Ev kredisi ödemem var evet. O birikim benim icin
Digeri savurganliktan dolayi oluşan faizli borclar 3 yil ödicez
Ne güzel evini ödüyorsun darısı başıma. Aslında bem borçsuz birikimi daha çok seviyorum. Birikimlerinle borçlarını kapatsan hem faizi düşer hem kurtulur daha çok biriktirirsin. Tabi herkesin fikirleri kendine

O borcu yapilandirdik zaten ödenip gidiyor.
Birikime devam edecegim.
Hayalimdeki bahçeli villa için
Arsa var zaten.

Eğer borclar faizli borç ise önce borçların kapatılıp sonra birikim yapilmasi taraftarıyim. Ben mesela son üç ayda iki kredi ve bir kredi kartı borcu kapattım. Bunlar taksitli ve düzenli ödediğimiz borçlardi ama ev kredisi için sorum olacaktı. Borçları kapatınca hesap yaptım borcu kapaymayip parayı değerlendiririm deseydim getirisi odemedigim faizin 1/4 ünden bile az oluyordu.
Yani bunları hesaplayip ona göre birikim/borç önceliğine karar vermek gerektiğini dusunuyorum

Bende biraz senşn kafadayım da. Ondan dedim

Kış ayı yakıt masrafı ekstra oluyor. bakalim faturalar nasil gelecek. fatura kira kredi kartı kres ücreti vs derken bitiyor para. kredi kartına çok para harcanıyor. çok pişmanım yıllardır ne paralar yatirdim

Selam kıxlar hedefleri yazmışsınıx. Kotam çok az sık takip edemiyorum hesap kesiminden sonra aktif olucam.
Hedefim 36 gram altın. Kumbara ve ev alabilmek.tabi ev alırsak gram biriktirebilirmiyim bilmiyorum o da yatırım sonuçta. (6 ay birikim yapıp mevcut krediyi kapatıcaz aslında 6 aydan sonrada arabayı satıp yatırımlık ev almayı planlıyoruz.)
Yeni bir kredi yeni borç fazlaca düşündürüyor ve korkutuyor ama. Şuan bu şartlarda alabiliyorken alalım yarın neler getirir bilemiyoruz diyoruz eşimle.

Tutumlu . annefen ürün satan oldumu kızlar güvenilir mi
Bir de ttnetin cep tel tariflerinden kullanan var mı hat çekiyor mu

bise sormak istiyorum bizimde 30 aylik bi kredimiz var daha 4.taksitini oducez de merakimdan soruyorum smdi bi yandan az cok altin biriktirmeye calisiyorum diyelm ki on bin oldu.gdip bankaya kredi icin yatirsam faiz anlaminda bana yardmci olurmu? arkadaslarim banka once faizi aliyo zaten bi faydasi olmaz ara odeminin dediler sadece aylik taksit duser dediler siz ne dusunuyosunu? kredim 68binlira 30 aylik

Evet faizden indirim oluyor.

5 lt birikirken para değer kaybrtmez mi. Mesela 250 birikti gider altın hesabına yatırırsın ama bidobda açamazsın değer kaybedebilir bu sürede. Ben küçük ped şişede biriktiriyorum dolunca gram alıyorum ya da sepet yap kendine hepsinden olsun.

Bende sizin gibi duydum. Faydasiz olacagini yani.

Benim full açık malum misafirrrrr mesela normalde yarın 24 saat nöbetçiyim

Mutlaka faizden indirim olur
Mesela benim geçen hafta kapattigim kredimin yarısını odemistim yarisi kalmıştı
2 taksit odememden fazla faiz indirimi oldu
Siz de bankaniza hesaplatip ona göre karar verebilirsiniz ama bence her durumda karlı olursunuz

Benim full açık malum misafirrrrr mesela normalde yarın 24 saat nöbetçiyim
Misafir sıcak sıcak otursun, Zeynep nöbete gitsin:)
Evde yokuz diye sabah işe giderken kapatırım ben. Haftasonu hariç hiç 24 saat açık kalmaz. Ki daha havalar da tam sogumadi sürekli yanmıyor, bakalım bu ay ne olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…