• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Canım ben seni neden eklemedim, görmedim mi acaba hedefini yazdığında?
Kusura bakma tatlım sen yaz hemen ekliyorum ben...

Eşim biliyor ama miktarını bilmiyor :KK66:
Pek anlamaz birikim işinden o yüzden ben ipleri aldım elime :)))

Canım en iyisini yapıyorsun.. Heleki bu zaman hesaplı kitaplı gitme zamanı..Ne biriktirsek kar..
Aynen bakıyorum annem babam çok yaşlı bir evleri var tek emekli bu devirde nasıl zorlanıyorlar. Üstünden 10 20 yıl geçtiğinde bizler Rabbim ömür verirse ve evlatlarımız nasıl da zorlanacağız diyorum elime 1 lira geçse ayırmaya çalışıyorum.

Ben eşten ayrı bir miktar birikimin de olması taraftarıyım.
Ya da hepsi ayrı olsun.
Belki kızacaksınız ama bence böyle...

Canım 8 gram ocak ayına kadar biriktiririm. Ay ay hedef yapmadım belli olmuyor çünkü bizim eşim sabit maaş almıyor çünkü.4 gram param hazır cuma alıcam eşimde üstünü tamamlayabilirse 5 alabilirim.

Eşten saklı harcamada eşe göre değişir
Benim eşim benden daha tutumludur.
Çalıştığım dönemde bankadan çekip eşime verdim ortak hesap oluşturduk artanı birikime ayırdık 1 yılda ev aldık. Şimdi de al bu parayı kumbarana at al bu parayı oğlanın kumbarasına at der. Kendide birikim yapıyor mesailer vs ler birikiyor.
Ben sormam onu kendi söyler bu ay şukadar birikti diye.
Ama savurgan ve birikimden anlamayan bir eşe sahip olsam ayrı biriktirirfim.

karamelli_turta karamelli_turta davanda yerden goge haklisin sen.:KK56:kadinlarin buyuk cogunlugunda ayakkabi, canta, kiyafet zaafi, erkeklerde de teknoloji zaafi var galiba. Arkadasimin esi de senin esin gibi.Nerde yeni bir sey cikmis hemen almak istiyor. Hatta h.sonu gorustugumuzde ben de dedim, madem oyle alanini daralt. Evin asil yukunu ona birak, sen sadece belli basli seyleri ode. Kalanini da biriktir. Simdi oyle deneyecek bakalim. Adam alani genis bulunca madem savuruyor, daraltmak lazim. :KK53:
Aynen alani genis bulunca bnm esimde hemen o para bitmek zorunda gibi hissediyor
Bnmde alani daraltmam gerek anlasilan :)

olduk olduk valla :))

yaa içim dayanmadı okurken ne paralar dökülmüş bana da çok saçma harcamalar olarak geliyor bunlar. ablam da aynı ilk çıktığında iphone 5 aldılar sen evde oturan bir kadınsın neyine o kadar pahalı telefonu çıkar çıkmaz dimi ama. o telefon da sağlam ama sıkıldı geçen sene onu kv sine verdi kendine başka birşey aldı şimdi o hemen bozulmuş yine iphone alacakmış :işsiz: ben de hesap yapıyorum (sıyırıkgillerden olduğum için) 2400 e almıştım telefonu 8 yıl kullansam yıllık 300 tl ye geliyor diye :KK47::KK53: kaldı 5 yıl :KK14:
Yazık günah değil mi canım diimi ama...
Ne gerek var o kadar pahalı Tlf ona, ha aldın madem kullanmak lazım.. Sıkıldım deyip verilir mi ama işte ablan aynı benim eşim...
Biz sıyrıkgiller olarak yapalım hesabımızı.. Daha en az 5 yıl gider o telefon...

Benim bu sony xperıa z telefonum geçen yılbaşında yere düştü ekran bir daha kırıldı :))) eşim tutturdu sana yeni Tlf alalım, şöyle ıphone var böyle özellikleri var..
Yok dedim istemem ekrana 200 tl verdim yaptırdım, mis gibi hala kullanıyorum..
Adam kendi alıyor, beni de kandıracağını sanıyor :)))
Yimezler. ...
karamelli_turta karamelli_turta davanda yerden goge haklisin sen.:KK56:kadinlarin buyuk cogunlugunda ayakkabi, canta, kiyafet zaafi, erkeklerde de teknoloji zaafi var galiba. Arkadasimin esi de senin esin gibi.Nerde yeni bir sey cikmis hemen almak istiyor. Hatta h.sonu gorustugumuzde ben de dedim, madem oyle alanini daralt. Evin asil yukunu ona birak, sen sadece belli basli seyleri ode. Kalanini da biriktir. Simdi oyle deneyecek bakalim. Adam alani genis bulunca madem savuruyor, daraltmak lazim. :KK53:

Janita Janita diimi canım ya... Haklıyım...
Bazen düşünüyorum haksızlık oluyor mu acaba bencillik mi benimki diye..
Yok diyorum zaten biriktirip tek başıma yemiyorum ki...
Geleceğimiz için, Ailem için..
Arkadaşına güzel akıl vermişsin umarım seni dinler.
Ben öyle yaptım çünkü evin en büyük yükü eşimde..
Madem birikime yanaşmadı..

selam kızlar
eşten gizli birikimi ben de destekleyenlerdenim.
bir kadının her zaman kendine ait bir parası olmalı
benim eşim birikim yaptığımı biliyor, miktarını da biliyor. banka hesabından yaptığım için geçen ay ona havale yaparken gördü:) görmese iyiydi ama gördü :)
gerçi gördüğünden beridir bana ve kumbarama daha bonkör, Allah bozmasın:)
bir de kendi aile günüm var onu siz biliyorsunuz ve kardeşlerim. ev alacağımız zaman çıkaracağım
ben de 3 aydır birikim yapmaya başladım, öncesinde hem borçlarımız hem de benim şu anki kadar bilinçli olmam yüzünden birşey yapmamıştım. şimdi niyetimiz nasip olursa seneye yaza bir ev almak.
yılbaşından itibaren hedefim krediye ödeyeceğim rakamdan kirayı düşüp kalanını birikime atmak.
eşlerimizin evin büyük yükünü alması konusunda da sizlere katılıyorum.
kendilerine kalan paraya göre yaşamayı öğrenmeye başlıyorlar zamanla
benim eşim eli çok açıktır onun için hiç kimseye yok demez, yiyip içmeyi de sever, birlikte gezelim yeni yerlere gidelim. para hep buralara gidiyordu eskiden
yeni durumda bir rakam belirledik maaşından bana gönderiyor. bu para ile kira, faturalar ve mutfak masrafının büyük kısmı o karşılıyor.

Günaydın,

karamelli_turta karamelli_turta Kasım ayı birikimim 700 TL ile gram altın. :)

Erken rezervasyondan yararlanmak için yaz tatilini ve uçak biletlerini ayarladım. Çok fazla taksit imkanı olmadığından bir kaç ay zorlanacağız. Umarım birikime dokunmadan atlatırız. Para ayıramasam da olur yeter ki birikimden tırtıklamayalım :)

Günaydın,

karamelli_turta karamelli_turta Kasım ayı birikimim 700 TL ile gram altın. :)

Erken rezervasyondan yararlanmak için yaz tatilini ve uçak biletlerini ayarladım. Çok fazla taksit imkanı olmadığından bir kaç ay zorlanacağız. Umarım birikime dokunmadan atlatırız. Para ayıramasam da olur yeter ki birikimden tırtıklamayalım :)
Birikimlerin bereketli olsun canım
Ayy çok sevindim erken erken halletmişsin.
Bizim izinlerimizi söylenmeden yapamicam sanırım. Ama ets fiyatları bana çok uçuk geldi bu yıl...

Birikimlerin bereketli olsun canım
Ayy çok sevindim erken erken halletmişsin.
Bizim izinlerimizi söylenmeden yapamicam sanırım. Ama ets fiyatları bana çok uçuk geldi bu yıl...

Haklısın, ets pahalıydı. Otelin kendi sitesinden hallettim ben de. :KK200:

Yazık günah değil mi canım diimi ama...
Ne gerek var o kadar pahalı Tlf ona, ha aldın madem kullanmak lazım.. Sıkıldım deyip verilir mi ama işte ablan aynı benim eşim...
Biz sıyrıkgiller olarak yapalım hesabımızı.. Daha en az 5 yıl gider o telefon...

Benim bu sony xperıa z telefonum geçen yılbaşında yere düştü ekran bir daha kırıldı :))) eşim tutturdu sana yeni Tlf alalım, şöyle ıphone var böyle özellikleri var..
Yok dedim istemem ekrana 200 tl verdim yaptırdım, mis gibi hala kullanıyorum..
Adam kendi alıyor, beni de kandıracağını sanıyor :)))
Yimezler. ...

Janita Janita diimi canım ya... Haklıyım...
Bazen düşünüyorum haksızlık oluyor mu acaba bencillik mi benimki diye..
Yok diyorum zaten biriktirip tek başıma yemiyorum ki...
Geleceğimiz için, Ailem için..
Arkadaşına güzel akıl vermişsin umarım seni dinler.
Ben öyle yaptım çünkü evin en büyük yükü eşimde..
Madem birikime yanaşmadı..
Bence de dogru yoldasin. Hala kizinin kocası cok musrifti, zamanla hala kizi da oyle oldu. O harciyorsa ben de harcarim, ne kasayim kendimi vs. E elde avucta bir sey yok. Yas olmus 37(galiba oyleydi) kiradan kurtulamadilar. Gelir de iyi yani. Hala annesine yuk oluyor. O kadar cok savuruyorlar ki, ay sonunu getiremeyip anneden para aliyor. Zamaninda ev gecimini kocasina yukleyip, kendi birikim yapsaydi evlerini alirlardi. O kocasinin yolundan yurumeyi tercih etti. Aklima geldi yine, hem kiziyorum hem uzuluyorum.

Arkadasima da bu ornegi anlattim. Onlarda savuran koca, her seye yetismeye calisan kadin. Ben de savururum demiyor kiz, sonra da elde avucta kalmiyormus. Ucu ucuna geciniyorlarmis. Bu ay rest cekip, bir kac fatura ve temizlikci parasini vereyim bakalim dedi. Insallah basarir, yillar cabuk geciyor. Zararin neresinden dönülürse kar. :KK50:

Bence de dogru yoldasin. Hala kizinin kocası cok musrifti, zamanla hala kizi da oyle oldu. O harciyorsa ben de harcarim, ne kasayim kendimi vs. E elde avucta bir sey yok. Yas olmus 37(galiba oyleydi) kiradan kurtulamadilar. Gelir de iyi yani. Hala annesine yuk oluyor. O kadar cok savuruyorlar ki, ay sonunu getiremeyip anneden para aliyor. Zamaninda ev gecimini kocasina yukleyip, kendi birikim yapsaydi evlerini alirlardi. O kocasinin yolundan yurumeyi tercih etti. Aklima geldi yine, hem kiziyorum hem uzuluyorum.

Arkadasima da bu ornegi anlattim. Onlarda savuran koca, her seye yetismeye calisan kadin. Ben de savururum demiyor kiz, sonra da elde avucta kalmiyormus. Ucu ucuna geciniyorlarmis. Bu ay rest cekip, bir kac fatura ve temizlikci parasini vereyim bakalim dedi. Insallah basarir, yillar cabuk geciyor. Zararin neresinden dönülürse kar. :KK50:
Bizde evlendik sonrası bir dünya borçlar var, bir şekilde ödedik bitirdik derken eşim çok harcadığını görüp de ben harcamıyorken bende dedim, madem o harcıyor ben niye sıkayım?
Aslında yanlış.
Geç de olsa farkettim cnm.
Umarım arkadaşın da başarır..
Resti çeker...

Bizde evlendik sonrası bir dünya borçlar var, bir şekilde ödedik bitirdik derken eşim çok harcadığını görüp de ben harcamıyorken bende dedim, madem o harcıyor ben niye sıkayım?
Aslında yanlış.
Geç de olsa farkettim cnm.
Umarım arkadaşın da başarır..
Resti çeker...

Birikim yapmak gibi, savurganlik da aliskanlik olabiliyor demek ki. Ama farkeder farketmez hamle yapmak gerekir. Ne mutlu sen basarmissin canim ;)

Hayatın insanlara ne getireceği gerçekten belli değil..
Bundan 4 ay kadar önce evliliği oturmuş, çok iyi anlaşan hatta herkesin gıpta ettiği mükemmel bir çift olarak gördüğü, asla boşanacak gözüyle bakılmayan çiftin erkek olanı yanıma geldi...boşanma davası için...yapmayın etmeyin dedim...vazgeçmedi...davayı açtık, bir ay içinde de boşandılar...yeni ev almışlardı...onun paylaşımında da bir sürü sorun yaşandı...Kadın gizli saklı birikim yapıp ev almış başkası üzerine bir de..evde adamın eski eşinden olan çocukları hak sahibi olmasın diye.....hepsi ortaya çıktı...maddiyat bir aileyi bitirdi...para yine olur da mutlu bir yuva tekrar ne zaman, nasıl kurulur kim bilir?....
Ben birikim yapılması ama gizli olmaması taraftarıyım. Nitekim ailede bu eşler arasında güvensizlik yaratıp boşanma sebebi dahi olabiliyor...eşiniz miktarını bilmesin ama bilsin...sonuçta o aileye giren para o evin parası...ayrı gayrı olmamalı...gizlilik saklılık; güvensizlik ve şüphe yaratır... eşiniz sizden para saklasa ne düşünürsünüz? eğer ki parayı çarçur ediyorsa, kötü alışkanlığı (kumar, gece hayatı vs) falan varsa o ayrı tabi...Para biriktirdiğinizden haberi var ve hatta destekliyorsa, hesap sormuyorsa bu en güzeli...

Birikim yapmak gibi, savurganlik da aliskanlik olabiliyor demek ki. Ama farkeder farketmez hamle yapmak gerekir. Ne mutlu sen basarmissin canim :KK66:
Savurganlık da alışkanlığa dönüyor gerçekten..
Çok şükür yıllar geçti öyle ama farkedebildim..
Hayatın insanlara ne getireceği gerçekten belli değil..
Bundan 4 ay kadar önce evliliği oturmuş, çok iyi anlaşan hatta herkesin gıpta ettiği mükemmel bir çift olarak gördüğü, asla boşanacak gözüyle bakılmayan çiftin erkek olanı yanıma geldi...boşanma davası için...yapmayın etmeyin dedim...vazgeçmedi...davayı açtık, bir ay içinde de boşandılar...yeni ev almışlardı...onun paylaşımında da bir sürü sorun yaşandı...Kadın gizli saklı birikim yapıp ev almış başkası üzerine bir de..evde adamın eski eşinden olan çocukları hak sahibi olmasın diye.....hepsi ortaya çıktı...maddiyat bir aileyi bitirdi...para yine olur da mutlu bir yuva tekrar ne zaman, nasıl kurulur kim bilir?....
Ben birikim yapılması ama gizli olmaması taraftarıyım. Nitekim ailede bu eşler arasında güvensizlik yaratıp boşanma sebebi dahi olabiliyor...eşiniz miktarını bilmesin ama bilsin...sonuçta o aileye giren para o evin parası...ayrı gayrı olmamalı...gizlilik saklılık; güvensizlik ve şüphe yaratır... eşiniz sizden para saklasa ne düşünürsünüz? eğer ki parayı çarçur ediyorsa, kötü alışkanlığı (kumar, gece hayatı vs) falan varsa o ayrı tabi...Para biriktirdiğinizden haberi var ve hatta destekliyorsa, hesap sormuyorsa bu en güzeli...
Çok haklısın söylediklerin o kadar doğru ki..
Mutlu bir yuva gibisi yok..
Şöyle ki cnm Benim birikim yaptığımı eşim biliyor da kabataslak neler olduğunu da.. hesap sormaz öyle soruşturmaz.. O konuda sıkıntımız yok çok şükür..
Yoksa tl hesaplarımızın bende olmasını istemezdi..

Ayrı birikim yapıp ev almak nedir, çok şaşırdım gerçekten..

Kızlar bende asla ev masraflarını yüklenmem çünkü hanım biraz guclu kuvvetli gözüküp herşeyi yuklenince nedense erkek bosverip rahat davranıyor biraz belki de yaniliyorum ama bir cok birçok tanıdığım ve arkadaş im da hep böyle oldu.t abi ki destek oluruz ama kesinlikle çocukların evin bakım ve masraf ları koca ya aittir kadın yapmaya mecbur değil ama destek olur ve eşinin yükünü hafifletir Se çok güzel olur calusan arkadaşlar bana kizmayin lütfen ama bu böyle herkes görevini bilsin.bizde de böyle madden herşeyi eşim karşılar bende canım ister Se destek olur keyfi harcar ve birikim yaparım buz böyle mutluyuz elhamdülillah.boylece kocam da fazlasıyla sorumluluğunu biliyor.. bi ev aldik. Benim üzerime eşim oduyor.ayrica bana harcligimi da verir sağolsun.ayrica miras bi daire kaldı bana dedem den onun kirası da bana geliyor.. babam larda destek olur çok şükür .tabi kocam biriktirdigimi bilir ama hesap falan sormaz bazen hepsini harcadigimi falan dusunuyor yani gizli aslında..erkek bi tarafta birikim oldugunu görünce hemen ilk sikismada ona başvuruyor gibi geldi bana o yüzden para konusunda aylık harcligimi alır para konusunda ona karışmam ki o da bana karışmaz

Tasarruf ve birikim yapabilmek biraz da huy aslında.hc unutmam okul yıllarımda babam bana ve kardeslerime harçlık verirdi hepsi harcar harcliksiz kalırdı ben beslenme çanta daki leri bitirir param i cüzdan imda topladım ve böyle boyle birsuru param olmuştu annem e verirdim annem bana altın bilezik k falan alırdı yani o zaman lar dan kalma bu huyum hep işime yaradı.. hiç parasız gezmez dim çünkü hep bi kose de param vardı ..

Kızlar az önce bi arkadaşım aradı Mersin'den eşine oldukca iyi bir iş teklifi gelmiş,heyecanlanmis bana sordu ama ben de hiç gitmedim hayatımda. Mersin'de yaşayan var mı aranızda? Nasıldır yaşam? Özellikle dışarıdan gelenler için? Yaşamak için önereceği biz bi semti var mı? Arkadaşım İzmirli ufak bebeği var,çok zorlanır mi adapte olmakta?

Kızlar az önce bi arkadaşım aradı Mersin'den eşine oldukca iyi bir iş teklifi gelmiş,heyecanlanmis bana sordu ama ben de hiç gitmedim hayatımda. Mersin'de yaşayan var mı aranızda? Nasıldır yaşam? Özellikle dışarıdan gelenler için? Yaşamak için önereceği biz bi semti var mı? Arkadaşım İzmirli ufak bebeği var,çok zorlanır mi adapte olmakta?
Canım yanlış hatırlamıyorsam msf2407 msf2407 arkadaşımızın ailesi mersindeydi..
Gördüğünde mutlaka cevap yazacaktır sana..

Altın topiğinin gülü Diyetisyenimiz sevgili msf2407 msf2407 :KK66:

Back
X