- 20 Eylül 2017
- 13.876
- 56.780
- 598
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #35.581
Bu iş kedi ciğer olayına benziyor sadece.Biz zaten az çok kendimize güvenmesek böyle bir yola girmeyiz.
Ama anlamadığım nedir bu kadar fesatlanmak?
Kim Olursa olsun mal sahibi olmaya çalışan herkes adina ben çok mutlu oluyorum.
Herşeyin bir sirasi var şu an ayağımı yorganima göre uzatmada sıra.
Geçen sene evimizi alduk, butceme göre tatili de planladik, çok da eğlendik.
Bu sene bayramda tatile gidiyoruz.
Sanki ev kredisi ödüyoruz diye eve mi hapsedecegiz kendimizi.
Tabiki zorlukları oluyor ama biz hesabını bilen kadinlariz ev kredisi de oderiz tatil de yaparız, gezeri tozariz da. O kadarkaramelli_turta :))
Aynen öyle ,zaten hesap kitap yapılmadan kimse ev almaz ,bende çok mutlu oluyorum insanlar ev aldığında ,araba aldığında, çocuk sahibi olduğunda. Bencillik okadar fazla ki .geçen iş yerinde bir arkadaş tüp bebek tedavisi görüyor,uğraşıyor, olmadı filan baya üzüldük. Arkadaşlardan biri de kadının derdine 2 dk üzüldü sonra da "ya ben daha evlenemedim ,evlilikteki şanssızlığım cocukta da olursa dedi " kadına üzülmeyi birakip kendine derdine düştü hemen . Tabi durmayıp bozdum kendimizi düşünmesek mi herseyde diye,kıskanç bencil insanlara bu ara hiç katlanamıyorum ,siz takmayın her yerde var yaniBiz zaten az çok kendimize güvenmesek böyle bir yola girmeyiz.
Ama anlamadığım nedir bu kadar fesatlanmak?
Kim Olursa olsun mal sahibi olmaya çalışan herkes adina ben çok mutlu oluyorum.
Herşeyin bir sirasi var şu an ayağımı yorganima göre uzatmada sıra.
Ne mutlu sizeGeçen sene evimizi alduk, butceme göre tatili de planladik, çok da eğlendik.
Tabiki zorlukları oluyor ama biz hesabını bilen kadinlariz ev kredisi de oderiz tatil de yaparız, gezeri tozariz da. O kadarkaramelli_turta :))
Teşekkür ederim, darısı isteyen herkeseNe mutlu sizeplanlı olduktan sonra herşey yapılır. Maşallah birşeyleri oturtmuşsunuz zaten
ay canım ya gecen benzer bı olay basıma geldı dayım dıger dayımın oglu ıcın o kadar maas alıyor hıc kenara para atamamıs dedı, esımde dedıkı e araba aldı o da bı bırıkım dedı, dayımda e borcla aldı dedı, ben de bızım de araba var mesela dedım e sızde borcla aldınız dıyor (hala borcu var sızın sayılmaz demek ıstıyo)Ay ben şu fesat içten pazarlikli insanlara ne diyim.
Laf arasında bana laf söylemeye çalışana.
Şimdi ben bu yaz olan tatil planimizi iptal ettik diye sanki 10 yil hiçbir yere gitmeyecek miyiz?
Günlerden bahsederken bu ay biten günden sonra güne giRmeyeceğimi söyledim kredimiz var diye.
Malum şahıs turta sen artik 2 3 yil tatile gitmezsin dedi. Neden?dedim . bu yılki planimizi iptal ettiysek önümüzdeki yıllarda hiç mi plan yapmayacağız dedim. Hatta iptal ettigimizin yerine başka plân yapıyoruz dedim kaldi öyle.
Yok ben yanlış anlamışım bla bla.
Açık açık diyemiyor ben fesatim, Kiskaniyorum, iyiliğini istemiyorum da çatır diye çatlayacak bazi insan müsveddeleri.
Benim favorim o :)Biraz önce izledim ,sizinle paylaşmak istedim
Ahahah çok güzel ama ya bende arada izliyorum keyfim yerine geliyorBenim favorim o :)
Tebrikler,Son dakika eşimin fikir değiştirmesi ile iftara gitmeyip eve döndük.
Zaten oruçlu değiliz oraya vereceğimiz parayı tatilde harcariz dedi adam, ben şok ama gururlu :))
Ayıp olur ama dedim, yok birşey olmaz zaten yer sorunu varmış dedi.
Dağlara taşlara, dilimi isirayim da valla oldu bu adam. Bugün de dışarıda eksikleri alınca giden parayı gördü içi elvermedi daha fazla harcama yapmaya
Maşallah güzel uyum sağlamış o zaman sizeSon dakika eşimin fikir değiştirmesi ile iftara gitmeyip eve döndük.
Zaten oruçlu değiliz oraya vereceğimiz parayı tatilde harcariz dedi adam, ben şok ama gururlu :))
Ayıp olur ama dedim, yok birşey olmaz zaten yer sorunu varmış dedi.
Dağlara taşlara, dilimi isirayim da valla oldu bu adam. Bugün de dışarıda eksikleri alınca giden parayı gördü içi elvermedi daha fazla harcama yapmaya
Tatil de harcayabilecegimiz rakamdan daha azını ona söyledim tedbirli olalım diyeMaşallah güzel uyum sağlamış o zaman sizedaim olsun
Ne güzel yapmışsınız, çocuk sevindirmek gerçekten çok büyük sevap. Rabbim size daha çok versin,sağlıklı, mutlu güzel günleriniz olsun . Çocuk yuvasına gitmeyi bende bir ara düşünmüştüm dediğiniz gibi şartları var,hediye kabul etmiyorlarmis sanırım, çocuklar beklenti içine girmesinler diye. Allah ım hiç bir çocuğu annesiz babasız bırakmasın, sizin gibi insanlarin sayisini da artırsınÇocuk yuvasına gitme dusuncemizden bahsetmiştim geçen hafta o iş olmadı. Artık sistem değiştiği için öyle kafamıza göre ziyaret yokmuş
Hem çok kızdım hem de üzüldüm.
Aynı binada oturdugumuz teyze iki tane torununa bakıyor.
Çocukların babaları kalp krizi geçirip vefat etmiş.
Kızı çalışıp evi geçindiriyor teyzede çocuklara bakıyor. Başka kimseleri yok.
Bugün çıkmışken o çocuklara bayramlık birseyler bakalım dedim eşime.
Kıza kırmızı fiyonklu rugan ayakkabı aldım. Benim çocukken en sevdiğim şeydi.
Allah'ım nasıl mutlu oldu, o boncuk gözlerinden sicim gibi yaşlar süzülüp ayakkabılara bakışı, bana sarilisi nasıl içimi parçaladı anlatamam.
Yaa işte bende öyle nasıl söylerim birde orasi var.Bu iş kedi ciğer olayına benziyor sadece.
Ben de çok sevinirim biri birşey aldığı zaman, ozenirsin orası ayrı. Ama kıskanmak, fesatlanmak nedir yaaaa.
Nazar etme ne olur çalış senin de olur denmeli boylelerine :))
Bencillik bu başka birşey değil cnmAynen öyle ,zaten hesap kitap yapılmadan kimse ev almaz ,bende çok mutlu oluyorum insanlar ev aldığında ,araba aldığında, çocuk sahibi olduğunda. Bencillik okadar fazla ki .geçen iş yerinde bir arkadaş tüp bebek tedavisi görüyor,uğraşıyor, olmadı filan baya üzüldük. Arkadaşlardan biri de kadının derdine 2 dk üzüldü sonra da "ya ben daha evlenemedim ,evlilikteki şanssızlığım cocukta da olursa dedi " kadına üzülmeyi birakip kendine derdine düştü hemen . Tabi durmayıp bozdum kendimizi düşünmesek mi herseyde diye,kıskanç bencil insanlara bu ara hiç katlanamıyorum ,siz takmayın her yerde var yani
Herkesin etrafında var böyle tipler demekki.ay canım ya gecen benzer bı olay basıma geldı dayım dıger dayımın oglu ıcın o kadar maas alıyor hıc kenara para atamamıs dedı, esımde dedıkı e araba aldı o da bı bırıkım dedı, dayımda e borcla aldı dedı, ben de bızım de araba var mesela dedım e sızde borcla aldınız dıyor (hala borcu var sızın sayılmaz demek ıstıyo)
sanki herkes trink parayı cıkartıp bıse alıyo bu devırde borcla aldıysak ödüyoruz hos.
ya ınsanlar ıyı nıyetlıykende ne konustugunu bılmıyor ınce dusunmuyor, yada gercekten nıyetı bozabılıyolar
dusun yani özbeöz sevdıgım dayım dedı bunu.
Rabbim de seni mutlu etsin canım o çocuğun mutluluğu paha biçilemez şimdi...Çocuk yuvasına gitme dusuncemizden bahsetmiştim geçen hafta o iş olmadı. Artık sistem değiştiği için öyle kafamıza göre ziyaret yokmuş
Hem çok kızdım hem de üzüldüm.
Aynı binada oturdugumuz teyze iki tane torununa bakıyor.
Çocukların babaları kalp krizi geçirip vefat etmiş.
Kızı çalışıp evi geçindiriyor teyzede çocuklara bakıyor. Başka kimseleri yok.
Bugün çıkmışken o çocuklara bayramlık birseyler bakalım dedim eşime.
Kıza kırmızı fiyonklu rugan ayakkabı aldım. Benim çocukken en sevdiğim şeydi.
Allah'ım nasıl mutlu oldu, o boncuk gözlerinden sicim gibi yaşlar süzülüp ayakkabılara bakışı, bana sarilisi nasıl içimi parçaladı anlatamam.
Tatil hazırlığı miii,bayılırımAkşam akşam bir enerji geldi sormayın :))
Yatak odasının ve küçük odanın camlarını sildim, balkonun kapısını ve camlarını sildim, balkonu yıkadım.
Gardroptan eşimin bazı kıyafetlerini verilmek uzere ayırdım.
Birkaç parça yazlık kıyafet daha çıkardım kendime.
Valizi çıkardım :)) gözümün önünde dursun aklıma geldikçe ekler cuma günü toplarim.
Cezali gibi evde hapis yapalım ümidiyle bekliyorlar sanırım.Geçen sene evimizi alduk, butceme göre tatili de planladik, çok da eğlendik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?