• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Selamlar. Bugün dışarı bir çıktık 100 tl gitti. 20 tl de kumbarama attım 2 tl de oğlumun kumbarasına attık.
Birikimler bu ara nazar değmesin kendi bütçemize göre güzel gidiyor.
Kimine göre kçük bir tasarruf olabilir ama hiç birşeyimizi eksik etmeden arttırmaya çalışmak bizim için büyük birşey.
Tabiki de yaptığın büyük birşey tatlım.
Birikim tam da dediğin gibi kuruş kuruş ve devamlı olur.
Allah nazardan saklasın bereketli olsun inşallah :nazar:

Ben bu ayda altın yapamıyorum maalesef :KK43: İyice bir hesap yaptım , bir yerden ekstra gelir olmadan mümkün olmuyor. Biz de eve yeni taşındık daha sayılır 6 ay olmadı ama ben de memnun değilim. Taksitlerim bitmeden hiçbir şey biriktiremiyorum .
Canınızı sıkmayın lütfen .
Taksitler de bi birikim şeklidir sonuçta .
İsraf yapmadan gereksiz birşey almadan ödemelerinizi yapıp günü gelince birikim de yaparsınız inşallah .
Ama eğer yine de çok istiyorsanız
Günde 5 ₺ kenara ayırarak ayda 150 ₺ yani bir gram altın parası biriktirebilirsiniz
Kolay ödemeleriniz ve
Hayırlı bereketli birikimleriniz olsun :KK16:

Benimde birikim olarak aylik isveren katkisiyla 265tl bes birikiyor evde kumbara yaptım arada tirtiklasam da simdi 40 tl filan var ama 1 haftadir filan duzenli para koyuyorum diyebiliriz :olamaz: aralikta kredim bitince tekrar kredi cekip 100gr altin almayi planlıyorum.
Konut kredimiz var ama evimi son zamanlarda sevmemeye basladim :KK51: ufak ve 2+1 yerlesemiyorum bebek yok daha olsa hic sigamayiz :KK43: bilmiyorum nasil olacak birikim
Sen biriktirmeye başlamışsın zaten
Oh maşallah besin de varmış .
Şimdilik elindekilerle yetinip biraz peşinat ayarlayabilirseniz evinizi de değiştirirsiniz belki canım herşey hayal etmekle başlar
Kolay gelsin Allah yardımcınız olsun :KK200:

Selam..
Bu pazar evde olmanın keyfini çıkarıyorum cnm. Birikim ay başında ayırınca ayın ortalarından sonra anca kumbaraya 2,3 bişeyler atıyorum ben. Senin nasıl gidiyor :KK66:
Ay siz kumbara dedikçe kumbarada biriktirmek istiyorum ama niye ben bunu yapamıyorum ya :bicak:
Biriktiriyorum 50-60 olunca parayı tümletiyorum ve 50 lik yaptırıyorum cüzdanıma güzeeelce koyup dümdüz oldummu da mutlu oluyorum ve bi kumbara hedefinin daha sonuna geliyorum :KK200:gerçekten manyağım :KK48:

Günaydın hatunlar :-) tayin cikti ev tasidik bu ay resmen parasiz geçecek :) eşim bes ten çıktı 500 lira bırinmiş ona ceyrek alcam inşallah harcanmasın dimi :) kayinvalide yazı burda çıkarmayı planlıyor 4 kişi ol caz galiba.gelsin sıkıntı değil ama biz herşeyi yiyorduk şimdi özel alışveriş gerekecek zaten yeterince sıkıntı dayız.Allah büyük artık napalim :)

Merhaba bayanlar..bende yeni katiliyorum araniza ..ceyrek biriktirmek karli mi? Yoksa bilezik mi
Birikime yeni başlıyormuşsun canım
Öncelikle para birktirmeye başladın diyelim
Paraya dokunmadan durabiliyorsan 1000 ₺ oldukça ata altın alabilirsin .
Eğer duramıyorsan harcamaktan korkuyorsan 150 ₺ oldukça gram altın alabilirsin aldıkça biriktirdikçe de istersen bileziğe çevirebilirSin.
Şimdiden bereketli olsun :KK200:

Günaydın hatunlar :-) tayin cikti ev tasidik bu ay resmen parasiz geçecek :) eşim bes ten çıktı 500 lira bırinmiş ona ceyrek alcam inşallah harcanmasın dimi :) kayinvalide yazı burda çıkarmayı planlıyor 4 kişi ol caz galiba.gelsin sıkıntı değil ama biz herşeyi yiyorduk şimdi özel alışveriş gerekecek zaten yeterince sıkıntı dayız.Allah büyük artık napalim :)
Hayırlı olsun tayininiz canım
Çeyreğiniz de bereketli olsun :KK200:

Günaydın herkese
Arkadaşımız var bugün. Daha doğrusu eşimin bir arkadaşı, ben pek sevmem kendisini. Düğün gecemizde gelip bizle saatlerce oturmuş gitmek bilmemişti bir türlü.
Dün onu yemeğe götürdük, 190 lira oara harcadık, içime oturdu
Valla oturacak kadar olmuş canım ama canınız sağolsun iki katı gelir inşallah ummadığın bir yerden :KK51:

Tünaydın hanımlar.

Bizim giderler gittikçe artıyor.

Araba için yarın kredi çekeceğiz. 1 yıllık 15 bin. Aylık ödememiz ortalama 1400 olacak.
Kendi aracımızı 50 ye satıyoruz. 15 bin lira da birikimimizden ekleyip 80 bin e araba alacağız. Daha doğrusu aldık. Ödemesini yapacağız.

Aylık kredi giderimiz bununla beraber 5100 tl olacak.

Artık birikim yok bize :) kredi bittikten sonra başlayacağım tekrar. Zaten işe de başlamış olacağım o dönem.

Bu ara çok fazla takip edemiyorum. Umarım hepiniz iyisinizdir.
Güle güle kullanın canım
Hayırlı olsun
Netice de bu dA bir birikim şekli .
Hepimiz altın delisi olduğumuzdan boşa gitti diye bozuluyoruz ama öyle değil sanırım :KK48:

Sen biriktirmeye başlamışsın zaten
Oh maşallah besin de varmış .
Şimdilik elindekilerle yetinip biraz peşinat ayarlayabilirseniz evinizi de değiştirirsiniz belki canım herşey hayal etmekle başlar
Kolay gelsin Allah yardımcınız olsun :KK200:

Canimm sagolasin aynen insallah hepimizin gönlünce olur hersey :KK200:

bayanlar, altında bayağı bir yükseliş oldu, şu an altın almak mantıklı mı? elimdeki parayı tutmaya çalışıyorum düşüş olabilir diye ama zorda kalına harcadığım oluyor. aslında hemen altına çevirmek istiyorum..
siz neler yapıyorsunuz bu aralar yatırım için

Kizlar simdi size bir sey danismak istiyorum gorumcem dogum yapacak ve o benim kizima kunye takmisti simdi bizde onun kizina kunye aldik ama kayinvalide sanki begenmedi gibi yapti
Gorumcemin kizima taktigi kunyeyi geri kendi kizina taksam ayip olur mu
Yani belki bizimki gram olarak daha pahalidir ama goruntu olarak sade gorunuyor kayinvalidem bir sey demedi ama yuzundeki o ifadeden hersey anlasildi zaten bnde gicik oldum
Esimde ne canini skiyosun onlarin taktiginin aynisini tak gitsin dedi ama yine de ikilemde kaldim sizce ne yapayim ?

Kizlar simdi size bir sey danismak istiyorum gorumcem dogum yapacak ve o benim kizima kunye takmisti simdi bizde onun kizina kunye aldik ama kayinvalide sanki begenmedi gibi yapti
Yani belki bizimki gram olarak daha pahalidir ama goruntu olarak sade gorunuyor kayinvalidem bir sey demedi ama yuzundeki o ifadeden hersey anlasildi zaten bnde gicik oldum
Esimde ne canini skiyosun onlarin taktiginin aynisini tak gitsin dedi ama yine de ikilemde kaldim sizce ne yapayim ?
Ayıp olur bence..

Tabiki de ayıp olur canım
Geri kendi kızına takmak ne demek ki
Görümcenin birşeyden haberi yokken.
Kayınvaliden beğenmediyse kendi sorunu ama bu kadar takıyorsan kafaya
Künyenin değeri neyse çeyrek ,yarım vs onu takın

bayanlar, altında bayağı bir yükseliş oldu, şu an altın almak mantıklı mı? elimdeki parayı tutmaya çalışıyorum düşüş olabilir diye ama zorda kalına harcadığım oluyor. aslında hemen altına çevirmek istiyorum..
siz neler yapıyorsunuz bu aralar yatırım için
Ben piyasa durumlarından hiç anlamam
Finans olarak konuşamam ama öğrendiğim birşeyi sana söyleyebilirim canım o dA biriktirdiğin para Harcanıyorsa Ve en az bir sene içinde bozdurup harcamayacaksan altının fiyatına bakmadan gram al bence .
Giden para geri gelmiyor çünkü

Son düzenleme:
Ben piyasa durumlarından hiç anlamam
Finans olarak konuşamam ama öğrendiğim birşeyi sana söyleyebilirim canım o dA biriktirdiğin para Harcanıyorsa Ve en az bir sene içinde harcamayacaksan altının fiyatına bakmadan gram al bence .
Giden para geri gelmiyor çünkü
10 ay sonra düğünüm var onun için katkı olur diye aslında altına çevirmek istiyorum.

Tabiki de ayıp olur canım
Geri kendi kızına takmak ne demek ki
Görümcenin birşeyden haberi yokken.
Kayınvaliden beğenmediyse kendi sorunu ama bu kadar takıyorsan kafaya
Künyenin değeri neyse çeyrek ,yarım vs onu takın
Aslinda yarim almayida dusundumde kunyeyi almis bulunduk ve simdi elimizde baska altin alacak para yok
Ama soyle yapabilirim esimin aldigi kunyeyi goturup kuyumcudan farkli bir model ile degistirebilirim

10 ay sonra düğünüm var onun için katkı olur diye aslında altına çevirmek istiyorum.
10 ay biraz kısa bi süre
Belki düşer diyelim ama harcıyorsan hepsi gideceğine en azından bir kaç liran gider .
Altın her yönden faydalı bana göre.
Diğer arkadaşlar da bir fikir verecektir sana

Back
X