yaz dönemi sürekli nakit sıkıntısı oluyor.
ben mali müşavirim grup şirketlerin hepsinin mali idaresi bende,
o sıkıntılı zamanlarda çalışanları mı düşüneyim kendimi mi bilemediğim çok gün yaşadım ve bayram sonrası yine aynı döngüye gireceğiz gibi duruyor.
bayram ikramiyesi şimdiye kadar belirli kişilere veriliyordu. Güvenlik, şoför, hizmetli gibi daha düşük maaşlı çalışanlara destek gibi.
bu yıl idari kadroda talep etti, henüz netleşmedi ama verilme ihtimali yüksek.
hepimiz de aynı dertten muzdarip durumdayız, paranın değeri kalmadı :KK43:
Haklısınız, özel sektör zor gerçekten. Hele parasal işlemlerle alakalı bir iş ise daha stresli. Allah hepimizin yardımcısı olsun .

benim demek istediğim bu tarz insanlar değil kızlar, kol kırılır yen içinde kalır kesinlikle hemfikirim.
herkesin hayatında yargılamadan, iyi günde kötülükleri hatırlatmadan, ufkunu açan, birlikte yol alabileceği biri olmalı bana göre.
mümkünse bu kişi eş olursa en makbulüdür :) ya da gerçek bir dost.
yoksa sizinle aynı fikirdeyim yanındayken derdine kederlenen ama içten içe sevinen kötü kalpli çok insan var maalesef
O dediğin insan reelde kızkardeşim :))
Burada siz :))
Kızkardeşim cokiyi dinleyici ve yol göstericidir, sır da tutar. Ablam dinler, çok çok üzülür anneme anlatir :D
O yüzden ablama bazı şeyleri anlatmam

ayy bugun ck sıkıldm kızlar ısım de yok dun halletmıstm kıtap okudum bıraz cok sıcak bıde :bicak: yagmur var ama asırı basık.
yarın aksamda halamlara davetlıyız hıc gıdesım yok zorla bı yerlere gıtmekten ,aramak zorunda olmaktan nefret edıyorum
esıme sabah dıyorum ki tek cocuk yapalım en ıyısı torunlarımız rahat etsın hala yok dayı yok kafa rahat tertemız:KK70:
Canim hamile halinle bu sicaklar zor:)
Gitme desem ayıp olur git sen yine de.

öğlen arasında biraz mağazaları dolaştım, hem yürüyüş hem de D vitamini banyosu oldu.
herşey ne kadar pahalı, sezon açıldıkça fiyatlar daha da yükseliyor sanki.
iş arkadaşım doğum yaptı bebeğine elbise ve altın aldık departmanca.
Kardeşimin sözünde giymek için bir elbise beğendim, yazın işyerinde de giyebilirim ama fiyatı yüksek geldi 180 TL.
Tatil dönüşü evdekileri deneyip almam gerekirse o zaman bakarım diye erteledim.
Haftaya cuma maaşlar ödenecek, kabataslak hesap kitap yaptım dün akşam, bu aydan kalan harçlığımı birikime eklemeye karar verdim. Bayram ikramiyesi de olacak muhtemelen
Evdekilere bak bakalım canım ona göre karar verirsin. Bayram harçlığı bize de yatacak ;)

Ben de derdini sayfalara aktaranlardanım. Gerektiğinde en yakınların bile seni anlayamayabilir.

Aslında arkadaşlarım ve aileme karşı iyi bir dinleyiciydim. Anne olduktan sonra mı, yoksa evlenip sorumluluk arttıktan sonra mı bilemiyorum ama olaylara biraz fazla tepkili ve duygusal yaklaşıyorum. Umarım bu sivrilen yanımı törpüleyebilirim.

O dediğin insan reelde kızkardeşim :))
Burada siz :))
Kızkardeşim cokiyi dinleyici ve yol göstericidir, sır da tutar. Ablam dinler, çok çok üzülür anneme anlatir :KK70:
O yüzden ablama bazı şeyleri anlatmam

benimde kızkardeşim seninki gibi :)
ablamda kimseye anlatmaz ama mesela eşimle aramdaki bişeyi anlatsam eşime tepkili davranabilir
bide senin üzüldüğün bişeye oda üzülür ama bazen acımasız konuşabilir
o yüzden bende ablamla herşeyi paylaşmamayı öğrendim
ama sanki kardeşiz ya herşeyi paylaşmak zorundaymışım gibi gelir bide biz çok yakın oturuyoruz ya ondan
bide kardeşimle benim anlaşmamızı çok kıskanır hep beni dışlıyosunuz istemiyosunuz der halbuki öyle bişey yok :)

ablamda kimseye anlatmaz ama mesela eşimle aramdaki bişeyi anlatsam eşime tepkili davranabilir
ama sanki kardeşiz ya herşeyi paylaşmak zorundaymışım gibi gelir bide biz çok yakın oturuyoruz ya ondan
bide kardeşimle benim anlaşmamızı çok kıskanır hep beni dışlıyosunuz istemiyosunuz der halbuki öyle bişey yok :)
Benim ablam da eşimle ilgili bir durumda tepkili davranabilir.
Ikisiyle de çok iyi anlaşıyoruz ama karakterlerini biliyorum.
Evler çok yakin değil şu an ama yeni evimiz yakın :)
Küçük gorumcem ile ablama.

Canim hamile halinle bu sicaklar zor:)
Gitme desem ayıp olur git sen yine de.
canım bide sırf bızım ıcn cagırıyolar dıger halamlarda gelıyo :bicak: annemle babamda 2.5yıldır ayrı nıyeyse bı gerılıyorum boyle tetıkteyım, aslında aramız kötü degıl yanı duskunlerdır bıze ama ıste ne de olsa kardeslerı var arada, bıse konusulmasa bıle gerılıyorum ben

canım bide sırf bızım ıcn cagırıyolar dıger halamlarda gelıyo :bicak: annemle babamda 2.5yıldır ayrı nıyeyse bı gerılıyorum boyle tetıkteyım, aslında aramız kötü degıl yanı duskunlerdır bıze ama ıste ne de olsa kardeslerı var arada, bıse konusulmasa bıle gerılıyorum ben
Canim kimse gerilmiyorsa lütfen sende sakin ol stres yapma :)
Onlar değil ama benim uykucum iki canlı ;)

benım de annem oyle o yuzden en basından beri esımle hıc tartısmamı anlatmam kendı de bastan demıstı evınıze gıdersınız siz ıyı olursunuz ben zıt olurum acaba uzuldumu kızım dıye,onemli bıse olmadıkca deme der.

Terapistim eşinle anlasamadiginiz konular olduğunda aileden hickimseye anlatma demişti.
Gel bana anlat, musluğu aç suya anlat, duvara anlat, kâğıda yaz ama özellikle ailelerden kimse bilmesin.
Siz barışırsınız ama ailen onu siler demişti.
Evet bizim unuttuğumuz seyler oluyor ama aile unutmuyor hatta sorarak bile eski hatirlatiliyor

Back
X