• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

canım güzel meblağ gerçekten aylık olarak. ben olsam şunları yapabilirdim:
1-hepsini risk almadan en yüksek faiz oranıyla bir bankaya vadeliye yatırırdım.
2-faiz istemiyorsam risksiz fonlar var bir kısmını öyle bir fona bir kısmını da biraz fiyatları düşünce döviz ya da altına yatırırdım.
şimdilik aklıma bu seçenekler geldi. ama ev paramın tamamını kesinlikle riskli araçlara yatırmazdım. o araçlar 2 yılda %50 getirebileceği gibi götürebilir de sabit kalabilir de.
eşimde diyor vadeliye koyalım hiç uğraşmayalım al satla falan diye aslında olabilir. değerini kaybetmesin yeter.teşekkür ederim canım

eşimde diyor vadeliye koyalım hiç uğraşmayalım al satla falan diye aslında olabilir. değerini kaybetmesin yeter.teşekkür ederim canım
Biz de risk almadık ev parasını vadeliye yatırmıştık. Ama şimdi arabamız da olmuş olsaydı elime geçen parayı uzun süre dokunmamak üzere altına ve dövize yatırırdım. Rica ederim hayırlı birikimlerimiz olur inşallah

Biz de risk almadık ev parasını vadeliye yatırmıştık. Ama şimdi arabamız da olmuş olsaydı elime geçen parayı uzun süre dokunmamak üzere altına ve dövize yatırırdım. Rica ederim hayırlı birikimlerimiz olur inşallah
Insallah canım bakalım inşallah kısa zamanda toplarız. Borç beni geriyor sürekli niyeyse. O bitince 2. Evi almak istoyorum aslında. Sonra da bi daha bi şey almam 2 ev 1 araba yeter ömrüm boyunca birikim yap yap kefenin cebi de yok ki :)

Kızlar...
Maşallah...
Çok güzel hedefleriniz var :KK9:
Benim 2018 hedefim de ayda bir ata.
Ekstra para geldiğinde ise daha çok ata :confused:
Gelen gün paraları ile yine ekstra ata.
Umarım rabbim izin eder de olur...
canim altin almanin vakti yada gunu varmi mesela haftasonu mesai sonu merakimdan soruyorum

NE KADAR Bİ MEBLAĞDA BU KADAR KAR ETTİNİZ ACABA? biz 1,5 sene sonra bozdurmak üzere birikim yapmak istiyorzu kızlar sizce altın mı almalı dolar mı?
1,5 sene çok kısa bir zaman.
Sanırım tl de vadeli yapardım o durumda.
her ay ailemin de desteği ile 6500 civarı bi para kenara biriktirmeyi hedefliyoruz acaba her ay gidip dolaar mı almalı yoksa vadeliye mi atmalı çünkü 1,5 2 sene sonra ev almak için bozduracağız hepsini?
Canım senin aylık birikimine ne yazayım?
Kasım ayı birikimini mesela 6.500 mü yapalım?
kizlar size bise daniscam annemin acil durumlar icin biriktirdigi iste gunler falan bi 2500 tl si var. ama hani bunla su yapilcak durumu yk suanda neye lazim olursa lazim oldgu kadar harcancak yani bi ayda durabilir bi yilda mesela.sizce bu parayla altin yada doviz alimmi yani kar etmeyi gectim zarar edermi diye dusunuyorum tabiki kari olursa guzel olur daha evvel 1600 u vardi 11 gram almistim.simdi 200 tl kar etti nerdeyse
1 ay veya 1 yıl için altın önermem ben sanırım.
5 yıl olsa altın al derim..
Sen bilirsin canım

canim altin almanin vakti yada gunu varmi mesela haftasonu mesai sonu merakimdan soruyorum
Ben açıkçası elime hangi gün para geldiyse gidip o gün alıyorum.
Ben elden biriktirme taraftarıydım ama eşime uyup altın hesabı açtırdım. Fikirleriniz var mı bu konuda?
Elden derken tl olarak mı yani cnm?
Altın hesabı kullanan arkadaşlar var bizim kızlarda...
Mutlaka yazan olacaktır. Ben fiziki alıyorum

1,5 sene çok kısa bir zaman.
Sanırım tl de vadeli yapardım o durumda.

Canım senin aylık birikimine ne yazayım?
Kasım ayı birikimini mesela 6.500 mü yapalım?

1 ay veya 1 yıl için altın önermem ben sanırım.
5 yıl olsa altın al derim..
Sen bilirsin canım
canım benimkini 1000 tl yaz bu ay sadece . bi sonrakı aya 6500 tl yazarsın. bu ay 4500 kredi kartını kapattım.

selam kızlar
bu aralar işlerim çok yoğun, ara ara okuyorum ama yazacak pek fırsatım kalmıyor
yeni arkadaşlar katılmış aramıza, hoşgeldiniz :halay:

elektrik faturam geçen aya göre 20 TL az gelmiş, çay için sabah ve akşam çaycı kullanıyorduk, bu ay onu kaldırdım ve sonuç bu:)
yavaş yavaş yılsonuna gelirken 2018 hedeflerini de belirlemeye başlamışsınız ne güzel
ben bu yıl geç bilinçlendiğim için birikime biraz geç başladım ama hedefimi tutturacağım bir aksilik olmazsa
2018 için net bir hedef şu an belirleyemiyorum. daha önce de bahsetmiştim niyetimiz yaza kadar ev almak.
ama son günlerdeki gelişmeler, faizlerde yükselme olma ihtimali, kışın emlak piyasasının daha uygun olması gibi sebepler ile süreyi öne çekebiliriz. tam karar vermiş değiliz. bu haftasonu birkaç evi gezmeyi düşünüyoruz, en azından hangi bölgeler üzerinde duracağımıza karar vermek için çevre araştırması yapacağız.
sonra da daha hızlı şekilde ev arayacağız
ev kredisi ödemeye başlayana kadar şimdiki gibi devam edeceğim.
her ay 1 ata parası kadar TL ve kardeş günüme devam edeceğim.
kredi ödemeye başlayınca da her ay bir çeyrek parası kadar gram ve kumbara yapabilirim.
Rabbim kendi evimizi nasip etsin de başka birikimde de gözüm yok aslında

Back
X