Esimde bnimde otomatik her ay bes icin kesiliyor ama oyle ucuk bir miktar deggil aylik 70-80 lira civari sanirim
Bn iptal ettirmeyi dusundum ama snradan vazgectim
bizimde 65 civarı bes kesiliyor eşimle birlikte çıkacaktım da çıkmaktan üşendim birazda araştırmak istemedim nasıl çıkılıyor falan.aslında çıkmak lazım cunku her ay 65 te ile 10 sene birikse nolcak kuş kadar para ama uçuk fiyatlar yatıranlar mantıklı geliyor bana :)

Selam kızlar. Bugü. Ancak girebildim . geçmişi okumaya çalıştım yemek yapıcam. Misafirim vardı. Yemek işi geçe kaldı.
Acil durum parası mutlaka gerekiyor. Biz 8 bin ayırmıştık. Eşim işten çıktı ve o 8 bin bizi idare etti. Şimdi yine biriktirmeye çalışıyoruz.araba bozuluyor kombi vs hemen ordan karşılıyoruz.
Eşten ayrı birikime gelince benim bunu yapmam imkansız. Çünkü eşim benden daha fazla tutumludur.şuan zaten geçim tamami ile onda ve kumbarama ne kadar attığını bilir. Sormaz sonuçta ortak bir hedef için biriktiriyoruz.kumbara harici birikenleride ben ona sormam. Çalıştığım dönemde de maaşımı çeker getirirdi. Ödemeleri ortak yapar aylık kim ne kadar harcamak istiyorsa içinden alır gerisi birikime giderdi.işe girdiğim dönemde de oğlumun kreş masrafı hariç diğer masraflara karışmayacağım. Sen kendin ne yapmak istiyorsan yap dedi. Umuyorum tekrardan çalışabilirim.

Kenarda nakit olarak acil durum parası olmalı kesinlikle. Geçen eylül ayında borçlae yüzünden bi ata altınımı bozdurmak zorunda kaldım. Şimdi kumbaramda biriktirdiğimi vadesiz hesabıma atıyorum. Henüz kullanmak için hiç ihtiyaç duymadık ama ne olacağını da bilemeyiz.

Bugün altın hesabı açtım. Hem kumbarada bozuk para hem vadesiz hesapta nakit hem de altın (banka hesabında ve fiziki altın) biriktiriyorum.

Eşimin hepsinden haberi var. Birikime destek veriyor. Çok şükür sıkıştığında ilk başvurduğu yer birikimimiz olmuyor. Hatta ben teklif ettiğimde yok birikimden olmaz diyor

Bi tek döviz yatırımım yok galiba. Siz yatırımı nasıl yapıyosunuz hanımlar. Farklı alanlara bölerek mi yoksa farklı yatırım araçlarına mı

Yatirim fonu, altin hesabi, fiziki altin(onlari da bankaya goturup altin hesabima aktardim), bir miktar da doviz hesabinda biriktiriyorum canim.

Benim bes im yok.
Zorunlu bes kesintisi oldu ama hemen çıktım bana çok inandırıcı gelmedi.
Ama baska türlü birikim yapamam diyen için uygun olabilir belki

Bixim var canım..Eşiöin büyük kızımın ve benim..
Eşim ilk çıktığında bana yaptırmıştı..10 yılı doldurduktan sonra memleketten ev aldık..orda biriken o parayıda toplu şekilde çektik..Çok işimizi gördü..
Sonra tekrar yaptı eşim..
İkimize de az da olda ödüyor..Kızlar için çeyiz parası niyetine biriktiriyoruz.
Şimdide büyük kızım içinde başlattık daha yeni..
Bence güzel birşey..Toplu para rline geçiyor..Biz kumbara niyetinr kullanıyoruz..Devlet desteğide var..ilerde inş çok işimize yarıyacak kısmet olursa ..

İnşallah canım Allah güle güle kullanmayı nasip etsin işinizi görmesi çok güzel olmuş:)

Bes i 10 yıl sonra çekmek istediğiniz de devlet katkısını alabiliyormuyuz? Yoksa sadece kendi yatırdığımızı mı alıyoruz?

Iyi geceler kizlar uzun zamandir yazamiyorum okuyorum ama :) bol bereketli birikimleriniz olsun
Benim besim var yatirdigim kadar isverende katki yapiyor memnunum.
Altin olarak düğünde takılan altınlarım var üzerine koymaya calisiyorum ama hep bir harcama cikiyor
Esim cok tutumludur benden daha fazla hemde
Aylik ceyrek alma hedefim vardi ama malesef alamıyorum tatil borcumuz daha bitmedi

Evet bölüyorum ben. Fiziki altın biriktiriyorum, dolar, euro ve vadesiz TL hesabım var hepsine koyuyorum azar azar. Yatırım fonum ve BESim de var.

Bes i 10 yıl sonra çekmek istediğiniz de devlet katkısını alabiliyormuyuz? Yoksa sadece kendi yatırdığımızı mı alıyoruz?
yaşım dolmadan çektiğimiz için devlet katkısının tamamını alamadık biz.. ama %50 gibi bir kısmını aldık ..
sistemde yaşı bekleyip çekseydik tamamını alabilecektik..

yaşım dolmadan çektiğimiz için devlet katkısının tamamını alamadık biz.. ama %50 gibi bir kısmını aldık ..
sistemde yaşı bekleyip çekseydik tamamını alabilecektik..
Bizim de 10 senenin dolmasına az kaldı. Çekip yatırım yapmayı düşünüyorduk. Devlet katkısını alabilirmiyiz diye konuşmuştuk yarısını alsak bile yeter. Yaşı beklemek istemiyoruz. 55 yaş dı sanırım değil mi emeklilik alabilmek için

Günaydın,

Rutini oluşturduğum "3 ayda bir mutsuzluk haftam"a girdim. Yine hiçbir şeyin tamamiyle yetişmediği, akşamları bana kalan 1-2 saatte ev işi mi, eşimle ilgilenmek mi, kitap okumak mı, ders çalışmak mı, uyumak mı çıkmazında boğulduğum günlerdeyim. p.tesi itibariyle mutsuzluk haftamın biteceğini düşünüyorum. Bu kısır döngüye her girdiğimde muhteşem psikoloğumun cümlesi kulaklarımda yankılanır.

"Sizler, hem annesiniz, hem eşsiniz, hem ev hanımısınız, hem iş kadınısınız, hem de kendinizsiniz."

Keşke uyku depolanabilir bir şey olsaydı, ihtiyacımız olduğunda önceki uykularımızdan kullansaydık. Kadın olmak çok zor. Tüm kadınların alnından öpüyorum.

Öyle işte..

galiba 56 die biliyorum canım ben yaşı..
inş sizde gönlünüze göre kullanırsınız canım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…