• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alya86 Alya86 evde para yönetiminin tek elden yapilmasi her zaman daha çok işe yarıyor, eğer bunu yapabilirsen çok daha iyi birikim yapar ve ev hayaline daha erken kavusursun.
Eskiden biz onu sen öde, bunu ben odeyeyim gidiyorduk neyin nereye harcandığı belli olmuyordu.
Eşim hesap kitap yapmaz, eli de çok açıktır.
Ev kredisine başladığımızda yöntemi değiştirdik.
Mesela şöyle yapıyoruz; Bir rakam belirledik eşim harçlık olarak onu ayırıp kalan maaşını bana gönderiyor. Tüm odemeleri ben yapıyorum ve eve giren parayı daha doğru değerlendiriyoruz.
Ekstra gelen prim, mesai falan olursa onu da ayrıca biriktiriyordum, sağlık durumuyla ilgili sorunlarimiz var her an para gerekebiliyor bize.
Arada da param kalmadı diye eşimden harçlık istiyorum, çünkü para kalirsa harcayabilirim diye düşünüyor.

Kizlar karadenizde sahane bir kamp alani kesfettik
Biz binadayiz ama boyle bir yerde cadirda da kalinir cok guzel deniz carsaf gibi cok saskinim
2 gun burdayiz ama degdi
Annemle kardesim brz daha kalicak

Bişey istersen alıyor dışardaki harcamalarada öyle ikimiz koyup şu ödeme bu birikim diyemiyoruz konuşunca değişiyor aile terapistine bile gidelim dedim bu gizlemek diyorum eşler bunları rahatlukla şuna şu kadar borç verdim vs konuşmalı annesine çok kızıyorum zaten
Bütçe ortak yapilmali cnm.
O maaş alir sen alirsin ne aldığınız bellidir, ihtiyaçlar ayrilir borçlar verilir,harçlıklar ayrılır,,bir kisim birikime ayrilirsa süper olur.
Bizde bu para işini aşarken sorun yaşamıştık, ikimizde har vurup harman savunduk zamaninda.
Ben tutumluydum baktim o rahat bende saldim çayıra:)))
Sonradan dank etti, nereye kadar.
Önce kendi parami yönetmeyi öğrendim kisa bir zaman sonra onun parasini da ev bütçesine dâhil ettim :))
E evliyiz ama kendi başıma birşeyler yavaş oluyordu onunki de eklenince dahaiyi oldu.
Ama o süreç zor.
Şimdi ev borcuna da girdik ya eşim hep diyor, sana veriyorum parayi, sen bilirsin işini.
Ipleri eline al yoksa zor.

Son düzenleme:
karamelli_turta karamelli_turta ben de hiç poşete para vermedim şimdiye kadar :))
Cantama, şirkete, eşimin cebine, arabaya aklıma neresi gelirse poşet koyuyorum :)))
Seninle aynı fikirdeyim.
Benim biraz daha var stogum ama bitince kilo ile satan yerler var. Onlardan alırım. Çöpe ben de o posteleden kullanıyorum, günlük bazen günde iki kere çöp çıkartıyoruz. Çöp poşetleri dolmuyor
Inanki vallahi vermedim bende :))
Hatta oğluma alışveriş yapmıştık kışın, ellerimiz dolu kazak,mont,pantolonlar öyle gittik arabaya :)) isteyen gülsün.
Çantamda bez çantam var taç hediye etmişti ,büyük alışverişe giderken de alışveriş çantalarımız var onlari da alıyorum.

Son düzenleme:
Eşim kumbarada düşündüğümden çok daha iyi birikim yapmış. Raporlu olacağı için bayram harçlığı da yatmış. Nişan takımız çıktı :)
Yarın kuyumcuya gidip fiziki altın yapacağım.
Nisada ata takacagim ya, onu bileklik mi yaptirsam diyorum. Ne dersiniz kizlar
Bak canım gördün mü, hızır gibi yetişti:)
Ben ata altın tak derim.

Alya86 Alya86 evde para yönetiminin tek elden yapilmasi her zaman daha çok işe yarıyor, eğer bunu yapabilirsen çok daha iyi birikim yapar ve ev hayaline daha erken kavusursun.
Eskiden biz onu sen öde, bunu ben odeyeyim gidiyorduk neyin nereye harcandığı belli olmuyordu.
Eşim hesap kitap yapmaz, eli de çok açıktır.
Ev kredisine başladığımızda yöntemi değiştirdik.
Mesela şöyle yapıyoruz; Bir rakam belirledik eşim harçlık olarak onu ayırıp kalan maaşını bana gönderiyor. Tüm odemeleri ben yapıyorum ve eve giren parayı daha doğru değerlendiriyoruz.
Ekstra gelen prim, mesai falan olursa onu da ayrıca biriktiriyordum, sağlık durumuyla ilgili sorunlarimiz var her an para gerekebiliyor bize.
Arada da param kalmadı diye eşimden harçlık istiyorum, çünkü para kalirsa harcayabilirim diye düşünüyor.
Bizim para yonetimi de sizinkiyle ayni canim, ayni şeyleri ayni anda yazmışız :KK9:

Gene dayanamadım çıkıp market dolandım nasıl bir serinlik vardı ütüden sonra iyi geldi😂32li family wc kagıdı 28tlydi ondan aldım kagıt havlumuzda bitmiş son paket solonun 8lisi 8.95 olcakmış bu hafta a101de ona bakarım bizim 6 ayda bir bitiyor bunlarıda artık mutfak masrafına ekliycem eylül-ekim gibi 750tl eğitim masrafı var ama gelecek yıl parası çıkar diye düşünüyorum.
wc kagıdına bakındım da ındırımlı bulamadm ben ya gercı netten baktım ben nerdeydi senin aldıgın

Bizim para yonetimi de sizinkiyle ayni canim, ayni şeyleri ayni anda yazmışız :KK9:
K kahvemsi mutluluk bizim de sizin gıbı kızlar
esım kendıne harclık alır geri kalanı bana atar tüm ödemeler benden olur. ama esım mesela meyve şu bu eve gelırken al dedıgım seylere de harcıyor o yuzden bıtınce soyluyor parası bn tekrar yolluyorum sagolsn hıc sormaz naptın ne ettın guvenır bana

Inanki vallahi vermedim bende :))
Hatta oğluma alışveriş yapmıştık kışın, ellerimiz dolu kazak,mont,pantolonlar öyle gittik arabaya :)) isteyen gülsün.
Çantamda bez çantam var taç hediye etmişti ,büyük alışverişe giderken de alışveriş çantalarımız var onlari da alıyorum.
Bir gün bankaya çıktım şirketten, gratiste indirim varmış. Duş jeli ve bakım maskesi alıp elimde geldim. Yol boyu bakan çok oldu ama amaaaaaan diyip geçtim :))

K kahvemsi mutluluk bizim de sizin gıbı kızlar
esım kendıne harclık alır geri kalanı bana atar tüm ödemeler benden olur. ama esım mesela meyve şu bu eve gelırken al dedıgım seylere de harcıyor o yuzden bıtınce soyluyor parası bn tekrar yolluyorum sagolsn hıc sormaz naptın ne ettın guvenır bana
Eşime ayırdığımız harçlık bence fazla, harcar çünkü cebinde kalınca.
Gerçi bugün kumbarasi ile beni oldukça şaşırttı ama :)
Onun için arada çok urkutmeden bazı giderleri ona aldiririm ya da harcligim bitti diyip ondan isterim.
Parasi yetmezse isterse borç veriyordum ilk baslarda, baktı zararlı çıkıyor daha idareli kullanmaya başladı :))

Back
X