• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hoşgeldin Canım nerelerdesin merak etmeye başlamıştım..
Altın ile ilgili haberleri takip ediyorum bende çeyrek 300 ü bulacakmış diye bir duyum aldım...

Allah razı olsun babacığından canım ne güzel öğretmiş sana senin de içinde varmış ki yapıyorsun.. Güle güle oturun evinizde..
Çocuklukların kaç yaşında?

Hahaaa. . :KK66: :)))

Bende ailenin en çatlağı olma yolundaydım. Büyüdükçe tasdiklenip onaylandı bu durum birikim sevdam ile iyice coştu :))))
Sağol canım.Büyük kızım 21 e girdi..Küçükde 9 yaşında canım:)

Kızlar birikimlerinizden eşinizin haberi oluyor mu
Benim yok sanıyorum canım..Ben kendi maaşımdan biriktirmeye çalışıyorum..Ondanda harçlıklar tırtıklıyorum tabi..>sağolsun sormaz..ama belkide tahmin de ediyordur.. ama açık açık söylemem>)

Sizleri nasıl örnek alıyorum valla tecrübelerinizden yararlanıyorum
Ailem akrabalarım duysa ne para gözsün derler 2.5 yaşındaki çocuğa para mı biriktirilir derler Çok tutumlu olmama rağmen 3 yıl çok fena harcadım. Şimdi toparlamaya çalışıyorum.banada teyzem öğretti. Annem har vurup savurdu teyzem tuttu nasıl birikim yapılır öğretti. Bozukluklarını hiç harcama der dururdu.

Hedef koymadıkça da biriktirmek içimden gelmiyor.

karamelli_turta karamelli_turta şu listeye bir beni eklemedin.
Sık gelemiyorum. Nete bu ara fazla takılmıyorum
Canım en iyisini yapıyorsun.. Heleki bu zaman hesaplı kitaplı gitme zamanı..Ne biriktirsek kar..

Günaydın altın kalpli bayanlar
Maşallah birikime son gaz devam ediyorsunuz
:nazar::nazar::nazar: Ben bir hafta önceki yerimde aynen sayıyorum eşimin işleri biraz bozuk . Bakalım inşallah hedefime ulaşabilirimm:KK51:
Günaydın Canım..
Sen nerelerdesin :KK68:
özledim seni, açma çok arayı.
Bazen oluyor öyle sağlık olsun..
Sağol canım.Büyük kızım 21 e girdi..Küçükde 9 yaşında canım:)

Benim yok sanıyorum canım..Ben kendi maaşımdan biriktirmeye çalışıyorum..Ondanda harçlıklar tırtıklıyorum tabi..>sağolsun sormaz..ama belkide tahmin de ediyordur.. ama açık açık söylemem>)
Benim yaptığım birikimi eşim biliyor ama miktarını bilmiyor. Zaten de kendi maaşımdan yapıyorum.

K Kinciadaminsabirlikarisi benimkinin haberi var hatta bugün dedim bu ay en az 2000 atmam lazım gaza getirmeye çalışıyorum gerçi o imkansız da 2000 nerde :)

Ben eşten ayrı bir miktar birikimin de olması taraftarıyım.
Ya da hepsi ayrı olsun.
Belki kızacaksınız ama bence böyle...
:KK9::KK9:Aynen öyle canım.. Kesinlikle katılıyorum..
Bencede öyle.. Gerçi benim eşimde tutumludur..Benim birikimim ondan ayrı ve haberi yok gibi:)bazen şaka yollu sorar maaşının hepsini yiyiormusun diye..Asla maaşımı da sormaz hesabınıda.. Sağolsun bu konuda iyidir..
Benim normalde tutumlu olduğumuda bilir..tahmin ediyor olabilir.. ama söylemiyorumda oda sormuyor ciddi olarak:)
ekstra BES ödemesi yapıyoruz..çocuklar için mesela ikimiznde var..Birimizinki bir kızımıza birimizinkide ikinci kızımıza mesela..Ayrı yeten çocuklar içinde yatırım hesabı açtık 2 ay evveli..Onlarıda o yönetiyor..O ödüyor..
Eşimin emekliliğine kısmet olursa4-5 yıl kaldı.. O zamana kadar ne birikirse kar diyoruz..çocuklara çeyiz eğitim parası olarak.. Hayırlısı tabi ..

Ya da hepsi ayrı olsun.

yo kızmam bence eşe göre değişiyor benimki başından beri tüm parasını hiç sakınmadan bana verdi ve hiç sormaz nerde ne kadar var. kendine harcama yapmaz üstünü başını bile ben alırım o gerek yok der eskileri giyer. o nedenle ben de gizlemiyorum ama sıkıntılı bi adam olsa ayrı birikim yapardım.

Ya da hepsi ayrı olsun.

Her ailenin dinamigi farkli oluyor. Bizim ayri ayri acil durum zulalarimiz var. Benimki 1000 civari. Eksilirse yerine koyuyorum, uzerine cikarsa hediyelik esya veya ceyrek, gram altin aliyorum. Esimse fazlalasirsa bana veriyor. Butun birikimler de benim hesabimda duruyor. Esimin kendi tercihi. Hic musrif biri degil ama hesap kitap isinde de sıkılıyor. Hepsini bana birakti. Anlatsam da yap kafana gore iste, bana cep harcligi ver ben onu bilirim der. :KK48::KK48::KK48:

yo kızmam bence eşe göre değişiyor benimki başından beri tüm parasını hiç sakınmadan bana verdi ve hiç sormaz nerde ne kadar var. kendine harcama yapmaz üstünü başını bile ben alırım o gerek yok der eskileri giyer. o nedenle ben de gizlemiyorum ama sıkıntılı bi adam olsa ayrı birikim yapardım.
Aynen bizde de boyle. 16 aylik evliyiz, eksigini gedigini ben takip ediyorum. Adam para harcamayi hem bilmiyor, hem takibini sevmiyor. Har vurup harman savuran biri olsam veya o olsa herhalde durumlar farkli olurdu.

bence de her ailenin dinamiği farklı. bizim eşimle her şeyimiz ortaktır. ben hayal edemiyorum bir hesabı olacak ve ben ona girip bakamıcam filan :110: yapımız böyle eşim benim kadar her şeyi kurcalamaz ama o bile ondan gizli bir şeyim olsun istemez. ben ise her şeyini karıştırırım işinden tutun cebindeki parasına kadar :eek::KK45:hesaplar ikimizde tl birikimimiz onda çeyreklerim bende :KK53:

:KK9::KK9:Aynen öyle canım.. Kesinlikle katılıyorum..
Bencede öyle.. Gerçi benim eşimde tutumludur..Benim birikimim ondan ayrı ve haberi yok gibi:)bazen şaka yollu sorar maaşının hepsini yiyiormusun diye..Asla maaşımı da sormaz hesabınıda.. Sağolsun bu konuda iyidir..
Benim normalde tutumlu olduğumuda bilir..tahmin ediyor olabilir.. ama söylemiyorumda oda sormuyor ciddi olarak:)
ekstra BES ödemesi yapıyoruz..çocuklar için mesela ikimiznde var..Birimizinki bir kızımıza birimizinkide ikinci kızımıza mesela..Ayrı yeten çocuklar içinde yatırım hesabı açtık 2 ay evveli..Onlarıda o yönetiyor..O ödüyor..
Eşimin emekliliğine kısmet olursa4-5 yıl kaldı.. O zamana kadar ne birikirse kar diyoruz..çocuklara çeyiz eğitim parası olarak.. Hayırlısı tabi ..

Her ailenin dinamigi farkli oluyor. Bizim ayri ayri acil durum zulalarimiz var. Benimki 1000 civari. Eksilirse yerine koyuyorum, uzerine cikarsa hediyelik esya veya ceyrek, gram altin aliyorum. Esimse fazlalasirsa bana veriyor. Butun birikimler de benim hesabimda duruyor. Esimin kendi tercihi. Hic musrif biri degil ama hesap kitap isinde de sıkılıyor. Hepsini bana birakti. Anlatsam da yap kafana gore iste, bana cep harcligi ver ben onu bilirim der. :KK48::KK48::KK48:
Benim eşim tutumlu değildir. Gerçi ona kızamadım çünkü bende 1,5 yıl önceye kadar dünyaları harcadım.
Yakın zamanda bu farkındalığa vardım.
Annem, babam, kardeşlerim tutumluydu her zaman ben kime çekmişim :(

Eşim de çok müsrifti ama hiç parasını benden gizlemedi. Teknolojiye düşkünlüğü fazla ve biz 12 yılda 3 araba değiştirdik. Aslında ne gerek var.
Kıyafete, dışarda yemelere vs değil de onun harcamaları Tlflar, arabalar, araba aksesuarları vs. Teknolojik şeyler...

Ben farkına varıp birikim yapalım demeye başladığımda o yanaşmayınca bende ayrı basladım. Çok da hoşuma gitti ;)

bence de her ailenin dinamiği farklı. bizim eşimle her şeyimiz ortaktır. ben hayal edemiyorum bir hesabı olacak ve ben ona girip bakamıcam filan :110: yapımız böyle eşim benim kadar her şeyi kurcalamaz ama o bile ondan gizli bir şeyim olsun istemez. ben ise her şeyini karıştırırım işinden tutun cebindeki parasına kadar :eek::KK45:hesaplar ikimizde tl birikimimiz onda çeyreklerim bende :KK53:
Yani benim de gizlim yok aslında az çok bilir ama miktar sormaz. Tl birikimini de biliyor ama dediğim gibi dibini dipçiğini sormaz. Zaten sorup istese de vermeyeceğimi bilir :)))

Hiç sormaz, karışmaz zaten :))
Orta yolu bulduk, üzerine de bişey istemez.
Bizde herşey benim üzerimde.
Ama bu konuda hiç sorun yaşamadık.
Evin ekonomi idaresi de bende.
Alıştım ama zor olmuyor.
ilk evlendiğimizde de bendeydi faturalar kk vadeli mevduatımız birikim-borç her şey.. sonra baktım eşimin dünyadan haberi yok ev alcaz hesabını bile bilmiyor :D ev kredisini o çekti sonra ben çaktırmadan bütün hesapları ona devrettim kafam yoruluyormuş cidden ama zevkliydi orası ayrı ;) biz yönetici karakterli kadınlarız o yüzden burdayız zaten :)) evimizi, paramızı nasıl yönetebiliriz diye konuşuyoruz her gün :))
eşinin teknoloji merakının neticelerini anlıyorum gerçekten benim ablam ve eniştem öyle hala alırlar tablet telefon ama başka bir şeye paraları olmaz. ayrı bir olay gerçekten ihtiyaç olarak görüyorlar.

ilk evlendiğimizde de bendeydi faturalar kk vadeli mevduatımız birikim-borç her şey.. sonra baktım eşimin dünyadan haberi yok ev alcaz hesabını bile bilmiyor :KK70: ev kredisini o çekti sonra ben çaktırmadan bütün hesapları ona devrettim kafam yoruluyormuş cidden ama zevkliydi orası ayrı :KK66: biz yönetici karakterli kadınlarız o yüzden burdayız zaten :)) evimizi, paramızı nasıl yönetebiliriz diye konuşuyoruz her gün :))
eşinin teknoloji merakının neticelerini anlıyorum gerçekten benim ablam ve eniştem öyle hala alırlar tablet telefon ama başka bir şeye paraları olmaz. ayrı bir olay gerçekten ihtiyaç olarak görüyorlar.
Evin idaresi konusunda eşin iyiyse neden ona devretmeyesin ;) dimi canım
Biz hayli olduk, yönetmeyi öğrendik.. Maşallah kız bizee :)))

Eşimin teknolojiye merakı beni bezdirdi artık 12 yılda 15 Tlf değiştirmiştir. Onun dışında 3 araba, masaüstü bilmemne özellikli pc, laptoplar, tabletler... Al al sonu yok. Şu an kullandığım Tlf en az 5 yıllık o zamanlar ilk çıktı bu eşim tutturdu alıcam da alıcam 2.500 tlfa verdi, bir de üstüne düşüp de ekranı kırılınca 900 de ekran tamiri. Oldu mu bize 3.500.. Hem de 5-6 yıl öncesi bu olay.. Nasıl elimden bırakayım ben bu tlfonu..
Bu konuda ablan ve enişteni, eşime çok benzettim...

Evin idaresi konusunda eşin iyiyse neden ona devretmeyesin :KK66: dimi canım
Biz hayli olduk, yönetmeyi öğrendik.. Maşallah kız bizee :)))

Eşimin teknolojiye merakı beni bezdirdi artık 12 yılda 15 Tlf değiştirmiştir. Onun dışında 3 araba, masaüstü bilmemne özellikli pc, laptoplar, tabletler... Al al sonu yok. Şu an kullandığım Tlf en az 5 yıllık o zamanlar ilk çıktı bu eşim tutturdu alıcam da alıcam 2.500 tlfa verdi, bir de üstüne düşüp de ekranı kırılınca 900 de ekran tamiri. Oldu mu bize 3.500.. Hem de 5-6 yıl öncesi bu olay.. Nasıl elimden bırakayım ben bu tlfonu..
Bu konuda ablan ve enişteni, eşime çok benzettim...
olduk olduk valla :))

yaa içim dayanmadı okurken ne paralar dökülmüş bana da çok saçma harcamalar olarak geliyor bunlar. ablam da aynı ilk çıktığında iphone 5 aldılar sen evde oturan bir kadınsın neyine o kadar pahalı telefonu çıkar çıkmaz dimi ama. o telefon da sağlam ama sıkıldı geçen sene onu kv sine verdi kendine başka birşey aldı şimdi o hemen bozulmuş yine iphone alacakmış :işsiz: ben de hesap yapıyorum (sıyırıkgillerden olduğum için) 2400 e almıştım telefonu 8 yıl kullansam yıllık 300 tl ye geliyor diye :KK47::KK53: kaldı 5 yıl :KK14:

karamelli_turta karamelli_turta davanda yerden goge haklisin sen.:KK56:kadinlarin buyuk cogunlugunda ayakkabi, canta, kiyafet zaafi, erkeklerde de teknoloji zaafi var galiba. Arkadasimin esi de senin esin gibi.Nerde yeni bir sey cikmis hemen almak istiyor. Hatta h.sonu gorustugumuzde ben de dedim, madem oyle alanini daralt. Evin asil yukunu ona birak, sen sadece belli basli seyleri ode. Kalanini da biriktir. Simdi oyle deneyecek bakalim. Adam alani genis bulunca madem savuruyor, daraltmak lazim. :KK53:

Back
X