3 yaşında Almanyaya mi gittin.
Çift vatandaşsın o zaman.

Bizede Bulgaristan konsolosluğu nasil davranıyorgörsen,dil bilmiyorum ya acayip tersler bu yüzden
Bulgarca öğrenmem gerek.
vift vatandaslik olayi bir kac yildir var burda canim, eskiden yoktu. Kizimda 18 olunca birini secmeli.
Yanliz esimde ilerde alman vatandasi olursa, ozaman kizimida türk vatandasliktan cikarta biliyormusum.
Kanun blylemus, baba türk oldugu sürecte, cocugun mecburi cifte vatandasli

Sen sadece Alman vatandaşı misin

Ama neden çift hakki olamıyorsa,sonuçta trde doğmuşsun cnm.
almanlar cifte vatandasliga izin vermiyorlar. Dedigim gibi ben kizi ilerde vatandasliktan cikarmasam, kendi zaten 18 yasinda birini secmeli.
Eskiden gizli cift vatandaslik olaylari vardi, yakaladiklarini direk alman vatandasligindan cikardilar üstünede ceza yediler.

Zormuş gerçekten ama ömrünü nerede yaşamak istiyorsan seçim yapmak zorundasin o zaman.

Almanya'dan oturum vatandaşlık almak çok zor.
Bizim Alman şirketi first ladynin adına kurduk, oturum izni alana kadar sayfalarca evrak hazırladık, kadını kurslara yolladik
burda en ufak bekediye isin bile öyle. Bintane evrak istiyorlar. Burda dogcan, veya benim gibi büyüyecen, yada evlenipte gelcen. En kolay yollar bunlar

Türk vatandaşlığını seçerse neler oluyor sonrasinda asmin?

Türk vatandaşlığını seçerse neler oluyor sonrasinda asmin?
normal oturum aliyor sadece, yurtdisina gutmek istediginde vize sorunlari oluyor...belediye isleri icin daha fazla evrak gerekiyor ve mecbur sürekli türk konsoloslugundada evraklarini yeniltecek

Meselâ ben yada ilerde çocuklarım almanya ab üyesi zaten e bizde çift vatandaş, orada yaşamayı tercih edersek herhangi şart fln koyuyor mu?
yok bazi ülkelerle zaten özel anlasmalari var. Arkadasim misal hem italyan hemde alman.
Sizdede sirun cikmaz bence öyle bir durumda. Zaten ab üyesi olan bir ülkenin vatandasisin, gelir avrupada istedigin ülkeye yerlesirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…