- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #66.281
31 yaşındayım, eczacıyım. bugüne kadar pek birikim yapmadım. siz neler yapıyorsunuz? nasıl biriktiriyorsunuz? altın nasıl alıyorsunuz?
En sevdiğimBiz kahvaltıya dışarı çıktık.
Sepetimizi doldurduk pikniğe geldik, tenha bir yer bulduk biraz hava aldık.
Akşama kadar otururuz sanırım, temiz hava iyi geldi.
Oy kötü olmuş,güneş sonrası krem de yatıştırır varsa.Sağol canım, Aloe Verali krem vardı dolaba koydum
Soğuk soğuk iyi geldi biraz
Ziyan olmasin iyi etmişsin.Yiyeceklerin bir kismini komsuya verdim, bitiremiyecez, yazik olur.
Çocuklar için çok sevindim turtis.Çok güzel geçti bugün,
Çok özlemişti çocuklar birbirlerini iyi oldu kuzulara.
Havasindan mi suyundan mi çocukları da esimi de ablami da 3 kez kremledigim hâlde kizariklik oldu.
Çok pamuklar 4u de bembeyazlar.
Birde koruyucu sürmeseydik düşünemiyorum.
Çok sicakti, deniz aşırı tuzluydu birleşince yakti geçtiÇocuklar için çok sevindim turtis.
Güneş çok yakıcı sanırım ondan
Ben de alev alevim yüzüm hele fenaaa fenaaa
türkyede ev alma konusunda bir fikrim yok, ama hic bir zaman tüm birikimi elden vermezdim. Allah korusun bi saglik sorunu cikar, esiniz isden cikar, kenardaki para sizi kurtarir ve idare eder.Birde tüm birikimi bozmalı mıyım zaten epi topu 35 bin falan eder arabayı satmayı düşünmüyoruz.
Aslında eşimde öyle söyledi ama ben dedim ki her zmaan alınan bişey değil , biraz daha ekleyip alalım dedim.türkyede ev alma konusunda bir fikrim yok, ama hic bir zaman tüm birikimi elden vermezdim. Allah korusun bi saglik sorunu cikar, esiniz isden cikar, kenardaki para sizi kurtarir ve idare eder.
ev konusunda dedigim gibi fikrim yok, yurtdisindayim ben, ama ben olsam esinizin dedigi gibi yapardim. Kredi kullanirdim, kebardaki 35 bine dokunmazdim. Arada ara ödeme yapiyor arkadaslar, sizde biriktirip öyle yapa bilirsiniz.Aslında eşimde öyle söyledi ama ben dedim ki her zmaan alınan bişey değil , biraz daha ekleyip alalım dedim.
Çok teşekkür ederim yardımcı olduğun için.ev konusunda dedigim gibi fikrim yok, yurtdisindayim ben, ama ben olsam esinizin dedigi gibi yapardim. Kredi kullanirdim, kebardaki 35 bine dokunmazdim. Arada ara ödeme yapiyor arkadaslar, sizde biriktirip öyle yapa bilirsiniz.
Bugün herkes erkenden uyuyu herhalde, ama kesin yarin güzel fikirler sunarlar.
Teşekkür ederim kahvemsi seni yorumun çok önemli benim için .A Avatarabdhk hoşgeldin hatirliyorum seni.
Öncelikle elinde mutlaka bir miktar para kalsın. Herhangi bir sikintida sizi bir süre idare edecek miktarı mutlaka yok say.
Ben kesinlikle bahce katı ve çatı katı almaya karşıyım,ev çok sıkıntı yaratan daireler bunlar hele yeni binalarda direkt uzak dur. Akıntısı, şu baskini, haşere sorunu olabilir.
1+1 olsun ara kat ya da en azından giriş kat daire olsun.
Alacağın ev iskanı çıkmış bir daire olsun, sonra İskan için de uğraşma ve ekstra masraf yapma.
Bölgeyi iyi düşünüp doğru karar verin. İleride değerlenecek ve ulaşım açısından iyi bir bölge olması önemli.
Oturmazsan kolay kiraya verebileceğin bir yer olmalı.
Şu an 15 yıla kadar vade yapılıyor belki bunu göz önünde bulundurup daha iyi bir ev bakabilirsin.
Evi aldıktan sonra tapu, taşınma, aboneliklerin üstünüze alinmasi, kombi vs.gibi giderler için de bir bütçe olusturmayi unutma.
Hem kredi hem yeni evde eksikler derken ilk birkac ay zor olabilir sonra düzen oturur. Kredi ödemesi sabit kalacagi ve yıllar içinde gelir artacağı için ikinci yıldan sonra odedigin para aşağı yukarı kira gibi olur.
Hayırlısıyla gönlüne ve bütçene göre bir ev bulmani dilerim.
Tek maas mı var?2000 kredilere giderse 2000 tl kalanla gecinmek zor bence.Size danışmak istediğim sormak istediğim bişeyler var.
Ben sizinle elimdekileri altına yatırmayı öğrendim.
Burdaki kadınlar hesabını bilir.
Yazmasam da hergün okuyorum.
Benim eşim özel sektörde çalışıyor ve 4 bin maaş alıyor.
Şuan faizlerde düştüğü için bizdr ev almak istiyoruz ama bizim buralarda daireler ve kiralar gereksiz çok çok pahalı .
Bizde yeni yerleşim yerlerinden almak istiyoruz.
Ev alırken nelere dikkat etmeliyim ?
Nelere bakmalıyım ?
Nasıl kredi çekmeliyim ?
Burda bir çok kişi ev sahibi oldu çok güzel bişey.
Bizim baktığımız evler netten 2+1 170 bin 180 bin sıfır daireler .
Evin tamamına kredi çekelim diyor eşim en fazla 1500 olsun 15 sene olsun zorlanmayalım diyor .
Mevcut kredimizle 2000 tl ye yakın kredimiz olacak ve gerisi bize kalacak.
Sizin fikirlerinizi merak ediyorum.
İlk 2 3 yıl zorlanırız sonra rahat ederiz diye düşünüyorum.
Yoksa başka türlü ev sahibi olamayız .
Parayı kontrollü harcarız birikim yapıyorum zaten hani parayı çar çur etmem.
Evlendiğimizden beri zaten ev eşyası borcu .
Kızım doğdu onun masrafları .
Araba aldık onun kredisi 6 yıllık evliyiz yani dikkatli ilerlerim diye düşünüyorum bu kısım gereksiz olmuş olabilir bilgi sahibi olmanız açısından yazdım...
Bende Bursa dayım.Teşekkür ederim kahvemsi seni yorumun çok önemli benim için .
Şöyleki baktığımız paradaki daireler hep bahçe katı bir tane ara kat gördük.
Ben 200.000 çekelim diyorum ama eşim zorlar diyor bilmiyorum.
Zaten dediğin gibi herşeyin tam olması lazım ki ben zaten tekrar masraf yapamam annemle konuştuk bugün sıkıştığın yerde bizde yardım ederiz dedi .
Şöyleki biz şuan eski yerleşimdeyiz ama bir mahalle ötemizdeki sıfır daireler 750.000 tl ve biz böyle yerlerden asla ev alamayız hani daha çok tutulan yerler çok çok pahalı.
Bölgeyi iyi araştırmak lazım bursada oturuyorum ve batıya gittiği için yeni yerleşim yerleri çalı akçalar var birde sanayi bölgesi gibi demirtaş var ama çalı ve akçalar daha çok gelişir diyorlar çünkü çok ev yapılmaya başladı yeni yerleşim ve batıya doğru.
Demirtaşta 7 8 senedir gündemde eşim tanıdıklarla konuşacak bakalım hani nasıl bölge gibisinden.
Kiraya verilebilir bölgeler çünkü gündemde olmaya başladı.
İnsanlar hem yeni evler hemde kirada daha uygun diye gidiyormuş.
Ulaşım açısından da sanayi bölgesine falan yakın, zaten arabamızda var sorun olur mu bilmiyorum.
Direk aldığım gibi inşallah otururum zaten.
Bizde öyle diyoruz 15 yıl çekelim diyoruz.
O zaman kenardaki altını hiç bozmamam lazım ki saydıkların hep büyük masraf zaten.
Mutlaka zorlukları olacaktır ama hem bu faizler hemde ne kadar erken başlasak o kadar iyi.
Kızımda küçükken birde ilerde borcu bitirip satar daha güzel biryerden alırız diyor eşimde.
Evet zaten maaşlarda artıyor şükür.
Amin inşallah sizden böyle okudukça çok hevesleniyordum çok istiyorum bende bir ev sahibi olabilmek.
Çok teşekkür ederim.
Allah razı olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?