- 31 Mart 2015
- 2.898
- 5.627
- 108
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #12.381
Borclari temizlemek de birikim canimMaşallah sizin hedef cok güzel.
Bizimde borclarimiz olmasaydi 4bin atardik kenera.
Borç ama ne borc.Borclari temizlemek de birikim canim
Canim en kisa zamanda toparlanir insallah. Sonra yola daha bilincli devam edersiniz. Oyle bir dönemdeyiz ki her kurusun kiymetini bilmek lazim.Borç ama ne borc.
Boşluk
Fazla açilmanin aci sonu
Sen ev ödüyordun di miBorç ama ne borc.
Boşluk
Fazla açilmanin aci sonu
Ev kredisi ödemem var evet. O birikim benim icinSen ev ödüyordun di mipure hazel ondan iyi yatırım mi olur
Ne güzel evini ödüyorsun darısı başıma. Aslında bem borçsuz birikimi daha çok seviyorum. Birikimlerinle borçlarını kapatsan hem faizi düşer hem kurtulur daha çok biriktirirsin. Tabi herkesin fikirleri kendineEv kredisi ödemem var evet. O birikim benim icin
Digeri savurganliktan dolayi oluşan faizli borclar 3 yil ödicez
O borcu yapilandirdik zaten ödenip gidiyor.Ne güzel evini ödüyorsun darısı başıma. Aslında bem borçsuz birikimi daha çok seviyorum. Birikimlerinle borçlarını kapatsan hem faizi düşer hem kurtulur daha çok biriktirirsin. Tabi herkesin fikirleri kendine
Hayırlısı olsun hakkında. İnş hayaline ulaşırsınO borcu yapilandirdik zaten ödenip gidiyor.
Birikime devam edecegim.
Hayalimdeki bahçeli villa için
Arsa var zaten.
Bende biraz senşn kafadayım da. Ondan dedimEğer borclar faizli borç ise önce borçların kapatılıp sonra birikim yapilmasi taraftarıyim. Ben mesela son üç ayda iki kredi ve bir kredi kartı borcu kapattım. Bunlar taksitli ve düzenli ödediğimiz borçlardi ama ev kredisi için sorum olacaktı. Borçları kapatınca hesap yaptım borcu kapaymayip parayı değerlendiririm deseydim getirisi odemedigim faizin 1/4 ünden bile az oluyordu.
Yani bunları hesaplayip ona göre birikim/borç önceliğine karar vermek gerektiğini dusunuyorum
bise sormak istiyorum bizimde 30 aylik bi kredimiz var daha 4.taksitini oducez de merakimdan soruyorum smdi bi yandan az cok altin biriktirmeye calisiyorum diyelm ki on bin oldu.gdip bankaya kredi icin yatirsam faiz anlaminda bana yardmci olurmu? arkadaslarim banka once faizi aliyo zaten bi faydasi olmaz ara odeminin dediler sadece aylik taksit duser dediler siz ne dusunuyosunu? kredim 68binlira 30 aylikEğer borclar faizli borç ise önce borçların kapatılıp sonra birikim yapilmasi taraftarıyim. Ben mesela son üç ayda iki kredi ve bir kredi kartı borcu kapattım. Bunlar taksitli ve düzenli ödediğimiz borçlardi ama ev kredisi için sorum olacaktı. Borçları kapatınca hesap yaptım borcu kapaymayip parayı değerlendiririm deseydim getirisi odemedigim faizin 1/4 ünden bile az oluyordu.
Yani bunları hesaplayip ona göre birikim/borç önceliğine karar vermek gerektiğini dusunuyorum
Evet faizden indirim oluyor.bise sormak istiyorum bizimde 30 aylik bi kredimiz var daha 4.taksitini oducez de merakimdan soruyorum smdi bi yandan az cok altin biriktirmeye calisiyorum diyelm ki on bin oldu.gdip bankaya kredi icin yatirsam faiz anlaminda bana yardmci olurmu? arkadaslarim banka once faizi aliyo zaten bi faydasi olmaz ara odeminin dediler sadece aylik taksit duser dediler siz ne dusunuyosunu? kredim 68binlira 30 aylik
5 lt birikirken para değer kaybrtmez mi. Mesela 250 birikti gider altın hesabına yatırırsın ama bidobda açamazsın değer kaybedebilir bu sürede. Ben küçük ped şişede biriktiriyorum dolunca gram alıyorum ya da sepet yap kendine hepsinden olsun.Kizlar merhabaa.
benim, esimin miktarini bilmediği 6. 600 liralik vadesiz hesabim var..
Ogrenciyim. Gunluk 20 lira veriyor esim sadece. Bazen ek ihtiyaclar olunca istiyorum ama genelde bu 20 liralardan arta kalani biriktiriyorum...
Bende altin almak istiyorum... uzun sure satmayı düşünmüyorum ayrica.
Yapıp unutucam. Ama ne almaliyim hangisi bana kar saglar bilemiyorum...
Esimide birikim konusunda gudulemek istiyoeum ama o pek dikkat etmez. Bugun bir siseyi bir arkadasin yaptigi gibi acilmaz hale getirip kagit para kumbarasi yapayım diyorum. Ama 5 lt acaba baslangic icin cok mu diyorum.
0.5 lt ile mi baslasak...
Gudulenip parayi daha cok biriktirmesini ıstiyorum cunku...
Kendi birikimimde hesapta mi kalmali.
Yoksa gram
Ata
Veya ceyrek mi almaliyim
Hangisi mantikli sizce?
Siz bu birikim konusunda beni katlamış kisilersiniz ve tecrubelerinize guveniyorum. En dogru yolu gosterin lutfen bana
Bende sizin gibi duydum. Faydasiz olacagini yani.bise sormak istiyorum bizimde 30 aylik bi kredimiz var daha 4.taksitini oducez de merakimdan soruyorum smdi bi yandan az cok altin biriktirmeye calisiyorum diyelm ki on bin oldu.gdip bankaya kredi icin yatirsam faiz anlaminda bana yardmci olurmu? arkadaslarim banka once faizi aliyo zaten bi faydasi olmaz ara odeminin dediler sadece aylik taksit duser dediler siz ne dusunuyosunu? kredim 68binlira 30 aylik
Benim full açık malum misafirrrrrKışın en büyük sorun doğalgaz
Bugün fatura kesilmiş 79 TL
15 gündür akşamları birkaç saat açtım, iki üç gün de geceden sabaha yaktık
2 petek bir havlupan açık diğerleri kapali
Çok buldum ben ya öyle değil mi
Mutlaka faizden indirim olurbise sormak istiyorum bizimde 30 aylik bi kredimiz var daha 4.taksitini oducez de merakimdan soruyorum smdi bi yandan az cok altin biriktirmeye calisiyorum diyelm ki on bin oldu.gdip bankaya kredi icin yatirsam faiz anlaminda bana yardmci olurmu? arkadaslarim banka once faizi aliyo zaten bi faydasi olmaz ara odeminin dediler sadece aylik taksit duser dediler siz ne dusunuyosunu? kredim 68binlira 30 aylik
Misafir sıcak sıcak otursun, Zeynep nöbete gitsin:)Benim full açık malum misafirrrrrmesela normalde yarın 24 saat nöbetçiyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?