- 26 Mayıs 2016
- 3.853
- 8.149
- 158
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #10.621
bizimde 65 civarı bes kesiliyor eşimle birlikte çıkacaktım da çıkmaktan üşendim birazda araştırmak istemedim nasıl çıkılıyor falan.aslında çıkmak lazım cunku her ay 65 te ile 10 sene birikse nolcak kuş kadar para ama uçuk fiyatlar yatıranlar mantıklı geliyor bana :)Esimde bnimde otomatik her ay bes icin kesiliyor ama oyle ucuk bir miktar deggil aylik 70-80 lira civari sanirim
Bn iptal ettirmeyi dusundum ama snradan vazgectim
Yatirim fonu, altin hesabi, fiziki altin(onlari da bankaya goturup altin hesabima aktardim), bir miktar da doviz hesabinda biriktiriyorum canim.Kenarda nakit olarak acil durum parası olmalı kesinlikle. Geçen eylül ayında borçlae yüzünden bi ata altınımı bozdurmak zorunda kaldım. Şimdi kumbaramda biriktirdiğimi vadesiz hesabıma atıyorum. Henüz kullanmak için hiç ihtiyaç duymadık ama ne olacağını da bilemeyiz.
Bugün altın hesabı açtım. Hem kumbarada bozuk para hem vadesiz hesapta nakit hem de altın (banka hesabında ve fiziki altın) biriktiriyorum.
Eşimin hepsinden haberi var. Birikime destek veriyor. Çok şükür sıkıştığında ilk başvurduğu yer birikimimiz olmuyor. Hatta ben teklif ettiğimde yok birikimden olmaz diyor
Bi tek döviz yatırımım yok galiba. Siz yatırımı nasıl yapıyosunuz hanımlar. Farklı alanlara bölerek mi yoksa farklı yatırım araçlarına mı
Benim bes im yok.Kızlar sizin yada çocuklarınızın BES’i varmı ben kızım için doğduğunda açtırmıştım 4 senedir ödüyorum. 2.bebeğim olunca miktarı arttırdım aylık ikisi için 1000 TL yatırıyorum ilerde eğitim vs masrafları için elimize çıkar diye düşündüm çünkü kendimiz biriktiremiyorduk. Her ay köşeye atamıyorduk bu şekilde zorunlu olunca ödüyoruz.
Bixim var canım..Eşiöin büyük kızımın ve benim..Kızlar sizin yada çocuklarınızın BES’i varmı ben kızım için doğduğunda açtırmıştım 4 senedir ödüyorum. 2.bebeğim olunca miktarı arttırdım aylık ikisi için 1000 TL yatırıyorum ilerde eğitim vs masrafları için elimize çıkar diye düşündüm çünkü kendimiz biriktiremiyorduk. Her ay köşeye atamıyorduk bu şekilde zorunlu olunca ödüyoruz.
İnşallah canım Allah güle güle kullanmayı nasip etsin işinizi görmesi çok güzel olmuş:)Bixim var canım..Eşiöin büyük kızımın ve benim..
Eşim ilk çıktığında bana yaptırmıştı..10 yılı doldurduktan sonra memleketten ev aldık..orda biriken o parayıda toplu şekilde çektik..Çok işimizi gördü..
Sonra tekrar yaptı eşim..
İkimize de az da olda ödüyor..Kızlar için çeyiz parası niyetine biriktiriyoruz.
Şimdide büyük kızım içinde başlattık daha yeni..
Bence güzel birşey..Toplu para rline geçiyor..Biz kumbara niyetinr kullanıyoruz..Devlet desteğide var..ilerde inş çok işimize yarıyacak kısmet olursa ..
Bes i 10 yıl sonra çekmek istediğiniz de devlet katkısını alabiliyormuyuz? Yoksa sadece kendi yatırdığımızı mı alıyoruz?Bixim var canım..Eşiöin büyük kızımın ve benim..
Eşim ilk çıktığında bana yaptırmıştı..10 yılı doldurduktan sonra memleketten ev aldık..orda biriken o parayıda toplu şekilde çektik..Çok işimizi gördü..
Sonra tekrar yaptı eşim..
İkimize de az da olda ödüyor..Kızlar için çeyiz parası niyetine biriktiriyoruz.
Şimdide büyük kızım içinde başlattık daha yeni..
Bence güzel birşey..Toplu para rline geçiyor..Biz kumbara niyetinr kullanıyoruz..Devlet desteğide var..ilerde inş çok işimize yarıyacak kısmet olursa ..
Evet bölüyorum ben. Fiziki altın biriktiriyorum, dolar, euro ve vadesiz TL hesabım var hepsine koyuyorum azar azar. Yatırım fonum ve BESim de var.Kenarda nakit olarak acil durum parası olmalı kesinlikle. Geçen eylül ayında borçlae yüzünden bi ata altınımı bozdurmak zorunda kaldım. Şimdi kumbaramda biriktirdiğimi vadesiz hesabıma atıyorum. Henüz kullanmak için hiç ihtiyaç duymadık ama ne olacağını da bilemeyiz.
Bugün altın hesabı açtım. Hem kumbarada bozuk para hem vadesiz hesapta nakit hem de altın (banka hesabında ve fiziki altın) biriktiriyorum.
Eşimin hepsinden haberi var. Birikime destek veriyor. Çok şükür sıkıştığında ilk başvurduğu yer birikimimiz olmuyor. Hatta ben teklif ettiğimde yok birikimden olmaz diyor
Bi tek döviz yatırımım yok galiba. Siz yatırımı nasıl yapıyosunuz hanımlar. Farklı alanlara bölerek mi yoksa farklı yatırım araçlarına mı
yaşım dolmadan çektiğimiz için devlet katkısının tamamını alamadık biz.. ama %50 gibi bir kısmını aldık ..Bes i 10 yıl sonra çekmek istediğiniz de devlet katkısını alabiliyormuyuz? Yoksa sadece kendi yatırdığımızı mı alıyoruz?
Bizim de 10 senenin dolmasına az kaldı. Çekip yatırım yapmayı düşünüyorduk. Devlet katkısını alabilirmiyiz diye konuşmuştuk yarısını alsak bile yeter. Yaşı beklemek istemiyoruz. 55 yaş dı sanırım değil mi emeklilik alabilmek içinyaşım dolmadan çektiğimiz için devlet katkısının tamamını alamadık biz.. ama %50 gibi bir kısmını aldık ..
sistemde yaşı bekleyip çekseydik tamamını alabilecektik..
galiba 56 die biliyorum canım ben yaşı..Bizim de 10 senenin dolmasına az kaldı. Çekip yatırım yapmayı düşünüyorduk. Devlet katkısını alabilirmiyiz diye konuşmuştuk yarısını alsak bile yeter. Yaşı beklemek istemiyoruz. 55 yaş dı sanırım değil mi emeklilik alabilmek için
Hayırlı olsn canım. B2n de bankadan 1gr altın aldım 158den. Yatırım yatırımdırGünaydın kızlar , bugun çeyrek aldım 264 olmuşelimde tutamıyorum pahalıda olsa birikim işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?