• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

VakıfBank'ın şuan 1,55mis faiz orani.Nedemistimkibenn ve ev alma çabasına yonelik yazılarını pesisira okumuş oldunuz😳
Aldık diye yazmakta nasip olursa oh ne âlâ..
ooooo sen böyle moral bozarsan olmaz ki
ben bu evi hayırlısı ile alacağım diyip hareket edeceksin
evet faiz oranları yüksek ama ileride de ne olacağı belirsiz
sen zaten yarısını peşin vereceksin
kiraya masraf yapacağına al evini, ileride de faizler düşerse yapılandırma yaparsın
hadi bakalım, silkelen ve kendinden emin bir şekilde yola devam et

31 yasindayim
Hayir stres kaynakli degil
Daha dogrusu şöyle gelisti
4 dr a gittim.
Ilki hic kayit altina alamadi
O donem sık degildi
Bu bahsedilene ihtimal verdi soda /magnezyum onerdi ve anjiyodan bahsetti
Inanmadim tabiki
2. De agir bir bayginlik gecirdim acilde dr hic bakmadi bile istanbula geldim bu dr tum testleri yapti holterde yakaladi ve stres dedim ama hayir degil senin yasinda hic olmamasi lazim dedi fakat baslangic asamasinda brz bekleyelim bazen kendiliginden toparlanabilir dedi 1 ay sonra kontrole cagirdi
Hepsindeki ortak ozellik ya cok ac yada tok olmam yemek oncesi yada sonrasi yakaliyor ve asiri halsiz birakiyor tek basima yuruyemiyorum
Son gittigim prof dinlemedi aslinda bsy yok ama sen bunlari yap ilac icme kalbini yavaslatir dedi 1 ay sonra gel anjiyo yapabiliriz dedi
Eee bsy yoksa niye oyle yapiyorum niye anjiyo beni korkutmamak icin sanirim
geçmiş olsun canım

kiraya masraf yapacağına al evini, ileride de faizler düşerse yapılandırma yaparsın
Bir ay oldu bizde evi alali ah zaman :))
Faizler yüksek, piyasa karışık,ev alma zamanı değil diyenler oldu ama biz niyetine girmiştik.
Ki nedemistimkibenn nedemistimkibenn sizin maaş durumları bizden daha iyi dediğine göre, vazgeçme sakin aramaya araştırmaya devam et.

1,55 1,75 yine yüksek.
Moral bozmak yok...
Araştırmalara devam..
Durumunuz ev almak için çok uygundu o zaman bahsettiğinde,inaniyorum olacak.
Çok teşekkür ederim.Bugun kime nasıl ev aldığını sorduğumda genel cevap babamdan aldık,faize bulasmadik oldu.Bir garipsedim 😳
Evin fiyatı 220 binde kaldı.Daha inmedi müteahhit..
Geleceği düşününce aslında çok şükür çalışan insanlarız.Bu taksit gozumuze çok gelmeyecek.Alacagimiz ev 220 binde kaldı.Bizde diğer ek masraflarda 130 bin cekicekmisiz eşimin demesine göre.Vakifbankin faiz oranına göre 2400 aylik ödeme olucak.
Toplamda 9 bin gider ama aralığa kadar bin lirası bebek için ayrılmış olucak.Yani 8 bin üzerinden hesap yapıyoruz.Ve ocakta 6 ay da calismayacagim bebeğe bakabilmek için.En korkulu rüyam da o.Esim sikisirsak arabayı satarız dedi ama ruh halim öyle kötü ki,arabasını çok seviyor.Allah satmak zorunda kaldığı günleri göstermeden o zamana 5500 lirayla geçinmeyi nasip etsin bize inşallah 🙏 ve tabi benim ocağa kadar biriktireceklerimle beraber..Yapabilir miyiz dersin? 🙄

Bir ay oldu bizde evi alali ah zaman :))
Faizler yüksek, piyasa karışık,ev alma zamanı değil diyenler oldu ama biz niyetine girmiştik.
Ki nedemistimkibenn nedemistimkibenn sizin maaş durumları bizden daha iyi dediğine göre, vazgeçme sakin aramaya araştırmaya devam et.
Çok teşekkür ederim,güç buluyorum sizden.Kahvemsi mutlulugun ev alma düşüncelerini de okumuştum buradan,daha üyeliğim yoktu.Seninkinde denk gelmiş oldum.Darisi da diğer niyetlenen arkadaşlarımızla bana inşallah..

Çok teşekkür ederim.Bugun kime nasıl ev aldığını sorduğumda genel cevap babamdan aldık,faize bulasmadik oldu.Bir garipsedim 😳
Evin fiyatı 220 binde kaldı.Daha inmedi müteahhit..

Geleceği düşününce aslında çok şükür çalışan insanlarız.Bu taksit gozumuze çok gelmeyecek.Alacagimiz ev 220 binde kaldı.Bizde diğer ek masraflarda 130 bin cekicekmisiz eşimin demesine göre.Vakifbankin faiz oranına göre 2400 aylik ödeme olucak.
Toplamda 9 bin gider ama aralığa kadar bin lirası bebek için ayrılmış olucak.Yani 8 bin üzerinden hesap yapıyoruz.Ve ocakta 6 ay da calismayacagim bebeğe bakabilmek için.En korkulu rüyam da o.Esim sikisirsak arabayı satarız dedi ama ruh halim öyle kötü ki,arabasını çok seviyor.Allah satmak zorunda kaldığı günleri göstermeden o zamana 5500 lirayla geçinmeyi nasip etsin bize inşallah 🙏 ve tabi benim ocağa kadar biriktireceklerimle beraber..Yapabilir miyiz dersin? 🙄
Bazıları dahaşanslı oluyor diyebilirim babadan alabildiyse tabiki faiz de olmaz borç da.
Ama insanın kendı kendine de birşeyler başarabilmesi çok güzel birşey.
Belki aileden de gelecek olan olur ama olmasa da olur deyip kendi ayaklarımızın üzerinde durmaliyiz.
130 bine aylık ödeme 2400 bence sizin ödeyebileceğiz bir rakam gibi görünüyor..
Arabanizda var en son ihtimal diyelim ona ki satmaniz gerekmeyecek cnm.
5500 tl yeter bence 6 aylik sürede,yaparsiniz :)

nedemistimkibenn nedemistimkibenn bu hayatta hep gördüğüm ve elimden geldiğince uygulamaya çalıştığım: ne kadar az beklenti o kadar az mutsuzluk.
Biz ev alırken ailem bir miktar destek oldu ama onlara güvenip girmedim tabi, keşke hepimize aileden gelse de herkes o kadar şanslı olmuyor.
Sen o çevreden bu süreçte biraz uzak dur bence :)

Çok teşekkür ederim,güç buluyorum sizden.Kahvemsi mutlulugun ev alma düşüncelerini de okumuştum buradan,daha üyeliğim yoktu.Seninkinde denk gelmiş oldum.Darisi da diğer niyetlenen arkadaşlarımızla bana inşallah..
Aslinda anlıyorum seni de .
Bu yaşlara kadar böyle yüklü bir borca girmemiş bir insan tedirgin oluyor, kafada hep soru işaretleri oluyor kii benimde bir hayli var sağolsun kızlar çok çok destek oldu bana da özellikle K kahvemsi mutluluk :)
En yakin örnek o olduğu için hep yazdım hep yazdım:)))
Kendi evinin sahibi olmak inanılmaz güzel bir duygu mesela, şu an hiçbir şey yokiçinde ama taşınmaya niyetlense insan hemen en gereklileri halledip gider.

Bak herşeyi okumuşsun, tekrar yazmaya gerek yok, bir yola girdin hayirlisiyla olur dilerim.
Ben ev almaya karar verdigimizde kendimden başka kimseye güvenerek yola çıkmadım.
Hep dua ettim Rabbim zorda birakma diye.
Kaç ay eşim çalışmadı, tek maaşla da çok şükür gecindik. Ki benim başka kredim ve gün ödemeleri de var.
Elde kalana gore de bir süre hayat sürülebilir.
Sizin gelir durumu bana göre uygun ve.odeyecegin kredi rakamı çok değil.
Gönlüne göre olsun diliyorum.
Ama borç olmadan,kendimizi biraz sıkmadan da hiçbir şey olmuyor maalesef

nedemistimkibenn nedemistimkibenn bu hayatta hep gördüğüm ve elimden geldiğince uygulamaya çalıştığım: ne kadar az beklenti o kadar az mutsuzluk.
Biz ev alırken ailem bir miktar destek oldu ama onlara güvenip girmedim tabi, keşke hepimize aileden gelse de herkes o kadar şanslı olmuyor.
Sen o çevreden bu süreçte biraz uzak dur bence :)
Ne kadar az beklenti,o kadar mutluluk :))
Açıkçası biri çıkıp da bize küçük de olsa bir miktar katkida bulunaydi daha az borçta olurduk.
Eşim pek yanaşmadı sadece görümcemle görüştü o dönem onların da satılık olan aracı satıldığı an parasini sana vereceğim demiş ama biz evi aldık onların aracı hala satılamadı üstüne biz kullanıyoruz şu an :KK70:
Ben aslında ailelerden teklif bekledim maddî destek anlaminda anne babalarimizdan ama kimseden birşey gelmedi. Tabi benim bu beklentimden onlarin haberi de yoktu.Gelseydi tâbi iyi olurdu ama kismet.
Onlardan uzak durarak giriştik bizde kahvemsim ama onlarda bize yaklaşmadı :)

Bak herşeyi okumuşsun, tekrar yazmaya gerek yok, bir yola girdin hayirlisiyla olur dilerim.
Ben ev almaya karar verdigimizde kendimden başka kimseye güvenerek yola çıkmadım.
Hep dua ettim Rabbim zorda birakma diye.
Kaç ay eşim çalışmadı, tek maaşla da çok şükür gecindik. Ki benim başka kredim ve gün ödemeleri de var.
Elde kalana gore de bir süre hayat sürülebilir.
Sizin gelir durumu bana göre uygun ve.odeyecegin kredi rakamı çok değil.
Gönlüne göre olsun diliyorum.
Ama borç olmadan,kendimizi biraz sıkmadan da hiçbir şey olmuyor maalesef
Sen çok iyi yönettin bütçenizi cnm.
Biz eşimle ikimiz de özel sektörde olduğumuz için ve olurda tek maaşa düşersek diye bu ay bende bu yüzden ekstra tüm borçlarimi kapatma yoluna gittim.
Allah sağlık versin de hepimiz calisalim.

Ne kadar az beklenti,o kadar mutluluk :))
Açıkçası biri çıkıp da bize küçük de olsa bir miktar katkida bulunaydi daha az borçta olurduk.
Eşim pek yanaşmadı sadece görümcemle görüştü o dönem onların da satılık olan aracı satıldığı an parasini sana vereceğim demiş ama biz evi aldık onların aracı hala satılamadı üstüne biz kullanıyoruz şu an :KK70:
Ben aslında ailelerden teklif bekledim maddî destek anlaminda anne babalarimizdan ama kimseden birşey gelmedi. Tabi benim bu beklentimden onlarin haberi de yoktu.Gelseydi tâbi iyi olurdu ama kismet.
Onlardan uzak durarak giriştik bizde kahvemsim ama onlarda bize yaklaşmadı :)
İnsanoğlu ister istemez ailesinden birşeyler bekler
Ben de hesap yaparken ailemden daha fazlası gelir diye hesap yapıp krediye başvurdum, ama onlara sormadım bu kadar verirsiniz diye.
Sonra onlar hesapladigimdan az verince benim kenara ayirdigim parayı da ekleyip ev parasi denk geldi :)))

Bu evi alırken çok beğendiğim bir ev daha vardı hatırlarsınız, 25 bin falan daha fazlaydı.
Onu alsam da odermisim,
İnsan sıkışınca öyle bir ödüyor ki o borcu
Dimi canım.
Insan ev borcunu temel borç olarak görüyor :)
Öylede zaten.
Kismetimizde neresi varsa o olur çok şükür.

Sen çok iyi yönettin bütçenizi cnm.
Biz eşimle ikimiz de özel sektörde olduğumuz için ve olurda tek maaşa düşersek diye bu ay bende bu yüzden ekstra tüm borçlarimi kapatma yoluna gittim.
Allah sağlık versin de hepimiz calisalim.
Biz de özel sektordeyiz ve korktuğumuz durum ilk aylarda başımıza geldi :))) Aslında belki de çağırdım felaketi :))
Ama neyse ki ben artık akillandim ve çok çok şükür bir mesleğim var.
Bizim ekstra kredi sağlık durumundan oldu ama kapatmaya niyetim yok, uygun faizle çektim.
Gün obur ay bitiyor girmem diyordum ama vazgeçtim. Güne girip kardeşimin bileziği alırım diyorum.
Rabbim önce sağlık, huzur, ağız tadı versin
Borçlar da ödenir biter

İnsanoğlu ister istemez ailesinden birşeyler bekler
Ben de hesap yaparken ailemden daha fazlası gelir diye hesap yapıp krediye başvurdum, ama onlara sormadım bu kadar verirsiniz diye.
Sonra onlar hesapladigimdan az verince benim kenara ayirdigim parayı da ekleyip ev parasi denk geldi :)))
Asla yargilamiyorum fazla da bir beklentiye girmedim ama teklif olaydi da alirdim açıkçası.
Hayaller hayatlar durumu oldu :)
Bizim bütçe belliydi, alabilecegimiz evin fiyatı kafamizda 220 en fazla 230 du ama aramayabaşlayıp da bunu bulunca hesap şaştı, miktar yükseldi.

Bu hesaba göre adam 29 kadın 19 iken evlendiler ya da çocukları oldu tatlucum fazla erken değil mi kadın için sence de. Ayrıca 29-39 evlenmesi var 19-29 evlenmesi var. İyi bile gelmiş bugüne kadar diye düşünüyorum seni üzmek istemem ama.
Evet erken olgunmuş canim bunu da konuştuk...Ben ikisine de degil çocuklara üzülüyorum cnm anne sevgisinden uzak olmalarına

Back
X