• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Günaydınlarr
Dolunay etkisindeyim galiba
Acayip asabım bozuk:KK43:
Herkese catasım var
150 tl ye kilim aldım,hırsımı kkdan cıkarıyorm:KK43:
İstiyordm su meshur karabag kilimlerden dallı güllü:)
Aldım 2 taksit napam:KK43:
uykusuzlukta etkiliyor canim.
Güle güle kullan.

Evet altın candır gerçekten :KK200:
Bugün maaş günü :KK48: 1 gram almayı planlıyorum hemen bildiririm.

Tavsiyelere açığım birikim konusunda :rapci:
Uzun zaman birikimi altinla yapmıştım bende😀
Gizel kâr ettim altinda.
Ev kredisi başladığından beri tl deyim çünkü uzun vadede birikim değil benimki şu an.
Borcu daha kisa zamanda bitirmek ilk hedefimiz.
Ben her ay maaşlarla beraber gelir gider tablosu ile takip ediyorum ve böyle olunca aylik değil yillik bile ne kadar neye harcaniyor birikiyor görebiliyorum.
Para geldiği gibi birikim yapılmalı en son değil.
Kızlar çok iyiler tasarruf,birikim,yatirim konularinda mutlaka faydali olur sanada 👍

Uzun zaman birikimi altinla yapmıştım bende😀
Gizel kâr ettim altinda.
Ev kredisi başladığından beri tl deyim çünkü uzun vadede birikim değil benimki şu an.
Borcu daha kisa zamanda bitirmek ilk hedefimiz.
Ben her ay maaşlarla beraber gelir gider tablosu ile takip ediyorum ve böyle olunca aylik değil yillik bile ne kadar neye harcaniyor birikiyor görebiliyorum.
Para geldiği gibi birikim yapılmalı en son değil.
Kızlar çok iyiler tasarruf,birikim,yatirim konularinda mutlaka faydali olur sanada 👍
Evet para geldiği gibi birikim yapılmalı buna katılıyorum elde kalanla zaten bir şekilde idare ediliyor.
Gelir gider tablosu da iyi fikir bende yapsam fena olmaz, haftalık programlarla (mutfak, ev giderleri vs için.) ilerlemeyi planlamıştım bir ara iş güç fırsat olmadı.
Ev kredisini kısa zamanda bitirmek başlı başına bir birikim bence oradan kar edilen faiz çok tatlı oluyor :KK48:

Evet para geldiği gibi birikim yapılmalı buna katılıyorum elde kalanla zaten bir şekilde idare ediliyor.
Gelir gider tablosu da iyi fikir bende yapsam fena olmaz, haftalık programlarla (mutfak, ev giderleri vs için.) ilerlemeyi planlamıştım bir ara iş güç fırsat olmadı.
Ev kredisini kısa zamanda bitirmek başlı başına bir birikim bence oradan kar edilen faiz çok tatlı oluyor :KK48:
Gelir gideri de takip altina alirsan herşeyi net görebilirsin.
2015 aralıkta başlamıştım ben :)
Aylik,6 aylik ve yillik hedefler belirledim.

Ev kredisi benim henüz yeni ama birkaç kez azar miktarlarla da olsa ara ödeme yaptik giden faizi gördükçe mutlu oldum oluyorum.
15 ay önce başladı kredi,10 yillik çektik ara ödemelerle şu an kalan 6 yil.
3 yila kadar dusmesini istiyoruz 🌸

Gelir gideri de takip altina alirsan herşeyi net görebilirsin.
2015 aralıkta başlamıştım ben :)
Aylik,6 aylik ve yillik hedefler belirledim.

Ev kredisi benim henüz yeni ama birkaç kez azar miktarlarla da olsa ara ödeme yaptik giden faizi gördükçe mutlu oldum oluyorum.
15 ay önce başladı kredi,10 yillik çektik ara ödemelerle şu an kalan 6 yil.
3 yila kadar dusmesini istiyoruz 🌸
Çok güzel ilerlemişsiniz inşallah daha da kısa zamanda bitirirsiniz.
Bizde 10 yıllık çektik 2 kere ara ödeme yaptık şu an 2,5 sene kaldı toplamda da 5,5 sene de bitmiş olacak.
Ama en güzeli 80 bin faiz yemiştik şu ana kadar 40 bini ara ödemelerle silindi, fırsat varken başlarda faiz çokken mutlaka yapılmalı.
Gelir gider çok mantıklı geldi, şu an kendime tablo hazırlıyorum :KK48: :KK48:

Çok güzel ilerlemişsiniz inşallah daha da kısa zamanda bitirirsiniz.
Bizde 10 yıllık çektik 2 kere ara ödeme yaptık şu an 2,5 sene kaldı toplamda da 5,5 sene de bitmiş olacak.
Ama en güzeli 80 bin faiz yemiştik şu ana kadar 40 bini ara ödemelerle silindi, fırsat varken başlarda faiz çokken mutlaka yapılmalı.
Gelir gider çok mantıklı geldi, şu an kendime tablo hazırlıyorum :KK48: :KK48:
Umarim hepimiz bitiririz 💃
Bi son 2.5 yil için başka ara ödeme düşünmüyorsun sanırım dimi.

Biz 150 bin 1.45ten çektik faizler düştü 0.99a geçen yıl,hop yapilandirdik kafadan 40 bin düştü.
4 kez ara ödeme yaptik o şekilde de sanırım ortalama 50 bin kadar faiz düştü.
Bir ara ödeme daha yaparsam 40 bin faiz daha silinir eylül-ekimi bekliyorum bakalım.

Böyle büyük borca girmek herkese göre değil 😀 bana göre hiç değil.
Durduğum yerde duramadim borç başladığından beri🤣
Faiz ödemek sinirime dokunuyor,
Aylik ödediğim tutarin 5te biri idi ilk ödemeye başladığımızda şu an 3te 1i.

Umarim hepimiz bitiririz 💃
Bi son 2.5 yil için başka ara ödeme düşünmüyorsun sanırım dimi.

Biz 150 bin 1.45ten çektik faizler düştü 0.99a geçen yıl,hop yapilandirdik kafadan 40 bin düştü.
4 kez ara ödeme yaptik o şekilde de sanırım ortalama 50 bin kadar faiz düştü.
Bir ara ödeme daha yaparsam 40 bin faiz daha silinir eylül-ekimi bekliyorum bakalım.

Böyle büyük borca girmek herkese göre değil 😀 bana göre hiç değil.
Durduğum yerde duramadim borç başladığından beri🤣
Faiz ödemek sinirime dokunuyor,
Aylik ödediğim tutarin 5te biri idi ilk ödemeye başladığımızda şu an 3te 1i.
Artık ara ödeme düşünmüyorum çünkü ödediğimiz tutarın neredeyse tamamı artık ana para.
Zaten çok uzun yılları yok artık ancak güzel bir birikim yaparsak 1 sene falan erken tamamını kapatabilirim.
Çok güzel ilerleme olmuş vallahi iyi faiz düşmüş sizin.
Evet böyle yüklü borçlar, yüklü faizli krediler biraz sıkıntılı ama totalde düşününce fazlasıyla değiyor.
Birikimle bu kadar kısa zamanda ev alınmıyor maalesef o parayı mümkün değil biriktiremiyorsun, yani biz yapamayız en azından :KK70:
Böyle bankaya borçlu olunca mecbur kalıyorsun o yüzden borç beni hiç korkutmuyor :KK25:

Artık ara ödeme düşünmüyorum çünkü ödediğimiz tutarın neredeyse tamamı artık ana para.
Zaten çok uzun yılları yok artık ancak güzel bir birikim yaparsak 1 sene falan erken tamamını kapatabilirim.
Çok güzel ilerleme olmuş vallahi iyi faiz düşmüş sizin.
Evet böyle yüklü borçlar, yüklü faizli krediler biraz sıkıntılı ama totalde düşününce fazlasıyla değiyor.
Birikimle bu kadar kısa zamanda ev alınmıyor maalesef o parayı mümkün değil biriktiremiyorsun, yani biz yapamayız en azından :KK70:
Böyle bankaya borçlu olunca mecbur kalıyorsun o yüzden borç beni hiç korkutmuyor :KK25:
Ne kadar faiz yüksekken almış olsak da iyiki diyorum ben,ev sahibi oluyoruz.
Son 2 yil kaldığında bende bitirmeyi düşünmem, birikimi altina yatiririm 😁
Ev miras,destek yoksa maalesef kredisiz alinmasi hele büyükşehirlerde imkânsiz.
40 yaşıma gelene kadar bitsin istiyorum ben bu borcun 😃
Eşimin hedefi de var tâbi o da araba istiyor pahali olmasa da olur tercihinde 😃
Hep bankaya çalışıyoruz biz 🤷🏻‍♀️

Ne kadar faiz yüksekken almış olsak da iyiki diyorum ben,ev sahibi oluyoruz.
Son 2 yil kaldığında bende bitirmeyi düşünmem, birikimi altina yatiririm 😁
Ev miras,destek yoksa maalesef kredisiz alinmasi hele büyükşehirlerde imkânsiz.
40 yaşıma gelene kadar bitsin istiyorum ben bu borcun 😃
Eşimin hedefi de var tâbi o da araba istiyor pahali olmasa da olur tercihinde 😃
Hep bankaya çalışıyoruz biz 🤷🏻‍♀️
Son 4 senedir borçsuz bir ayımı hatırlamam :KK70:Büyükşehir dediğiniz gibi imkansız hiç oluru yok peşin para ile.
Önemli olan bilinçli davranabilmek tabiki bazen borç insana kar ettirebilir ev araba gibi :KK48::KK48:

Hedef güzel bence insan yapabiliyorken sağlığı ve imkanı el veriyorsa hep bir hedefi olup ona yönelmeli kafaya koyunca oluyor.
Sonra ilerleyen yaşlarda bunların mükafatını çok güzel alacağız inanıyorum :dua::KK48:

Son 4 senedir borçsuz bir ayımı hatırlamam :KK70:Büyükşehir dediğiniz gibi imkansız hiç oluru yok peşin para ile.
Önemli olan bilinçli davranabilmek tabiki bazen borç insana kar ettirebilir ev araba gibi :KK48::KK48:

Hedef güzel bence insan yapabiliyorken sağlığı ve imkanı el veriyorsa hep bir hedefi olup ona yönelmeli kafaya koyunca oluyor.
Sonra ilerleyen yaşlarda bunların mükafatını çok güzel alacağız inanıyorum :dua::KK48:
Sen hangi ildesin?

Yikamasi kolay hem iyi etmişsin :)
Değil🤦🏻‍♀️
Anam saray halısı mübarek😂
Zedelenmesin diye süpürgenin fırcalı tarafı kullanılmıcakmjs
Sehpanın izi bozarmıs yapısıını sehpa uzun süre koyılmucakmks🤦🏻‍♀️
Makinada yıkamayı aklınjzdan bile gecirmeyin diyolaa😂
İptal ettim siparisi
Yalayarak mı temizlicem ben bu halıyı🤣

Kayınvalide sıkışmıştı 11gr bozup vermiştim 5ay önce.Bayramda gittiğimizde altın almış borcumu alın dedi eşim kabul etmedi sende sakın alma dedi alamam dedim bende.Sonra kayınvalide dedi sünnet altını olsun oğlana dedi.Eltime tam altın takmıs sünnet olunca bizimki sünnet olalı 5yıldır olacak.Eşim onada hayır dedi almadı.Bende dedim madem oğlanın diğer toruna yapmış çocuğumun rıskı dedim aldım.

Back
X